Новини
Екипът на Metal World представя албума “Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2” на TEMPERANCE по БНР
Автор: Warrior Of Ice
25 Януари, 2024
Екипът на Metal World представя албума “Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2” на TEMPERANCE по БНР

На 27-ми януари, събота, екипът на Metal World ще участва в предаването за концептуални албуми “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Началото му е след новините в 22 часа, а темата му този път е следната:

Италианската мелодична пауър метъл група TEMPERANCE е основана през 2013-а година от музиканти, които имат повече от 10 години опит на хеви метъл сцената. В наши дни съставът е регистриран с осем дългосвирещи албума, в които съчетават тежки китари, метъл рифове, електронни фрагменти и елементи от фолклорната музика в мелодична и ярко изразена музика, която впечатлява с вокални хармонии и симфонични атмосфери. Интересното при тази формация са тримата соло певци, включително професионалната оперна певица Kristin Starkey, като всеки добавя свой собствен стил и вкус към ансамбъла.

Най-новият им албум от октомври 2023-та г. е озаглавен “Hermitage - Daruma's Eyes Pt. 2”, или „Ермитаж – очите на Дарума част 2“, и преди още да го чуем, ни впечатли с привличането на именития мултиинструменталист Arjen Lucassen за участие в този проект.

„Ермитаж – очите на Дарума“ е типичен концептуален албум, а ето каква история се разказва в него. Главният герой Виктор попада на японската кукла Дарума и чрез нея се озовава в други измерения, като се събужда във вълшебното село Ермитаж. Започва да изследва неговите тайни и така става съпричастен на битката между братята Анинган и Ирин. Оказва се, че само намесата на Виктор може да е ключът към разрешение на техния конфликт.

Китаристът и певец Marco Pastorino, който е и продуцент на албума, споделя:

Това е история, базирана на пътуване във времето. Виктор е човек от Ню Йорк, той не е напълно доволен от живота си и това е причината да пътува по света, за да стигне до Токио, Япония. И там, в храма на Асакуса, намира куклата Дарума и само като я докосва, преминава в друго измерение, в друг свят, наречен Ермитаж. Това е фантастичен свят, напълно различен от реалността. В Ермитажа Виктор среща нови приятели и променя съдбата си. Ирин (в изпълнение на Kristin Starkey) е нещо като големият началник, а злодеят в албума е Анинган (изпълнявам го аз). Но не искам да разкривам твърде много, предпочитам хората да чуят албума и сами да открият смисъла на историята. Само ще спомена, че има силна връзка между историята в албума и нашия свят“ – завършва Marco Pastorino.

Виж повече за: БНР
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт