Ревюта
Група: Wartime      Албум: Solar Messiah      Автор: Alice      Декември, 2012
Wartime - Solar Messiah (ревю от Metal World)

Две години след студийния си дебют - и общо петнадесет след издаването на първото си EP, “Perfect World” - Wartime се завръщат заедно с наследника на “Against Destiny”, носещ името "Solar Messiah". Oще в първия досег до него записът разкрива пълните мащаби на доминиращите в него тежест, агресия, (почти-Nevermore-ска) техничност и богата стилова палитра, превъзхождащи всичко, създавано от групата с разнообразието и музикалната си многопластовост.              

Забележително техничният образ на “Solar Messiah” до голяма степен е резултат от огромното влияние на по-мелодичните прог-метъл китарни мотиви. Цялостният звук е изграден от майсторски изсвирени партии и рифове в стил Death в ерата на “Individual Thought Patterns”. Wartime умело използват аналогична на немалко американски прогресив банди техника на свирене и я комбинират с хеви, пауър, траш, мелодичен дет метъл, а на места дори с ориенталски мотиви. Мелодичните вокални партии с различни стилови нюанси също обогатяват атмосферата с многообразните си линии. В албума присъстват цигулка и акустични мелодии, които подсилват елемента на изненадата и предлагат неочаквани обрати като тези в баладичната "Memories" и инструментала "Sanity", които едва забележимо олекотяват тежестта и ярко контрастират на заобикалящите ги песни. От началото до края на записа всичко е идеално балансирано и нито един момент от него не е попаднал на мястото си случайно. Всяко следващо слушане на “Solar Messiah” позволява постепенното разстилане на музикалните слоеве.

“Solar Messiah” е запомнящ се албум - изключително смислен и музикантски, великолепно композиран и изсвирен. Той убива и последната капка съмнение в това, че израстването при Wartime продължава непрекъснато - с пълна сила, освободено от всякакви стилови предразсъдъци и музикални ограничения, стремейки се отвъд границите на българския метъл.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт