Ревюта
Група: Austrian Death Machine      Албум: Quad Brutal      Автор: Стако      Февруари, 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal (ревю от Metal World)

Дори и в най-смелите си мечти не съм подозирал, че ще мога да кажа нещо такова, ама сега ще си говорим за един албум, вдъхновен от Арнолд Шварценегер, който мирише на пот и звезден прах от 80-те.

“Quad Brutal” – защото разбира се, че се казва така – е един от най-абсурдно-тежките и брутално богати на колаборация албуми, които някога съм имал удоволствието да изпитам.

Откакто започнах да слушам траклиста, бицепсите ми придобиха размерите на баскетболни топки, а краката ми станаха толкова мощни, че само с една крачка варирам между подиумите на “Кауфланд” и “Била”. В различни градове. Продадох си автомобила, понеже поради уголемяване на тестисите, в момента пиша това ревю от космоса, защото Земята вече не ме побира.

Ако сте като мен, веднага бихте се запитали: “Но как е възможно да се постигне такъв бомбастичен ефект?!”. Аз самият не зная, но имам теория:

Представете си, че Арнолд Шварценегер е гол до кръста – то друг начин няма – в железарията и е взел цялата дискография на Disarmonia Mundi. Потта му капе на едри капки докато я калява пак и пак, премахвайки всяка нотка на тъга и депресия от музиката, докато не остане чистата мощ и бруталия. След това изяжда получения супер-метал и го дъвче със собствените си зъби, докато не го преработи изцяло. После изплюва една чисто нова, масивна кибер-базука, която веднагически зарежда и изстрелва в тъпанчетата ви.

Нещо неясно?

Разбира се, когато си играем с оръжия за масово унищожение, е напълно нормално да имаме и малко странични жертви. Основно такива намираме във вокалната работа, която в някои парчета просто звучи странно и за първи път не намирам думите да ви го обясня.

Сякаш някой се е опитал да направи тежките вокали всепоглъщащи по начин, който на теория трябва да работи, но на практика ги прави разсейващи и браждиви. Странното е, че това се случва само в някои парчета и предвид, че записът е на топ ниво във всяко друго отношение, е трудно човек да се оплаче.

Кой знае? Може експлозията при мен да е довела до перманентен шум в ушите. Странното е, че когато всичко стихне, осъзнавам, че всичкият шум е всъщност цитати от Арнолд. Чувам го постоянно и ме кара да искам да цепя дърва с голи ръце и да карам мотори по страните на панелките. Което, оказва се, е трудно за правене, когато се рееш в космоса.

И ако това не е най-веселият начин да ви кажа, че “Quad Brutal” е сред най-надъхващите и приятни за слушане записи от 2024-та, не знам какво повече искате от мен.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт