Ревюта
Група: Blind Channel      Албум: Exit Emotions      Автор: Стако      Март, 2024
Blind Channel - Exit Emotions (ревю от Metal World)

Няма какво да се лъжем: тия братлета или ги знаете от Евровизия, или от някого, дето ги е чул по телевизора като излъчваха Евровизия. “Darkside” превзе света, под което имам предвид метълските вечеринки на възрастови групи между 13 и 42. Но това парче не е в новия албум, така че повече няма да говорим за него.

В “Exit Emotions” – за разбирането на чието значение подозирам, че ще ми трябва TikTok акаунт – се съдържат 12 парчока. Ако сте фенове, пет ги знаете от синглите. А каквито и да сте, пригответе се три-четири пъти да скипвате тракове.

Финландците знаят как се прави: като те харесват, единствения приемлив ход е да даваш още от същото. Под което разбирайте свръх-модерен метъл с безброй примеси на поп, рап и кор. И е страхотно, място за спор няма.

Да, не е за всеки. Тази идея тепърва взе да процъфтява в последните има-няма 20 години и Blind Channel са може би първият истински продукт на генерацията, закърмена с такава музика. Жанровите стени падат, но пък к’во като?

Ако Blind Channel бяха някакви кретеноидни ламери, следващото изречение щеше да е голям проблем, а именно: повечето – да не кажа всичките – от музикалните идеи тук сте ги чували в други песни, жанрове и формати.

Ама няма драма, защото тук е взета само идеята. Резултатът е обвит в нещо свое и съответно рядко провокира чувство различно от “Това май съм го чувал някъде преди”. Нали, като изключим трите момента, в които крадат от себе си, но в оня каменен iPad, дето Моисей влачеше, не е пишело нищо за това, така че сигурно е ок.

Има едни състави, дето пишат едни такива музики, дето после ти се закачат за главата като трионообразни кукички и стоят там. Е, Blind Channel могат да им станат шефове на тия. На първо слушане, траклистът въобще не ме впечатли и после цял ден се чудих какви са тия неща, дето си тананикам и свирукам?

Е, от тоя албум бяха.

Същият обаче е далеч от перфектен. За сефте присъства такова погромно количество баладизми в издание от тази банда. От една страна, наистина разбирам, че русолявите, дългокоси и мрачни младоци лесно се продават на тийнейджърки с отвратителен музикален вкус. От друга обаче, не разбирам защо аз трябва да страдам в името на тяхното задоволство и финансовото здраве на Финландия.

“Exit Emotions” е най-хомогенният труд в дискографията на Blind Channel до момента. И това би било чудесно, ако не беше толкова повлиян от модерния поп и неговата безлична, лъжлива баладичност, заради която е лесно да започнеш да ненавиждаш траклиста.

Няма да ви лъжа: за мен това е най-слабият албум на групата до момента. Ама пък това го казвам за запис с 12 парчета, пет от които са си практически хитове, така че преценете за себе си дали това въобще може да значи нещо.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт