Ревюта
Група: Hello Fiasco
Албум: Find the Shoreline
Автор: Alice
Август, 2022

Hello Fiasco e канадско-американска поп рок банда от Уинипег, Манитоба, Канада. Може да сте чували за някои от членовете на групата от друг състав – The Mailman’s Children. Преди време те обединяват сили с други канадски артисти, за да запишат новата си музика, и така се ражда новият поп рок проект.

Hello Fiasco се състои от Eric LaBossiere – лицето и гласът на групата, Joel Couture на баса, Joel Perreault на соло китара и бек вокали, Ivan Burke на барабаните и бек вокалите и Guy Abraham на синтезатор, Ableton и отново бек вокали.

Новият запис на квинтета, “Find the Shoreline”, официално излиза на 4-ти август и се състои от общо 12 песни. Ко-продуциран е от Eric LaBossiere и канадския продуцент John Paul Peters. Въпреки че е миксиран от John Paul Peters, записът е мастериран от Randy Merrill от Sterling Sound, който е световно признат звуков инженер, носител на Грами и известен с работата си с музиканти като Imagine Dragons, Adele, Lady Gaga и много други.

Преди време групата е сравнявана с други класически поп рок състави като Panic! At The Disco и Fall Out Boy, но с “Find the Shoreline” става ясно, че имат достатъчно от своя собствен чар, който да ги отличи и да им спечели място под прожекторите.

Албумът излиза този месец, но е достъпен в Spotify от месец май насам, през което време получава добри отзиви от феновете навсякъде из социалните мрежи. Първият сингъл към записа е “Hold Me Close”, придружен от официално видео, вече качено в YouTube.

Първото, което се забелязва, когато си пуснете Hello Fiasco, е, че дефиницията “поп рок” далеч не е достатъчна да обхване всичко, което канадците са включили в албума. Има много други малки детайли и влияния, които създават разнообразна комбинация от жанрове, простиращи се от класически до прогресив и алтърнатив рок.

Отварящото парче “It Makes Sense” показва нежната страна на Hello Fiasco с помощта на тихите китари и приятните вокали, докато втората песен, вече позната от едноименния сингъл, продължава доста по-динамично, подплатена от замечтаните романтични лирики. Същото се случва и в следващата, “Before Time Leaves You”, която е трогателна балада с меки вокални линии и наситени с емоция китари. Скоро след нея е време настроението да се разведри с “You Don’t Want Love” и “Gorgeous Girl” – две по-живи и приповдигнати като настроение песни, които дори може да ви накарат да потанцувате. Следват по-бавните и емоционални “Listen to Me” и “Atlantis and Compatible”, където можем да чуем страхотния глас на канадската джаз певица Erin Propp в дует с фронтмена Eric. Последвалата “Chess” е поредната закачлива песен с много енергия и жизненост, а след нея можем да чуем едно от най-хубавите изпълнения в албума, наречено “Words Are Fast”. Това отново е силно емоционална композиция, която сякаш директно дърпа струните на сърцето със сантименталния си текст и китарни сола. “Worried Sick” и “One Phone Call” са две от песните, които или ще станат пълни хитове, или ще са любимите ви песни за жив концерт на Hello Fiasco. А защо не и двете? Дванадесетото и последно място е запазено за “Trust” – една от най-красивите песни в “Find the Shoreline”, която е изящен и искрен завършек на албума.

След няколко слушания спокойно можем да заключим, че новата творба на Hello Fiasco дава страхотна скорост на кариерата им и показва истинска отдаденост, креативност и амбиция за бъдещето. Завладяващата атмосфера на музиката им със сигурност ще ви накара да искате още.

« Обратно
Коментари   Коментирай!