Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 2012
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4
Clayman
Гледах едно предаване по дискавъри и тази тема мн ме заинтересува за това направих малко проучване с мн интересни факти
Ето го и него :
2012 год е най-наситената с глобални предсказания година в близко бъдеще. Седем причини изтъкват учени и гадатели за настъпването на края на човечеството през тази година:

1. 21 декември 2012 ще се проведе парада на планетите - в една линия ще се наредят на само планетите от Слънчевата система, но и в други звездни системи от самия център на галактиката.

2. През 2012 Земята ще се сблъска с астероида 2005 YU55,

3. През 2012 година ще започне епохата на глобалното затопляне

4. 2012 пик на световната икономическа и политическа криза спроед Нострадамус

5. През 2012 година, според изчисленията на Александър Филатов близко до Земята ще мине планетата Нибиру, която ще стане причина за потоп, смяна на полюсите и промяна на климата

6. През 2012 година приключва епохата на «Петото Слънце» по календарите на маите. При встъпването си в нов цикъл съществуващата цивилизация ще бъде унищожена

7. Пророчеството на Ванга.

Това са вероятните причини за евентуалния край, интересното е че всички се обединяват покрай една дата 23.12.2012 г.

1.Парада на планетите: 21 декември 2012 година ще има парад на планетите. Сатурн, Юпитер, Марс и Земята ще се наредят в една линия. Подобни паради е имало и по-рано. С какво се отличава парада на 21 декември 2012 година от предишните? Работата е там, че на този ден ще се строят в една линия не само планетите от Слънчевата система, но и планетите от другите звездни системи и ще образуват линия от центъра на галактиката. А това е съвсем друга работа. Процесът може да се сравни със стрелките на часовника, когато те застанат на 12 часа. Дадената комбинация означава преход на вселената от една система в друга.

2. Сблъск с астероид: той ще мине на 280 000 километра от нашата планета.

3.Древните Маи: Жреците на древните маи говорили, че от момента на сътворението на човешкия род са минали вече четири цикъла или „слънца“. Според легендите, всеки цикъл завършвал с практически пълното унищожение на цивилизациите, живяли по това време. Сменили са се четири раси, които загинали от гигантски катаклизми – земетресения, урагани, огнен дъжд и потоп. Сега ние живеем в самия край на петата епоха на сътворението. Завършекът на цикъла с продължителност 5126 години щял да бъде ознаменуван от някакво движение на Земята, което ще доведе до унищожение на човечеството. Шанс да оцелее би имало едва за 0,5 процента от населението.

4. Икономическа и Политическа криза: Предсказание, което е подчти доказано в момента се разгаря една от най-големите политически кризи, а може ли пикът й да е точно 2012 година?

5. Нибиру: През 1983 година учените от НАСА откриват астероид подобен на малка планета който е естествен спътник на Слънцето през 2012 година се смята че този сътник ще премине през малката слънчева система (четерите близки планети до слънцето) и със своята гравитационна сила ще шредизвика глобални изменениа в магнитното поле на Земята


6. „Петото Слънце” : Петте слънца отбелязват отделните епохи от историята на света. В началото на Вселената се появяват четирите богове-създатели: Тескатлипока (Димящото огледало), Уитсилопочтли (изобразяван като колибри), Кетсалкоатъл (Пернатата змия) и Хипе Тотек. Всички те били обединени от Тлалок (бога на дъжда) и неговата съпруга Чалчиутликуе (богинята на водата). Боговете воювали непрекъснато със силите на мрака и оттам идва създаването и разрушаването на първите четири слънца. Бог Тескатлипока управлявал през първата епоха, дълга 676 години. Бог Кетсалкоатъл свалил от трона Тескатлипока и светът бил разрушен от ягуари. Настъпила втората епоха, в края на която Кетсалкоатъл на свой ред бил детрониран от Тескатлипока и отнесен от мощен ураган. През третата епоха управлявал бог Тлалок. тя завършила, когато Кетсалкоатъл разрушил света с наводнения и пожари. През четвъртата епоха на власт била богинята Чалчиутликуе. В края на четвъртата епоха светът бил разрушен от голям потоп. А края на петата епоха е 2012 година.

7. Ванга : Именно тя е предвидила датата 11 септември и нападението на Световния търговски център, като е заявила, че "братята американци ще бъдат ударени от нападението на стоманените птици". Също така Ванга е предвидила и началото на Втората световна война, перестройката в СССР, даже и потъването на руската ядрена подводница Курск. Според експертите пророчицата е предвидила и събитията свързани с въоръжения сблъсък в Южна Осети. Твърди се също така и, че Ванга е предсказала и началото на Третата световна война. Като причина за войната Ванга е казала, че ще има опит за атентат срещу президентите на четири държави и след сблъсъкът в Хиндистан, началото на войната ще бъде през 2012 г.

Всички тези твърдения по отделно ми се струват абсурдни, но интересното е че се конкретизира в една дата и в една година. Пророчествата възлизат от 3600 години до от преди 4 години.


Вярвате ли или не? Дайте мнение.
Megadeth
Aз също имам предчувствие, че тогава ще загинем :>>>
Blashyrkh
В последно време древните изкуства се надигат навсякъде по света отново. Уж съвсем не свързано едно с друго, започвам да срещам хора, които са супер напреднали философски и не само, в тези неща. Също така прочетох някой книги и изгледах някой филмчета. Всички ми говорят подобни неща, но по различен начин и усеюам колко са свързани нещата, но все още не виждам the Big Picture. Нещо, което успях да сглобя от тая инфорнация е следното:
Преминава се от една ера в друга. Няма нищо случайно в това. Няма да свърши света, но просто доста хора ще започнат да объщат внимание на друго освен материалното, защото енергийте се засилват. Много хора ще се съпротивляват, защото няма да разберат какво става и ще полудеят. Други ще открият пътя към самоусъвършенстване. Според мен това е само повод за радост.
crazyfan_metal
Ще се мре! evil.gif
Крайно време е...
malleus
Рано или късно, всичко си има край.
Трябва ли да изпадаме в ужас и паника от това?!
Каквото трябва да бъде направено ще бъде , каквото трябва да се случи ще се случи....
И така си върви света от крайвреме.
prayer4eto
Еййй, брат ми ще стане на 31 години точно на 21.12.2012 whistle.gif

Винаги съм си знаел, че има нещо гнило в Дан Колово happy.gif
onnellinen
Цитат(Blashyrkh @ Nov 21 2008, 12:45 PM) *
Няма да свърши света, но просто доста хора ще започнат да объщат внимание на друго освен материалното, защото енергийте се засилват. Много хора ще се съпротивляват, защото няма да разберат какво става и ще полудеят. Други ще открият пътя към самоусъвършенстване. Според мен това е само повод за радост.

Това е истината.
Стига сте плашили народа. smile.gif
Deathcrush
Въобще не вярвам на тия глупости... то се говореше че щял да свършва и през 2006 или 2004 ли не помня вече... е свършил ли е?! така като гледам все още всичко си е на мястото и все още съм жива така че... не вярвам и за това че през 2012 ще свърши..поредната измислица на някоя врачка.
LordZombie
Винаги съм мечтал да умра при края на света happy.gif
Slash


Ако умра ил загина
немой да ме жалите
напийте се руйно вино
скършите ги чашите


whistle.gifАко умра ил загина
поп не мой да викате
вие на гроб ми елате
оро да заиграте


metal.gif
Atrocity
Част Първа
Част Втора
sgoh
Цитат(Clayman @ Nov 21 2008, 12:21 PM) *
Работата е там, че на този ден ще се строят в една линия не само планетите от Слънчевата система, но и планетите от другите звездни системи и ще образуват линия от центъра на галактиката.

Ахахахах! Представих си как всички планети се нареждат в "линия от центъра на галактиката" (каквото и да означава това). suicide.gif
Blashyrkh
Цитат(Atrocity @ Nov 22 2008, 01:23 AM) *

Готини клипчета. Разбира се малко като Zeitgeist - след като го гледаш ти се струва като че ли вече знаеш всичко, защото се опитват да ти покажат колко са прости нещата. Еми не са. smile.gif
scion_of_storm
Е, и?

Нека пищим, търчим и си скубем косите, защото и 2000 уж идваше края на света и щяхме да рухнем в зората на новото хилядолетие. Хората вместо да живеят се опитват да умрат, това е. Или поне да го теоритизират.
mre
Проблема е в това че ще познаят някога whistle.gif. Малко като лъжливото овчарче се получава.
onnellinen
Бойко Борисов пак ще стане кмет на София и ще венчае доста двойки на тая дата. И когато нищо не се случи тогава, ще писнат за 22.02.2022. А после някоя врачка ще каже, че на 22.02.2222 ще настъпи наистина краят на света.
MadHatter
Епохата на глобалното затопляне не почна ли вече? Разни планети се подреждат по принцип в разни интересни структури, но сега понеже някоя по график съвпада с разни други неща, хайде това да е апокалиптично. Защо изведнъж се оказа, че Ванга е казала разни неща, за които изобщо не се говореше до скоро? И да, защо хората само си търсят причини да умрат? laugh.gif Вярно, че сме твърде много, ама...
metalwar
Fuck this world icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
Wrath_Child
Няма да свърши света. Може да има някое друго природно бедствие - тук яко земетресенийце, там малко потопче... Ще измре не повече от половината свят. Крайно време беше.
Aggressive Perfector
ЕВРЕИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО!!!
scion_of_storm
Не е вярно!
Тогава агресива ще стане на 18 и светът ще избухне от too much power (metal?) supply.
Slash
Цитат(Wrath_Child @ Nov 23 2008, 07:42 PM) *
Ще измре не повече от половината свят. Крайно време беше.

Само аз да съм от другата половина happy.gif

Цитат
2008 – На земята ще падне метеорит в диаметр 800м. Последствия са известни.
2009 – Питер Лори видя в центуриите на Нострадамус , че през 2009 ще има Армагедон
2010 - Нафтата ще свърши и ще започнат войните за ресурси. Сьщо обещават, че Земята ще се обърне от Сльнцето «КЬДЕТО БЕШЕ СТУДЕНО ЩЕ СТАНЕ ТОПЛО, ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ НА ЖИВОТНИТЕ ЩЕ УМРАТ», но това е временен Армагедон.
2011- Този Армагедон ще се състои, защото Астероид 2005 Yu55 ще падне на земята.
2012 – Дългоочакван край на света. Времето на петото слънце.
2013 – Рагнарок, сьдния ден. Деня на началото и края в един ден. Гиперпространствен преход в четвърто измерение. За смъртни това ще е смърт, а за Боговете ще е раждане. Сложен край на света.
2014 - Астрофизици говорят, че към наща Сльнчева система ще се добере SPACE DUST , която поглъща всичко на своя път. Скучен край на света.
2015 - Края на някакъв 9576 годишен цикъл, което ще приведе кьм гибелта на цивилизацията. Неразбран край на света.
2016 - Джеймс Хансен, изследовател на климатически изменения на земята казва, че през тази година ледниците ще се превърнат в течно сьстояние и по-голямата част от земята ще се затопи.
2017 - Край на света съгласно теориите на йерархически катострофи.
2018 - Ядерна война от известния нам Нострадамус.
2019 - Банален сблъсък с астероид 2002 Nt7
2020 - Исак Нютон сметна, че съгласно Библията и Йоан Богослов, края на света ще настъпи именно през тази година.
sgoh
Цитат
2009 – Питер Лори видя в центуриите на Нострадамус, че през 2009 ще има Армагедон
...
2018 - Ядерна война от известния нам Нострадамус.

Тоя Нострадамус не оставя нищо недовършено biggrin.gif
Eddie_The_Beast
biggrin.gif
Тфа точно ме развесели преди лягане biggrin.gif
LordZombie
Аз пък мисля,че във The Simpsons : The Movie е показан най - точния край на света ;d
StianThornsen
Да интересно е, доста се говори за тоя "край на света", но ще видим като му дойде времето само да сме живи и здрави до тогава. То така или иначе ще се мрие така ми е се 1 дали 2012 ще бъде или 2066 (според deathclock.com). Само за 1 ме е яд - 21 декември unsure.gif Е що не 31 - така ще е по-малко болезнено за много хора тъй като тогава е новата година, доста хора ще са "на черешата" както се казва и като се събудат ще са направо в другия свят biggrin.gif Иначе от подробностите който си дал съм чувал само за календара на маите,според който 21 декември 2012 е последния ден. Но на нищо не може да се вярва! Помня че Нострадамус беше предсказал края на света през 1999 г. на 5 май ако не се лъжа. И такива негови последователи ли и аз не знам точно бяха се събрали на един площад и чакаха края на света, но уви, както виждате още не е дошъл. Като му дойде времето че съ мрие и те тва си е!
Jerry_92
ми те колко пъти предсказват края на света....
пък още дишаме...
pa®tci
Цитат
Мащабен екоексперимент може да застраши бъдещето на планетата
27.01.2009

Учени възнамеряват да започнат мащабен екологичен експеримент тази седмица, включващ промяна в състава на океанските води - вид "наторяване", който според техни критици е опасен за околната среда и в нарушение международното право.
Експериментът (LOHAFEX), който трябва да бъде проведен в Южния океан, цели да предизвика бурен цъфтеж на планктона, като в тези количества той ще бъде видим дори от космоса.
Идеята на учените - предимно от Германия и Индия, както и двама британци, е да се "инжектират" около 20 тона железен сулфат в област от около 300 кв.м в океана, която се пада някъде по средата между нос Хорн и нос Добра надежда. По този начин те се надяват да се противопоставят на ефекта от глобалното затопляне и измирането на китовете.
Тъй като във водите има недостиг на желязо, се очаква процедурата да доведе до "експлозивен" цъфтеж на планктона, който пък ще "абсорбира" въглеродния диоксид от въздуха.
Според еколозите когато планктонът умре, той ще потъне дълбоко в морските води, отнасяйки на дъното за векове напред и газа, който се смята главен виновник за климатичните промени.
В зависимост от мащаба, в който се прилага тази техника, тя според изследователите може да обуздае набиращото скорост глобално затопляне, като същевременно увеличи количеството храна за китовете.
В последната минута обаче революционната идея попадна под критиките на международни природозащитни организации и учени, съмняващи се в ефикасността му, които вече призоваха твърдо за отмяната му.
Критиците на "океанското наторяване" са дълбоко разтревожени, че то може да има унищожителни и непредвидими последици за световния океан, като доведе дори до погубването на огромни морски територии и освобождаването на метан и азотен оксид, които на свой ред да засилят още повече процеса на глобално затопляне.
Експертите се опасяват още, че планктонът има способност да абсорбира слънчевата светлина, което да доведе до прекомерно нагряване на водната повърхност и засилване на климатичните промени.
Миналия май Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие забрани тази практика, като разреши изключения само за малки научни изследвания в рамките на крайбрежните ивици.
Въпреки това обаче експедицията - организирана съвместно от Института "Алфред Вагнер" за полярни и морски изследвания в Бремерхафен и Националния институт по океанография в Гоа, Индия - се отправиха на мисия този месец.
Обезпокоените природозащитници, предвождани от базираната в Канада група ETC, настояха германския министър на околната среда Сигмар Габриел, да спре експеримента.
Правителството на страната замрази проекта временно, но по-късно даде "зелена светлина" на научната мисия.
"След проучване на експертни доклади, аз съм убедена, че няма никакво научно или законово възражение срещу експеримента", заяви германският федерален министър на образованието и науката Анет Шаван, защитавайки решението си да пусне в действие експеримента.


Не ми се верва много да го прават е така, без да са проучили въпроса, обаче игричките с пре-популиране (ли да го нарека?) на даден вид, при положение, че основният му, хм, консуматор е на изчезване, не ми се вижда като особено добра идея.
prayer4eto
^ Ако бъде правено разумно (в период от 20-30 години !!!) и полека, няма да има никакви рискове. Само че нищо не знаем за подробностите на проекта ...
pa®tci
"Експлозивен" цъфтеж", е което ме пострясква в случая. Чудно ми е, ако не дай си боже, стане фал, дали имат back up план или ще го карат на "сипи - отсипи". Това не е, като да има удобно сейвче и да върнат една-две седмици назад, за да си оправят популацията, ако се е паднала Plague Week. boxed.gif
prayer4eto
Е, то не е повсеместно... Първо ще пробват хората - 300 квадратни метра е съвсем малък ареал...
Rolf
Поредните апокалиптични глупости. wink.gif Има да изтече още доста вода, преди да сме в състояние да нанесем чак такива поражения.
onnellinen
^^Водата не се ли движи по някакви течения?
^Ще избият китовете и после ние ще се задушим от жега... Животинският и растителният свят ще еволюират.
Urungela
Един много близък до мен човек (доказал ми способности,които не срещаш всеки ден) ми говореше наскоро точно за 2012 година и тъй като семейството на този човек живее в Атина ,си спомням,че ми каза,че Южна Гърция "ще изчезне";спомена и за "разбиването" на самия Акропол. И за Варна не "предрече" цветно бъдеще. whistle.gif
Незнам,налудничаво е ,но...аз така или иначе не смятам да продължавам да живея в тая скапана Варна ...да потъва !!! laugh.gif
scion_of_storm
Парцо, дай да щурмуваме, бе, нищо че няма популация, аз си пазя от трите Некрополиса малко зомбаци и дред найтове, нема се косиш!
Michael
Нема начин,ша съ мре suicide.gif
Volt Thrower
Пред 2012 ще съм на 21 години.

Ааа... ама тва тема за края на света ли било? В такъв случай, НЕ, не вярвам в това. Че през 2012 ше умрем сички. Пъли простотии. А бе, ше разбереме след около 4 години.
conguestadors
http://dnes.dir.bg/2009/02/05/news3959866.html
power_metal666
2012 is coming... blackmetal.gif
RPAngelov
Думите на Ванга взеха много да се извъртат от някой си. Нали уж тя беше казала, че България я чакат добри дни? Ами не ми се вярва до 3 години да цъфнем... пък ако тогава се унищожи света? Не знам... пък и как да се вярва на нещо, за което няма теза? Има 10 различни варянта за нещо, което ще се случи, понеже някакъв си календар свършва. Ето ви и мойта теза: Взривовете в Челопечене са разпрасънали милиони микроби по целия свят, които имат нужда от 3 години за да се развият. Тогава те ще започнат да ядат всички и никой няма да оцелее. ДОРИ И ХЛЕБАРКИТЕ!
azoteccccc
^Чък Норис ще оцелее! icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
Wicked Child
Неверници гнусни, еретици! Исус ще се изпразни и всички ще се удавим безславно в неговата семенна течност!
abydos
The mother of all facials.
Emko_
3 години до края...
EternalDamnation
Или новото начало happy.gif Зависи от коя страна го гледаш
conguestadors
Цитат(RPAngelov @ Feb 27 2009, 08:35 PM) *
Думите на Ванга взеха много да се извъртат от някой си. Нали уж тя беше казала, че България я чакат добри дни? Ами не ми се вярва до 3 години да цъфнем... пък ако тогава се унищожи света? Не знам... пък и как да се вярва на нещо, за което няма теза? Има 10 различни варянта за нещо, което ще се случи, понеже някакъв си календар свършва. Ето ви и мойта теза: Взривовете в Челопечене са разпрасънали милиони микроби по целия свят, които имат нужда от 3 години за да се развият. Тогава те ще започнат да ядат всички и никой няма да оцелее. ДОРИ И ХЛЕБАРКИТЕ!

http://istinski.blogspot.com/2008/10/blog-post_2368.html

Ванага никъде не е казала кога точно ще дойдат хубавите дни, пък и хубавите неща стават постепенно.
Въпреки всичко, аз съм по склонен да вярвам на Ванга, от колкото на Маи или който и да е друг.
А относно Нострадамус, съвсем скоро чух че пророчествата му са толкова объркани, че никой не може да е сигурен за какво става дума.
telia
Чели ли сте за Индиго? А за Кристалните деца? Касае се за промяна на вибрационното поле на Земята, а не за потопи и изчезване на човешкия род. Духовно преобразяване. Катаклизмите с това са свързани.
shogot
Края на света!!! ГЛУПОСТИ! Слушам за апокалипсиса откакто се помня. Все му отменят датата...брех що толкова се бави? Пълни простотии. Да се вярва в края на света (през 2012) е все едно да мислите, че Slayer ще се издънят с новия си албум!!!
PitBull
^ Абе айде да не се изхвърляме, щото второто може да се окаже чиста реалност, така ми се струва...
_Moonshield_
Не само на теб така ти се струва, ще видим...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.