![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Всъщност ми е тема за есе за Четвъртък и би било хубаво да има нещо общо с Х. Смирненски, но може и просто да споделите мнението си "за" и"против" хипотезата, че светът е в черно и бяло. Щях сам да го направя (предполагам), но съм на шофъорски
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
лошо няма, но я пейстни самото прозиведение на смирненски, щото нещо отдавна съм завършил и не си спомням нищо:)))
п.с. провай с "черно и бяло" ма Георги Христов:)) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Смирненски
^тука има произведения, иначе примерно : Цитат Да бъде ден! Нощта е черна и зловеща, нощта е ледна като смърт. В разкъсаната земна гръд струи се бавно кръв гореща. В димящите развалини безокий демон на войната развял е хищно знамената и меч въз меч безспир звъни. Сред мрака непрогледно гъст стърчи злокобен силует на някакъв грамаден кръст, и хилядни тълпи отвред вървят, подгонени натам от яростта на златний бог. И мрака става по-дълбок, тълпите нижат се едвам. За въздух жадни са гърдите, очите молят светлина, един копнеж, мечта една гори и се топи в душите и през сълзи и кървав гнет, през ужаса на мрак студен разбунен вик гърми навред: "Да бъде ден! Да бъде ден!" ________________________ Цитат Въглекопач
Надоле! Надоле! Надоле! В студените бездни слезни, където тела полуголи се гърчат край черни стени, де опват се мишци железни и техния удар звъни сред мрака на страшните бездни с протеста за слънчеви дни, с протеста за отдих, за воля, за въздух, простор, ширини. Надоле, надоле, надоле - надоле слезни! Слезни в тия мрачни утроби на хищната - майка земя, слезни между братята роби - в морето от вечна тъма, и твоята лампичка бледа ще бъде там ярка звезда, там сноп от лъчи ще огледа зловещия храм на труда, зловещите тези идоли, де няма ни нощи, ни дни. Надоле, надоле, надоле - надоле слезни! А там вековете незнайни редили са пласт върху пласт - тез пластове мрачни, безкрайни, прострени навсъде край нас, които живота изтъка на каменен, черен килим, които са хладни кат мъка, и крият и огън и дим. Слезни там и с удари верни разбивай, разлюшквай, руши, разкъртвай тез пластове черни тез робски души! И в бурната пещ на борбата грамадата черна хвърли и спри се да видиш, когато, сред мрак и оловни мъгли, ще блеснат реки огнеструйни, когато червени вълни, понесени в пристъпи буйни, ще бликнат по всички страни, когато сред блясъци нови земята ще ври, ще гори в огньове, огньове, огньове и дъжд от искри! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат(Sw1tched @ Oct 27 2004, 10:10 AM) Всъщност ми е тема за есе за Четвъртък и би било хубаво да има нещо общо с Х. Смирненски, но може и просто да споделите мнението си "за" и"против" хипотезата, че светът е в черно и бяло. Щях сам да го направя (предполагам), но съм на шофъорски ![]() I see the world in a different light Things not always black and white Through all these years still, to this day My hardened eyes see only shades of grey -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Няква абсолютня тъпня, ма сега съм на работа, не съм псиал подобни неща повече от 8-9 години, така, че не бъдете много критчни:))
За и Против черно-белия свят Изхождайки от една нормална нагласа на човека за неговите възприятия спрямо света веднага бихме могли да кажем, че той не е черно бял, между тези два свята съществуват хиляди други светове, но в крайна сметка кой би могъл да каже кой е най-истинският свят, кое е мястото където най-лесно да се достигне до абсолютната истина за живота, до това, което малко или много е цел на всяко разумно същество? Или за да се достигне да тази цел трябва да се съсредоточиш изцяло върху абсолютните стойности в този свят – да видиш света само в черно-бели краски, така както го е виждал Смирненски – мрак, кръст и очи молещи за Светлината, или тъмните бездни и гърчещите се тела молещи за същата тази светлина. Къде тогава трябва да стои човек, в шарения свят където цветовете те заливат или в негатива, където черното и бялото се редуват и карат душата да се лута между мрака и светлината, между любовта и омразата, между верността и предателството в един неспирен водовъртеж от антагонзими изпълнен със сладост и болка, но винаги в най-чистият им вид. В черно белият свят победата е ПОБЕДА, а загубата е ЗАГУБА. Всеки от нас има възможността да избере в коя част на света иска да живее в тази на антгонизмите и вечната борба или в тази на шарения, гейски свят (от англ. gay- шарен, пъстър, весел). Да избереш шарения свят, където пъстротата размива рано ли късно всичко – дори и най-прекрасните идеи или да отидеш в света където омразата и любовта са се напластявали век след век: „А там вековете незнайни редили са пласт върху пласт - тез пластове мрачни, безкрайни, прострени навсъде край нас, които живота изтъка на каменен, черен килим, които са хладни кат мъка, и крият и огън и дим. Слезни там и с удари верни разбивай, разлюшквай, руши, разкъртвай тез пластове черни тез робски души!” Защото ако любовта е най-силният двигател, който е движил човечеството през цялото му съществуване, то омразата е не по малък вдъхновител за идеи, които коренно са променили съдбата и хода на човечеството. Само ако можеш да живееш и да бъдеш част от черно белия свят, само тогава ще можеш с кипящ от сила и ярост юмрук да разчупиш оковите на всекидневието и шаблона, да преобърнеш представите на света за добро и лошо, да поведеш робите към свободата: ” И в бурната пещ на борбата грамадата черна хвърли и спри се да видиш, когато, сред мрак и оловни мъгли, ще блеснат реки огнеструйни, когато червени вълни, понесени в пристъпи буйни, ще бликнат по всички страни, когато сред блясъци нови земята ще ври, ще гори в огньове, огньове, огньове и дъжд от искри!”. Hasta la Victoria siempre – Победата винаги е наша – Ернесто Гевара де ла Серна – Че Гевара, които без съмнение е живял в черно-бялата част на света.Днес тези думи пробождат и амбицират сyзнанието на милиони хора, които не искат да са част от тази матрица и са готови по-скоро да умрат, отколкото да са послушни овци. А за да стигнеш и да познаеш Светлината трябва да слезеш до най-дълбоките бездни и да познаеш абсолютния Мрак. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Цитат(melhaer @ Oct 27 2004, 10:30 AM) Днес тези думи пробождат и амбицират сyзнанието на милиони хора, които не искат да са част от тази матрица и са готови по-скоро да умрат, отколкото да са послушни овци. А за да стигнеш и да познаеш Светлината трябва да слезеш до най-дълбоките бездни и да познаеш абсолютния Мрак. Много дръзко и фентъзи го раздаваш, учителката на момчето ще се стресне ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
@Switched, ако есето ти ще е свързано със Смирненски, не е зле да познаваш историческите особености на периода, в който е творял -инак, подходящи подтези - градът - гробница (студен и мрачен - подходящо за свързване и цитиране - свържи го със символиката на черното и бялото - които предполагат едно обезличаване - ако ще е така, гледай да цитираш и ползваш за тезата си точните стихотворения - защото посочените са от малко по-различно естество, макар и те да могат да бъдат използвани - особено ако ще защитаваш тезата за "цветен" свят.); старческата немощ, която в ледено-застиналия град е равносилна на "черно-бяла смърт" - смъртта - жълтата гостенка; откраднатата красота - в този ред на думи можеш да направиш връзка с черно-бялата (ерго - постна, бездуховна) същност на "социалните насилници" и да сравниш двата типа живот - непринудено-бездуховен и принудено-бездуховен. Опитай се да потърсиш наличие на елементи от света на "цветното" при черно-бялото, респективно - обратното. Важно е да покажеш, че знаеш биографията на Смирненски и да вплетеш основните му тези за света и живота, в твоята собствена... Светът, който не е черно-бял можеш да представиш чрез пламъка на колектива, колелото на съзиданието и извечното универсално желание за достойна всесветовна подредба - трудът също влиза в тази категория (поне що се отнася до Смирненски - ти може да си на съвсем друго мнение) и т.н. Съветвам те да прочетеш по-обстойно цикъла "Зимни вечери", "Цветарка", "Стария музикант" - в тях ще намериш достатъчно материал за разсъждение и развитие на есето... само да вметна, че ако ще защитаваш тезата "за" черно-белия свят, каузата е предварително загубена;П
От публицистичен характер ли трябва да е есето ти? -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мерси на melhaer за помоща и на Твоя смерт за съветите, но тези съвети просто няма да имам време да ги използвам защото есето е за утре ..не знам какъв тип е, просто г-жата даде тази тема за домашно.
Цитат Всеки от нас има възможността да избере в коя част на света иска да живее в тази на антгонизмите и вечната борба или в тази на шарения, гейски свят. ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
И аз трябва да го пиша за утре. Съветите на двамата общо взето се припокриваха с това което смятах да пиша.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Ето ти една палитра...
Небето с цялата си синя щедрост даде на моите мечти зелена улица към дремещото слънце, безу1астно жълто. Макар че беше ми безгрижно и оранжево, написах с яркото червено в себе си, че всъщност май не ми е много розово... *Есето след 15-тина минути -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Седя си в стаята и търся вдъхновение..над клавиатурата. Мъка! Днес е сряда, т.е. утре е четвъртък, а аз имам да пиша есе. Да, ама ме мързи и две не виждам. Ако можеше някак си компютъра да прихваща моите мисли, да ги прехвърля в двоичен вид и да ги записва с безброй нули и единици в паметта. После аз безгрижно да цъкна в/у програмката и Воаля! - есе. Не че си нямам лична позоция..но що за философстване мога да направя!? Против съм! Това е, точка. Какво има да се обяснява? Все едно да кажа, че светът е в Розово (Забележка: За да проследите мисълта ми направете справка с качествената характеристика на цветовете) Всеки средно разумен би могъл да ме обори, и с право! Светът не е едностранчив... това човечеството го е проумяло още някъде.... края на средните векове. Следователно Светът не може да е само Черен или само Бял. Също както и хората не са само Добри и Лоши. Тези две крайности някак си се вплитат в едно... образуват мелодия, преливат, разливат се... образуват нюанси... От тук някъде идва и добре познатото ни словосъчетание 'Сив свят', а не е чисто и просто цветови подбор. ( сиво - меланхолично, ежедневно) Просто нещата не стоят на два полюса - положителен или отрицателен, а само клонят към тях. Представете си числова права... -(безкрайност) 0 +(безкрайност)... и си представете устройството на света като квадратно уравнение. S=x^2 , където х (принадлежи) на Re и е (различно) от нула. Има безброй измерения, които не могат да се начертаят... но те никога не приемат стойност 0 или някой от полюсите. Смятам че точно това му е хубавото на живота - различен е. Всеки ден, всеки миг... спадове, върхове... низ от лишения и компромиси, отстояване на принципи... Това не е черно.. и не е бяло. Това е дъга от цветове, мелодии, чувства, мои, твои, негови... и го виждаме със собствена светлина. Той може да е и оранжев... мове да е и сив... а на момети дори отива към розово, но винаги се променя и то спрямо нас. -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Представете си числова права... -(безкрайност) 0 +(безкрайност)... и си представете устройството на света като квадратно уравнение. S=x^2 , където х (принадлежи) на Re и е (различно) от нула ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
I ZA MEN e tfa ne go shvanah
![]() -------------------- Wake up
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
:")))) Аз щях да спомена и Епсилон околност... но реших че госпожата по литература на боби дори да е висшиска няма да ме разбере веднага:")))
Не е толкова сложно де бахти.... учи се от 7 клас насам.... А иначе като цяло есето харесва ли ви? -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Ni6to li4no niki ....oba4e po4nah da se kompleksiram i ne go do4etoh....
-------------------- Wake up
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат А иначе като цяло есето харесва ли ви? Това есе ли е? Аз ако предам нещо толкова късо ще има cock nad ball torture. .......... Сядам да пиша аз. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(```````` @ Oct 27 2004, 06:59 PM) висшиска А сигурна ли си, че се пише така? ![]() ![]() -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
![]()
Коментар
|
|
wsy6tnost, ne sym sigurna dali 4e takava duma ima.... mislq 4e se izpozlva samo v razgovorniq ezik.... taka 4e ne q znam kak trqbva da se napi6e:") znam 4e ima vis6e obrazovanie.. i predplagam 4e tam eventualno sym 'izqla' edno t...
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 134 Регистриран: 29-February 04 Потребител N: 410 ![]() |
eseto ne me kefi kak po4va:)
nqkvo typo mi be6e tam i daje se 4udeh dali da go do4eta i se pak ne syjalqvam 4e go do4etoh:) haresa mi ![]() toq moment sys funkciqta osobeno:)to e nqkvo neharakterno sravnenie i tova mu e originalnoto i hubavoto:)ne e nujno nito sep nito gigs nito gospojata na bobi da razbirat ot funkcii ot tipa S=x^2:) qkoto na tova sravnenie e 4e funkciqta ne prinadleji nito na nula nito na bezkrainostite ot 4isla i moje vseki mn qsno da si napravi izvoda 4e i sveta nikoga ne moje da dostigne do krainosti bqlo i 4erno ![]() of ne moga da se obqsnqvam dobre ama kakto i da e ![]() i se pak ako mu sloji6 po dobro na4alo mislq 4e 6e e po spolu4livo:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Kraq go pretupah nabyrzo.. mene kraq me drazni nai mnogo.. a na4aloto be6e smao dokato zagreq.. moje da se lsoji kato na4alo onova stih4e i da se popravi malko i 6te stane o6te po simpati4no:")) I mi pisna da go 4eta... 6toto ve4e po4na da mi se struva 4e ne sym go pisala az.. i super da me nervi...
thankz roni -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз изписах 2 страници(което за моите стандарти е безбожно много) и просто ми секна мисълта. Трябва си още, ама след съответната почивка.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат(```````` @ Oct 27 2004, 08:17 PM) Представете си числова права... -(безкрайност) 0 +(безкрайност)... и си представете устройството на света като квадратно уравнение. S=x^2 , където х (принадлежи) на Re и е (различно) от нула. Има безброй измерения, които не могат да се начертаят... но те никога не приемат стойност 0 или някой от полюсите. Уха! Математиката бая ни е поизпържила мoзъка май ![]() ПС Ами ако х (принадлежи) на Ym? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
koeto o6te vednyj mi napomnq za tova 4e ne moga da re6a i nai elementarno uravnenie
![]() inak eseto osven matemati4eskoto sravnenie ne e ni6to osobeno ![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
бе незнам, предадох го..преписвах го на кариран лист в час по испански хехе
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 261 Регистриран: 13-April 04 Град: Варна/София Потребител N: 451 ![]() |
Няма да отварям нова тема, ще използвам тази...
Някой има ли нещо на ум по темата "Не всички можем да сме богати, знатни и красиви, но всички можем да бъдем добри" - Конфуции Есе ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
отвори нова тема, за да ти отговоря. няма нищо общо с тази.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Днеска върнаха есетата.
Ами какво да кажа melhaer ![]() хехе "Отличен 6" ти пиша. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз имам 6.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
prepisva4i!:")))
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
bw rules
![]() -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
А на мен някой ще ми драсне ли някой протокол по "Електрични методи" на тема "Симетрично профилиране. Метод на работа и анализ на резултатите" или "Изследване на измененията на компонентите на електрично поле, създадено от два точкови заземителя"
![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А да има желаещи да ми напичат домашното за Дон Кихот:"))
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 248 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 638 ![]() |
Относно домашното за Дон Кихот пробвай в referati.com аз оттам си написах контролното са тряя и за Хамлет да си търся
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 29-October 08 Потребител N: 3074 ![]() |
хехехе този на когото му трябва есето за четвъртък случайно да не е от Езиковата в Стз да казва щото мисля да гепя материала на Mleher (btw evala-super ti e seseto!) и...тук-таме да бладиатствам още малко от другите
![]() ![]() Няква абсолютня тъпня, ма сега съм на работа, не съм псиал подобни неща повече от 8-9 години, така, че не бъдете много критчни:)) За и Против черно-белия свят Изхождайки от една нормална нагласа на човека за неговите възприятия спрямо света веднага бихме могли да кажем, че той не е черно бял, между тези два свята съществуват хиляди други светове, но в крайна сметка кой би могъл да каже кой е най-истинският свят, кое е мястото където най-лесно да се достигне до абсолютната истина за живота, до това, което малко или много е цел на всяко разумно същество? Или за да се достигне да тази цел трябва да се съсредоточиш изцяло върху абсолютните стойности в този свят – да видиш света само в черно-бели краски, така както го е виждал Смирненски – мрак, кръст и очи молещи за Светлината, или тъмните бездни и гърчещите се тела молещи за същата тази светлина. Къде тогава трябва да стои човек, в шарения свят където цветовете те заливат или в негатива, където черното и бялото се редуват и карат душата да се лута между мрака и светлината, между любовта и омразата, между верността и предателството в един неспирен водовъртеж от антагонзими изпълнен със сладост и болка, но винаги в най-чистият им вид. В черно белият свят победата е ПОБЕДА, а загубата е ЗАГУБА. Всеки от нас има възможността да избере в коя част на света иска да живее в тази на антгонизмите и вечната борба или в тази на шарения, гейски свят (от англ. gay- шарен, пъстър, весел). Да избереш шарения свят, където пъстротата размива рано ли късно всичко – дори и най-прекрасните идеи или да отидеш в света където омразата и любовта са се напластявали век след век: „А там вековете незнайни редили са пласт върху пласт - тез пластове мрачни, безкрайни, прострени навсъде край нас, които живота изтъка на каменен, черен килим, които са хладни кат мъка, и крият и огън и дим. Слезни там и с удари верни разбивай, разлюшквай, руши, разкъртвай тез пластове черни тез робски души!” Защото ако любовта е най-силният двигател, който е движил човечеството през цялото му съществуване, то омразата е не по малък вдъхновител за идеи, които коренно са променили съдбата и хода на човечеството. Само ако можеш да живееш и да бъдеш част от черно белия свят, само тогава ще можеш с кипящ от сила и ярост юмрук да разчупиш оковите на всекидневието и шаблона, да преобърнеш представите на света за добро и лошо, да поведеш робите към свободата: ” И в бурната пещ на борбата грамадата черна хвърли и спри се да видиш, когато, сред мрак и оловни мъгли, ще блеснат реки огнеструйни, когато червени вълни, понесени в пристъпи буйни, ще бликнат по всички страни, когато сред блясъци нови земята ще ври, ще гори в огньове, огньове, огньове и дъжд от искри!”. Hasta la Victoria siempre – Победата винаги е наша – Ернесто Гевара де ла Серна – Че Гевара, които без съмнение е живял в черно-бялата част на света.Днес тези думи пробождат и амбицират сyзнанието на милиони хора, които не искат да са част от тази матрица и са готови по-скоро да умрат, отколкото да са послушни овци. А за да стигнеш и да познаеш Светлината трябва да слезеш до най-дълбоките бездни и да познаеш абсолютния Мрак. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Искаш да кажеш :
бладиатствам - ' плагиатствам ' seseto - ' есето ' ? -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th August 2025 - 08:17 PM |