![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 32 Регистриран: 21-January 06 Град: Burgas Потребител N: 1122 ![]() |
Някой може ли да ми каже какъв е стилът на Children Of Bodom?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Як финландски метъл
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
^ АХАХА верно, иначе технично погледнато е мелодичен дет.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Мелодичен бърз метъл с дет и пауър елементи.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 32 Регистриран: 21-January 06 Град: Burgas Потребител N: 1122 ![]() |
izvinqvaite no shte se opitam da namerq flextype.
a i da pitam : kakvo se harekterezira za tozi stil "melodi4en det" shtoto gledam 4e i in flames sa taka nqkvi zaduljitelni instrumenti,zakvo se pee,kolko 4lenove naprao kajete harekteristika ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Мелодичен дет е само и единствено тогава, когато групата свири мелодичен дет
![]() Изучи Dark Tranquillity и ще си отговориш на много въпроси... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Яки хора привлича тая група.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Много добра група, и много идейна! Иначе навсякъде пише "мелодичен дет с пауър елементи". Експериментират сполучливо! Това е добре, но точни стилови ограничения никой не може да поставя.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Children Of Bodom са една от малкото новаторски групи в края на 90-те. Невероятни са и като инструменталисти, и като композитори. А Laiho е без конкуренция сред младите китаристи...
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Преди време се бях запалил доста по тях, но ентусиазмът ми премина бързо, не съм си пускал нищо тяхно от доста време! Не може да им се отрече, че са много добри музиканти, чиито стил е приятна смесица може би между power и melodic death! От това, което съм слушал Hate Crew Deathroll ми харесва най-много! Обаче им куца англиийският!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Е, наистина, имат доста абсурдни текстове.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
еми аз знам няколко предположения и те са блек метъл, мелодичен дет метъл и дет метъл с примеси на пауър така че не се знае със сигурност
За това питай Алекси Лайхо ![]() ![]() ![]() -------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Children Of Bodom са бъдеща класика.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
Много добра група,направо велика! Много ги харесвам макар че не мога да определя стила им,защото не съм толкова навътре в нещата...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Хвала на момчетата, че свирят с такова желание и не се повтарят. Мисля, че това им е единствения, но голям минус - взеха много да се повтарят. Не че когато имаш як стил трябва да го променяш, но сериозно взе да ми лъха на безидейност. "Are You Dead Yet?" съм си го изтрил дори от компютъра ми, примерно... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Мисля, че това им е единствения, но голям минус - взеха много да се повтарят. Не че когато имаш як стил трябва да го променяш, но сериозно взе да ми лъха на безидейност. Това е последното, за което могат да бъдат обвинени. Между всеки два последователни албума на групата личи някакво развитие. Сравни "Follow The Reaper" и "Hate Crew Deathroll", да речем. Много ли си приличат? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно за тази промяна става въпрос...
Просто тази детаджийска насока към която се стремят от "Hate Crew Deathroll" не им отива, според мен. И безидейното звучене идва точно оттам... На мен любимите ми албуми са преди "Hate Crew Deathroll" и само тяхното звучене намирам за уникално. Не ми харесва начина по който се развиват CoB. Това е с няколко думи. За мен вървят назад, не напред. А "Are You Dead Yet?" си е направо най-слабия албум в дискографията им... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
^Жалко или не, трябва да призная, че и аз съм на същото мнение, за последния албум специално. Не ми харесва и толкова. Намирам първите един-два албума за по-добри от последващите ги. Е, моето некомпетентно мнение не бива да ви ангажира. Иначе се пише там, че съм фенка на групата.
![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз също предпочитам неокласическия период на Децата. Ако трябва да съм честен, "Are You Dead Yet?" съвсем не ме зарадва на първо слушане. Както и на второ, и на трето... Но ако човек прояви желание, има какво да открие в него. Въобще не е лишен от музикални достойнства, а това, че е издържан в по-тежък и различен стил, може да се преглътне. Ценна творба е, и важна, от гледна точка на развитието на групата. Не мисля, че в следващия запис ще продължат да дълбаят все в тази насока, но предстои да разберем...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз също предпочитам неокласическия период на Децата. Знам. Всеки верен фен е така... ![]() Аз обаче не бих дълбал един албум, ако не ме грабне максимум след 3 слушания. В интерес на истината - в 99% от всеки средняшки метъл албум могат да се намерят интересни неща, ако го изхабиш от въртене. ![]() Не в това е въпроса... Ако Децата продължат да правят това, което правят в момента, ще си затънат в собствената си гъзарщина. Защото "Something Wild", "Hatebreeder" и "Follow The Reaper" не са издавани преди 100 години. Не е като да не могат да сътворят още такива. Важно е да го проумеят. Пижамке, точно ти си една от най-големите им фенки. Недей скромничи. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Цитат Е, наистина, имат доста абсурдни текстове. Alexi едно време беше казал, че особено в първия албум е надраскал някакви текстове, колкото да не е без хич и вокалните партии да не са само нечленоразделни звуци. Цитат Яки хора привлича тая група. +1 Мелодичен дет с power елемнти, а и също неокласицизъм...смешно е -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Последният албум страда от повтаряемост сам за себе си, въпреки относителната си краткост. Иначе преди него нещата са несравнимо по-добри и разнообразни. "Are You Dead Yet?" не е лош албум (въпреки наистина няколкото повтарящи се елементи в повечето песни), но общо взето си е слаб на фона на останалите албуми на Bodom. Жалко ще е наистина, ако стане както те твърдят че това ще е посоката която ще поеме групата - а именно в по-твърдо (и по мое мнение еднотипно) звучене.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Мелодичен дет с power елемнти, а и също неокласицизъм...смешно е Ти си смешен. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Абе чесно казано това е една от малкото групи, при които промяната в стила не ме дразни кой знае колко. Слушаем е последния
![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
Новият им лаиф албум кърти мивки отсякъде
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 72 Регистриран: 27-November 06 Потребител N: 1698 ![]() |
Имат добри песни.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Blood fetishists ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1133 Регистриран: 20-September 06 Град: Няма такова... Потребител N: 1579 ![]() |
Оооо приятели мои ....Бях ги чул ама все забравям да си ги изтегля много са яки (като за дет
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 135 Регистриран: 25-August 06 Град: Пирдоп Потребител N: 1529 ![]() |
не ги харесвам, но си мисля че са мелодик дет
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Изключителни музиканти, които правят изключително добра музика...
П.С. Абе хора тъпи ли сте? Стила на СоВ се нарича МЕТЪЛ. Всякакви определения като нео-класически/блек/мелодик-дет не струват... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
Стилът е power\speed with harsh vocals
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това беше в началото.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Blood fetishists ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1133 Регистриран: 20-September 06 Град: Няма такова... Потребител N: 1579 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е че що да няма, няма нищо лошо малко да се похилиш на такава идиотщина
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() tortured soul ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 30-December 06 Потребител N: 1760 ![]() |
не знам, който каквото иска да говори-те са велики! както някой беше казал "те са бъдещата класика"и е прав! отделяла съм време да преслушам абсолютно всичко, не само по един път и едно ще ви кажа-нямат тъпа песен!
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Кои са тия Children of Boodm, някакви яки ли са?
-------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() tortured soul ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 30-December 06 Потребител N: 1760 ![]() |
яки - меко казано. препоръчвам ти да чуеш поне 4-5 песни, ако не за друго поне за обща култура =]
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 287 Регистриран: 7-December 06 Потребител N: 1713 ![]() |
От скоро мн мн мн се зарибих мн ме радват
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Бодъм
![]() ![]() ![]() Edit: от 6 месеца не е писано тука...лилии ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
^ша изкараш ъкъла на някой
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
е сега, ще ме извинявате
![]() ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^^^Къф Монстърс оф Рок, кви 5 лева?!?!?!?!?!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Наскоро ми бяха пуснали мухата с някаква страничка, на която не възложих мн доверие, щото хъ... Естествено сега като си разрових букмарките, страницата се оказа затрита
![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
бива ли да не се разпиша, зарибявам кой как мога с групето ![]() ти имам методите... -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добрем, за последно изкарвам тая тема он топ
![]() ти имам методите... Имай ги ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 57 Регистриран: 9-October 07 Град: София Потребител N: 2360 ![]() |
Кои са тия Children of Boodm, някакви яки ли са? дръпни си In Your Face ![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Баси, искрено се посмях...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
LOL
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регистриран: 11-November 07 Град: София Потребител N: 2420 ![]() |
Ммм Bodom,Bodom...трябва се да дойдат...тах да ги видя и Флойд и после ми е се тая
![]() -------------------- ...I'm a wild child, come and love me
I want you My heart's in exile I need you to touch me 'Cause I want what you do... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Очарован съм от Blooddrunk. Трябва му повече слушане - нещо средно между Hate Crew Deathroll и Are You Dead Yet?
Ама чакайте това го пиша още като го слушам за първи път и съм стигнал до средата, след няколко прослушвания ще изкажа и по-компетентно мнение ![]() ЕDIT: Знам, че ще го залеете с негативни коментари първоначално ![]() ЕDIT 2: Солото на Roadkill Morning ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 261 Регистриран: 13-April 04 Град: Варна/София Потребител N: 451 ![]() |
Цитат Трябва му повече слушане то с много слушане и таркан може да ти хареса - казвам ти от опит. Албумът го слушах три пъти докато цъках Куейк... Не става и това е. Неокласически период... къде веее... Вкарал мотиви ала-Вивалди и аре... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
^Нео-класическият период беше първите им 3 албума, ти да не си очаквал нов такъв? Тоя албум го класирам пред Are You Dead Yet? и зад останалите им 4
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 261 Регистриран: 13-April 04 Град: Варна/София Потребител N: 451 ![]() |
Аз за първия говорих.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регистриран: 13-February 08 Град: varna Потребител N: 2593 ![]() |
Последния техин алум които прослушах беше Are You dead yet? и въпреки,че вече доста отдавна не ги слушам за мен си остава добър.От новия чух само Blooddrunk не ми направи особено впечатление,ама клипа става ..
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Ами всъщност не е боклукът, който чаках. Има бая свирене, здрав е албумът.
Едно обаче ме изважда извън нерви. Вчера вечерта изслушах пет пъти албума един след друг, после циклих доста пъти на "Done With Everything, Die For Nothing" и "Roadkill Morning" и когато спрях плейъра, не можах да си спомня едно парче. След пет проклети слушания на албума, не просто не мога да различа песните, ами не мога да си спомня изобщо какво е имало в тях. Ако ме накарате да изтананикам нещо произволно, няма да успея. Толкова безвкусен и безидеен... Иначе е здрава блъсканица, свирят момчетата, към края има даже няколко убийствени сола. По-подробното мнение идва след още десетина слушания, но не вярвам да съм много въодушевен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Children Of Bodom... тоооолкова много фенове имат, мен така и не успяха да ми харесат. Това всъщност са една от бандите, които са ми абсолютно безразлични (другата е Cradle Of Filth :Д). Тоест, нито ми харесват, нито ме дразнят.
Бтв, преди бях попаднал на снимка как Алекси се целува с клавириста. :Д |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чух "Blooddrunk" два пъти и засега ми стига. Миналия запис се научих да го харесвам, но с този се съмнявам, че ще мога. Децата свирят отлично, както винаги, но сякаш ги е страх да покажат какво наистина могат. Да не говорим колко еднотипно и беззъбо звучи албумът, при все всичката си тежест... Тъпчат на едно място, сякаш нямат стимул за развитие. А може би наистина нямат, ако са решили, че вече са достатъчно известни... Жалко.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
На мен новата тава ми хареса, но до някаква степен се отрекох от тази група още от миналия албум, защото клавирите намаляха драстично. Любима група са ми.... Нямам против да вървят в тази посока, но тя определено не е за мен. Имам си първите 3 албума, това ми стига....
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Children Of Bodom... тоооолкова много фенове имат, мен така и не успяха да ми харесат. Това всъщност са една от бандите, които са ми абсолютно безразлични (другата е Cradle Of Filth :Д). Тоест, нито ми харесват, нито ме дразнят. Доста близко до моето мнение. Е, Крадъл ъф Филт по-скоро ме дразнят, но пак ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Залагат на до болка познати постройки. Жалко че подминаха с лека ръка собствената си уникалност, скрита в по-мелодичните елементи, но в желанието си да се харесаш повече, наблягайки на евтини траш и хардкор трикове е недостойно за тях. Ще го послушам още няколко пъти албума, но надали ще ме върне отново към себе си.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
На мен много ми харесва...
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^ Това верно ли, Светльо, или се майтапиш?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ми що да не му хареса на човека о.О
Аз лично го отлагам със стаен страх :Р -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не бе, няма лошо да му хареса, просто питам. Беше се изказал не толкова ласкаво за лийкналите първоначално парчета, а то остатъкът е като тях. Та затова ми мина през главата, че може да се майтапи.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вижте, ще си позволя малко по-дълго мнение от обикновено, защото все пак става въпрос за една от най-любимите ми групи.
Изгубили били оригиналност, безвкусни били, това-онова... всеки има право на мнение дам. Вие, Венци и Любо, сигурно разбирате повече от мен, уважавам мненията ви. Но за мен това е уникален албум. Много повече ми харесва от предшественика му. Ами че In Your Face си беше абсолютна поп песен! Сигурно ще ми се смеете на това изказване. А сега групата явно си е наумила да свири това, което й се свири, има изключително много тресня, агресия и хаотичност. И Е ЯКО! ЯКо с главно Я и К ![]() ![]() ![]() Не съм съгласен с мнения, че са искали да се харесат с това звучене. Просто с това звучене явно правят лееек завой ![]() Единствената ми забележка е към еднообразните на моменти клавири. Но ще ми трябват поне още 10-ина слушания за да кажа по-добре. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
На мен лично не ми направи особено впечатление. Преди бяха по-мелодични, като че ли. Е така или иначе никога не съм ги слушал кой знае колко...
![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Няма защо да ти се смеем. Албумът е тежък и здрав. Ще се хареса на много хора, това ми е ясно. Момчетата свирят все още. Няма как такива големи музиканти да забравят как се свири, класата им като инструменталисти е просто очевидна. Че показват характер с издаването на такъв албум, също ми е ясно.
Съвсем отделен е въпросът, че на мен това не ми стига. Както казах, не съм напълно разочарован от албума. Обаче след още цял ден слушане, НЕ МОГА да си спомня каквото и да било от него. Не просто една мелодия, един риф, един момент от албума не мога да различа. Все едно изобщо не съм го слушал. А не е като да не съм го циклил цял ден. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Смятам, че Алекси ги е събрал и им е казал: "Мрааачно и тееежко FUCK! "
![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
мен нещо вокалите не ми звучат добре...може да е от записа незнам...иначе джангъра е здраФ
CoB са приятен спомен от тинейджърските години и ще си останат такъв -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат Просто с това звучене явно правят лееек завой Наляво. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Засега се кефя максимално! Слушам го за втори път. Сякаш... малко повече джангър, като за CoB от обикновено, но пък те още с предния албум направиха завой в тази посока.
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Children Of Bodom са може би любимата ми група въобще. Харесвам всичките им досегашни албуми, в това число и противоречивия "Are You Dead Yet?", но новият трудно ще се нареди до тях. Липсва му нещо - дали е оригиналност, дали е мелодичност, дали е разнообразие... Просто ми звучи празно. Свирят добре, наистина, но свиренето е колкото да го има. Не знам защо се докараха до това дередже, при положение че всички знаем какво могат.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Залагат на до болка познати постройки. Жалко че подминаха с лека ръка собствената си уникалност, скрита в по-мелодичните елементи, но в желанието си да се харесаш повече, наблягайки на евтини траш и хардкор трикове е недостойно за тях. Ще го послушам още няколко пъти албума, но надали ще ме върне отново към себе си. Абсолютно съм съгласна. Няма и как да те накара да го послушаш повече от няколкото необходими за "разбиране" пъти. Именно въпросните пресилени и изсмукани от пръстите хардкор елементи, смесени по такъв некомпетентен начин, че да се превърнат в доминантен елемент спрямо музиката (колкото и малко да е тя в целия албум въобще), дразнят неимоверно много. Без мен ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Thrasher ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 595 Регистриран: 17-July 07 Град: Севлиево / София Потребител N: 2223 ![]() |
Новият им албум не е лош, ама и аз след много слушания не запомних нито една песен.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат хардкор елементи Няма ли кой да обясни на момичето???? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Тя имаше предвид вокалите на Алекси, които с малко въображение могат и да минат за хардкор повлияни
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
На мен лично не ми направи особено впечатление. Преди бяха по-мелодични, като че ли. Е така или иначе никога не съм ги слушал кой знае колко... ![]() Присъединявам се, така и не ме грабна този албум... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тия дни въртя Blooddrunk с отчаяната надежда да ми допадне поне малко, но не би. Музиката е шаблонна и някак изкуствено агресивна, свиренето е като по задължение, въобще - нищо интересно. Очаквах нещо далеч по-силно от този албум.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
Тежък е албума, агресивен, свирят на ниво момчетата, но клоня към масовото мнение - не може да ми влезе под кожата и това е. Знам ли, сигурно имат нужда от един такъв албум - да се съберат, да посвирят за кеф и да го запишат. А може и да са скокнали в дупката на самообезличаването.
![]() -------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам ли, сигурно имат нужда от един такъв албум - да се съберат, да посвирят за кеф и да го запишат. Това трябваше да е "Are You Dead Yet?". От новия се очакваше да е шедьовър. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Положението е по-зле, отколкото се опасявах. Безидейност, безидейност и пак безидейност... Въобще не ме интересува колко добре свирели и как били над средното ниво. Това са Children Of Bodom! От тях не се иска да са над средното ниво, а да задават нови посоки, в които да се развива метълът. Но както и да е, явно на Alexi и компания вече не им е до това. Нека се радват на популярността си, но с албуми като "Blooddrunk" едва ли ще я задържат още дълго.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Ще го кажа съвсем просто:
Първия албум на Norther > цалото творчество на ЦоБ. ![]() И макар, че Petri и компания са вдъхновени до голяма степен от ЦоБ, според мен са ги надминали. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първия албум на Norther > цалото творчество на ЦоБ. ![]() Това е страшен лаф, ще си го запиша. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^^
Всъщност, ще я. Защото ще се хареса на тийнейджъри, люшкани от подтици на агресивна тематика и имащи своите неразрешими проблеми с родители/любов/дъ стъф ю ноу. Но да, като слушам Downfall и ми става тъжно. А всъщност, Blooddrunk не го слушах като албум, чудя се дали да го направя, след като слушах заглавното парче. Не ми трябва второ In your face а лот, въпреки че песента ми харесва. Просто я няма онази красота. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
![]() ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първия албум на Norther > цалото творчество на ЦоБ. ![]() Това е страшен лаф, ще си го запиша. ![]() +1 Доста рядко се случва учениците да надминат учителите си. Случаят с Norther и Children of Bodom определено не е такъв. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето го видеоклипът на "Hellhounds On My Trail".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Същата работа, колкото и да цикля албума вече месеци.
Пуснах си клипа. Изгледах го. Видеото спря... И вече не мога да си спомня нищо от песента. Една мелодия, един припев, един риф - нищо. Children of Bodom се специализират в продаването на талаш. Талашът не се яде, не става за нищо и единственото му приложение е да си напълниш бюрото с него. Същата работа, само дето талашът на Бодом идва в опаковка по-скъпа от съдържанието. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Приятно видео. Хубава песен. Браво на момчетата.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Последният им що-годе смислен клип беше този на "Sixpounder". В новия няма грам идея.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 223 Регистриран: 5-February 07 Град: Провадия Потребител N: 1842 ![]() |
Не останах много очарован. Ама както и да е... стягайте багажа - Firewind с CoB в Румъния в началото на септември (6-ти). Още не е официално ама чакам да видим какво ще стане. Дано е в Букурещ
![]() ![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Последният им що-годе смислен клип беше този на "Sixpounder". В новия няма грам идея. +1 Преди Алекси беше гениален кретен. Сега само кретен. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Доста лесно разлюбвате страхотни групи...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Въобще не е лесно, Светльо. Но когато любимите ми банди вършат глупости, не мога да се правя, че всичко е прекрасно. На мен Children Of Bodom все още са ми в Топ 5, първите им четири албума си остават шедьоври.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ми просто са направили по-тежък албум, какво толкова... Групата си е същата, просто малко повече тресня.
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Hate Crew Deathroll" беше по-тежък албум. Но освен, че беше по-тежък, беше идеен и изпипан. Нямам нищо против стиловите метаморфози, стига да не са самоцелни и да са реализирани като хората. За жалост понастоящем в музиката на Децата освен споменатата от теб тресня, няма кой знае какво друго.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дори и така да е, всеки има такива периоди, не бива да ги осъждате едва ли не на разпадане...
На мен лично това положение по-ми харесва, защото те издадоха един слушаем и приятен албум, поне не бездействат. На мен Follow the Reaper си ми е фаворита, но не може винаги да искате от дадена група да вади шедьоври... спадове има... случва се на всеки. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Нямам нищо против стиловите метаморфози, стига да не са самоцелни и да са реализирани като хората. Аз в момента мило и драго бих дал да променят нещо по настоящото си звучене... -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th September 2025 - 10:24 AM |