![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
Има ли групи / албуми, които просто не можете да спрете, след като веднъж ги пуснете?
За мен последно такъв беше (и още е) новият Rhapsody of Fire. А освен тях най-пристрастяващи са вечните ми любимци Kamelot с всичките им албуми, "Trilogy" на маестро Malmsteen и дебюта на Angra. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Все по-често ми се случва, даже не с конкретна банда или албум, ами отделна песен. В момента, в който нещо ми хареса, чисто и просто го въртя до скапване. Още по-хубаво е, ако въпросната музика ме присети за някоя друга банда и последва верижна реакция.
![]() edit: За да дам пример с песента, напоследък въртя страшно много Restless Soul на HammerFall, които принципно си цикля по стар навик. Все така не ми е ясно защо я оставиха като част от компилацията, а не я включиха в албума. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Случва се, особено някои песни, в последно време с новите албума на Folk Stone и Metsatöll, на Rhapsody of Fire - също доста го цикля.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
Да..като пусна Hinder и ги слушам цял ден
![]() ![]() ![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
За мен това е начин на слушане на музика - въртя едно нещо до безкрайност. "Поизлекувах" се в последно време, но все пак обичам да слушам непрестанно албумите Haven; Where death is most alive; Skydancer и We are the Void на Dark Tranquillity. Също и By The Way на Red Hot Chili Peppers; A Night to Remember на Evegrey и отделни парчета, като 'Alma Mater' и 'Scorpion Flower' на Moonspell; 'Forgotten Hopes' и 'Parisienne Moonlight' на Anathema; 'Forsaken' на Dream Theater и така нататък...
-------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Аее, аз си цикля новото Misery от как то е излязло.. Просто ми влезе под кожата, така както Unleashed или пък G.G.F.H. Иначе като песни "You Lose" на Misery Index и Hate Eternal - "I, monarch". От няколко дни пък, доволно си цикля първите четири записа на Богоубийците.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Единственото, за което се сещам, което винаги ми е под кожата са песните на Sonata Arctica. Всичко друга може да ме зариби за ден, два, три, седмица, ама после ми омръзва и се сещам за него чак след период от време.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
На доста албуми се е случвало да "зацикля" през годините. В това число влизат всички на Rhapsody и Sabaton, повечето на Dark Tranquillity и Within Temptation, дебюта на Wintersun, "Far from the Madding Crowd" на Wuthering Heights, "Damnation and a Day" на Cradle of Filth, "Before The Bleeding Sun" на Eternal Tears of Sorrow, "Иллюзия любви" на Miriada, "Inhuman Rampage" и "Ultra Beatdown" на DragonForce, "Vendetta" на Celesty, последно новия The Foreshadowing...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 81 Регистриран: 30-March 09 Потребител N: 3335 ![]() |
Постоянно ми се случва; и по-често с отделна песен, а не с албум. Ако дадена песен ми хареса при прослушване на албум песента се върти постоянно, а албума остава на заден план. Последният (всъщност един от последните) примери е Hearted от последната творба на Van Canto, заради която въпросният албум остана забравен за известен период от време.
Иначе ми се случва доста често да зацикля на Rhapsody, Dark Moor, Amorphis, Katatonia, Epica, а Within Temptation звучат през цялото време. Agalloch (и още няколко подобни групи) са просто задължителни през зимата. Последното, което не мога да махна от уинампа е Nevermore - The Obsidian Conspiracy. -------------------- ![]() Here at the edge of this world Here I gaze at a pantheon of oak, a citadel of stone If this grand panorama before me is what you call God. . . Then God is not dead last.fm |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Доста пъти ми се е случвало - ще напиша главно албуми,които съм слушал по 10-20 пъти един след друг.
Amorphis - Eclipse,Silent Waters,Skyforger Behemoth - Evangelion Children Of Bodom - Hatebreeder Cradle Of Filth - Dusk And Her Embrace,Midian,Godspeed On The Devil's Thunder Carach Angren - Lammendam,Death Came Through A Phantom Ship Dark Tranquillity - Fiction Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli Dream Theater - Scenes From A Memory Epica - всичко Evergrey - In Search Of Truth,The Inner Circle Kamelot - Karma,Epica,The Black Halo Masterplan - Masterplan Nightwish - Century Child Orphaned Land - The Neverending Way Of The ORWarriOR Pain Of Salvation - всичко от Remedy Lane насам Rotting Christ - Theogonia,AEALO Sonata Arctica - всичко Symphony X - Paradise Lost Tarot - Crows Fly Black Trivium - Shogun W.A.S.P. - The Crimson Idol Wintersun - Wintersun -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Ако трябва да визираме конкретни албуми-пиявици, най-точен пример ми е Kamelot - "Karma", но също не бих заменила "The Fourth Legacy" за нищо. "Химера" на Ария също е сред тези, което трудно бих прекъснала. По-общо влизат всички периоди на Sentenced, Mystic Prophecy, Amorphis, Lacrimosa, Moonspell, Paradise Lost;
Norther - "Mirror of Madness", Necrophobic - "Darkside", Tristania - "Beyond The Veil" заедно със Sirenia - "At Sixes And Sevens"/"An Elixir for Existence" (и каквото още сътвори г-н Веланд); Delain - "Lucidity", Angtoria - "God Has A Plan For Us All", Cradle - "Midian", After Forever - "Decipher", Evergrey - "The Inner Circle", EToS - "Chaotic Beauty", Axxis - "Paradise In Flames", Dreamtale - "Beyond Reality", Thunderstone - "The Burning", Xandria - "India", Pyramaze - "Legend of the Bone Carver", Blind Guardian - "Imaginations From The Other Side", Primal Fear - "Nuclear Fire"/"Seven Seals", Mors Principium Est - "The Unborn", Conquest - "Frozen Sky"... Dark Tranquillity са се настанили удобно в същата графа, а WT, споменатите HammerFall, Rhapsody и компания въобще не са изчезвали. Преди време имах някакъв странен проблем с "предозирането" (за щастие не се е проявявал напоследък) - един безспирен циклаж на Nightwish преди много години почти не ми позволява да си ги пусна като хората към днешна дата. Хубавото е, че титани като Rainbow, Black Sabbath, Axel Rudi Pell са застраховани срещу подобни кощунства. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
Единственото, за което се сещам, което винаги ми е под кожата са песните на Sonata Arctica. Всичко друга може да ме зариби за ден, два, три, седмица, ама после ми омръзва и се сещам за него чак след период от време. +1 обаче при мен важи същото и за Dark Tranquillity. Вярно, че често въртя до побъркване и други групи, но рано или късно омръзва.. -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
В последните 3-4 седмици не мога да се накефя на Pain - The Third Wave. Въобще на Пейн като цяло, но тази песен ме е обладала отвсякъде.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 245 Регистриран: 29-September 05 Град: София Потребител N: 955 ![]() |
Аз съм зациклил на Pertness - From The Beginning To The End . Много ме кефят тия момчета. За любители на пауър метъл, ама як пауър
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Много групи влизат в тази категория, и повечето са ми любими по принцип: Rhapsody, Wuthering Heights, Gamma Ray, Kreator, Sabaton, Sonata... Албумът на който съм забивала най-лошо досега обаче май е "The Black Halo" на Kamelot.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ "Black Halo"-то си е перфектен АЛБУМ за зацикляне - толкова гладко върви от началната песен до края...
![]() Последно забих (и там си останах) на разни инструментали - Steffen Schackinger1 Steffen Schackinger2 ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Вече ви е ясно какво ще напиша - Dark Tranquillity без конкуренция!
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Ще цитирам моя бест френд:
"Зарибяваш се само на групи, които са с битрейт под 64, яко пейган, но като се замисля на тая твоя самотна колонка от ерата на комунизма, всичко звучи като 64 kбита" Кх-кх, това са долни инсинуации! Харесвам и с 128 kbps :/ Абе честно да си кажа, определена група, която изцяло да ме зариби май няма. Може би най-зарибен (до някаква степен) съм по Wolfchant и Amon Amarth. Също да не забравя култовите Forefather. Или соло проекти като Rivendell и Falkenbach. Според насторения слушам музика така да се каже, тай че в графата "зарибителна музика" могат да влезнат десетки. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 31-August 09 Потребител N: 3547 ![]() |
Cradle и Borgir при мен! Голям циклаж пада.
-------------------- Abandon your foolish quest! All that awaits you is the wrath of my master. You are too late to save the child! Now you'll join him... in Hell.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 126 Регистриран: 25-December 09 Град: София Потребител N: 3678 ![]() |
Rhapsody, Amorphis, Therion, Kamelot, Korpiklaani, Nightwish (преди 2004), Finntroll, Tyr и още много други...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 4-March 10 Потребител N: 3758 ![]() |
По-зарибителна група от Manowar досега не съм чул! Blind Guardian важат.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
За мен са Blind Guardian, Running Wild, Rhapsody, Grave Digger, старите Nightwish също съм ги въртял нон стоп...
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
-------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Напоследък не мога да откъсна новия на As I Lay Dying.
Иначе Hatebreed, Dark Tranquillity и H2O съм циклил ужасно много, може би най-много. E Nomine също са впримчваща музика. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Жена ми ме зариби много с Леонард Коен, тоя пич има ебати якия глас. Паралелно с него слушам много и ROME, супер яка група, горещо препоръчвам.
Leonard Cohen ROME -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 35 Регистриран: 18-March 10 Потребител N: 3775 ![]() |
Последно зациклих на Mastodon и няма пускане!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Откога не бях зациклял така здраво
![]() Masterplan - Under The Moon -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Не ми се мисли сега за албуми на които съм зациклял, но според фейсбук профила ми на тези парчета напоследък:
King Crimson - Starless Nine Inch Nails - And All That Could Have Been The Cure - The Last Day of Summer Katatonia – In Death, A Song |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
-------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th July 2025 - 06:40 PM |