Ревюта
Група: Halestorm
Албум: Vicious
Автор: Erdolliel
Август, 2018

Има невероятна енергия и страст в групите, начело на които стоят жени. Нещата се свеждат до повече от просто женски чар – огънят и емоцията, излъчвани от фронтдамите на тежките стилове, горят интензивно и впечатляват много. Показателен пример за обещаваща банда с неугасваща женска жар са американците от Halestorm, които от 2009-а година не спират да покоряват смело върхове и да създават добри продукти.

Halestorm отново са тук с новата си тава “Vicious” и са все така лоши, както си ги спомняме – в текстовете отново откриваме познатите тематики за секса и грубите отношения, най-ярко изразени в “Do Not Disturb”. Срещат се отново и няколко песни, в които Halestorm се представят в малко по-лирична светлина, но дори и там чарът им е в грубостта – това не е група, за която меланхолията е присъща. Всичко при тях е ярост и избухливост, а в баладичните нотки силата и енергията на вокала е онова, на което се залага.

Lzzy Hale притежава едни от най-добрите женски вокали в рок индустрията понастоящем и дрезгавият ѝ тембър, все така мощен и придаващ сила на всеки трак, впечатлява ухото още с първите минути на слушане. Във “Vicious” фронтдамата може да се гордее с тонове, непосилни за мнозина, но които тя продължава да успява да изпълни с лекота по концерти. Добрата ѝ техника е запазила диапазона ѝ непроменен, което е похвално и прави Halestorm една страхотна банда за слушане на живо.

Останалите членове на състава също демонстрират страхотни умения – Arejay Hale е барабанист с невероятно присъствие на живо, който в новия запис предоставя поредната доза пожар по отношение на ритмите и преходите на барабаните. А верни на хард рок жанровете остават хеви рифовете на Josh Smith и Joe Hottinger, допринасящи към „мръсното” и „лошо” звучене, с което си познаваме американците. Изобщо, името Halestorm продължава да им отива – това е една буря, която безскрупулно поразява всичко по пътя си и отвява слушателя.

Всяка песен има свое различно звучене, но и е обединена с останалите в един дух, което прави траклистът отлично изпипан и подбран за албума. Членовете на Halestorm са свършили отлична работа с “Vicious” и дори и близо 10 години по-късно, пак продължават да впечатляват с енергични рифове, експлозивни бийтове и вокали, от които ченетата увисват. А за онези, които намират групата за прекалено предизвикателна – в песента „Uncomfortable” ясно е заявено, че обичат да ни карат да се чувстваме неудобно. И го правят все така успешно!

« Обратно
Коментари   Коментирай!