![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Правя тази тема, защото с началото на учебната година ще започне и масовото обсъждане на даскалото/всекидневния училищен живот/кои учители трябва да бъдат изгорени на клада...типичните си наши пуберски изживявания, you know.
![]() ![]() Аз искам да разбера защо по дяволите ни карат в събота да бъдем на първи учебен ден, и какво е положението със стачката ![]() Извинете ако темата е тъпа, но според мен ще е полезна и има място във форума. Най-малкото има доволен брой ученици тук ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Смятам, че грешката на съвременното българско средно образование се състои в това, че е твърде подчинено на църковните догми, които не позволяват на тийнчетата да правят това, което смятата за висша форма на съществуване. Въвеждането на униформи е чисто доказателство за това. ЗОМБИРАТ ДЕЦАТА НИ!!!
Сериозно, какво стана верно с толкова обсъжданите униформи? -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Мисля, че само в някои училища ще ги вкарват. Дано не е в моето, че ще се побъркам о.О
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
^^хахахаха, какво каза Сашо, не те разбах
![]() ![]() Но, иначе по въпроса с образованието ни, че в момента е под всяква критика е ФАКТ! Как да не стачкуват учителите, като се подиграват с труда им ( и министерството и учениците!) -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Сашо, тематата си е съвсем ок, а Beerzebub, човече, нямам нищо против теб, но това, което каза е пълна глупост-тук църквата или каквото и да е свързано с нея, няма общо, а относно униформите-защо да е зомбиране? Това по никакъв начин не ми пречи, пък и при положение, че моето училище е едно от първите, които се съгласиха да въведат униформи. Аз лично не съм скептично настроен за това, че ще въвеждат униформи. Според теб всички англичани ли са зомбирани, защото са носели униформи? Не споменавам Съединените Шати, защото 100% ще дойде някой мравояд и ще изтърси" "Всички американци са тъпи зомбита".
Не само в Англия, но и в повечето европейски страни униформите са задължителни, а ние май към Европа сме се запътили, нали така? Друго-аз също съм тийн, както и Сашо, и още много други-били ни казал какво смятаме за висша форма на съществуване? Дори да се ебаваш, ми е интересно. (винаги имам едно на ум, тъй че това по-горе е в случай, че си бил сериозен)! А иначе, не във всички училища ще има униформи, но в много ще има. П.С Какво лошо има да е събота откриването на учебната година оО. И преди се беше случвало, ако не се лъжа. А стачката... не знам, но нямам надежда, защото учителите в моето училище никога не стачкуват ^^ -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе Филипе бе, ирония
![]() То и нашите в немската едва ли ще стачкуват, особено немците с по 4000 евро+ заплата ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Усетих иронията, но мнението може да се тълкува по няколко начина. Оу, на нашите не им е за заплатите, просто ... ги мързи многго здраво
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 329 Регистриран: 14-May 07 Град: The Netherworld Потребител N: 2076 ![]() |
Между другото в даскалото е най-яко
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прав си, и аз това му обяснявам на класа ми, ама повечето са прекалено примерни
![]() И аз съм правил куп простотии, ама от 8 клас нагоре нищо интересно почти :/ Направо ми става мъчно, че още има-няма две години и съм аут от даскало ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Униформи рулз. И аз искам униформи, най-малкото няма да го има това съревнование кой е с по-хубави дрешки, на кой баща му може да му вземе обувки за 500 евро. Би било честно спрямо много деца, които не могат да си позволяват такива неща. А пък от друга страна би било наистина по-пристижно и това донякъде може да те стимулира с гордост да показваш на чие училище си възпитаник( imagination
![]() За 15-ти - ами странно си е, аз не мога да си спомня кога сме започвали в събота?! Защо трябва да отучваме, при условие, че на 6-ти септември сме си във ваканция?! -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
На мен училището, да си кажа, не ми липсва никак. Харесвах си класа, бяхме готина компания, имам незабравими спомени, с тези, с които е трябвало съм си запазил връзката (с 6-7 от тях сме колеги в уни-то в момента). Може би най-голямата загуба е, че бяхме повече време заедно, екскурзии, пиянства, глупости
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сашо, твоето училище е олицетворението на зубърщината! Какви мизерии сте правили? Да не сте избягали 1 път по физическо :О. Невероятно, наистина. Ела малко при нас, да видиш какво значи купон
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Not the kind of girl you bring home to mother ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 932 Регистриран: 14-July 07 Град: Elm Street, Transilvania 90210 Потребител N: 2221 ![]() |
Аз пък това за съботата за първи път чувам.Май е време да мина през даскало..
![]() И все пак не си харесвам класа - просто нямам общи интереси с тях ( с едно изключение ). А даскалото ?! Минала година ми беше първа във въпросното училище.2-ро основно било най - елитното даскало в града. ![]() ![]() Идиотщина от всякаде както и българската образователна система. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Е вие сте прекалено тру за мен, мамка му...не бе, говорех за старите ми даскала, там беше тех фънз
![]() Олицетворение сме, я, то не е лошо, че са свестни повечето пичове, но наистина някои богаташчета дразнят като си мислят че всичко е тяхно.. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
^ Имах един познат там...син на министър
![]() ![]() Ама ти си малък, не го знаеш ![]() ![]() 666 коментара!!!! -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Училище съкс...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 25-July 07 Град: Видин Потребител N: 2249 ![]() |
Нензм що но винаги съм се кефел като почва училище.Може би щото на 15-ти имам Р.Д.
![]() и ние ще носим униформи ![]() ![]() -------------------- С.М.Р.Т.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Само ние няма
![]() -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е ти си вземи само за теб си
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Училището ще ми липсва. Вайлънт Бюти, има тема Студентски работи, разрови се.
А това за 15-ти е защото се "отучва" седми септември. Само учителите бяха облагодетелствани. Между другото, как смятате, всички училища ли ще стачкуват? -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 287 Регистриран: 30-August 07 Град: Hueco Mundo Потребител N: 2312 ![]() |
добре де за какво ще стачкуват учителите не мога да разбера - увеличават им заплатите от 400+ лв на 520 и до 920 за най-добрите и ще си имат гарантирана 13та заплата......ма като са си го наумили да правят каквото искат, абсолютно не се интересувам от тая работа - само частни уроци са ми главата
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^Да бе... на книга и 1000 могат да вземат...
От тия 520 лева вземат 300... знаеш ли за какви осигуровки става въпрос... данъци, манъци... Още повече, че на учителита складираха една прилична бюрократична работа. И 7 часа на даскало и после пиши дневници, отсъствия, води извънкласни дейности, родителски срещи, втори час на класа. Исканията на учителите са справедливи, но непостижими. Само нулева година е изхода. Но те без тия 300 лева ще умрат от глад. Няма да устискат. Майка ми е учителка... -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 287 Регистриран: 30-August 07 Град: Hueco Mundo Потребител N: 2312 ![]() |
ам не знам колко са справедливи, ама от министерстовот по финансите твърдят според пресата, че това ще е
|
|
![]()
Коментар
|
|
Слушах Орешарски... ами скатават се. 4.5% от БВП-то е малко. Наистина малко.
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Светъл, за всички празници учителите получават премии
![]() + това всичките почти имат и 3-ти почивен ден в седмицата, а и не работят по цял ден, ами половин. -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
малко е, ама в момента наливат масивни количества в здравеопазването и по-точно в модернизацията на всички държавни болници. Това по изискване от ЕС...някакси не подобава болниците ни да са като карцери.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хайде, хайде... Аз ли знам по-добре или ти? Майка ми се прибира от училище, като е взела ДВЕ смени, защото някоя нейна колежка пак хойка... хапва и какво прави? Сяда да проверява контролни. Вижте сега, учителската работа не е само в училище. Голяма част е "домашно". Да подготвиш урок, да проверяваш контролни, да нанасяш отсъствия, да попълваш бележници... Вие дребосъците смятате, че едва ли не работата на учителя е "пей сърце". За да ви набие в главата това, което преподава по достатъчно добър начин, той трябва да преглътне болест (защото да излезеш в болнични е толкова трудно, че...), проблеми, грижи. И накрая някакъв калпазанин, чиито родители са от "гопямото добро утро", му къса нервите. Не всеки учител е годен, разбира се. Просто трябва по-високо заплащане и по внимателно пресяване. 1000 лева е малко. За началните и 2000 е малко. По дяволите, в някои отношения учителя иззема родителската функция. И не му плащат и стотинка за това.
А празничните премии са по 20-ина лева. А тринайста заплата я има, я не. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Щото ние дребосъците никога не сме имали учители.
Ми ето ти примера с колежката - като нея са хиляди, а като майка ти явно не.И точно пък има предмети, при които се прави 1 контролно на срок. Голяма хамалогия, няма що. За началните учители съм съгласна - от тях най-вече зависи дали ще успеят да заинтригуват малчуганите от рано. До мен живее може би най-всеотдайната такава и тя наистина ги заслужава тези 2000 лева. -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Психотест му е майката. Попадал съм на негодни. Те не заслужават и стотинка. По-добре е да оставят само психически годните. Абе гледай сега, като цяло образователната ни система е
![]() Първата и най-важна крачка за подобряването й е увеличаването на заплатите на учителите и затягането на контрола над тях. Мен са ме псували в час, писали са ми 2 щото не ги кефя... Такива неща не трябва да има. И това е, защото сега педагогическите специалности са най-нежелани. Там влизат хора на четвърто класиране с бал 16-17 от 24... за какво си говорим. Увеличат ли се заплатите на учителите, автоматически ще започнат и да се подобряват кадрите. Така мисля, това е МОЕТО мнение. В нашето училище най-добрите учители са тези, които имат странични доходи. Защото го правят, поради любов към предаването. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
виж, човече, аз по никакъв начин не омаловажавам работата на уителите - едно от най-трудните неща е да говориш на 26 тухли и да се опиташ да им втълпиш нещо. Можеш да си изгубиш разсъдъка по този начин. Аз просто се опитах да ти обясня, защо на този етап стачките биха били безплодни и а къде е заплануван извънреден дял от БВП.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Стачките винаги ще са безплодни. Докато не се обяви нулева година. Учителите ще са мачкани докато не направят нещо наистина радикално...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, ама с тези радикални действия може би само ще си навлекат яда на обществото като цяло. Почти всеки негодува към стачката им, както беше и към тази на шофъорите,
-------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това е защото почти всички трябва да стачкуват. Но на почти никой не му стиска.
|
|
![]()
Коментар
|
|
и ако всеки тръгне да стачкува какво ще стане ? нищо - всички ще загубят повече от колкото ще спечелят евентуално
сега, верно е, че управниците работят добре само под натиск, ама не е това начина -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Само това е начина. До такава степен са се ояли, че е време за нещо радикално, според мен...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Какво отработване на 15ти, какви 5 лева?Това че е събота нищо не означава, просто откриване на учебната година.Привикват ни за 1-2 часа и после, айде чао и до понеделник.
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да ама сте си в 8:30...
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ и в понеделник?!Молебени, автошествия, мълчание в класните стаи
![]() И що да сме от 8:30? -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Голяма Работа!
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Само това е начина. До такава степен са се ояли, че е време за нещо радикално, според мен... това просто не е достатъчно - стачките провокират козметични промени докато един натиск от ЕС или от някъде другаде подобно ще доведе до съществени промени - примера с болниците в бг -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В 9 било общонационално откриване... Така разбрах. Ама сега с тия стачки...
^Само това е начина. До такава степен са се ояли, че е време за нещо радикално, според мен... това просто не е достатъчно - стачките провокират козметични променидокато един натиск от ЕС или от някъде другаде подобно ще доведе до съществени промени - примера с болниците в бг-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
ми айде да стигат де, да си фокусират енергията на там...
въпреки че и в чужбина учителите на взимат много високи заплати, смъсъл за техния си стандарт на живот и жени и тн. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
^^ и в понеделник?!Молебени, автошествия, мълчание в класните стаи ![]() И що да сме от 8:30? Еми да, понеделник е все пак учебен ден.Еми то се открива в 9 ама нас ни викат в 8.30....което ми напомни че трябва да пиша реч за зайците и да правя морков ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Не говори наизуст за чужбина.
|
|
![]()
Коментар
|
|
ахам добре, според теб как е там ? просветли ме моля те
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В чужбина БОГОТВОРЯТ учителите. И заплатите са си големи. Освен това там самите учители нямат толкова бюрократична работа... И могат да се занимават и с друго. Не като тук, когато си учители да се занимаваш с това по 10-12 часа. За точна цифра на заплатите в чужбина не мога да говоря, не я знам. Но след като от сигурен източник знам, че ги боготворят, значи и заплатата едва ли е малка.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Ала Бала ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 613 Регистриран: 21-October 06 Град: Бургас Потребител N: 1634 ![]() |
Това за чужбина е така
![]() Аз в училище май най се радвах на междучасията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Endless rain, fall on my heart In this wounded soul. Let me forget all of the hate, all of the sadness |
|
|
![]()
Коментар
|
|
По всичко личи, че от всички русенски училища само училището, в което преподава майка ми, няма да стачкува. ХВАЛА!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1015 Регистриран: 27-December 06 Потребител N: 1750 ![]() |
Прав си, и аз това му обяснявам на класа ми, ама повечето са прекалено примерни ![]() И аз съм правил куп простотии, ама от 8 клас нагоре нищо интересно почти :/ Направо ми става мъчно, че още има-няма две години и съм аут от даскало ![]() Да, много интересно в 7-ми клас да бягаш от час да се правиш на шут и накрая мама и тате да те увикат едно хубаво защо ги изкара тея слаби оценки на изпитите ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ и в понеделник?!Молебени, автошествия, мълчание в класните стаи ![]() И що да сме от 8:30? Еми да, понеделник е все пак учебен ден.Еми то се открива в 9 ама нас ни викат в 8.30....което ми напомни че трябва да пиша реч за зайците и да правя морков ![]() ![]() ![]() В 9 щом почва, наистина към 8 и 30, 9 без 15 трябва да сме там. А стачката се мълви, че ще е от 24, което е... сряда се пада. Ще видим какво ще стане де ![]() ^ Ми в 7 клас толкова ми е бил акъла и на мен ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Кефете се докато можете, че после става лошо. Тогава идва баш големият хуй ![]() Иначе мен пък ми е съвсем безразлично аз и без това в даскало съм безсмъртен ![]() Понеже миналата година ме изгониха от даскало щото не ходих (работех) и заради други неща де ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А не става ли щом започва в 9 стачката, да отидем в 10
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
А стачката се мълви, че ще е от 24, което е... сряда се пада. Ще видим какво ще стане де ![]() Щом взеха да отлагат значи нищо няма да направят. Просто не им стиска. ![]() ![]() Другия вариант е от министерството да кажат: "Увеличение няма да има, на който не му оттърва - вън". И тогава като останат само съвестните даскали на работа, на тях да им повишат заплатите. Ама и на министъра не му стиска, щото е голобрад. И от двете страни са мишки и затова се точи проблема. ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
На мен ми предстои последната година в училище....
![]() За образованието, което съм получила, мога да кажа само няколко думи: имам такива оценки, такъв успех, такива знания, каквито аз съм се постарала да получа и каквито аз съм пожелала да получа. Моята майка също е работила като учителка доста години (но се отказа, това няма да го коментирам...), срещала съм множество преподаватели и най-разнообразни подходи към учениците, които носят в себе си обаче само една цел - да образоват. И тази цел никога, на 100% не би била постигната, ако другата страна е апатична. Не харесвам обаче едно - тази апатия не се проявява, когато нямаш интерес към даден учебен материал; тя излиза на бял свят, когато видиш, че учителят може да бъде унижаван, можеш да го подиграваш лесно, да му се качиш на главата и т.н. И мисля, че преди да стачкуват учителите за това, че заплащането им е недостойно и презрително, трябва да се дигнат на бунт срещу обществото, което позволява в училище да стъпват и най-големите нехранимайковци и което е допуснало изобщо такива индивиди да се появат сред младежта. Защото не са само възрастните, които гледат с недоверие към труда и делото на даскалите, но и сега подрастващите възпитават у себе си апатично отношение към съдбата на "съвременните просветители". -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Искам Sgoh да стане министър на образованието и науката!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Не ми е проблема,че почвам даскало. Проблема ми е,че спирам работа.
![]() И много искам да си намеря наквка работа,която да мога да върша и в учебно време. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Само това е начина. До такава степен са се ояли, че е време за нещо радикално, според мен... +851235854878521032458478973 -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 71 Регистриран: 29-April 07 Град: София Потребител N: 2042 ![]() |
... апатия... Ето точно това е най-големият проблем на българското образование и според мен в момента. -------------------- Dreams they come and go, ever shall be so,
Nothing's real until you feel... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 30-June 07 Град: ФАНАТА ВЪВ ВОДАТА И ЖИВЕЯ В ГОРАТА Потребител N: 2186 ![]() |
добре де за какво ще стачкуват учителите не мога да разбера - увеличават им заплатите от 400+ лв на 520 и до 920 за най-добрите и ще си имат гарантирана 13та заплата......ма като са си го наумили да правят каквото искат, абсолютно не се интересувам от тая работа - само частни уроци са ми главата Що вярвате на медиите-аз вярвам на изплащателната си,където пише-осн.заплата-336лв,трудов стаж-13г,сума за получаване-240лв.Аучителя трябва да се квалифицира,да си купува книги,да кара всевъзможни курсове-щото в това динамично време ако нее"в час" ще стане за посмешище на децата.А за стачката-да ви кажа,че тези които стачкуват хем стоят 8 часа в училище,хем няма да вземат заплати.а на 13 заплата,както и на всички др. допълнителни възнаграждения данъка е 36%. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 10-February 07 Град: rusenskiq kei Потребител N: 1857 ![]() |
Училището ще ми липсва, даже от сега си ми липсва... де е тръпката от 2-ката, от преписването, от заяждане с някой учител, съученик, от всички познати неща свързани с училище, даже и половината ми безлични съученици ще ми липсват
![]() Утре отивам на училище! Дано има някво приветствие на зайците поне... Всъщност искрено ме съмнява моето училище да стачкува. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
В чужбина БОГОТВОРЯТ учителите. И заплатите са си големи. Освен това там самите учители нямат толкова бюрократична работа... И могат да се занимават и с друго. Не като тук, когато си учители да се занимаваш с това по 10-12 часа. За точна цифра на заплатите в чужбина не мога да говоря, не я знам. Но след като от сигурен източник знам, че ги боготворят, значи и заплатата едва ли е малка. Сестра ми е преподавател в Далас- Тексас и взима 40 долара на час, при минимум 8 часа на ден. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
я сега кажи колко вземат останалите професии там и тогава ми говори
-------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
аз мисля че тряя дигнат стипендиите. Така де... защо иначе да се мъча да правя пищови?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
^^Повечето други професии взимат с пъти по малко.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Говори с факти. Колко пъти?
-------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Утре е денят, утре е стилът, към даскало сме на път с дървения прът
|
|
![]()
Коментар
|
|
Филип учи в даскало за бавни :Р
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
В чужбина БОГОТВОРЯТ учителите. И заплатите са си големи. Освен това там самите учители нямат толкова бюрократична работа... И могат да се занимават и с друго. Не като тук, когато си учители да се занимаваш с това по 10-12 часа. За точна цифра на заплатите в чужбина не мога да говоря, не я знам. Но след като от сигурен източник знам, че ги боготворят, значи и заплатата едва ли е малка. Сестра ми е преподавател в Далас- Тексас и взима 40 долара на час, при минимум 8 часа на ден. Че тя за един ден взима колкото един наш учител... Интересно. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Филип учи в даскало за бавни :Р Да, само дето в момента, поне по бал е най-елитното в София... ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
|
|
![]()
Коментар
|
|
Богоров?
Самия факт, че е в София, показва колко е бавно :Р. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 7-November 06 Град: София Потребител N: 1665 ![]() |
Относно учителската работа, това е една от най-неблагодарните в занаята. Те даскалите се мъчат, а учениците даже и не осъзнават това. Самата длъжност подлага работещите под голям психологически тормоз и стрес. Всеки може да даде пример за изперкала даскалка. Що ли? Щот работата им отнема не само тези 8 часа работен ден, но и домашна. Нали винаги трябва да са готови за следващия ден в който да преподадат дадения си урок, който ще бъде научен само от 2-3 зубъра, а на контролното всички ще преписват, зашото неможе човек да гледа 26 говеда едновременно.
Трагично им е. Представи си този живот възложен над теб и прибави заплатата.... аз бих се вханал за косата и бих започнал да крещя докато обикалям в кръгчета! Даскалаката си призна че получава 260лв. Един тъпак даже в поредния скандал(ей така щото е тъпанар) директно си го казва, че изкарва на месец повече от нея. Той на 18 , тя на 45+ . Как да не се пречупи човек така. Аз никога не съм знаел за какво продължават да се подлагат на това ден след ден ? Да стачкуват. Пожелавам им успех, защото зная, че си го заслужават. -------------------- It's a man's obligation
to put his boneration in a woman's separation the kind of penetration that will increase the population of the current generation of our humble little nation |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Все още в почивка, но с неприятен вкус в устата, току що се прибрах от палатки в планината. Няколко последни дни прекарани страхотно и какво? Изведнъж се сещам, че училището ми съществува. И четейки вестника се удивлявам на политиката на образователното министерство и още повече на учителското общество, така да го нарека.
Протести ли? Ами какво мога да очаквам? Дори не знам как се движи въобще тази така наречена образователна система. Един от главните й недостатъци е провеждането на всякакви абсурдни реформи, които изненадващо успяват да не постигнат никакъв резултат. Не е ли постепенното изграждане и еволюция по-правилният подход? А какво да кажа за тези така наречени преподаватели? Липса на всякаква мотивация да се занимават сериозно с работата си. Както и от другата страна разбира се. Аз като ученик мога да заключа, че нито родителите ми, нито преподавателите ми намират каквато и да е причина да ми покажат някаква полза от образованието. Обаче онова, което най ме шокира е образователната система. Не мога ли да имам собствено мнение за произведението по литература, да кажем, трябва ли да възпроизвеждам мисли на еди-кой-си литератор за да имам добра оценка. Не мога ли да споря на исторически теми, в самия час по история? Би било по-лесно просто да издекламирам урока, нали? Не че прочетох цялата тема, няма нерви, но ще кажа на Филип - ние уж към Европа сме се запътили, но проблема е, че тук всичко се въвежда убеждението, че щом е сработило там, значи и тук ще стане. Според теб така ли е? Е, така или иначе няма на кого да ги задам тези, може би малко остри, въпроси, да не кажа обвинения. Тъй, че подкарваме пак колелото и започва учебната година. А в моето училище живо се съмнявам да има стачка. Елитно, едва ли не, а? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
>Храна по форумите<
![]() Горкото герберче за класната ми, хубаво опаковано, всичко, лашках го два часа като скитах пеша, сега го ревайвъм, че напълно умря ![]() Ае утре, първи учебен ден, пожелавам на зайците от даскалото ми да поемат много моркови и зелки ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
аааааааааа вкъщи няма моркови!!! Ама аз от новите зайци и без тва никой няма да познавам. Пък да изнасилвам рандом зайци е тъпо и не е забавно.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не искам да ставам 11 клас
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ти вече си
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ахаха вече съм вълк
![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 314 Регистриран: 4-August 06 Град: софия Потребител N: 1490 ![]() |
а аз утре ще съм в ново училище понеже се преместих в друг град....малйее...са цяла година ще ми мйекат
![]() дано поне тука чалгарите да са измряли ![]() как ми се иска вечно да сме ваканция,ама да има и джобни ![]() -------------------- Faith is taking the first step… it doesn’t matter if you don’t know the outcome, it doesn’t matter if you’re afraid. If you’re afraid. GOOD. Because it means you really want to get there. So that will motivate you to take that first step…. So what’s important is that you take that first step --- as long you know where you are going and where you want to go. And you want it so bad ...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
реших, че поради ограничения си бюджет ще целя зайците с камъни, а не с моркови
плюс това мисля да си набележа 1-2 и да ги направи личната ми прислуга ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Not the kind of girl you bring home to mother ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 932 Регистриран: 14-July 07 Град: Elm Street, Transilvania 90210 Потребител N: 2221 ![]() |
Хехе ограничения бюджет ли? Горките ще има мн кръв ... пък за лична прислуга две са малко
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
е едното ще ми носи кафе и цигарим другото ще ми лъска вермахтите и полира наелчетата
![]() пп. как не ограничен тряя копан 40 кинта за пърпъл и още 25 за хелоуийн ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
е едното ще ми носи кафе и цигарим другото ще ми лъска вермахтите и полира наелчетата ![]() + още 2 по-мургави да ми веят с палмови листа ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Винаги ми е било чудно защо когато човек мине осми клас и почва да се прави на турбо гъзар пред зайците. Това е простотия.
|
|
![]()
Коментар
|
|
е едното ще ми носи кафе и цигарим другото ще ми лъска вермахтите и полира наелчетата ![]() + още 2 по-мургави да ми веят с палмови листа ![]() в тоя студ не си е работа @светъл, моля се да не видиш с какви зайци сме ние... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е какво им е? Слушат много хубава музика
![]() На мен пък са ми подарявали морков, не са ме целили! -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Е, нормално е повечето зайци да са супер зле отначало. Все едно ти не си бил заек, ебати...
|
|
![]()
Коментар
|
|
аз като бях заек и като се блъснех случайно в някой "батко" казвах "извинявай", а не "ае гледай къде ходиш бе" ....
|
|
![]()
Коментар
|
|
Модно е да си тъпо гъзе, какво да правиш. Поне се кефя, че в моето училище идват доста свестни. Не са изгубени поколенията.
|
|
![]()
Коментар
|
|
ами обучавай ги
и аз всяка година си харесвам по 1-2 деца с потенциал и ги приучавам що е то музика ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ти остави ама тая година ще са 10-ина... Жалко, че няма да съм в Русе
![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
15ти Септември. На печелившите честито
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 55 Регистриран: 11-August 07 Град: Пловдив/Габрово Потребител N: 2276 ![]() |
15ти Септември. На печелившите честито ![]() аз съм на изпит днес ... ако не го взема, може и да не запиша по-горен курс. стискайте палци ![]() ![]() на всички останали - успешна и весела нова учебна година. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Модно е да си тъпо гъзе, какво да правиш. Поне се кефя, че в моето училище идват доста свестни. Не са изгубени поколенията. миналата година в първа имаше 3 метъла (по-скоро рок) и към 20тина лайняни ема. И това е адски елитната ПЪРВА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ХЕЛЛ ЙЕА!!! Представям си в другите училища как е... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вече имам емо в класа, хел йеа, ела да го очистиш Геш. Рейпнаха ме много лошо, обаче като цяло мина доста добре. Дразня се на църковната пропаганда обаче, отецът или каквото е там, трябваше просто да ни "благослови" и да ни пожелае успешна година, пък като започна един подробен прочит на някакви жития да го нашибаш направо >.>
Имаше огромен букет с някви сладки неща, ама не успях да си докопам сникерсче ![]() И зайците поеха маса моркови ![]() А новата ми даскалка по биология всъщност ми беше класна в 7 клас ако не се лъжа, преместила се е в немската. Баси съвпадението, не ме позна обаче и трябваше да й обяснявам ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1015 Регистриран: 27-December 06 Потребител N: 1750 ![]() |
ЗАПОЧВА СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
![]() ![]() ![]() ![]() Аз няма нищо против да учим... само 7-ми клас предполагам сега ще ми е 'малко' кофти ..... че и с тази стачка.. е педполагам че после ще отучваме.... ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 10-February 07 Град: rusenskiq kei Потребител N: 1857 ![]() |
Тазгодишните зайци са толкова мили и изплашени, че чак ми стана жал.
Спомням аз към стрес изживях преди 5 години.... ![]() Бившите ми учители ми казваха "Ти си моята гордост" и "Помниш ли как те подбрах да влизаш в час от Ягата?" (кафето, което еточно на 3 метра от училището ми) ... Мило ми стана... Ех, че хубаво е да си на училище! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нашата директорка беше събрала отряд от учители, които дебнеха кой хвърля моркови и който го хванеха, седеше изправен там пред стълбите, защото "имало да си поговори с тях след края"
![]() Мандореееее , Вардарска ще ми е ![]() -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
тая година е по зле. Не само че момичешките зайци са зле, ами хептен няма метъли. Само един видях дето беше с тениска на слейър. Всички останали с фон дьо тен. И естествено дежурните педалски ема.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
В моето са 1.40 повечето
![]() ![]() ![]() -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
И нашите зайци някакви ниски бяха, само един клас бяха по височки. Метъли...има, ама повечето са "метъли" хъхъ
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 6th July 2025 - 11:51 AM |