![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Излезе едно от най-очакваните продължения тази година! Book Of The Dead е наследникът на най-добрия дебют за 2006та година - Nosferatu. Bloodbound вече са с друг вокалист, след като се разделиха с Urban Breed. Зад микрофона е Michael Bormann (огласявал групи като Jaded Heart, Bonfire, J.R. Blackmore, Rain). Първите ми впечатления от албума са положителни. Първото и най-важно е, че след напускането на Urban е явно, че се е запазило творческото ядро в групата. Песните отново са здраво надъхващи в стил, който се позагуби в последно време. Посъживен и освежен хеви метъл ни залива от самото начало. Липсва обаче класата на Urban и уникалния му почерк в пеенето, но пък Michael дава едно ново раздвижено звучене. Важното е, смятам, че ще се хареса не само на феновете на групата, но и на жанра, тъй като дори големите имена (като HammerFall, примерно) взеха да поотстъпват заетите позиции. Ами това е засега - повече очаквайта в скорошно ревю (който и да го пише).
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Eyes Of The World ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1666 Регистриран: 27-September 06 Град: Plovdiv Потребител N: 1594 ![]() |
Само незнам как се сети за тях.
Първия им албум доста ме впечатли ![]() Ето нещо също така интересно: bloodbound: [термин, произлизащ от средновековието, когато хората се заклеват като порязват ръцете си и се здрависват, смесвайки кръвта си. Така всеки носи кръвта на другия, което ги прави кръвни братя. Подобно кръвно свързване не може никога да бъде развалено, като и даже продължава в задгробния живот и отвъд...] -------------------- ![]() KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
В музикално отношение Bloodbound почти не са се променили, което е и добре, и зле. Добре е, защото песните от дебюта бяха изключителни и нямаше какво повече да се иска от тях. Зле е, защото новите композиции просто не са на същото ниво. Основният недостатък на "Book Of The Dead" не е липсата на стилово развитие, а липсата на идеи. Също така не ми харесва новият им фронтмен. Оставям настрана факта, че малцина могат да се сравняват с чудовище като Urban Breed. Просто Michael, колкото и да се напъва да се впише в духа на бандата, звучи твърде хард рок. Не им отива този контрапункт.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Основният недостатък на "Book Of The Dead" не е липсата на стилово развитие, а липсата на идеи. Това е обобщава най-точно всичко, което има да се каже за албума. Значително подобрена продукция (липсата на която беше единственият недостатък на "Nosferatu"), почти немръднал стил, но нещо липсва в самите песни. Не ти се забиват в мозъка както преди...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
На първо слушане албумът е доста добър, но поне за мен не може да надмине дебюта!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Слушах, слушах, слушах албума и не го помня. Нищо хващащо....
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^+1. Нещо и мен не ме накефи особено, но пък от къде да знам, може ако го послушам още да ми влезе под кожата
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
май няма да си го пусна още веднъж
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Разочароваха ме, но донякъде го очаквах след напускането на Urban. Не знам дали това е причината, но се е позагубила искрата в тази банда. Новите песни са добре изсвирени, но не те карат да ги въртиш отново и отново. А новият вокал наистина не пасва на музиката.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Eyes Of The World ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1666 Регистриран: 27-September 06 Град: Plovdiv Потребител N: 1594 ![]() |
Определено първия им албум бе повече от страхотен, но и този не е за изхвърляне.
На мен в краина сметка ми допадна. Днес цял ден го връткам и установих, че е страхотин за път ![]() -------------------- ![]() KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Book Of The Dead е един от малкото нови албуми, на които успях да обърна нужното внимание. Bloodbound не са мръднали в музикално отношение, което не ми се нрави много, но само по себе си е простимо. Вокалът обаче ми бърка в здравето. Не че е лош, но не е за тази банда. Urban им пасваше къде-къде по-добре!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 20-December 06 Потребител N: 1743 ![]() |
Всички сте прекалено "меки''. За група с най-обещаващ дебют от доста години насам тия ме разочароваха тотално. Тоя грачещ вокал разваля и малкото добри впечатления от иначе добрата все същата музика, каквато и очаквах от тях. Не го знам къде е пял и не ме интересува, но е по-подходящ за стил МЕТАЛ ЧЪРЧ и определено според мен дърпа бандата надолу. Уф...
![]() -------------------- HEAVY METAL-F O R E V E R.............
От жената се отказвам от HEAVY METALA-НИКОГА............... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
То момчето не е виновно, че ония дръвници не са намерили по-подходящ. Не може да му се отрече, че се старае.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 10:22 PM |