Ревюта
Група: Iron Savior
Албум: Titancraft
Автор: Arwen
Май, 2016

Немската пауър метъл сцена е предизвикателство и цел за много групи, доста от които остават в сянката на големите имена в жанра. Трудно, но не и непостижимо, е да излезеш под светлините на прожекторите, особено когато трябва да застанеш редом до имена като Helloween и Gamma Ray, а не само да останеш тяхно бледо подобие. В това отношение Iron Savior не просто се справят чудесно с тази задача, но и успяха да изградят свои собствен стил през годините.

Със своя девети студиен запис бандата отново ни кани на борда на “Спасителя”, предлагайки нова порция мощен тевтонски звук. Интересната и грабваща история, започнала още в дебютното им издание, продължава да се развива с всяко следващо, потапяйки слушателя в невероятната и необятна sci-fi вселена. Именно за това ни подготвя и краткото едноминутно интро, което ни изпраща директно в открития космос към заглавното парче “Titancraft”. Правят впечатление чудесните вокални умения на Piet Sielck, съчетани с галопиращи рифове и прекрасен пауър звук, които очаквано превръщат композицията в една от най-силните в албума. Следва малко по-агресивната и избрана за пилотен сингъл “Way of the Blade”, която заразява със своята мелодичност и запомнящ се припев. Почивка няма – по петите ни следват мачкащата “Seize the Day” и напевната “Gunsmoke” (повярвайте ми, още на второто слушане ще си припявате “Gunsmoke in the valleeeey”). Друг претендент за титлата “най-силна песен” безспорно е “Beyond the Horizon”, носеща в себе си мелодичния и кипващ кръвта заряд на истинския 90-арски пауър метъл. На свой ред “The Sun Won’t Rise In Hell” се откроява с по-твърдо звучене, за разлика от следващата я метъл вихрушка “Strike Down the Tyranny”, където отново ставаме свидетели на китарните умения на Piesel Küstner и Jan-Sören Eckert. Епичната “Brother in Arms” отстъпва място на единствената балада, която, макар и да се усеща малко извън контекста на албума, безспорно има своите достойнства. Финалните щрихи нанася енергичната “Rebellious”, чийто заразителен припев сякаш приканва слушателя да се качи отново на борда.

“Titancraft” всъщност е един чудесен и приятен за слушане албум, който определено се явява крачка напред в творчеството на Iron Savior и е достоен наследник на предишните им творби. Прецизно изпипан, стегнат и непретенциозен, той предлага всичко, което би се харесало на феновете им, а също и на любителите на жанра.

« Обратно
Коментари   Коментирай!