Ревюта
Група: Infanticide
Албум: From Our Cold Dead Hands
Автор: MetallicaAntiFan
Януари, 2010

 

Издаването на албуми в Швеция е като правенето на играчки в Китай. Не че албумите, излизащи в Швеция, са ментаци, но като погледнем повечето крайни неща оттам – едни са качествени, други не. Infanticide са дебютанти на местната метъл сцена, представящи ни своето отроче “From Our Cold Dead Hands”. Това издавателство е съставено от стабилна грайнд основа и дет метъл, внасящ щипка мелодия в албума с точно онези рифове, типични за шведската сцена и патентовани от банди като Dismember и Grave. Съставени от голяма доза брутализъм и мелодия, те като телена жица разкъсват гръбнака ви.

Албумът, както споменах, си е грайндкор до мозъка на костите – още с първата изсвирена нота (ако въобще това може да се нарече музика) посланието на групата е ясно – FUCK YOU!!!, в прав и ясен текст. И това е изразено чрез ултимативен бас, гарниран с много дисторшън, въвеждащ ви постепенно в касапницата, от която живи няма да се измъкнете. Песните са концентрирани в бързо темпо и се състоят от традиционни бластбийтове, някои чупки в ритъма и провлачени гьотеборгски рифове. Е, в “Inside The Box” си има типичен скорострелен дет риф и това е в плюс на албума – темпото е убийствено, а дължината на песента възлиза на колосалните 40 секунди! “Shock And Awe” е също една от отличимите песни, силно напомняща ми суперпроекта Bloodbath – двукасово средно темпо, вокали ала Mikael Akerfeldt и типични месарски рифове. Ето това са рифове! В общи линии, това си е и албумът като цяло. Минусът тук е, че тази грайндкор основа, за която споменах, внася и известено еднообразие - песните са изграждани върху един и същи шаблон, но пък това се компенсира от времетраенето на записа, което не надвишава трийсетте минути. Все пак това не са Carbonized, за да внасят някакво разнообразие със своите експерименти. Грайндът като цяло си е честна и искрена музика, не много дълга като време, груба и тежка. Та именно затова няма шанс този албум да е разнообразен, но това не е голям проблем. Феновете на стила лесно ще възприемат тавата и ще й отделят няколко врътки, за да се заситят с поредната доза извращение, а това е само началото, защото тази година ни очакват купища албуми в тази сфера (Misery Index, например). Това е доста силен старт за грайнда тази година, който постепенно ще градира чрез настъпващите записи.

Моят съвет е бързо да налазите местния магазин и да награбите колкото се може повече от “златната” кехлибарена течност, да се приберете у вас, да надуете колоните така, че да изкъртят мазилката и подлудят съседите и да се размажете мощно на фона “From Our Cold Dead Hands”.

« Обратно
Коментари   Коментирай!