Ревюта
Група: Samurai Pizza Cats      Албум: The Wolf in Me      Автор: Стако      Юли, 2023
Samurai Pizza Cats - The Wolf in Me (ревю от Metal World)

Ей, значи, поне един берекет намерих покрай тая TikTok епоха. То вече албумите са по 17 минути! Излиза, миеш чиниите – ако си умен, разправяш на смартуоча направо да прави записки – и си готов с ревюто. Само един AI липсва, да може да не трябва и мнения да имам. Но тъй като не сме пуснали още вече патентования MW-AI, реших все пак да си поговоря с ChatGPT и го питах за Samurai Pizza Cats.

Изкуственият интелект ми обясни, че въобще не е чувал за такава група. Даже напротив, настоя, че това е името на анимационен сериал. Но има и състав, който практически можем да наречем суб-продукт на Esk-мамата-Electric Callboy.

И така, днес приготвих за вас един музепис (като пътепис, ама за музика):

“The Wolf in Me” е първият албум на бандата. И като ви разправям, че траклистът е под 18 минути, не се шегувам. Но пък това не е задължително да бъде негатив. Само дето като го пуснеш на някоя по-културно обременена личност, веднага реакцията ще е: “А! Ама това е Е1М1 от Doom на забавен каданс!” (само че, нали, с крещящи вокали). И става, политкоректно казано, интересно.

“Pizza Homicide” се усеща яката като трак, който Eskimo Callboy (които се казват Electric Callboy вече, но това е техен проблем) биха направили и, не щеш ли, то било feature. И в това си качество е адекватна и приятна препратка към епохата на групата, когато проектът Ghostkid още не съществуваше и Sushi беше част от EC (значи абревиатурата му е майката, тук няма как да го объркам!).

И тъкмо когато човек да се надъха малко, чуваме “Outcast”. Та, да питам: откъде накъде този трак си позволява да краде китарите на “Rainy Day” на гигантите Ice Nine Kills, на свои ред крадени от работата на джотуна Mick Gordon?! Аз ли съм откачен, или като правиш каквото и да е около метълкор жанра, е супер невъзможно да не си чувал един от най-големите хитове на една от по-популярните групи и “без да искаш” да си “краднал едно рифче лмао”?!

После в полеслухието (като полезрение, ама за музика) ни попада парче на немски. Любим похват на почти всяка млада група от Хаймата. И през 2023 ще кажем каквото винаги сме казвали: за останалата част от света е архаично решение на проблем, който буквално само вие имате. Стига вече.

Цялостно, SPC — за да не ги объркам и тях с нещо — се опитват да строят над нещо познато. И това нещо е онова, което остана от стила на старите EC, след като самите те еволюираха в текущия фаворит, а Ghostkid обра креативните вметки.

Та, да обобщим финалната маркетинг стратегия:

Тежко - (Забавно + Креативно) = Печалба (???)

Аз съм завършил математика с тройка, вие му мислете. Ама мога да ви кажа, че с такива издания, ChatGPT в скоро време няма да разбере, че тия момци правят музика. Иначе обложката е страшна.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт