![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Мисля че е ясно. Коя сцена по ви кефи - Американската или Европейската?
Има доста големи разлики, въпреки че като цяло и на девте места се свири як метъл. В Европа са по-застъпени класическите влияния. Така де, отговаряйте. Аз си гласувам Америка, защото просто повече ми харесват тамошните групи. На само Machine Head. Cъщо и по-нови групи като Killswitch Engage и Chimaira които са сегашното лице на сцената. А и bay area thrash > eurothrash. ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
А къде е Норвегия?...Можете да се досетите за какво гласувах.
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
В Европа също има иноваторство! А в Америка са по-скоро извратении. Не че не харесвам извратениите, но само заради МЕГАДЕТ няма да гласувам за Америка... за това ЕВРОПА РУЛЗ (макар и с малка разлика!).
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 4-February 04 Потребител N: 384 ![]() |
Finlandci, Norvejci, Germanci, Anglichani ... ave znaete kakvo vi govorq ... evropeiskite metal grupi imat dosta po-golqmo raznoobrazie spored men ... shtom pochti ot vsqka strana ima minimum po 1 svqstna metal grupa - Amerika i da se skusa ne moje da izbulva tolkova ...
Taka pone si mislq az ![]() ![]() ![]() -------------------- Every day I dream of sunlight in my dark room
I want to find a reason why Justify my reason to stay alive Within this pain ... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Въпрос на вкус, де. От европейските неща имам по-малко любими. In Flames, Crematory, Clawfinger, Napalm Death... малко са. Виж в Америка....
Pantera, Slayer, Mechine Head, Killswitch Engage, Biohazard... Има различна емоция, по-ми допада. Но признавам че в САЩ никога няма да направят нещо яко като Colony или Inside The Torn Apart ![]() ![]() А за избълването - съпоставени чисто географски/твериториално могат да бълват не по-малко от Европа. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
AMERIKA estetsveno
ne sum ot kategoriqta slu6a6ti razni blek i drugi izmisleni grupi4ki za glasuvam za depresiranite skandinavci... kolkoto i da mrazq amerika tva e polojenieto... ![]() -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 82 Регистриран: 31-August 03 Град: София Потребител N: 248 ![]() |
Еми, честно казано, за мен няма определена "зона" на добрия метъл. В Европа са "традициите на жанра", но Америка настига бързо. Двете най-любими ми групи са Children of Bodom и Cannibal Corpse, за мен и двете са еднакво стойностни. Едно е важно-
![]() -------------------- They think they know who I am
All they know is I love to kill Face down, dead on the ground Find me before another is found! “Cannibal Corpse” Long tome dead! Unleash your Warrior Within |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Гласувах за Европа(само поради факта, че групите оттатък океана които слушам са все от по-старите), но по принцип е тъпо да се прави такова противопоставяне.
-------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Mar 4 2004, 01:28 PM) Но признавам че в САЩ никога няма да направят нещо яко като Colony или Inside The Torn Apart ![]() ![]() Така и не се научи, че Manowar са американци... ![]() А между Европа и Америка изобщо няма място за сравнение според мен, поне що се отнася до метъла... Единствено американската дет сцена е по-силна от европейската, при останалите стилове Старият континент е далеч напред. Да кажем, че траш бандите там и тук са еднакво силни. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
Европа - тук е истинския блек .... а и не само блек има и доста други стойностни банди
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 4 2004, 04:27 PM) Цитат(SepulTeraHead @ Mar 4 2004, 01:28 PM) Но признавам че в САЩ никога няма да направят нещо яко като Colony или Inside The Torn Apart ![]() ![]() Така и не се научи, че Manowar са американци... ![]() А между Европа и Америка изобщо няма място за сравнение според мен, поне що се отнася до метъла... Единствено американската дет сцена е по-силна от европейската, при останалите стилове Старият континент е далеч напред. Да кажем, че траш бандите там и тук са еднакво силни. ![]() Да-съгласна съм с това мнение.Само Death-ът и Thrash-ът са им на ниво-другото обикновено е комерсиален боклук... BTW чувала съм Black Metal банда Kult ov Azazel,която е американска и не е лоша.Но за този стил няма значение откъде си. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Ewropa si e po-dobra... Pochti wsichki stilowe sa proizlezli ot tam, moje bi bez death-a i trash-a (ne sym kompetenten za da kaja).
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Maiden F.C. Member ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 4-March 04 Град: SOFIA Потребител N: 415 ![]() |
![]() Nqma spor 4e v USA i Canada ima super qki grupi,no prosto ne mogat i da si me4taqt da se sravnqvat s EUROPE!!! -------------------- HEAVY METAL IS THE LAW!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Burned from hope ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1741 Регистриран: 18-February 03 Град: София Потребител N: 45 ![]() |
e amerika razbira se, ot evropa samo bylgarite mogat da svirqt dobre
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Цитат(The_Rage @ Mar 5 2004, 12:05 AM) bylgarski hardcore rulz! New York Hardcore i Boston Hardcore rulzzz!!! Ina4e ne moga da otgovorq na vupros... ima gotini bandi i ot Evropa, i ot USA, prosto sa mnogo razli4ni kato muzika. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Европа!
90% от музиката която слушам е от "Стария" континент... ![]() ![]() ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Цитат(t0xIc @ Mar 4 2004, 02:30 PM) AMERIKA estetsveno ne sum ot kategoriqta slu6a6ti razni blek i drugi izmisleni grupi4ki za glasuvam za depresiranite skandinavci... kolkoto i da mrazq amerika tva e polojenieto... ![]() Mnogo tochno kazano, powecheto skandinawci sa adski depresirani i sduhani. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Така и не се научи, че Manowar са американци... Мразя Америка!!!!!!! \m/ ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
taka de...Mc Donalds
![]() mi ne moga da dam obektiwno mnenie no subektiwnoto me wle4e kym "amerikanski polufabrikati bylawani ot komersialnata industria za iliuzii" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Mar 5 2004, 10:47 AM) Цитат Така и не се научи, че Manowar са американци... Мразя Америка!!!!!!! \m/ ![]() ![]() ![]() ![]() Мразя теб! \m/ ![]() ![]() ![]() ![]() Мухахахахахахааахахха -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Без агресия, приятелю.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
европейски метъл
![]() лично на мене европейски групи ми допадат повече iced earth са ... опс бяха изключение до 2003 ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 27-March 05 Потребител N: 778 ![]() |
Ами не може да се даде еднозначен отговор-Европа има свойте велики групи каккто и Америка. Все пак метъла възниква в Европа
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
аммм
не мога да гласувам. Европейската сецна ми е по-разнообразна. По интересна,емоционална. Ала и по-спокойна. В Американската намирам повече агресия, сила. Това ми е проблема. Без която и да е от двете ще ми е много зор. ![]() -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Гласувам за Африка!!!
Има една жестока намибийска банда - Arcana XXII, а ЮАР-ската метъл сцена владее! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Като цяло метълът си е европейска музика и повечето групи, които слушам са европейски
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Цитат(falio` @ Mar 4 2004, 09:05 PM) e amerika razbira se, ot evropa samo bylgarite mogat da svirqt dobre ![]() ![]() Само на мен ли туй изказване ми се струва крайно тъпо? -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
само на мен ли ми се струва, че вальо се ебава брутално?
аз пък казвам индия. shelter - индийците будисти хардкористи! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Цитат(Niilo @ Feb 11 2006, 03:25 PM) Цитат(falio` @ Mar 4 2004, 09:05 PM) e amerika razbira se, ot evropa samo bylgarite mogat da svirqt dobre ![]() ![]() Само на мен ли туй изказване ми се струва крайно тъпо? Не, не само на теб. ![]() А иначе по темата... и в Европа, и в Америка е пълно с яки групи... всичко опира до вкус, моят клони малко повече в полза на европейските. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регистриран: 27-January 06 Потребител N: 1128 ![]() |
Цитат(falio` @ Mar 4 2004, 11:05 PM) e amerika razbira se, ot evropa samo bylgarite mogat da svirqt dobre ![]() ![]() bghc sux! ![]() ![]() -------------------- ...I'm just a pretty boy, living in this fucked up world...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Европа>Америка
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Цитат(scion_of_storm @ Feb 11 2006, 04:43 PM) Европа>Америка ![]() Хайде без Iced Earth... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Oпа...да де обърках се малко
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 153 Регистриран: 13-January 06 Град: Няма ме в ничий свят .... аз съм там .... където вие не сте! Потребител N: 1115 ![]() |
БЪЛГАРИЯ
![]() ![]() -------------------- Метълът не се измерва с броя
на рифовете в една песен, а с рифовете, които ти спират дъха |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Много ясно, че Европата. Ми то, като се замисля, само в Англия правят много по-хубава музика от щатите. Но това е лично мое мнение
![]() -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 401 Регистриран: 25-October 05 Град: Хангар 18 Потребител N: 996 ![]() |
Megadeth и Iced Earth срещу Финландия и Швеция...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
Цитат(Faget @ Feb 11 2006, 04:11 PM) Цитат(falio` @ Mar 4 2004, 11:05 PM) e amerika razbira se, ot evropa samo bylgarite mogat da svirqt dobre ![]() ![]() bghc sux! ![]() ![]() Кои са яките? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Както пее една европейска група,пък друга и пак европейска и прави кавър: Fuck the usa
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Аз гласувах за Европа, защото повечето от групите, които слушам, са родом от Скандинавския полуостров или от Германия. От друга страна предпочитам американския progressive, но май само това не е достатъчно.
Може да се бъркам, но съм останал с впечатлението, че немалко европейски групи се развалят, когато почат да изнасят яко за Америка. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Или пък за където и да е...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Metallica? - USA
Machine Head? - USA RHCP? - USA Faith No More? - USA Suicidal Tendencies? - USA Megadeth? - USA SLAYERRRRR!!!??? - USA Soulfly? - ба ли ги - по скоро УСА PANTERA - USA и в Европа има разни банди..ама някак си не са толквао ултра маниашки... п.с. Рейдж Ъгейнст дъ Машийн - УСА! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Black Sabbath - Европа
Judas Priest - Европа Iron Maiden - Европа Мисля, че дори само това е повече от достатъчно, да не говорим за всички останали велики банди от NWOBHM, сред които Venom, Saxon и пр. А тези са само от Острова. ![]() ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Само на мен ли ми се струва абсурдно, да се сравнява 1 държава, пък била тя и САЩ, с един цял континент...
Следователно, би трябвало да се изброяват не количеството качествени групи, а най-култовите имена на групи. Според мен, в САЩ е най-добрия траш, дет (не мелодет) и прог, а в Европа - хеви и блек. Единственият от изброените стилове, в който може да възникне спор, е траша. Но дори и най-заклетите фенове на Sodom, Kreator или Destruction, нямат какво да кажат при споменаването на ранните METALLICA, MEGADETH, SLAYER или TESTAMENT... => 3 : 2 ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Готик метъл?
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е, не се ли подразбира, че съм споменал основните стилове. Защото какви са превъплъщенията на хеви метъла... Класически хеви метъл, китарноинвенционален, прогресив, мелодичен и траш, нали така?! Дори и споменато така, си мисля, че пак САЩ води...
А ако започнем да изброяваме всички съвременни стилове, ясно е кой ще е с много напред. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Slash @ Feb 16 2006, 09:41 PM) А ако започнем да изброяваме всички съвременни стилове, ясно е кой ще е с много напред. ...което само по себе си говори достатъчно за това къде е по-висока идейната наситеност. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Как няма да са по-идейни, като говорим за един континент със шведи, финландци, норвежци, германци, англичани и т.н.
![]() Мен идеята ми беше за основните стилове в метъла. Но пък и самият въпрос на анкетата: "къде правят по-як метъл," предлага само субективни разсъждения. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
мнозина сигурно няма да се съгласят с мен, ама Слаш ще се:
в УСА ще включа и Guns n Roses... да не забравяме и друга една велика банда от САЩ - Anthrax... какво да си говорим за Ню Йоркската и Бостънската хард кор сцени... ако споменем и бандите от Флорида - имаме сериозно присъствие и на по тежката сцена... Щото едва ли някой може да оспори лидерството на банди като Death и Obituary... и Слаш е прав - Европа е цял един континент - въпреки, че сем Европейци - има доста различия в манталитета и културата на немци, англичани, норвжци, шведи - и всеки от тях допринася по някакъв начин за разнообразието на сцената, докато в САЩ все пак са една страна, нищо, че са огромна... Щото някой по-горе писал - Джудас, Мейдън и Саксън май е за мен, Металика, Мегдает, Слейър или Металиак Ред Хот, Фейт, или гънс са много повече, ама нали е въпросна лично мнение... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Между другото Европа губи доста точки заради малоумната (да, според мен) германска сцена. Само тарша им е на ниво и то пак е второкласен в сравнение с американския.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sturmfuhrer @ Feb 17 2006, 10:24 AM) Искам си парите. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Feb 17 2006, 11:15 AM) Между другото Европа губи доста точки заради малоумната (да, според мен) германска сцена. Ако логиката ти имаше някаква стойност, то американската сцена направо трябва да я отпишем, заради всички полуидиотски псевдо-метъл групета, които я населяват през последните десетина години. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Feb 17 2006, 11:25 AM) Цитат(Sturmfuhrer @ Feb 17 2006, 10:24 AM) Искам си парите. ![]() Наистина искам парите си. Но е време да спреш да се излагаш. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Един глас от мен за Стария континент. Дори да се абстрахираме от факта, че почти всички основополагащи и най-влиятелни банди са оттам (Sabbath, Zeppelin, Purple, Pink Floyd, Maiden, Judas), в момента Европа пак има тотално превъзходство. От всички метъл поджанрове, единствено прогът и детът са американско изобретение, така че е логично при тях САЩ да има превес. Само че както там са се появили Death, Obituary и Cannibal Corpse, така Европа е дала на сцената Bolt Thrower, Carcass и Napalm Death. Dream Theater, Queensryche и Fates Warning имат достоен отговор в лицето на не по-малко гениалните Threshold, Evergrey и Pain Of Salvation. Що се отнася до траша, там нещата са съвсем на кантар - и от двете страни на океана има еднакво велики групи. Във всички останали стилове, обаче, господството на страни като Швеция, Германия, Норвегия, Финландия, Италия, е абсолютно.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
Между другото Европа губи доста точки заради малоумната (да, според мен) германска сцена. ![]() ![]() ![]() Аз слушам само европейски метъл като преобладават немците ![]() ![]() Europe is great! Smash the USA! Pure arian race! And smile in the face! (ама как го измислих само! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Blood fetishists ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1133 Регистриран: 20-September 06 Град: Няма такова... Потребител N: 1579 ![]() |
...Мисля че в Америка поне за МЕН има по добра музика но и в Европа не е лоша някой бандичка от рода на Токио и Рамщайн и т.н.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ДОЛЕН ЧАЛГАР ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 573 Регистриран: 17-March 06 Град: ПЛОВДИВ. BG Потребител N: 1220 ![]() |
И на двата континента се правят качествени неща,... бълвочи също ... и все пак гласувах за щатите.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 485 Регистриран: 22-June 06 Град: Sofiq Потребител N: 1410 ![]() |
Като гледам резултатите сериозно губиме по-точки.
Гласувах за USA,защото имат банди който с всеки свой албум разместват пластовете в метала. Поздрав за всички с : Lamb Of God-"Redneck" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 24-May 06 Потребител N: 1360 ![]() |
Между другото Европа губи доста точки заради малоумната (да, според мен) германска сцена. Само тарша им е на ниво и то пак е второкласен в сравнение с американския. Абе, човек, как можа да го кажеш това нещо ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Зависи за коя от хилядите токати и фуги говориш. А и все пак не си прав, при положение, че Бах е живял 1685-1750...A тез пичове са се "нанесли" по Северна Америка още предишния век и им е призната независимостта през 76та
![]() P.s. Ако трябва да издребнявам, те още си бият тимпани около огньовете -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
И все пак има някакъв смисъл в казаното от fugazi. Метълът малко или много е музика на класическото наследство, а въпросното си е чисто европейски патент. За тези, които първосигнално биха изтълкували това, ще поясня: не казвам, че метълът е пряк наследник или ако щете еволюционна форма на класиката, а че появата и развитието му са обусловени от вековните музикални традиции на Стария континент.
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Струва ми се, че не сте обърнали внимание на темата. Съпоставката не е между Европа и САЩ, а между Европа и Америка. Забравяте канадци, бразилци и т.н. И все пак, с моето пристрастно мнение, гласувах за Европа
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Съпоставката не е между Европа и САЩ, а между Европа и Америка. Това не променя особено нещата. Все пак основната метъл сила там е САЩ. Канадските банди, макар да са преобладаващо качествени, не са кой знае колко на брой, а и стилове не са измислили. При южноамериканските пък е обратното - може да са доволно количество, но наистина добрите са дефицит. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 24-May 06 Потребител N: 1360 ![]() |
И все пак има някакъв смисъл в казаното от fugazi. Метълът малко или много е музика на класическото наследство, а въпросното си е чисто европейски патент. За тези, които първосигнално биха изтълкували това, ще поясня: не казвам, че метълът е пряк наследник или ако щете еволюционна форма на класиката, а че появата и развитието му са обусловени от вековните музикални традиции на Стария континент. А, и аз това имах предвид. Тая музика е пренесена така, както от там е пренесена царевицата и е претърпяла развитие от векове назад и то именно в Европа. Респективно американският рок си е чисто европейски, само дето е видян през призмата на великия американец. Но пък и наистина не са само щатите. А от друга страна човек и не трябва да бъде толкова краен ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
Европейците определено рулират
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
И аз тей разпраам
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
Струва ми се, че не сте обърнали внимание на темата. Съпоставката не е между Европа и САЩ, а между Европа и Америка. Забравяте канадци, бразилци и т.н. И все пак, с моето пристрастно мнение, гласувах за Европа Определено канадските групи са много оригинални. Сигурно е от храната... там се раждат ебати болните мозъци-един Devin Townsend например. Да не говорим какви големи имена е оставила Канада в историята (особено в историята на прогресив рок и метъл). А бразилците, както и повечето южноамериканци, са много бесни фенове, но като че ли само до там го докарват - верно, ентусиазмът е хубаво нещо, но не е достатъчен. -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Това не променя особено нещата. Все пак основната метъл сила там е САЩ. Канадските банди, макар да са преобладаващо качествени, не са кой знае колко на брой, а и стилове не са измислили. При южноамериканските пък е обратното - може да са доволно количество, но наистина добрите са дефицит. Дори не си помислям да те оборя, просто защото си съвсем прав. Само че ми стана болно като гледам само САЩ, САЩ, САЩ... А иначе моите лични пристрастия и предпочитания към Европа са си добре известни и дори бих казал закостенели. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Brujeria
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 277 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1316 ![]() |
В Европа според мен метълът е много по-здрав. Вярно, има ги и добрите американски групи като Manowar, Metallica, Megadeth. Обаче пък от Европа са Blind Guardian и Iron Maiden
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Тъпо е така да ги делим, ама щом треве;
За мен в Европа го удрят повече на изкуство и творчество, оригиналност, инструментализъм... бъка от алтернативност... Това естествено е добре ![]() В щатите са предимно купонджии... и повече твърди групи. За Африка незнам ![]() Ама гаранция ще излезе на мода някой Афро-Доом и определено ще кърти мифки ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 277 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1316 ![]() |
Маняк кефиш е
![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ooo, това нищо не е, погледни тук ако искаш:
http://metal-archives.com/browseC.php?c=237 Тия аграри сигурно са национални герои ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Или като цяло гледаме батко а ла Боб Марли куфее мощно на Pantera
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Европа е на светлинни години пред Америка в почти всяко отношение, що се отнася до метъл.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Ами за Хейверийката - Menowar и HammerFall ще си останат завинаги в сърцето ми, но в Европа определено се прави по-качествен Black и Gothic метъл.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 7-November 06 Град: София Потребител N: 1665 ![]() |
Абе стария континент си знае най-добре как да прави музика
-------------------- It's a man's obligation
to put his boneration in a woman's separation the kind of penetration that will increase the population of the current generation of our humble little nation |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регистриран: 10-November 06 Град: РУСЕ Потребител N: 1668 ![]() |
Европа ест.
![]() ![]() ![]() -------------------- weed - $20 papers - $2 smoking with friends...... priceless |don't drink and drive - smoke and fly
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами за Хейверийката - Menowar и HammerFall ще си останат завинаги в сърцето ми, но в Европа определено се прави по-качествен Black и Gothic метъл. HammerFall са шведи. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^
![]() ![]() Както и да е - да сложим Maiden на тяхно място ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ъ?
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
дам ако не беше добрата стара Англия сигурно щях да гласувам за Америка
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 51 Регистриран: 27-January 06 Потребител N: 1129 ![]() |
Още един глас за Америка ( също и южна...но най-вече северна!!!) ! Къде в Европа може да видите такъв изрод ? :
http://i41.photobucket.com/albums/e280/Ban.../Picture024.jpg Който се интересува - http://myspace.com/onelifecrew |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ъ? ![]() Не записват ли в американски студиа? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Напоследък - съвсем не. А дори и така да беше, това прави ли ги американци?
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Швеция+Норвегия+Финландия>Америка. А ако добавим Англия, Германия и останалите страни, в които се среща качествен метъл става мазало вече...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
Хаха тия който са гласували за Америка явно нищо не разбират от метъл, че ние България имаме много по качествени банди от тия комерсиални метъли ако мога така да ги нареча...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Айран: Nevermore, Lamb Of God, Daylight Dies, Agalloch, Novembers Doom, Daath, The Absence, Morgion, Autumn Tears, Redemption... Запознай се с тези групи и коментирай модерната американска метъл сцена. Определено канадските групи са много оригинални. Сигурно е от храната... там се раждат ебати болните мозъци-един Devin Townsend например. Да не говорим какви големи имена е оставила Канада в историята (особено в историята на прогресив рок и метъл). ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 20-December 06 Потребител N: 1743 ![]() |
С двете ръце-ЕВРОПА.Отвъд океана МЕТАLLIKA,W.A.S.P..MANOWAR/които са канадци за тези които не знаят.Стига сте ги американизирали-там са се сформирали/.
-------------------- HEAVY METAL-F O R E V E R.............
От жената се отказвам от HEAVY METALA-НИКОГА............... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Брех, нещо дето не знам, Manowar канадци...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз не го знаех тва
![]() ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1269 ![]() |
Европа, то се знае!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Финландия >>>>> останалата част от света.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 7-December 06 Потребител N: 1711 ![]() |
Пристрастно дадох глас за Америка, защото групите, които слушам са доминиращи в стила си.
Достатъчно е да се кажат имената на групи като Dio, Metallica, Megadeth, Manowar, Slayer, Pantera, Death, Cannibal Corpse, Sepultura, Annihilator, Symphony X Това е, не ми се влиза в излишни спорове, защото противопоставянето е само в рамките на темата. Наслаждавам се пълноценно на големите имена и от европейската метъл сцена. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 12-October 07 Град: У нас бе,у нас Потребител N: 2368 ![]() |
Manowar са си американци,що говорите глупости ? Само Ерик е от италианско семейство,но все пак е расал в Америка.Гласувам за Америка главно зареди - Manowar,Pantera,Metallica и Dio.
-------------------- Ако в коментара по-горе откриете нещо смислено,значи,или сте търсели под таковата такова ,или някои ми е откраднал акаунта!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 29-November 06 Град: Русе-Чернобил Потребител N: 1703 ![]() |
Брех, нещо дето не знам, Manowar канадци... И това ти го казва човек с аватар на Ерик Адамс.Свътъл време е да се замислиш ![]() Иначе най-добре си правят метъл в Норвегия ;р -------------------- Злоба!Злоба!
Проклятие Злоба! Welcome to Chernobyl |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 183 Регистриран: 16-August 07 Потребител N: 2288 ![]() |
И Америка, и Европа имат много добри групи, но повечето ми любими банди са от Европа! И така, гласувам зааа ... ЕВРОПАААА!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 25-July 07 Град: Видин Потребител N: 2249 ![]() |
Европа,100% Европа.Фолк&Викинг незнам да се правят в Америка.Пък и тука са си HammerFall.
-------------------- С.М.Р.Т.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Фолк&Викинг незнам да се правят в Америка. Аз доколкото разбрах, темата е "къде се прави по-як МЕТЪЛ" ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th September 2025 - 12:32 AM |