Ревюта
Група: The Gazette
Албум: Ninth
Автор: Аries
Юли, 2018

На 13-и юни деветият студиен запис на японските метълкор величия The Gazette официално беше пуснат на пазара, като четири различни версии бяха качени в мрежата за продажба. Но дори за дългогодишните фенове беше изненада как само за дни албумът стана номер едно в iTunes в Беларус, Франция, Унгария, Полша, Турция, България, Германия, Италия, дори студените Финландия и Швеция, както и в Латвия, Нидерландия, Португалия, Словакия, дори Испания и Швейцария, та чак до Обединеното кралство.

“Ninth” има много провокативна корица, а пилотният му сингъл “Falling” вече има свой видеоклип с близо 30 000 гледания до момента. Албумът съдържа 12 парчета с обичайния микс от японски и английски в текстовете. Грубият първичен звук се редува с по-леки моменти, като на места се чува шепот, който групата никога не превежда, а оставя всеки сам за себе си да разкодира значението му.

А музиката е...

Потресаваща.
Различна.
Разтърсваща.
Искрена.
Болезнена.
Може би обидна за някои.
Силна.
Мелодична.
Напрягаща.
И отново изненадваща.

Когато си мислиш, че няма какво повече да чуеш от един изпълнител и си казваш: “вече съм чул най-доброто, достигнали са кулминацията си”, биваш опроверган. Дали “Ninth” е най-силното издание от Ruki и компания досега? Времето ще покаже, но има причина албумът да взриви чартовете – дори в страни, слабо запознати с японската музикална сцена.

« Обратно
Коментари   Коментирай!