![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 487 Регистриран: 26-July 06 Потребител N: 1476 ![]() |
Нямаше как да не напиша нещо за това. Особено след като слушах новите песни петдесет пъти сигурно.
Доста по-мрачно и по-металическо звучене с първата песен. Което ми трябваше известно време да асимилирам. Чудих се дали ми харесва или не. Но само докато не слушах албума няколко пъти. Баталните моменти липсват някак, да се чуди човек къде е изчезнало войнственото настроение. Не че съвсем е изчезнало, но и самите текстове ми се струват някак по-апокалиптични, отколкото войнствени. Но пък кулминационни моменти не липсват. Редуват се повторения в ритъма, към което постепенно се наслагват нови елементи и докато в началото може да изглежда еднообразно или размито, след повече слушания всичко се слива перфектно. А не е лесно да се правят 30 минутни песни, смятам че са ги направили гениално. Просто ме изпълва единството на всички елементи: басът, фолклорните моменти, акустичните китари, вокалите, ритъмът. И напрежението постепенно нараства, сменят се различни настроения. Смесват ми се някакво отчаяние и жизненост, безизходност и ярост, обреченост и непукизъм... А втората песен вече е доста по-бурна, което напълно ме удовлетворява. ![]() И за мое щастие Виле продължава все така да си крещи, безпаметно. Както и да прозвучи, но не ми стигнаха тези 30 мин песни, искаше ми се още да продължават. Не може да се опише колко много ми харесва този албум, наред с останалите. Просто нямам думи, това по-горе е слабо отражение на емоциите, които ми предизвиква! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Лол. От отдавна не бях слушал нищо на групата и останах приятно изненадан. Албума, тоест двете песни, е наистина разкошен.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Много е приятен албумът, но старите им неща ми харесват повече. Не че са се развалили или нещо подобно...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() МоторисТ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 901 Регистриран: 15-September 06 Град: София Потребител N: 1570 ![]() |
Добър албум но за класата на групата бледнее пред старите им произведения някак си вокала е минал зад музиката дългото интро на двете песни ми се струва прекалено. Моето лично мнение е че това е най-слабата им студийна изява.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Албумчето кърти и извозва. Стига сте мрънкали!
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
а най после некфа яка група да изкара албум
![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() МоторисТ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 901 Регистриран: 15-September 06 Град: София Потребител N: 1570 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 487 Регистриран: 26-July 06 Потребител N: 1476 ![]() |
Добър албум но за класата на групата бледнее пред старите им произведения някак си вокала е минал зад музиката дългото интро на двете песни ми се струва прекалено. Моето лично мнение е че това е най-слабата им студийна изява. Това че албумът не е лесен за слушане, че не е 10 песни по 5 минути с определени пропорции интро, припеви и т.н., че не прилича на предишните, не мисля че го прави по-слаб. Дори и да се разглежда като експеримент, това само е положителен показател за развитие каквото би трябвало да има. Не ми се струва нормално една група да издава албуми всеки път в точно определен стил, да не би да разочарова феновете ли? А и кой казва че в изкуството трябва да има ограничения ![]() ![]() Може би съм твърде пристрастна, но V. Havitetty просто ме размазва, особено първата песен. А всъщност, има го и в data.bg, ТУК |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Както съм написал по горе ДОБЪР АЛБУМ вниквам във всеки негов детаил не ме натоварва да търся музиката в него но вкусове всякъкви за мен първите албуми са си наи добри и от тук нататък едва ли ще успеят да ги повторят та нали с тях станаха известни ако този албум беше дебют на нова и неизвестна банда не би имал такъв успех
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
ааа чухте ли For Whom the Bell Tolls на Moonsorrow?
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Кавърът е зле. Опропастили са ритмиката на парчето, а там това е най-важното.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Новото EP нещо хич не ме радва. Имах големи очаквания, а то се оказа... скучно.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Кавъра е доста добре, само рифчето можеше да е малко по-насечено. Вокалите са в пъти по-здрави, макар и да звучат като Леми (което никак не е зле).
Аз да попитам феновете на групата, има ли и други песни където да се пее повече като в Pimeд? Визирам моменти като 1:10, 1:40-2:30 (особено последните писъци)? EDIT: сега чух няколко концертни изпълнения на песента - разочарован съм. не може да ги възпроизведе в концертна обстановка тези вокали, да не ползва някакъв ефект за албума? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Тъй като от много време не съм слушал Moonsorrow се сещам само за 1 песен с яко крещене - Jumalten Kaupunki / Tuhatvuotinen Perinto, тя даже и клип има, но оригиналът е 10 мин. Таз песен ми е любимата на MS.
гореспоменатият клип -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Абе и Kylan Paassa има едни сууууупер яките крясъци по едно време, чуй я цялата нея.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, май не е трябвало да правят кавър.
Но Tulimyrsky си е много яка песен, направо е размазваща. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Само "Voimasta Ja Kunniasta" съм слушал, харесва ми.
Sankarihauta. Интрото също. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, Sankarihauta е много дива песен
И Sankaritarina от Voimasta ja Kunniasta е хубава. А и целият албум Kivenkantaja - също! Ох, аз какво ли се обяснявам, като всичко ми харесва ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Яки са.
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Точно заради това ги уважавам много! Особено албумите им Kivenkantaja и Suden Uni.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 28-July 07 Потребител N: 2255 ![]() |
![]() Когато V: Hävitetty излезе, по повод на това, че съдържа само 2 песни, Хенри беше казал в едно интервю (не знам до колко сериозно и до колко на шега), че албум само с една песен, най-вероятно ще бъде и последен, така че лично аз предпочитам да не е следващия... ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd July 2025 - 12:14 AM |