Ревюта
Група: Old Gods of Asgard      Албум: Rebirth - Greatest Hits      Автор: Стако      Декември, 2023
Old Gods of Asgard - Rebirth - Greatest Hits (ревю от Metal World)

Вие какво, да не си мислите, че ще си говорим за някакъв нов състав? Или може би пък за играта Alan Wake? Не. Реално, ще си говорим за Poets of the Fall и тяхната роля в свързаната мета-вселена на Remedy Games.

И да, тия последните вече са замесени с Alan Wake. Но няма въобще да повдигам как и двете игри са продукт на времето си, изпълнен с очаквания, от които зависят милиони, че дори и милиарди във финансиране на масовата индустрия за дигитални развлечения.

Ще кажа само, че Poets of the Fall са си турбо-група с причина и такъв тип персонажи където и да ги сложиш, яко ще жънат реколта. И да, това важи дори и в ситуации, в които носят имена като Odin и Tor Anderson.

Добре де. Адски трудно е да коментирам съществуването на “Rebirth” без кратко самопризнание. Аз бях от хората, дето се молеха на скандинавските богове този релийз да се случи и всеки ден с нетърпение чакам плочата да дойде. Разбирайте го, както ви е угодно.

Но пък якото на Spotify е, че нищо не трябва да идва, че да можеш да го слушаш.

Въпреки че в Old Gods of Asgard има очевидна тематика, тук няма да открием някаква викинг метъл версия на Poets of the Fall. Феновете на финската банда ще усетят култовия фюжън между рок и алтърнатив почти веднага. Силно вероятно е да забележат и добре познати лирически похвати тук-таме, защото когато имаш толкова силен текстописец, по-скоро става предизвикателство да го накараш да пише праволинейни текстове.

В тази компилация ще можете да се насладите на почти всички парчета на проекта до момента, общо девет. Четири от тях са записи от миналото, а останалите пет са нови, макар едно от тях да е просто интродукционен инструментал.

Тъпото е, че липсва парчето “War”, което никога не е било маркетирано като записвано от Old Gods of Asgard, но пък е тотално обвързано с Alan Wake до степен, в която дори може да го слушате вътре в самата игра. Та, де да знам, един бонус трак можеха да ударят пичовете, едва ли някой щеше да се разсърди, ама нейсе!

Така, нататък. Ако сте слушали Poets of the Fall досега, ще знаете че всичко, свързано с Old Gods of Asgard, звучи безкомпромисно добре по аналогия. Пък ако не сте слушали Poets никога, не знам какво ви има и защо все още чакате, ама това вече си е ваша работа.

А, и за примерно четиримата от вас, дето ще знаят да зададат правилния въпрос относно версията на фаворита “The Poet and the Muse”: споко, правилната версия е. Амин. И да, щеше да е готино другата версия да присъства като още един бонус трак, но уви.

Цялото това нещо почва яко да лъха на маркетинг и няма да ви лъжа: до голяма степен е такова, но във ваша услуга. В смисъл, ако не сте играли Alan Wake и не ви дреме за добри интерактивни наративи, откъде да знаете, че брутален проект като Old Gods of Asgard въобще съществува?

Е, ние знаем и беше наша работа да ви разкажем. От тук нататък сте вие и нека боговете бъдат с вас!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт