Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

 Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
6 страници V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 2012, Краят на света?
Clayman
коментар Nov 21 2008, 12:21 PM
Коментар #1


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 242
Регистриран: 18-October 08
Град: Sofia
Потребител N: 3054



Гледах едно предаване по дискавъри и тази тема мн ме заинтересува за това направих малко проучване с мн интересни факти
Ето го и него :
2012 год е най-наситената с глобални предсказания година в близко бъдеще. Седем причини изтъкват учени и гадатели за настъпването на края на човечеството през тази година:

1. 21 декември 2012 ще се проведе парада на планетите - в една линия ще се наредят на само планетите от Слънчевата система, но и в други звездни системи от самия център на галактиката.

2. През 2012 Земята ще се сблъска с астероида 2005 YU55,

3. През 2012 година ще започне епохата на глобалното затопляне

4. 2012 пик на световната икономическа и политическа криза спроед Нострадамус

5. През 2012 година, според изчисленията на Александър Филатов близко до Земята ще мине планетата Нибиру, която ще стане причина за потоп, смяна на полюсите и промяна на климата

6. През 2012 година приключва епохата на «Петото Слънце» по календарите на маите. При встъпването си в нов цикъл съществуващата цивилизация ще бъде унищожена

7. Пророчеството на Ванга.

Това са вероятните причини за евентуалния край, интересното е че всички се обединяват покрай една дата 23.12.2012 г.

1.Парада на планетите: 21 декември 2012 година ще има парад на планетите. Сатурн, Юпитер, Марс и Земята ще се наредят в една линия. Подобни паради е имало и по-рано. С какво се отличава парада на 21 декември 2012 година от предишните? Работата е там, че на този ден ще се строят в една линия не само планетите от Слънчевата система, но и планетите от другите звездни системи и ще образуват линия от центъра на галактиката. А това е съвсем друга работа. Процесът може да се сравни със стрелките на часовника, когато те застанат на 12 часа. Дадената комбинация означава преход на вселената от една система в друга.

2. Сблъск с астероид: той ще мине на 280 000 километра от нашата планета.

3.Древните Маи: Жреците на древните маи говорили, че от момента на сътворението на човешкия род са минали вече четири цикъла или „слънца“. Според легендите, всеки цикъл завършвал с практически пълното унищожение на цивилизациите, живяли по това време. Сменили са се четири раси, които загинали от гигантски катаклизми – земетресения, урагани, огнен дъжд и потоп. Сега ние живеем в самия край на петата епоха на сътворението. Завършекът на цикъла с продължителност 5126 години щял да бъде ознаменуван от някакво движение на Земята, което ще доведе до унищожение на човечеството. Шанс да оцелее би имало едва за 0,5 процента от населението.

4. Икономическа и Политическа криза: Предсказание, което е подчти доказано в момента се разгаря една от най-големите политически кризи, а може ли пикът й да е точно 2012 година?

5. Нибиру: През 1983 година учените от НАСА откриват астероид подобен на малка планета който е естествен спътник на Слънцето през 2012 година се смята че този сътник ще премине през малката слънчева система (четерите близки планети до слънцето) и със своята гравитационна сила ще шредизвика глобални изменениа в магнитното поле на Земята


6. „Петото Слънце” : Петте слънца отбелязват отделните епохи от историята на света. В началото на Вселената се появяват четирите богове-създатели: Тескатлипока (Димящото огледало), Уитсилопочтли (изобразяван като колибри), Кетсалкоатъл (Пернатата змия) и Хипе Тотек. Всички те били обединени от Тлалок (бога на дъжда) и неговата съпруга Чалчиутликуе (богинята на водата). Боговете воювали непрекъснато със силите на мрака и оттам идва създаването и разрушаването на първите четири слънца. Бог Тескатлипока управлявал през първата епоха, дълга 676 години. Бог Кетсалкоатъл свалил от трона Тескатлипока и светът бил разрушен от ягуари. Настъпила втората епоха, в края на която Кетсалкоатъл на свой ред бил детрониран от Тескатлипока и отнесен от мощен ураган. През третата епоха управлявал бог Тлалок. тя завършила, когато Кетсалкоатъл разрушил света с наводнения и пожари. През четвъртата епоха на власт била богинята Чалчиутликуе. В края на четвъртата епоха светът бил разрушен от голям потоп. А края на петата епоха е 2012 година.

7. Ванга : Именно тя е предвидила датата 11 септември и нападението на Световния търговски център, като е заявила, че "братята американци ще бъдат ударени от нападението на стоманените птици". Също така Ванга е предвидила и началото на Втората световна война, перестройката в СССР, даже и потъването на руската ядрена подводница Курск. Според експертите пророчицата е предвидила и събитията свързани с въоръжения сблъсък в Южна Осети. Твърди се също така и, че Ванга е предсказала и началото на Третата световна война. Като причина за войната Ванга е казала, че ще има опит за атентат срещу президентите на четири държави и след сблъсъкът в Хиндистан, началото на войната ще бъде през 2012 г.

Всички тези твърдения по отделно ми се струват абсурдни, но интересното е че се конкретизира в една дата и в една година. Пророчествата възлизат от 3600 години до от преди 4 години.


Вярвате ли или не? Дайте мнение.


--------------------
I never seem to understand.
The time, the place, and who I am.
Define a way to stay alive,
It’s like I’m living a lie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Megadeth
коментар Nov 21 2008, 12:32 PM
Коментар #2


Mahtavin :>
*******

Група: Потребители
Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643



Aз също имам предчувствие, че тогава ще загинем :>>>


--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blashyrkh
коментар Nov 21 2008, 12:45 PM
Коментар #3


Демон
******

Група: Потребители
Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693



В последно време древните изкуства се надигат навсякъде по света отново. Уж съвсем не свързано едно с друго, започвам да срещам хора, които са супер напреднали философски и не само, в тези неща. Също така прочетох някой книги и изгледах някой филмчета. Всички ми говорят подобни неща, но по различен начин и усеюам колко са свързани нещата, но все още не виждам the Big Picture. Нещо, което успях да сглобя от тая инфорнация е следното:
Преминава се от една ера в друга. Няма нищо случайно в това. Няма да свърши света, но просто доста хора ще започнат да объщат внимание на друго освен материалното, защото енергийте се засилват. Много хора ще се съпротивляват, защото няма да разберат какво става и ще полудеят. Други ще открият пътя към самоусъвършенстване. Според мен това е само повод за радост.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crazyfan_metal
коментар Nov 21 2008, 12:53 PM
Коментар #4


Просветен
***

Група: Потребители
Коментари: 329
Регистриран: 14-May 07
Град: The Netherworld
Потребител N: 2076



Ще се мре! evil.gif
Крайно време е...


--------------------
Цитат(parcaleste @ Jun 15 2008, 12:03 AM) *
Нема по-смешна и прехвалена банда от СЕПУЛТУРА (освен ПАНТЕРА, всъщност...)

Цитат(DISSIDENT AGGRESSOR @ Jul 31 2009, 01:44 AM) *
А "Show No Mercy", e най-тъпия им албум.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
malleus
коментар Nov 21 2008, 01:07 PM
Коментар #5


Просветен
***

Група: Потребители
Коментари: 408
Регистриран: 21-June 08
Потребител N: 2811



Рано или късно, всичко си има край.
Трябва ли да изпадаме в ужас и паника от това?!
Каквото трябва да бъде направено ще бъде , каквото трябва да се случи ще се случи....
И така си върви света от крайвреме.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
prayer4eto
коментар Nov 21 2008, 01:27 PM
Коментар #6


Master of your sorrow
******

Група: Потребители
Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034



Еййй, брат ми ще стане на 31 години точно на 21.12.2012 whistle.gif

Винаги съм си знаел, че има нещо гнило в Дан Колово happy.gif


--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onnellinen
коментар Nov 21 2008, 01:39 PM
Коментар #7


Хър-мър
*****

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798



Цитат(Blashyrkh @ Nov 21 2008, 12:45 PM) *
Няма да свърши света, но просто доста хора ще започнат да объщат внимание на друго освен материалното, защото енергийте се засилват. Много хора ще се съпротивляват, защото няма да разберат какво става и ще полудеят. Други ще открият пътя към самоусъвършенстване. Според мен това е само повод за радост.

Това е истината.
Стига сте плашили народа. smile.gif


--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Deathcrush
коментар Nov 21 2008, 01:59 PM
Коментар #8


Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 49
Регистриран: 19-November 08
Град: Where it's cold and it's dark ...
Потребител N: 3110



Въобще не вярвам на тия глупости... то се говореше че щял да свършва и през 2006 или 2004 ли не помня вече... е свършил ли е?! така като гледам все още всичко си е на мястото и все още съм жива така че... не вярвам и за това че през 2012 ще свърши..поредната измислица на някоя врачка.


--------------------
Only dead trees are growing hear
as it comes from a far
Only dead trees are growing hear

............Funeral Fog

............Funeral Fog!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
LordZombie
коментар Nov 21 2008, 02:46 PM
Коментар #9


Post Mortem
*******

Група: Потребители
Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345



Винаги съм мечтал да умра при края на света happy.gif


--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.



Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.



Keelhauled
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slash
коментар Nov 21 2008, 03:05 PM
Коментар #10


Сатана
********

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783





Ако умра ил загина
немой да ме жалите
напийте се руйно вино
скършите ги чашите


whistle.gif



Ако умра ил загина
поп не мой да викате
вие на гроб ми елате
оро да заиграте


metal.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Atrocity
коментар Nov 22 2008, 01:23 AM
Коментар #11


Просветен
***

Група: Потребители
Коментари: 455
Регистриран: 30-July 08
Град: там където има бира..
Потребител N: 2903



Част Първа
Част Втора


--------------------
"One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war,
five Germans are ATROCITY!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sgoh
коментар Nov 22 2008, 01:27 AM
Коментар #12


Метъл
*****

Група: Потребители
Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800



Цитат(Clayman @ Nov 21 2008, 12:21 PM) *
Работата е там, че на този ден ще се строят в една линия не само планетите от Слънчевата система, но и планетите от другите звездни системи и ще образуват линия от центъра на галактиката.

Ахахахах! Представих си как всички планети се нареждат в "линия от центъра на галактиката" (каквото и да означава това). suicide.gif


--------------------
Live forever or die in the attempt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blashyrkh
коментар Nov 22 2008, 11:36 AM
Коментар #13


Демон
******

Група: Потребители
Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693



Цитат(Atrocity @ Nov 22 2008, 01:23 AM) *

Готини клипчета. Разбира се малко като Zeitgeist - след като го гледаш ти се струва като че ли вече знаеш всичко, защото се опитват да ти покажат колко са прости нещата. Еми не са. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scion_of_storm
коментар Nov 22 2008, 12:40 PM
Коментар #14


Рицар на върховен дом Сянка
**********

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041



Е, и?

Нека пищим, търчим и си скубем косите, защото и 2000 уж идваше края на света и щяхме да рухнем в зората на новото хилядолетие. Хората вместо да живеят се опитват да умрат, това е. Или поне да го теоритизират.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mre
коментар Nov 22 2008, 01:04 PM
Коментар #15


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 74
Регистриран: 18-March 08
Потребител N: 2641



Проблема е в това че ще познаят някога whistle.gif. Малко като лъжливото овчарче се получава.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onnellinen
коментар Nov 22 2008, 09:44 PM
Коментар #16


Хър-мър
*****

Група: Потребители
Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798



Бойко Борисов пак ще стане кмет на София и ще венчае доста двойки на тая дата. И когато нищо не се случи тогава, ще писнат за 22.02.2022. А после някоя врачка ще каже, че на 22.02.2222 ще настъпи наистина краят на света.


--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadHatter
коментар Nov 23 2008, 09:55 AM
Коментар #17


ghost of the sun
*******

Група: Потребители
Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924



Епохата на глобалното затопляне не почна ли вече? Разни планети се подреждат по принцип в разни интересни структури, но сега понеже някоя по график съвпада с разни други неща, хайде това да е апокалиптично. Защо изведнъж се оказа, че Ванга е казала разни неща, за които изобщо не се говореше до скоро? И да, защо хората само си търсят причини да умрат? laugh.gif Вярно, че сме твърде много, ама...


--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
metalwar
коментар Nov 23 2008, 05:22 PM
Коментар #18


Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 26
Регистриран: 18-June 07
Град: Валхала
Потребител N: 2146



Fuck this world icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif


--------------------
HEAVY METAL WILL NEVER DIE!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wrath_Child
коментар Nov 23 2008, 07:42 PM
Коментар #19


THRASH Is Not Dead!
*****

Група: Потребители
Коментари: 1163
Регистриран: 16-February 06
Град: София
Потребител N: 1168



Няма да свърши света. Може да има някое друго природно бедствие - тук яко земетресенийце, там малко потопче... Ще измре не повече от половината свят. Крайно време беше.


--------------------

。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经”
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Nov 27 2008, 01:10 AM
Коментар #20


Демон
******

Група: Потребители
Коментари: 2148
Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692



ЕВРЕИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scion_of_storm
коментар Nov 27 2008, 01:15 AM
Коментар #21


Рицар на върховен дом Сянка
**********

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041



Не е вярно!
Тогава агресива ще стане на 18 и светът ще избухне от too much power (metal?) supply.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slash
коментар Nov 27 2008, 01:32 AM
Коментар #22


Сатана
********

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783



Цитат(Wrath_Child @ Nov 23 2008, 07:42 PM) *
Ще измре не повече от половината свят. Крайно време беше.

Само аз да съм от другата половина happy.gif

Цитат
2008 – На земята ще падне метеорит в диаметр 800м. Последствия са известни.
2009 – Питер Лори видя в центуриите на Нострадамус , че през 2009 ще има Армагедон
2010 - Нафтата ще свърши и ще започнат войните за ресурси. Сьщо обещават, че Земята ще се обърне от Сльнцето «КЬДЕТО БЕШЕ СТУДЕНО ЩЕ СТАНЕ ТОПЛО, ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ НА ЖИВОТНИТЕ ЩЕ УМРАТ», но това е временен Армагедон.
2011- Този Армагедон ще се състои, защото Астероид 2005 Yu55 ще падне на земята.
2012 – Дългоочакван край на света. Времето на петото слънце.
2013 – Рагнарок, сьдния ден. Деня на началото и края в един ден. Гиперпространствен преход в четвърто измерение. За смъртни това ще е смърт, а за Боговете ще е раждане. Сложен край на света.
2014 - Астрофизици говорят, че към наща Сльнчева система ще се добере SPACE DUST , която поглъща всичко на своя път. Скучен край на света.
2015 - Края на някакъв 9576 годишен цикъл, което ще приведе кьм гибелта на цивилизацията. Неразбран край на света.
2016 - Джеймс Хансен, изследовател на климатически изменения на земята казва, че през тази година ледниците ще се превърнат в течно сьстояние и по-голямата част от земята ще се затопи.
2017 - Край на света съгласно теориите на йерархически катострофи.
2018 - Ядерна война от известния нам Нострадамус.
2019 - Банален сблъсък с астероид 2002 Nt7
2020 - Исак Нютон сметна, че съгласно Библията и Йоан Богослов, края на света ще настъпи именно през тази година.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sgoh
коментар Nov 27 2008, 01:35 PM
Коментар #23


Метъл
*****

Група: Потребители
Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800



Цитат
2009 – Питер Лори видя в центуриите на Нострадамус, че през 2009 ще има Армагедон
...
2018 - Ядерна война от известния нам Нострадамус.

Тоя Нострадамус не оставя нищо недовършено biggrin.gif


--------------------
Live forever or die in the attempt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eddie_The_Beast
коментар Nov 27 2008, 02:32 PM
Коментар #24


Not the kind of girl you bring home to mother
****

Група: Потребители
Коментари: 932
Регистриран: 14-July 07
Град: Elm Street, Transilvania 90210
Потребител N: 2221



biggrin.gif
Тфа точно ме развесели преди лягане biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LordZombie
коментар Nov 27 2008, 02:41 PM
Коментар #25


Post Mortem
*******

Група: Потребители
Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345



Аз пък мисля,че във The Simpsons : The Movie е показан най - точния край на света ;d


--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.



Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.



Keelhauled
Go to the top of the page
 
+Quote Post
StianThornsen
коментар Jan 5 2009, 10:32 PM
Коментар #26


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 78
Регистриран: 13-September 08
Град: София
Потребител N: 2978



Да интересно е, доста се говори за тоя "край на света", но ще видим като му дойде времето само да сме живи и здрави до тогава. То така или иначе ще се мрие така ми е се 1 дали 2012 ще бъде или 2066 (според deathclock.com). Само за 1 ме е яд - 21 декември unsure.gif Е що не 31 - така ще е по-малко болезнено за много хора тъй като тогава е новата година, доста хора ще са "на черешата" както се казва и като се събудат ще са направо в другия свят biggrin.gif Иначе от подробностите който си дал съм чувал само за календара на маите,според който 21 декември 2012 е последния ден. Но на нищо не може да се вярва! Помня че Нострадамус беше предсказал края на света през 1999 г. на 5 май ако не се лъжа. И такива негови последователи ли и аз не знам точно бяха се събрали на един площад и чакаха края на света, но уви, както виждате още не е дошъл. Като му дойде времето че съ мрие и те тва си е!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jerry_92
коментар Jan 6 2009, 02:32 PM
Коментар #27


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 100
Регистриран: 27-November 08
Град: Пловдив
Потребител N: 3122



ми те колко пъти предсказват края на света....
пък още дишаме...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Jan 27 2009, 01:23 PM
Коментар #28


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



Цитат
Мащабен екоексперимент може да застраши бъдещето на планетата
27.01.2009

Учени възнамеряват да започнат мащабен екологичен експеримент тази седмица, включващ промяна в състава на океанските води - вид "наторяване", който според техни критици е опасен за околната среда и в нарушение международното право.
Експериментът (LOHAFEX), който трябва да бъде проведен в Южния океан, цели да предизвика бурен цъфтеж на планктона, като в тези количества той ще бъде видим дори от космоса.
Идеята на учените - предимно от Германия и Индия, както и двама британци, е да се "инжектират" около 20 тона железен сулфат в област от около 300 кв.м в океана, която се пада някъде по средата между нос Хорн и нос Добра надежда. По този начин те се надяват да се противопоставят на ефекта от глобалното затопляне и измирането на китовете.
Тъй като във водите има недостиг на желязо, се очаква процедурата да доведе до "експлозивен" цъфтеж на планктона, който пък ще "абсорбира" въглеродния диоксид от въздуха.
Според еколозите когато планктонът умре, той ще потъне дълбоко в морските води, отнасяйки на дъното за векове напред и газа, който се смята главен виновник за климатичните промени.
В зависимост от мащаба, в който се прилага тази техника, тя според изследователите може да обуздае набиращото скорост глобално затопляне, като същевременно увеличи количеството храна за китовете.
В последната минута обаче революционната идея попадна под критиките на международни природозащитни организации и учени, съмняващи се в ефикасността му, които вече призоваха твърдо за отмяната му.
Критиците на "океанското наторяване" са дълбоко разтревожени, че то може да има унищожителни и непредвидими последици за световния океан, като доведе дори до погубването на огромни морски територии и освобождаването на метан и азотен оксид, които на свой ред да засилят още повече процеса на глобално затопляне.
Експертите се опасяват още, че планктонът има способност да абсорбира слънчевата светлина, което да доведе до прекомерно нагряване на водната повърхност и засилване на климатичните промени.
Миналия май Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие забрани тази практика, като разреши изключения само за малки научни изследвания в рамките на крайбрежните ивици.
Въпреки това обаче експедицията - организирана съвместно от Института "Алфред Вагнер" за полярни и морски изследвания в Бремерхафен и Националния институт по океанография в Гоа, Индия - се отправиха на мисия този месец.
Обезпокоените природозащитници, предвождани от базираната в Канада група ETC, настояха германския министър на околната среда Сигмар Габриел, да спре експеримента.
Правителството на страната замрази проекта временно, но по-късно даде "зелена светлина" на научната мисия.
"След проучване на експертни доклади, аз съм убедена, че няма никакво научно или законово възражение срещу експеримента", заяви германският федерален министър на образованието и науката Анет Шаван, защитавайки решението си да пусне в действие експеримента.


Не ми се верва много да го прават е така, без да са проучили въпроса, обаче игричките с пре-популиране (ли да го нарека?) на даден вид, при положение, че основният му, хм, консуматор е на изчезване, не ми се вижда като особено добра идея.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
prayer4eto
коментар Jan 27 2009, 01:30 PM
Коментар #29


Master of your sorrow
******

Група: Потребители
Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034



^ Ако бъде правено разумно (в период от 20-30 години !!!) и полека, няма да има никакви рискове. Само че нищо не знаем за подробностите на проекта ...


--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pa®tci
коментар Jan 27 2009, 01:36 PM
Коментар #30


Serpent Moves
********

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094



"Експлозивен" цъфтеж", е което ме пострясква в случая. Чудно ми е, ако не дай си боже, стане фал, дали имат back up план или ще го карат на "сипи - отсипи". Това не е, като да има удобно сейвче и да върнат една-две седмици назад, за да си оправят популацията, ако се е паднала Plague Week. boxed.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

 



Олекотена версия Час: 26th April 2024 - 11:14 AM