Ревюта
Група: Necrophobic      Албум: In the Twilight Grey      Автор: Warrior Of Ice      Март, 2024
Necrophobic - In the Twilight Grey (ревю от Metal World)

Necrophobic са една от малкото банди в екстремния метъл, на които може да се разчита за качествена продукция дори след повече от три десетилетия активно творчество. Може би този статут се дължи най-вече на ясното виждане на шведите за това какво искат да свирят, неподатливо на преходни моди и чуждо на каквито и да е напъни за разширяване на аудиторията. Десетият им дългосвирещ труд също не прави компромис с това постоянство.

В “In the Twilight Grey” няма нищо изненадващо и това е едно от най-ценните му качества. Стилът на Necrophobic изкристализира до съвършенство още преди 15 години в “Death to All” и всякакъв опит тепърва да бъде „обогатяван“ и „разнообразяван“ би бил напълно излишен. Това не ще да рече, че бандата лежи на стари лаври или имитира собствените си шедьоври подобно на немалко големи имена в метъл сцената. Напротив – макар да не ги надминава, новият запис стои достойно до най-сериозните постижения на състава.

И този път квинтетът предлага колекция от изпипани в детайл парчета, които звучат енергично и свежо, като същевременно балансират умело на границата между блек и дет метъла. В основата на този триумф стои непоклатимият тандем на Sebastian Ramstedt и Johan Bergebäck, комбиниращ грабваща рифовка с порядъчно технични и високо мелодични сола, често белязани от класически хеви метъл оттенък. Тук липсва и най-бегъл намек за омекотяване – Joakim Sterner налага барабаните като обладан, а Anders Strokirk прави сигурно най-злобните си вокали до момента.

Музицирането при Necrophobic е толкова естествено и ненатоварващо, че не усещаш кога си започнал да куфееш на основния риф в “Grace of the Past” или да свириш на въздушна китара по време на някое от многото инструментални пиршества. Композиционната формула е достатъчно богата: праволинейната трашърска касапница “Clavis Inferni” коли и изнасилва християни, докато атмосферичната перла “Nordanvind” вика асоциации с фразата на великани като Quorthon, Satyr и Demonaz. В това отношение имаме един от най-многоликите албуми на групата, съчетаващ с лекота безмилостни варварства и пространни епики.

“In the Twilight Grey” се усеща като значително по-кратък от своите 64 минути, което само по себе си говори много за класата му. Necrophobic нанасят пореден убийствен удар, а техните професионализъм, упоритост и отдаденост на изкуството могат да са пример за цялата сцена.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт