![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Нали имаме разни топ5 най-яки неща теми
![]() 1. PANTERA - Domination(на края...... ![]() 2. S.O.D. - March Of The S.O.D.(има ли нужда от коментар!?!?!?) 3. PANTERA - Mouth For War(Рифа от куплетите, баси! Що вече никой не пише такива яки рифове. \m/ PHIL ANSELMO \m/) 4. MACHINE HEAD - Davidian(Outro-то! ![]() 5. ХИПОДИЛ - Въжен(Тука може да не сте съгласни ама това е ебати якия тежък риф.) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Сега стана страшно...
![]() На първо място за мен са Metallica с албумите "Ride The Lightning" и "Master Of Puppets" - траш шедьоври, слаб риф там няма. Death - във всичките им неща има зверски рифове, но моите любими са от "The Sound Of Perseverance". Cradle Of Filth - "Damnation And A Day". Изключително рифово изграден албум с оригинални и много технични китарни изпълнения. Arch Enemy - "Wages Of Sin". На малко други албуми съм куфял толкова! ![]() "Puritanical" на Dimmu и "Hatecrew Deathroll" на COB също заслужават място в класацията ми. Последният на Immortal също предлага много в рифово отношение, пример - "One By One". ![]() Има и едно парче на Dragonlord - "Tradition And Fire". Там основният риф направо кърти мивки, бидета, вани, въобще всякакъв фаянс... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Мале тука трябва доста време да се чудя...но поне яките рифове съществуват и без да са неизпълними - т.е. - въпрос на творчество и усет а не толкова на виртуозност
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
Ааа, немога да кажа.... ако почна става страшно (дълго)
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 28-July 03 Потребител N: 215 ![]() |
Naj jakija rif v istorijata na Heavy Metala e na Blind Guardian ot 'Tales from the t.w.', po spesialno 'Lost in the twilight hall' - dueta na H.Kursch s Kai Hansen, ot 7 godini vse oshte nishto ne moje da mi vdigne adrenalina tolkoz!
-------------------- A fatal disguise is what you call holy.
Where is god? I want you to show me. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Искам само да спомена Stop на Death Angel, защото на това куфея всяка сутрин докато ми изсъхне косата.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Linkin Park - Faint
![]() ![]() ![]() ko razbirate ot muzika we xaxaxaxa -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Цитат(widowmaker @ Sep 21 2003, 10:33 PM) Naj jakija rif v istorijata na Heavy Metala e na Blind Guardian ot 'Tales from the t.w.', po spesialno 'Lost in the twilight hall' - dueta na H.Kursch s Kai Hansen, ot 7 godini vse oshte nishto ne moje da mi vdigne adrenalina tolkoz! То хубаво ама трябваше да кажеш Andre Olbrich. -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регистриран: 17-September 03 Потребител N: 267 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Не знам,ама там където е свирил Трей Азгерот,там са най-добрите рифове и най-добрите сола и най-добрите всичко...
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Hmmm rifowe...
Abe ne znam ima edna pesnichka na SaXoN kazwa se Piss Of. Imam chuwstwoto che kitarista si e srastnal rycete s kitarata ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(Darksteel @ Feb 13 2004, 10:31 PM) Не знам,ама там където е свирил Трей Азгерот,там са най-добрите рифове и най-добрите сола и най-добрите всичко... Трей Азагтот ![]() Въпросният наистина е гений... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
знам че се пише Azаghtoth ама ми е по-лесно да казвам Azgeroth..
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 123 Регистриран: 6-February 04 Потребител N: 390 ![]() |
![]() -------------------- Feel the hatred pulsing through your veins, feel the mutilating power which ensnares your brain, feel the desire to kill...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Azeroth!
.... ...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз някога се кефех на варкрафт,ама вече ми омръзна...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 14-February 04 Потребител N: 398 ![]() |
Limp Bizkit-Hot Dog
Limp Bizkit-Armpit(Mental Aquaducts demo) EdGuy-Arrows Fly-osobeno purvite 5-6 sekundi(imalo i po-burzo neshto ot svetlinata be ![]() ![]() KoRn-Blind |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
Цитат То хубаво ама трябваше да кажеш Andre Olbrich. вярно че темата е за рифове, аз съм се бил отплеснал. така или иначе момента е деструктивно - екзалтиращ(!) -------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Ami Slayer, Reign in blood...brutalen burz rif.
Motorhead - The Ace of Spades....h3h3, iska li komentar. Sushto taka ste prawi za Hipodil...twa na Wuzhen rifa mazhe. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 84 Регистриран: 5-September 03 Потребител N: 256 ![]() |
vsichko na Children Of Bodom ot pyrvite tri albuma
i pochti vsichko na DEATH -------------------- Once there was a time
darker than the human mind the old man told me If there was a light it cried a while before it died it died away |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Ebati... posmurtno ne moga da se setq za samo 5 rifa... Ima mnogo kultovi ne6ta...
Dam... Metallica sus starite albumi majat si4ko, a Slayer - Рейган В Кръв e ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
FEAR FACTORY imat egati razmazwashtite riffowe
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
MACHINE HEAD - Bay Of Pigs(2:10, просто избухва. Една от основните причини това да ми е любимата група!)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Сложен въпрос. Тук бяха казани много хубави неща, но бяха пропуснати:
Pantera - WALK! Елементарен, гениален! (верно, че китарата е с няколко хиледи ефекта и звучи размазващо) Slayer - Bloodline! Перфектен замисъл! Sepultura - TERRITORY! В таз песен няма грешка! Sepultura - Ot Arise ima iaki nesta! MOTORHEAD - I AM THE SWORD! Просот убиец! (сам направих таблатура ![]() Motorhead - EAT THE RICH (знам, че тая поне 90% не я знаят, НО ОПРЕДЕЛЕНО първия риф е убиец) SLAYER - BlacK Magic! Е тоя риф не трябваше да го пропускате! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-chimaira-cleansation- много забавен и тежък риф
![]() а скоро слушах първия Coal Chamber и се накефих на няколко "олдскул";) рифа |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз па тука на Сатирикон не мога да намеря песен без яки рифове.Колкото и невероятно да е е така.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Цитат(Sturmfuhrera @ Feb 24 2004, 10:27 AM) Motorhead - EAT THE RICH (знам, че тая поне 90% не я знаят, НО ОПРЕДЕЛЕНО първия риф е убиец) Това ме накара да се превивам от смях. ![]() ![]() ![]() Come on baby, eat the rich, Put the bite on the son of a bitch, Don't mess around, don't give me no switch, C'mon baby eat the rich C'mon baby eat the rich ![]() ![]() ![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Only time will tell!!!
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Burned from hope ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1741 Регистриран: 18-February 03 Град: София Потребител N: 45 ![]() |
ne moga da kaja po red ama v momenta se seshtam za nqkoi qki rifa:
- Biohazard - Tears Of Blood (na4aloto) - Sepultura - Territory (cqlata ima super rifove) - Sepultura - Refuse/Resist (kupleta e ebasi diviq!!!) - Sepultura - Death Emryonic Cells (ludnica) - Cannibal Corpse - Compelled To Lacered (0:09 - 0:19...toq rif e strashen) - Pantera - A new Level (pripeva) .... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Амин за Tears Of Blood!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(The_Rage @ Feb 25 2004, 07:57 PM) - Sepultura - Refuse/Resist (kupleta e ebasi diviq!!!) ![]() ![]() ina4e sega sym na po-druga wylna riffowe- sw1tched-Exterminate sw1tched-anymore(be riffa ne e ubiec ama pesenta me izpylwa ![]() chimaira-cleansation TOQ RIFF..........!!!!!!!!!!!!..i da izrezhdam li i wsi4ki ostanali pesni ot syshtia album...down again? Clawfinger..heh iaki riff4eta dori i da ne sa osobeno tezhki coal chamber - Row Boat..twa ne moga da go nareka riff ama e ultra zhestoko towa prosto na4alo SLOW AND DAMN HEAVY devildriver-die_(and_die_now)..Qko!bawnite momenti mi pylniat dushata hatebreed-this_is_now PROSTO I PROSTO IAKO \m/ kakto i dosta drugi tehni riffowe.. of ima dosta po iaki riffowe ama niama wreme da gi izpisha |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Има и още един велик риф.......................... (напрежение).....................(очаквате някоя песен на Слеър например)........................... (и в този момент виждате)......................... Розовата Пантера (нали все пак е Пантера
![]() Наздраве! Отивам и аз до посвиря ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Специално на Destruction абсолютни фаворити са ми Curse The Gods, The Butcher Strikes Back и Thrash Till Death. Гениална рифовка!
![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Burned from hope ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1741 Регистриран: 18-February 03 Град: София Потребител N: 45 ![]() |
a da syhsto i PANTERA - HERESY (cqlata e qka ama kupleta neshto mnogo me kefi)
i nqkoq bylgarska s qki rifove: INDIGNITY - INDIGNITY |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Destruction RULEZZZZZZ!
|
|
![]()
Коментар
|
|
2 въпроса:
Сам ли ще си говоря? Когато отида на училище да чакам ли група гневни пънкари начело с адаша да ме бият? А забравих да се похваля на Warrior! Свиря солата на For Whom the Bell Tolls... е малко по-бавно от Кирето и две октави по-ниско, но... така е като избрах баса ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sturmfuhrera @ Feb 27 2004, 10:48 AM) А забравих да се похваля на Warrior! Свиря солата на For Whom the Bell Tolls... е малко по-бавно от Кирето и две октави по-ниско, но... така е като избрах баса ![]() RESPECTим те ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нема лошо
![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
еми за постиженията и амбициозност в свиренето
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пич, ти си малоумен! 101 proof!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Все още ли говорим за Металика - Фор Хум дъ бел толс?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Kato goworite za Destruction...FUCK THE USA, nai-brutalniat cover EVER.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Feb 28 2004, 03:08 PM) Пич, ти си малоумен! 101 proof! ъъ?? |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Cradle of Filth - Presents from the Poison-Hearted (То в целия албум рифовете са кой от кой по-...)
Satyricon - Fuel for Hatred (Много добро, а включванията на Frost с касите просто мачкат) Dream Theater - As I Am (Не мога да повярвам че това са Dream Theater... чист траш) Destruction - Desecrators of the New Age (Лудница!!) Mystic Circle - Demoniac Dimension (Е заради парчета като това ще си купя оригинално копие) Sodom - Napalm in the Morning ( ![]() EverEve - This Heart (Основният риф, след краткото интро. Не е нищо особено, но мени си ма кефи) . . . . . . . . . . -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Свитцхед - имах предвид Щурмфюрера...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нямаше предвид нищо ама айде
|
|
![]()
Коментар
|
|
- Аз съм ебати гения, свиря някви песни на Metallica, ама 5 пъти по-бавно и съвсем различно!
- Respect - Ама само, ще ми кажеш ли за какво? Не разбирам!?!?!? За какво говориш???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Soon... запис!
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Maiden F.C. Member ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 4-March 04 Град: SOFIA Потребител N: 415 ![]() |
![]() ![]() -------------------- HEAVY METAL IS THE LAW!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Като ти гледам подписа... Рифа в началото на The Trooper е много готин, макар и не много метълски.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 182 Регистриран: 3-January 04 Потребител N: 364 ![]() |
Pantera-Domination накрая определено размазва всичко
![]() -------------------- "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV
will be fought with sticks and stones." -- Albert Einstein |
|
|
![]()
Коментар
|
|
v albuma na sepultura - arise ima strashno qki rifove....
DESPERATE CRY E PYLNA S TAKIVA - tva e neveroqtno par4e.... na machine head - devil with the king's card ima 2 mnogo qki rifa (2:13) i (3:18 - toq ma4ka otsekade!!!) criminal - slave master (1:26) .... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 13-November 03 Потребител N: 327 ![]() |
Албумите на Black Sabbath с Ozzy, както и тези с Dio; Всичко на Type O Negative.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Cinnamon Girl е много яка песен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
pantera_new_level слушам сега ..и.. DIMEBAG IS NOT GOOD HE IS GOD
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 24-July 08 Град: София Потребител N: 2889 ![]() |
1. Grave Digger - Scythe of time
2. Primal Fear - Church Of Blood 3. Judas Priest - Painkiller 4. Rhapsody - Gargoyles, Angles of Darkness 5. Iced Earth - Travel in Stygian -------------------- The gods made heavy metal and they saw that is was good
They said to play it louder than Hell We promised that we would When losers say it's over with you know that it's a lie The gods made heavy metal and it's never gonna die |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Някои любими неща:
Arch Enemy - Dead Bury Their Dead Metallica - Creeping Death Symphony X - Inferno Rhapsody - Lord of the Thunder In Flames - Pinball Map Judas Priest - Painkiller Nevermore - Inside Four Walls -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 192 Регистриран: 9-March 06 Град: In Abhorrence Потребител N: 1204 ![]() |
Behemoth - Decade Of Therion
Judas Iscariot - The Cold Earth Slept Below Immortal - Triumph Burzum - Lost Wisdom Dark Funeral - Godhate Emperor - Sworn Marduk - With Satan and Victorious Weapons -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Death - Left To Die
Children Of Bodom - Bodom Beach Terror Testament - Burnt Offerings Kreator - People of the Lie Immortal - Tyrants Arch Enemy - Enemy Within -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Death - всичко. При тях няма слаби рифове. Ако трябва да съм честен, любимите ми са от Scream Bloody Gore. Направо се разцепвам на Mutilation или едноименната...
![]() Slayer - албума Hell Awaits. Рифове. Много. Рифове. Тонове. Рифове. Убийствени. Рифове. Mayhem - албума De Mysteriis dom Sathanas. Dissection - всичко. Даже в Reinkaos (който за мен си е мелодично хеви) имаше огромно количество хващащи ухото неща. За другото - какво да говорим? Пуснете си Soulreaper или Thorns of Crimson Death... Пуснете си Black Horizons или the Somberlain... Мрачна, ледена красота. Dark Angel - нужно ли е да коментирам??? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Мене най ме кефи Aвстралийският Голям Бариерен Риф
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Ето го и моят топ:
Rhapsody - Holy Thunderforce ![]() Cradle of Filth - Hurt and Virtue Sinergy - The Warrior Princess Gamma Ray - Dethrone Tyranny Dimmu Borgir - Mourning Palace Dark Tranquillity - Focus Shift Bolt Thrower - Entrenched Kreator - Enemy of God Death - твърде много -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 134 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1271 ![]() |
Slayer - South of heaven
Cannibal Corpse - Drowning in viscera Deicide - Dead but dreaming Testament - Burnt Offerings Death - Zombie ritual |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 201 Регистриран: 28-September 08 Град: In the Land of Rape and Honey Потребител N: 3011 ![]() |
5. Ministry - Reload
4. AC/DC - Thunderstruck 3. Rammstein - Wollt Ihr Das Bett in Flammen 2. Rage Against the Machine - всичко, но по-специално Vietnow и Year of da Boomerang 1. Tool - всичко, но по-специално Vicarious и Stinkfist -------------------- ![]() I'm on a mission to never forget 3,000 people that I've never met We want some answers and all that we get Some kind of shit about a terrorist threat Lies Lies Lies Lies Lies Lies Lies SUPRISE, SUPRISE!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Slayer - South of heaven +1.Mandatory Suicide ми е любимата от там Но що се отнася до Слеър разбира се - Реининг Блъд ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
EXODUS - PIRANHA
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
^+ Till Death do us Part
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 29-September 08 Град: SGC, Cheyenne Mountain Complex Потребител N: 3015 ![]() |
Е топ 5 ще ми е трудно да направя. В почти всички песни на Thyrfing има рифове, а когато от 52 песни в дискографията ти харесват 51, е трудно да направиш каквато и да е класация.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 347 Регистриран: 9-December 07 Потребител N: 2474 ![]() |
Metallica - всичко!
Pantera - Walk ![]() Soulfly - Seek 'n Strike Slayer - Mandatory Suicide -------------------- Fuck it all and fuckin no regrets
I hit the lights on these dark sets Medallion noose, I hang myself Saint Anger round my neck |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Pink Floyd - In The Flesh?
-------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Behemoth - Decade Of Therion
![]() Vader - Lead Us!!! Bolt Thrower - When Cannons Fade Death - Symbolic Dark Tranquillity - Monochromatic Stains Amon Amarth - Death in Fire -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Bloodbath - Breeding Death
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Death - във всичките им неща има зверски рифове, но моите любими са от "The Sound Of Perseverance". +1 и още отделни песни: Benediction - Foetus Noose Benediction - I Bow To None Morbid Angel - God of Emptiness Iniquity - The Bullets Breath албуми: Deicide - Legion Dismember - Indecent & obscene Sodom - Agent Orange Edge of Sanity - The Spectral Sorrows Kataklysm - Sorcery Exodus - Bonded By Blood + Fabulous Disaster -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 31-August 09 Потребител N: 3547 ![]() |
Любимите ми рифове са в Damnation and a Day на Cradle.
![]() ![]() -------------------- Abandon your foolish quest! All that awaits you is the wrath of my master. You are too late to save the child! Now you'll join him... in Hell.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 19-November 09 Град: Троян Потребител N: 3640 ![]() |
Уориър-а е прав във втория си пост от тази тема.
Там няма слаб риф. Като се замисля на Кърк, Джейсън или пък особено на Клиф не знам да има слаб риф. Може би съм пристрастен, но за мен по-добър китарист от Клиф Бъртън няма. ![]() Жалко,че си отиде толкова рано. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Ае стига вече с тия Metallica.
![]() -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Уориър-а е прав във втория си пост от тази тема. Там няма слаб риф. Като се замисля на Кърк, Джейсън или пък особено на Клиф не знам да има слаб риф. Може би съм пристрастен, но за мен по-добър китарист от Клиф Бъртън няма. ![]() Жалко,че си отиде толкова рано. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Нямам такъв навик, но ще се прекръстя в този момент.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Тия дни хванах таблатури на Dark Tranquillity и трябва да призная, че сред привидно лесничките песни на DT има немалко скрити лимонки, дето се оказаха порядъчно трудни. Не че сложността има нещо общо с качествената музика, още повече пък с качествения риф (който трябва на първо място да е хващащ, на второ здрав и мачкащ, и някаде у Пичковци чак идва сложността като критерий), просто отбелязвам, защото песните на Tranquillity винаги ми се бяха стрували ултра лесни.
По тоя повод и да спомена Final Resistance и Through Smudged Lenses. От качествените рифове. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мда, при Dark Tranquillity слаб риф общо взето не съм чул. Иначе любимите ми са тези от "The New Build", "Punish My Heaven", "Format C: for Cortex", "Cathode Ray Sunshine", "Senses Tied", "Focus Shift"... абе, много са.
![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Като заговорихте за Dark Tranquillity...
http://www.youtube.com/watch?v=pI8PyMUK14c Рифът от 2:58 мин. е велик! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 116 Регистриран: 28-November 09 Потребител N: 3650 ![]() |
Metallica: Seek&Destroy (main riff)
Harvester Of Sorrow All Nightmare Long (средата, преди солото) Bellz Абе въобще всичките им рифове на Металика са велики, затова толкова ги обичам страшно си падам по яки рифове и ако няма в една банда просто не мога да ги слушам. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Точно на това обърнах внимание докато слушах наскоро. Невероятно здраво звучи там! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 25 Регистриран: 26-December 09 Потребител N: 3682 ![]() |
Rotting Christ - Exiled Archangels
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 12-June 10 Потребител N: 3859 ![]() |
Cannibal Corpse - Hammer Smashed Face
Death - Scavenger of Human Sorrow Decapitated - Spheres of Madness |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
^+1
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 6-March 10 Потребител N: 3759 ![]() |
Candlemass - Devil Seed
-------------------- The dead have taken my soul...
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
NILE - The Burning Pits of the Duat
Убийствената китарна рифовка в комбинация с масивните барабанни изпълнения просто не е от тази планета. Изпитвам едновременно благоговение и страхопочитание към подобни творения. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
^ Ммм..
![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Megadeth - Holy Wars
Всички рифове в песета са...... да си .... мамата! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
+ 87934587934589734897!!! ПП: и като заговорихме за Тях, ще добавя нещо не по-малко любимо: The Essential Salts. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=6uYOEy-WghM...tailpage#t=605s
Тези акорди в последните близо 2 минути, ебати психарията!!! -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Core Dweller ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 991 Регистриран: 31-March 09 Град: Горна Малина Потребител N: 3337 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Долна чорба ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 894 Регистриран: 17-May 11 Град: София Hate City Потребител N: 4095 ![]() |
-------------------- Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Евала, че си се сетил за канадците. Подочух, че съвсем скоро ще се пръкне новата им тава. Та, очаквай още брутални рифчета. :Д
Аз ще се включа по темата с едни великани. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
-------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 16th July 2025 - 10:19 PM |