Ревюта
Група: Primal Fear
Албум: Delivering the Black
Автор: Midnightsun
Януари, 2014

Когато се заговори за Primal Fear, неизвестно защо първото, което се споменава, е неуспешният опит на Ralf Scheepers да стане вокалист на Judas Priest. Сянката на този акт отдавна трябва да е престанала да тегне над талантливия немски певец, а приликата с някоя велика фигура едва ли е порок в съвременната епоха на пренасищане на метъл жанра. Самата група също достатъчно е плащала данък на тези предразсъдъци, което вероятно е отнело от заслужената й слава - Primal Fear винаги са се раздавали с пълнокръвен, мощен пауър метъл.

“Delivering the Black” всъщност е продължението, което заслужаваше силният “16.6 (Before the Devil Knows You're Dead)” (2009). Феновете обаче трябваше преди това да проявят търпение към опита за праволинейно, предвидимо издание с “Unbreakable” (2012). Наградата за изчакването напълно си заслужава – "Delivering the Black" е стегнато и свежо произведение, заредено с огромна енергия, която завладява буквално от първия тон. В наши дни не е много често явление да се появи албум, при който след всяка песен да се питате: "Какво става по-нататък?" Интригата в творбата е много умело поддържана от началото до края, без изкуствени уловки, ненужно удължени композиции и измъчен пълнеж.

“Delivering the Black” е едно превъзходно начало за мелодичния метъл през 2014-a година в унисон с тенденцията за възраждане на интереса към бандите с чисто или преобладаващо чисто пеене. В този контекст е естествено да се предположи, че героят в новата творба на Primal Fear е тъкмо Ralf Scheepers, но не само - колегите му в бандата се представят на същото високо ниво.

Песните са разнообразни – бойни, лирични, кратки, мащабни, което позволява на групата да обърне внимание пълноценно върху възможностите си. Изборът на хитове в ситуация "за всекиго по нещо" е силно субективен и в случая се спира върху “When Death Comes Knocking” и “One Night in December”.

« Обратно
Коментари   Коментирай!