Новини
SHADOWMASS, DECIPHER и EMRACE BY DARK с концерт в София на 25-и май
Автор: Warrior Of Ice
22 Май, 2024

Shadowmass и Decipher отново обединяват нечестивите си сили, за да разпространят черната чума в София. С тях ще бъдат и родните Embrace by Dark. Събитието ще е на 25-и май в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано 8).

Shadowmass е блек/хеви метъл група от Атина. Първият им удар идва през декември 2019-а година с издаването на едноименния им албум, последван от турнето EUROPE UNDER BLACK METAL FIRE II заедно със Suffocation, Belphegor и Hate. През септември 2021-ва се появява и EP, което носи заглавието “Oculus Diaboli”.

Decipher е блек метъл група, създадена през 2017-а г. в Атина, Гърция. Дебютното им EP “Of Fire and Brimstone” е издадено през 2019-а и оттогава те са свирили в цяла Гърция на фестивали и са откривали за други групи (Chania Rock Festival, Wolves in the Throne Room, Arcturus, Misþyrming и други). През 2019-а г. влизат в студио, за да запишат дебютния си албум “Arcane Paths to Resurrection”, който е издаден на 21-ви април 2023-та г. от Transcending Obscurity Records. През май 2023-та те тръгват на минитурне Worshippers of the Void заедно с Shadowmass в София, България и Северна Гърция.

Embrace by Dark е мрачна авангардна метъл група от България. Те са от онзи рядък вид проекти, чието съществуване отрича ограниченията на времето и пространството, за да се превърне в нещо много по-трайно и значимо от обикновена метъл група. Започнали през далечната 1995-а, с годините те се превърнаха в едни от най-впечатляващите и характерни имена в рамките на българската екстремна сцена – статус, запазил се и до днес. Малко след началото влизат в студиото, за да запишат първия си албум “Inlaid Dark Arches”, който предизвика голям отклик сред феновете и пресата и все още е търсен колекционерски артикул.

Изпълнени с идеи и нетърпеливи за пробив, създават още нов материал, който им печели солиден договор с култовия български лейбъл 0.4.3. през пролетта на 2001-ва г.

Две години отнема завършването на втория албум “Sculpture of the Godforsaken Aeons”. Последният щрих е нанесен от Stuart Anstis (ex - Cradle of Filth) от Steelcagesounds (UK) студио, който довежда с мастеринга цялата продукция до световните стандарти.

Междувременно, материалът за последния, трети албум “Extrasensory” постепенно се събира, усъвършенства и записва, като през 2023-та г. донася на групата договор с италианския лейбъл WormHoleDeath за официалното му издаване.

Пригответе се за мрачен и екстремен музикален пандемониум!

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/801714568489653

Виж повече за: SHADOWMASS, DECIPHER, EMRACE BY DARK
« Обратно
Коментари   Коментирай!