Ревюта
Група: Sean Downey      Албум: Rock & Roll      Автор: Alice      Ноември, 2021
Sean Downey - Rock & Roll (ревю от Metal World)

Главният герой в тази история е американският човек-банда Sean Downey – забележителен творец от Сиатъл, Вашингтон, който собственоръчно пише, записва и издава музика от почти две цели  десетилетия – както като соло музикант, така и с арт-пънк групата си The Fabulous Downey Brothers.

С първата му група в миналото често са били откриващ състав на ню уейв и денс-рок бандата The B-52s, като междувременно стават широко известни на публиката в Сиатъл (а и не само), най-вече със запазената си марка нестандартни облекла, с които се появяват на концерти, с екстравагантното си сценично поведение и необичайната си представа за рок музиката. Индивидуалните му проекти са доста по-лични, по-традиционно звучащи и рок-ориентирани, но носят същото закачливо чувство за хумор и разчупена атмосфера, които виждаме в групата му. Според самия него, той се опитва да не се взема твърде на сериозно, въпреки че музиката му сякаш винаги се върти около теми за любовни раздели, депресия и самота.

Новото му издание с неслучайното заглавие “Rock & Roll” е албум с класическо рок звучене, смесено с щипка алтърнатив рок и метъл и препълнени шепи креативна енергия. Той съдържа умопомрачителното число от 17 песни и в него със сигурност ще се намери по поне една песен за всяко възможно настроение, което може да имате.

Искреният, модерен и свеж подход към класическия рок му придава съвсем нов живот и вдъхновенията на Sean Downey ни пренасят през различните ери на жанра, сякаш се намираме в музикална машина на времето.

Страхотните композиционни и инструментални таланти, които Sean очевидно притежава, са изобразени с големи детайли във всяко едно отделно парче – целият запис е майсторски изпипан от самото начало до края си. Впечатляващите вокални партии, хитовите китарни рифове и шеговитите текстове, както и цялостната концепция на албума, излъчват заразно позитивни вибрации.

“Rock & Roll” определено отговаря на името си и покрива всички критерии за създаването на един автентичен рок албум. Новото творение на Sean Downey може да се окаже един от най-добрите албуми, вдъхновени от рока за тази година, ако не и за това десетилетие.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт