Ревюта
Група: Deicide      Албум: Banished by Sin      Автор: Warrior Of Ice      Април, 2024
Deicide - Banished by Sin (ревю от Metal World)

Glen Benton е човек с доста проблеми. Най-същественият от тях несъмнено е проблемът му с религията, в частност християнството – институция, с която той се бори вече над три десетилетия. Следи от жигосания обърнат кръст все още личат върху челото му, а от гърлото му не спират да се леят хули срещу лъжепророка. Очаквано, този антагонизъм продължава и в тринадесетото студийно безчинство на подопечните му Deicide.

Дискографията на американските ветерани е белязана от редица възходи и спадове, затова и малко здравословен скептицизъм не е излишен при сблъсъка с нова музика от тях. Макар да е далеч от смазващото внушение на класики като “Legion” и “The Stench of Redemption”, “Banished by Sin” продължава силната серия на предшестващите го “In the Minds of Evil” и “Overtures of Blasphemy” с нова порция енергичен, уверен и зъл дет метъл. Четиримата съчетават тонове олдскуул тежест с компактни откъси мелодичност в една все по-хомогенна стилова сплав, в която всички елементи са в баланс помежду си.

Албумът може да е сравнително предсказуем в композиционно отношение, но инструменталното и аранжорско майсторство на състава успява да задържи вниманието на слушателя в рамките на 39-те му минути. Бандата демонстрира професионализъм във всеки аспект – от отличната продукция, която звучи мощно и съвременно, без да е прекомерно шлифована, до умело напипаната динамика на теми, темпо и настроение. Kevin Quirion и новият китарист Taylor Nordberg не спират да си подават първокласни сола на фона на чудовищното блъскане на вечния Steve Asheim и непогрешимия рев на Glen Benton, и то без нито един инструмент да взима превес над останалите. Праволинейни среднотемпови валяци като “Sever the Tongue”, “Ritual Defied” и заглавното парче се редуват със скоростните бичкии “Woke from God”, “A Trinity of None” и “The Light Defeated”, докато дисонантната рифовка на “Faithless” внася приятен блек метъл полъх в записа.

Deicide отдавна не шокират по начина, по който го правеха през 90-те години, но не е и нужно. Днес те предпочитат да впечатляват с композиторски умения и зрялост, което гарантира водещата им позиция в жанра. “Banished by Sin” постига оптимално съотношение между модерно и класическо звучене и оттам с лекота се нарежда сред по-силните издания на групата.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт