Ревюта
Група: Triosphere      Албум: The Heart of the Matter      Автор: Moondance      Октомври, 2014
Triosphere - The Heart of the Matter (ревю от Metal World)

През последните няколко години метъл сцената изобилства от групи начело с фронтдами. И докато много от тях не успяха да се наложат или да излязат от сянката на отминалото величие на институции като Nightwish, норвежците Triosphere нямат намерението да следват така наложилите се вече тенденции.

Най-забележителната фигура в състава без всякакви съмнения е вокалистката Ida Haukland. Рядко в пауър и прогресив метъла се срещат групи, чиито вокални партии да се изпълняват от жена, но Triosphere в това отношение надскачат клишетата. Поразително мощният глас на Ida не отстъпва ни най-малко и на най-способните вокалисти в тези два жанра, а и сравнения с тях са почти неизбежни, защото на места трудно би се предположило, че звучи женски глас. Още по-изненадващо е, че талантливата фронтдама не се подвизава само зад микрофона – на нея са поверени и бас линиите, с които също се справя чудесно.

Още с излизането на предишните си два албума, норвежкият квартет получи заслужено количество похвали, но в третия студиен запис те надминават себе, предлагайки най-изпипаната си творба до момента. В “The Heart of The Matter” леко доловимите нотки лиричност от предшественика му са сведени почти до минимум за сметка на по-агресивни и динамични композиции. Те доминират изцяло единствено в заключителната балада “Virgin Ground”, където още веднъж Ida демонстрира завиден вокален потенциал, но и приласкаващо нежен глас. Почти всяко парче започва с ударно соло, с изключение на началното по-спокойно темпо на “Relentless” и “The Sentinel”, а хоровите включвания и лесно запомнящия се припев на заглавната пиеса я правят едно от най-хитовите попадения на бандата. 

Без излишна музикантска показност, но с доста свежо звучене, третият дългосвирещ албум на норвежците свидетелства за изключителния им талант, който няма как да остане неоценен за още дълго време.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт