Ревюта
Група: Amaranthe      Албум: Manifest      Автор: Sharon      Септември, 2020
Amaranthe - Manifest (ревю от Metal World)

Всяка година, в която The Unguided и Amaranthe издават албуми (още повече в рамките на една и съща седмица), е като двоен джакпот за феновете на модерния метъл. За разлика от братята Sjunnesson, които поеха амбициозен курс с “Father Shadow”, антуражът на Olof Mörck очаквано играе на сигурно.

Един преглед на съдържанието на “Manifest” изяснява чий албум слушаме. Ако има група, имплозивна дотолкова, че да побере партиите на трима вокалисти, сола, пауър метъл, метълкор и каквото още си представите в рамките на триминутни парчета, това са Amaranthe. За разлика от хитовото начало, на което сме свикнали обаче, този път минават цели три песни, преди евровизийските мелодии да отстъпят пред “Viral” и “Adrenaline”. Електронни подложки и рифове съпътстват изпълненията на хидрата Elize/Nils/Henrik; тримата достигат забележителен певчески баланс, като никой не взима превес над останалите.

По примера на “Lift Me Up” на Five Finger Death Punch, “Strong” носи послание, подходящо и за точния гост вокалист; ослушваме се за Halford, но получаваме не по-малко мощния глас на валкирията Noora Louhimo (Battle Bеast). А някои изненади тепърва предстоят – редом с инструментал от цигулка и пиано, Elize и Nils издигат баладата “Crystalline” до нивото на “Burn With Me” и “Amaranthine”. Sabaton-ският ритъм на “Archangel” тепърва ще бъде обвиняван за контузиите по време на концерти, а привидно забавната “BOOM!1” адресира токсични социални и политически теми на фона на сола, брейкдаун и харш вокалите на Henrik.

Amaranthe никога няма да бъдат сред бандите, звучащи различно от албум на албум. И не трябва да бъдат. Целта на занятието е постигната – “Manifest” е студиен запис, който напомня горчиво за всичко, което пропускаме, и ни подготвя за деня, когато ще можем да се насладим на лайв потенциала му – така, както трябва да се съпреживява подобна музика.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт