Ревюта
Група: Kerry King      Албум: From Hell I Rise      Автор: Лилкоff      Май, 2024
Kerry King - From Hell I Rise (ревю от Metal World)

Пет години след като Slayer – една от най-влиятелните банди в света на тежката музика – се разпадна, един от съоснователите ѝ реши да стартира соловата си кариера. Интересното е, че към момента нито един член на група, част от голямата четворка на траш метъла, не се е осмелявал да стартира проект, носещ собственото му име.

Още през 2020-а година, когато светът бе в локдаун, започнаха много сериозни спекулации кои ще бъдат съмишлениците на Kerry King в новото му начинание. Paul Bostaph, който през 2015-а замени уволнения Dave Lombardo и се завърна в Slayer след близо две декади по изричното настояване на брадатия виртуоз, бе първият обявен музикант. Веднага след като квартета от Ел Ей се разформирова, барабанистът логично продължи музикалния си път с „бившия“ си колега. Големите дилеми бяха за позициите на вокала и втората китара. Phil Anselmo често биваше споменаван из различните музикални медии като най-сериозен кандидат за фронтмен на проекта, но реюниънът на Pantera направи невъзможно тази интересна колаборация да види бял свят. В крайна сметка Mark Osegueda от Death Angel застана зад микрофона, а Phil Demmel от Machine Head се нагърби с китарните партии в записа. Басистът на Hellyeah Kyle Sanders пък се оказа петия член на квинтета, с което работата в лейбъла Reigning Phoenix, заедно с продуцента Josh Wilbur, можеше да започне.

Първият сингъл от “From Hell I Rise”, “Idle Hands”, бе пуснат на 5-и февруари тази година, но спецификата на звученето бе ясна много преди това. Paul Bostaph заяви, че новият проект ще звучи като Slayer, без да бъде Slayer, a пред YouTube канала на Dean Guitars Kerry King бе споделил, че има материал за над два албума нова музика. Още от откриващата “Diablo” до закриващата едноименна песен в записа няма пълнежи – единственият вариант той да не ти допадне е да смяташ Slayer за изхабена група. Тематиката на текстовете е сходна, а рифовете в тринадесетте парчета ни препращат към различни етапи от историята на култовата банда – например вторият сингъл “Residue” звучи близо до стила на албумите от ерата на “God Hates Us All”, а “Where I Reign” носи в себе си суровата атмосфера на ранните трашърски години.

17-и май е датата, на която “From Hell I Rise” ще се появи на пазара. Имайки предвид смъртта на Jeff Hanneman и лошите отношения между Kerry King, Tom Araya и Dave Lombardo, никога повече няма да можем да се насладим на Slayer в оригиналния им състав. Най-близкото до това звучене, с което толкова много меломани сме израснали, е соловият проект на Kerry – нека му дадем шанс и му се насладим!

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт