Ревюта
Група: Bombyx Mori      Албум: Chaotic Resonance      Автор: Alice      Май, 2024
Bombyx Mori - Chaotic Resonance (ревю от Metal World)

Bombyx Mori е блестящ пример за един многото музикални проекти, създадени по време на пандемията и служещи като отдушник на креативността, когато светът сякаш спира да се върти. “Chaotic Resonance” е крайният продукт от изолацията и карантината, които водят до създаването на единадесет песни, написани с помощта на музиканти от цял свят, водени от главния композитор зад проекта, Stefano.

Самото име на групата, Bombyx Mori, идва от научното наименование на копринените буби, които, подобно на хората, са принудени да еволюират и да се променят след години на експлоатация. Те променят естествения си цвят и губят способността си да се защитават и намират храна, което е фина метафора за съвременното ни общество и свят.

“Chaotic Resonance” е записан изцяло онлайн и включва гости от няколко континента и множество държави като Италия, Индия, Бразилия, Аржентина, Япония, Украйна, Финландия, САЩ, Германия, Австралия, Нигерия, Нидерландия и Шри Ланка. Участието на музиканти от толкова различни среди и култури неизбежно води до голямото разнообразие от жанрове, ритми и творчески нюанси в албума. Така Stefano успява да изследва нови възможности, като остава верен на идеите си, а произведението му е все така релевантно и свежо.

Въпреки че е трудно да се определи точният жанр на Bombyx Mori, можем спокойно да кажем, че се вписва в рамките на прогресив метъла и джента. “Chaotic Resonance” е силно емоционален, но същевременно тежък труд с немалко брутални моменти. Откриващото парче, “Freeze the Frame”, успешно комбинира мелодични и тежки вокали, преплетени с виртуозни китарни сола. Следващите, “Leaves in the Wind” и “Moral Control”, демонстрират способността на Bombyx Mori да комбинират емоционални текстове с агресивни инструментали, докато песни като “The Promise” изследват по-дълбоки теми с бруталните си рифове и още по-свирепи вокали. “Liquid Dreams”, от своя страна, е перфектен пример за контрастиращите теми в албума, с мелодични и почти романтични сола, изправени срещу агресивни дет метъл вокали. Това отново доказва, че всяка композиция тук включва цяла гама от емоции, от меланхолични и прочувствени до тежки и мрачни. “Follow the Line” продължава да изследва тежките жанрове с първичната си енергия и пълни с агресия текстове. “Downward Spiral” е една от големите изненади в записа, комбинираща дет метъл с хип-хоп по шокиращо добър начин. “Through the Lens” е своеобразен момент за размисъл, контрастиращ на по-леките китарни сола с интензивните си рифове. “Liars” и “Clockwork Man” продължават с експериментите, а “Choose Your Weapon” приключва албума със силен финал.

“Chaotic Resonance” от Bombyx Mori е печеливша комбинация от емоционална и музикална дълбочина и е задължителен за феновете на прогресив метъла и джента. Stefano и съмишлениците му успяват да покажат страхотните си способности да създават завладяваща и вълнуваща музика дори при най-трудните обстоятелства.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт