Ревюта
Група: Lacuna Coil      Албум: Broken Crown Halo      Автор: Moondance      Март, 2014
Lacuna Coil - Broken Crown Halo (ревю от Metal World)

Последните няколко албума на Lacuna Coil, определяни доста често като комерсиални, са разочароващи за онази част от феновете, които смятат първите три на групата за най-стойностното в дискографията им. Италианците този път са си взели поука. За “Broken Crown Halo” могат да се дадат много определения, но “разочароващ” със сигурност не е едно от тях.

Lacuna Coil никога не са били група с мащабно развити композиции, но могат да се похвалят с един от най-разпознаваемите гласове сред дамите в метъла. Cristina Scabbia и в седмия им студиен запис демонстрира познатия богат диапазон наред с нови вокални техники и звучи все така уверено.  Но и тук, за пореден път, пълната симбиоза между нея и Andrea не е постигната, въпреки лекия напредък във вокалното му развитие. В “Infection” и “Victims” включването му е уместно и доразвива идейните внушения на текста , но в “Nothing Stands in Our Way”явните опити да надпее Cristina са напълно излишни. 

 В “Broken Crown Halo” италианците са се постарали да нацелят “златната среда” - да се завърнат към старото си, по-тежко и мрачно звучене, но и да запазят до известна степен по-опростената и не толкова лирична линия от последните два опуса (донякъде и в “Karmacode”). В “Hostage To The Light” и “Cybersleep” успяват по най-адекватен начин да съчетаят тези две начала, ако условно разделим цялостното им творчество на два периода. Що се отнася до посланията на албума и цялостната концепция, те се отнасят най-общо казано до силата на духа и са по-ясно и недвусмислено изразени, отколкото тези в “Dark Adrenaline”. Затова и “Nothing Stands in Our Way” е идеалният избор за отварящо парче към албума - дава ясна представа какво да очакваме от него. Не липсват и други изпълнения, отличаващи се най-вече с грабващи припеви и рифове  (“Zombies” , “Die and Rise” , “I Forgive (But I Won’t Forget Your Name” ).“Broken Crown Halo” е по-разнообразен от предшественика си - в него намират място агресивните “Nothing Stands in Our Way”, “Die and Rise” и “Victims” , но и по-лиричните “I Burn in You”и “One Cold Day”. Особено последната е онова, което дълго време липсваше в музиката им - малко повече емоционалност и дълбочина. Най-сетне и ню метъл елементите не звучат толкова натрапчиво, въпреки че все още могат да бъдат доловени.

С “Broken Crown Halo” Cristina Scabbia и компания се реабилитират след последните няколко издания, в които сякаш прекалено много изневериха на характерния си стил. Но няма как да очакваме от група с вече 20-годишен опит зад гърба си да не направи някои отклонения в развитието си. Ако доскоро сред феновете е имало съмнения дали те са в положителна насока, то новият албум ги разсейва, макар и не напълно. Можеше да бъде по-добре приет, ако вместо на лесно запомнящи се припеви залагаха повече на онази емоционалност, която придава невероятно мрачно очарование на ранния им период. Въпреки това, “Broken Crown Halo” звучи по-изпипано и по-разнообразно, което го прави много приятна творба.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт