![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Dopuskam,4e i predi ste go obsyzhdali
ako e taka,mozhete da mi triete temata Kazhete mi,kakvo vi e mnenieto za tozi 4ovek. Vse pove4e haresvam muzikata mu,makar 4e pove4e ot godina samo se my4eh da go razbera. Spored men toi e strahoten muzikant. Poslednite mu 2 albuma s nesto neveroqtno. Edva li ste sporim mnogo za li4nostta mu. Gorql e cyrkvi, ubil e kitarista na grupata si Mayhem,bil e gadna nacistka svinq i t. n. I vse pak za muzikata mu sy, slu6al vsqkakvi komentari. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Точно пък последните два?! И във тях има доста готини неща, ама не са те най-доброто на Варг.
Иначе аз много му се кефя, не е най-добрия инструменталист на света, но талантът му е безспорен, пък и политическите му възгледи ме кефят. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Maiden F.C. Member ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 4-March 04 Град: SOFIA Потребител N: 415 ![]() |
Цитат ubil e kitarista na grupata si Mayhem Gluposti na tyrkaleta-MayheM ne e grupata mu, a prosto e bil gost-muzikant za zapisite na De Mysteriis Dom Sathanas na MayheM, sviril e na bass I ne samo ubil, osobeno jestoko e pratil v ada Euronymous (kitarista na MayheM i edin ot osnovnite ideolozi na BLACK METAL-a) 4rez ne znam si kolko probojdaniq s noj ![]() -------------------- HEAVY METAL IS THE LAW!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(The Trooper @ Jun 12 2004, 10:36 AM) I ne samo ubil, osobeno jestoko e pratil v ada Euronymous (kitarista na MayheM i edin ot osnovnite ideolozi na BLACK METAL-a) 4rez ne znam si kolko probojdaniq s noj ![]() 21 или 23, според различни източници... ![]() Инак за Burzum - велика музика, красиви визии, неповторима атмосфера. Доказателство, че и с малко изразни средства може да се постигне голямо звучене. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
най-сетне такава тема:)
Така-Varg Vikernes е от хората,които страшно много са допринесли за развитието на Black метъла въобще и за появата на Pagan Black-a.За мен Burzum използва уникални изразни средства в Ambient периода си.Не мога да отрека,че тези произведения дават съвсем друг облик на блек метъла,въпреки че аз харесвам най-много първите албуми като Aske например. Чела съм "Варгсмол" на Викернес,където той е изложил ясно идеологията си.Може малко да е полудял на тема арийска раса,но е и доста умен човек с големи познания в митологията,фолклора,нумерологията,окултизма и т.н. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Moga li da si namerq vyprosnoto proizvedenie v internet?
dano samo naistina ne e pylno s rasistki izcepki. Za tova s Mayhem: OK,mozhe. Zna4i sa me podveli. Az ot black metal razbiram malko. Haresvam Burzum i drugi otdelni nesta. Tepyrva ste se zapoznavam s tozi stil. Za poslednite 2 albuma: Ne sym kazal,4e sa nai-dobrite. Tolkova sa razli4ni,4e i duma ne mozhe da stava za sravnenie. Na men nai-mnogo mi haresvat. Ina4e Det Som Engang Var mi e liubimiqt ot drugite. Ne mogfa da kazha,koi e nai-dobyr. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
ооо, аз съм расист, я дайте да го прочета това, моля!!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Аз го имам,но на руски.Езиците ми вървят пък и уча този като втори в даскало,така че успявам да разбера главното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
еее руски!! ужас... Съгласно хипотезата на Сепир и Уорф това си е един изостанал, туземски, нисш език!
Нямате ли го на нормален човешки език - сиреч без падежи? Български, английски или френски ще ми свърши работа. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Цитат(Nikola Bathory @ Jun 13 2004, 06:15 AM) еее руски!! ужас... Съгласно хипотезата на Сепир и Уорф това си е един изостанал, туземски, нисш език! Нямате ли го на нормален човешки език - сиреч без падежи? Български, английски или френски ще ми свърши работа. ![]() Скоро никой няма да знае руски и ще е голяма привилегия отделни хора да са наясно с този "нисш туземски език" - ако смяташ, че френския и английския са по-стойностни - твоя работа. Но виж, да наричаш туземно - нещо, което просто не познаваш и не на място да цитираш глупави тези- вече не е кой знае какво постижение... -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не говори такива глупости за руския.Какво като има падежи-и немския ги има,само че с 2 по-малко.Знаеш ли колко полезни издания можеш да си намериш само на руски?Защо всички смятате,че е забутан език.Само заради СССР навремето ли?
BTW Vargsmol го има и на English,език,който владея доста сносно като се има в предвид,че съм в английска паралелка,но на мен ми попадна на руски. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 374 Регистриран: 16-June 03 Град: Somewhere Far Beyond... Потребител N: 173 ![]() |
Срам, срам, срам ... изключително възмутен съм N. Bathory, въпреки че си ми адаш и освен това също. Руския - "туземен и нисш" - ха! Използването на определение за принадлежност към дадена земя с обидно наклонение е това вече е своего рода падение само по себе си. Езикът на Пушкин, Толстой, Достоевски и Гогол, които предполагам не си преглеждал в оригинал, е експоненциално по-богат от твърде "простеещият" английски.
А по френски явно малко глаголи си спрягал... PS. Зигфрид я намирам изключително права (макар и седнала сигур ![]() PPS. На Сепир и Уорф им предай "да ги таковат калинките", ако мога да цитирам кабелджията ("the cabelguy"), който вчера оправяше кабелната вкъщи... -------------------- ...there's something else waiting
a promised destiny.... /Blind Guardian/ "The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia |
|
|
![]()
Коментар
|
|
хм, аз се обосновах научно, за разлика от вас. Езикът определя мисленето. Хората, чийто майчин език е с падежи, имат по-различен - разбирай смотан - начин на мислене.
Тва тръгва още от Хумболд, той е в основата, а Сепир и Уорф доразработват и доказват това. С развитието на езика падежите отпадат, това е еволюция на езика. А за глаголите на френски - че какво лошо има в това да има един куп времена? Просто трябва да знаеш кое за какъв вид дейстивие е. Не като в руски - 3 времена, па върви се оправяй!!! ![]() едит - но да се върнем към темата. Откъде да намеря тази книга на английски? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 374 Регистриран: 16-June 03 Град: Somewhere Far Beyond... Потребител N: 173 ![]() |
Добре, извинявай - предай и на Хумболд "да го таковат калинките".
А сега да направим лек разбор на твоето писание: - Къде по-точно, ако може да осветлиш овехтелия ми(от годините вероятно) ум се обосноваваш научно ? 'Щото позоваването, че някой някъде казал/писал нещо и цитата на едно изречение, което гласи - "това и това е изостанало, защото има падежи" е далеч от обосноваването. Да не говорим за извода, че щом има падежи и 3 времена то задължително е изостанал. - И поради що "развитите езици", според теб, да нямат падежи. Английския няма падежи щото просто никога не е имал и не е имало к'во да отпадне. Немският, както спомена и Зигфрид пък има. - Мда...това че имаш различен начин на мислене определено значи, че е "по-смотан". Верно е...кат тръгнеш от Ломоносов, Менделеев, минеш през Чайковски, плеядата руски писатели, които изброих и няма да повтарям, първият човек в космоса....сички са една банда смотаняци като цяло...дума да няма...ХА...- изразното средство определя мисленето - може да има известно влияние, но да го определя... ...и той Хитлер милият - бял, рус, синеок, висок между 1.75 - 1.85 - тва е човек - другите са изостанали и ergo на сапун... Повече няма да пиша по въпроса, не стига че не е по темата, ами и се нервирам... -------------------- ...there's something else waiting
a promised destiny.... /Blind Guardian/ "The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За ваше сведение старобългарският е имал 12 падежа!За сравнение руският има 6,а немския 4.
Падежната система в българския е отпаднала чак през 20 век и е заменена с предложна,която била доста по-сложна за усвояване от чужденци. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Именно! 12 падежа - а сега - нула!!! Това е еволюция, развитие на езика - такова нещо в руски не се забелязва.
Това за чужденците не е вярно, английски и френски са точно като нашия в това отношение, така че им е много по-лесно да научат български, ако изобщо се хванат, де. Пък и това не е толкова важно - важни са естествените носители на езика, не чужденците. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И това,че нямаме падежи прави езика ни и нас нещо повече от другите?Интересна теория...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
Цитат Скоро никой няма да знае руски и ще е голяма привилегия отделни хора да са наясно с този "нисш туземски език" - ако смяташ, че френския и английския са по-стойностни - твоя работа. Но виж, да наричаш туземно - нещо, което просто не познаваш и не на място да цитираш глупави тези- вече не е кой знае какво постижение... с това съм 100% съгласен. в САЩ например знанието на този език е огромен плюс при търсене на работа, от този тип -------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Tva za ezicite sie za otdelna tema, a bylgarskiqt si e dosta slojen, naravno s nemskiq. Angliiskiqt e dosta po prost samo deto ima mnogo bogata leksika.
Ina4e burzum biva! Ako ne be6e zakolql onzi moje bi 6te6e da e natrupal o6te kym diskografiqta si ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Та последните му албуми се записани в затвора,май...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Poslednite 2 struva mi se...
ama toi koga smqta da si hodi ot tam? Nqkoi znae li,s kakvo smqta da se zanimava,kato izleze do kolkoto mi e izvestno i toi e polu4il nqkakva mizhava prisyda kato Gahl.Mozhe i da se byrkam... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Jun 14 2004, 06:52 PM) Poslednite 2 struva mi se... ama toi koga smqta da si hodi ot tam? Nqkoi znae li,s kakvo smqta da se zanimava,kato izleze do kolkoto mi e izvestno i toi e polu4il nqkakva mizhava prisyda kato Gahl.Mozhe i da se byrkam... 21 години-максималната в Норвегия.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Muhahahahahaaaaaa!
kakvo e tova pravosydie?! ako qm deca i bremenni zheni, pak li ste mi dadat 21 godini(osven,ako neme pratqt da se lekuvam) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И в България е така.В много редки случаи се дава доживотен затвор.А за най-тежки престъпления се смятат тези срещу държавата.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ei tova e kymonizyma!
qvno ottogava e ostanal tozi zakon.(samo predpolagam) Ami podsydimite sa banditi,s te im dadat malko zatvor. ako sa nqkakvi psihopati,nisto ne im pre4i |
|
|
![]()
Коментар
|
|
При комунизма е имало смъртна присъда...
Не си наясно с правото, не се обаждай... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Znam,4e e imalo smyrtna prisyda
nai-4esto imenno za "prestyplenie srestu dyrzhavata" Izrazil sym se kofti,ili ti ne si me razbrala nepravilno Imah predvid,4e faktyt,4e za prestyplenie srestu dyrzhavata se dava nai-tezhkoto prestyplenie e nesto ostanalo ot komynizma. Naistina ne razbiram ot pravo pove4e ot pove4eto hora, no ne ideqta,4e individyt stoi pod obststvoto e edin ot belezite na komunizma.(i ne samo,razbira se) Dobre,tova naistina e tvyrde otvle4en komentar:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Цитат(Mormegil2 @ Jun 15 2004, 07:10 PM) Ei tova e kymonizyma! qvno ottogava e ostanal tozi zakon.(samo predpolagam) Ami podsydimite sa banditi,s te im dadat malko zatvor. ako sa nqkakvi psihopati,nisto ne im pre4i Не мога да разбера какво Ви пречи да пишете на кирилица... Комунизмът е много обширна тема на разговор - съвсем ще се загуби нишката на настоящия топик. -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Цитат(Nikola Bathory @ Jun 13 2004, 09:15 AM) еее руски!! ужас... Съгласно хипотезата на Сепир и Уорф това си е един изостанал, туземски, нисш език! Нямате ли го на нормален човешки език - сиреч без падежи? Български, английски или френски ще ми свърши работа. ![]() Хаха... Ники, изложи се, пич. Рядко попадам на такива глупости и на подобно вапиющо невежество. Туземен език бил... Т'ва просто ме отстреля!! За сведение точно той е по-близо до корените на славянските езици, отколкото българския, в който са навлезли доста чужди (предимно турски ![]() Скрий се, мамин златен и не се показвай повече! А м/у другото нашият роден език е доста по-труден за чужденци, отколкото руския. -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Твоя смерт @ Jun 15 2004, 10:45 PM) Цитат(Mormegil2 @ Jun 15 2004, 07:10 PM) Ei tova e kymonizyma! qvno ottogava e ostanal tozi zakon.(samo predpolagam) Ami podsydimite sa banditi,s te im dadat malko zatvor. ako sa nqkakvi psihopati,nisto ne im pre4i Не мога да разбера какво Ви пречи да пишете на кирилица... Комунизмът е много обширна тема на разговор - съвсем ще се загуби нишката на настоящия топик. oks,szglasen na kirilica ne pi6a,stoto kompiutzra mi e takyv ako moga ste napravq nesto |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Цитат na kirilica ne pi6a,stoto kompiutzra mi e takyv ![]() ![]() ![]() Абе Мормегил-ти да не си с Правец,а ? ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пак са ми трили мнения....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
BURZUM ми попадна края на миналата година на 1 диск имаше сичките 10 албума на мп3-ки + снимки + 1 клип + филмчета около осъждането му...
след време и много кратно слушане на албумите започна да ми харесва.. за мен фаворит албум е първия BURZUM - 1992 него сам го и превел от англ. на БГ ако някои има итерес мога да му го пратя ![]() P.S. поздравявам ви с BURZUM - WAR [my favorite song] |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(InsArt†ure @ Jun 16 2004, 01:32 PM) ![]() ![]() ![]() Абе Мормегил-ти да не си с Правец,а ? ![]() Ne, ama ne e bylgarski,a me myrzi da opravqm kirilicata i v kraina smetka ne vizhdam,tova kakvo te byrka aide da si zhiv i zdrav! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Hi4 ne me byrka prosto mi be6e interesno .
Ajde i na tebe Цитат da si zhiv i zdrav!
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 1-June 04 Потребител N: 502 ![]() |
Burzum ми е един от любимите представители на Black metal-а, харесвам и идеологията му. Това кой е виновен за убийството на Euronymous така и няма да се разбере поради смъртта на единия от участниците в разпрата. След като прочетох книгата Lords of Chaos все си мисля, че може и Euronymous до голяма степен да е виновен за собствената си смърт, но както вече написах това май никога няма да излезе наяве.
Ето ви адрес откъдето може да прочетете Vargsmål на английски http://www.feastofhateandfear.com/archives/vargs.html или поне част от нея. не съм я проверявал да ли е цялата, защото си я имам на хартиен носител. btw страшно много търся филма Satan Rides the Media / Satan Rir Media за download. може ли някой да ми помогне? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Mersi za link-a:)
kakyv e tozi film? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Btw, nqkoi da egledal filma na Dani Filth?
mai Cradle of Death se kazva6e |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Как можеш да споменаваш този филм в темата за Burzum?
Не съм го гледала няма и да го гледам... BTW Cradle Of Fear е... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 1-June 04 Потребител N: 502 ![]() |
това е филм за палежите на църкви и изобщо за норвежката сцена тогава. гледал съм го на видео, но на некачествен запис и сега го търся! плащам на този, който ми го намери на носител различен от VHS.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
dobre,nqma da govorq za tozi potresavasto typ film v tazi tema
samo ste povtorq,4e go namiram za mnogo TYP! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Туко-що прочетох, че Варг имал готови 9 парчета за нов албум.
![]() ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
А дано! Аз очаквам нещо добро, все трябва да е посъбрал идеи. Представям си сега как лейбълите ще се избият за подобно култово събитие...
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 444 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3316 ![]() |
Туко-що прочетох, че Варг имал готови 9 парчета за нов албум. ![]() ![]() Албумът или той? -------------------- If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Него го пуснаха преди месеци още.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 148 Регистриран: 27-January 10 Град: Соуфиъ. Потребител N: 3717 ![]() |
Yeah baby! Нова работа на Варг, която е блек... радост най-сетне.
![]() -------------------- ![]() R.I.P. Chuck |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Какво се прехласвате по този расист-психопат, не мога да разбера.
-------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
И ние не можем да разберем какво се прехласваш по изпедерастелия Сатир и активния му партньор, ама ей на.
-------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Истински приятна изненада. Много съм обнадежден. Просто нямам търпение вече да се сдобия с диска. Малко Filosofem звучене долавям. Интересното е, че няма да има клавири и все така магнетично звучи. Страшен кеф.
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 411 Регистриран: 26-July 09 Потребител N: 3509 ![]() |
Чудесно звучи. Heil Varg!
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Какво се прехласвате по този расист-психопат, не мога да разбера. Еми кефим се на блек метъл. Ти не слушаш блек метъл и не го разбираш, така че... кво да спорим. Драги, далеч не всичкият блек метъл е закачил от националсоциализма. И слава Богу (който и да е той). И ние не можем да разберем какво се прехласваш по изпедерастелия Сатир и активния му партньор, ама ей на. Ъъъ... Ако Сатир беше гей, би си го признал. На Варг не му стиска, оттам и дълбоките му дупевни (оп, душевни да кажа) терзания. ![]() ![]() ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Тая пак се развихри
![]() Хм, може да го чуя тези дни, Варг никога не ми е бил сред приоритетните изпълнители, никак даже. Ама само от чисто любопитство да се види след изолация какво е направил (: -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-May 09 Потребител N: 3437 ![]() |
^Още не, сега загрява
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
^^^ Втората снимка ... ... ...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ![]() п.п. МНОГО риспект за аватара и поздрави за грамито. Халфи! ![]() Иначе не бил расист, бил за всемирната любов, братство и разбирателство... "Apparently my comparing of black metallers with the stereotypical Negro and homosexuals is not taken lightly in "the real world". I obviously live in a different world, where one can discuss ones perception of reality without any fear of harassment; a world of tolerance and respect, a world of intellectual debate and honesty. Some of You apparently don't, so when I speak I must be careful. I must say, though, that if You don't like what I say to my fans on www.burzum.org, then please don't read or refer to my articles. It's a free world, and You are free not to read my articles. I want to point out that my so called "racist remark" was actually not intended to be racist or to offend anyone but black metallers. It was purely meant to draw attention to how some black metal artists are more and more acting and living a lifestyle like the individuals they at least in private claim to despise." Бляк... -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Опитайте се да разберете: става въпрос за човек прекарал половина от живота си като фентъзи/RPG фен и блек метълист и другата половина - в затвора...
Det som engang var и Hvis lyset tar oss обаче са страшни албуми. Тия семпли от новия като ги слушам нещо не ме кефят. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хич биля не ми трябва да го разбирам. Ама да ми изскачат с това, че Сатир бил гей, пък Бурзум не, дето са му разпорили дупето в пандиза и сега му липсва, та чак си го нарисувал на картинка...
Ако е чак такъв "философем", щеше да осъзнае гейската си ориентация. На мен обаче ми мяза чисто и просто на психопат - имаше един Юнабомбър. А за бръщолевениците и "аргументите" му да не говорим. Абе, търсех един твой пост където ставаше дума за днешния език..."бира, фак, копеле" и т.н.....помощ!:) -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Det som engang var и Hvis lyset tar oss обаче са страшни албуми. Това е важното в случая! Иначе и мен не ми допада много Бурзумът. -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аре като в пети клас - кой бил гей и не знам си кво. Осъзнайте се, ало!
Относно семплите - не мога да кажа, че съм възхитен. КЕФИ ме, но ми звучи много дженерик, с типичния норвежки саунд и рифове. Нямаше да е лошо това, ако не го бяхме чували 1000 пъти. И нелепото е, че сме го чували точно от групички, дето се пънат да копират Бурзум. Се едно слушам Strid или Kvist. Може би трябваше да поизчака още малко, да види как стоят нещата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз поне се опитах през това да намеря обяснение за дълбоката фрустрация на въпросния. Едва ли е само потисната сексуалност, както и да е...Тъкмо да кажа, че няма значение кой какъв е, важна е музиката, но за да слушам все пак един нацист, трябва да е Моцарт. Без творбите на Бурзум ще минем някак си; още повече, наистина не изглежда новите му напъни да са шедьовърът на един изтерзан гений.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ахаахаха, абе какви нацисти, бе ..........
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Днес Варг става на 37. Да му е честито.
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Varg за пореден път доказа, че е гениален!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Напълно съм съгласен с теб. Албумът за мен е великолепен и сбъдна всичките ми очаквания. Просто нямам думи. Изключително въздействаща музика, лишена от всякакви сложнотии, но богата на емоции. Велико! Дотук любимата ми песен вече е "Glemselens Elv".
|
|
![]()
Коментар
|
|
И мене тази ме кефи най-много. И Belus' Doed. Но имаше някои моменти от албума, дето бяха доста излишни - досадно циклене на един и същи акорд сума време. Гледам, че е махнал 2-3 песни. Сигурно и той се е усетил в един момент :Д
Morgenroede също е култ. Атмосферата е като във Hvis Lyset Tar Oss. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Но имаше някои моменти от албума, дето бяха доста излишни Най-вече Sverddans... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 57 Регистриран: 17-February 10 Потребител N: 3740 ![]() |
Няма какво да се лъжем велика група
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
"Kaimadalthas' Nedstigning" мен най ме кефи.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Цитат Но имаше някои моменти от албума, дето бяха доста излишни Най-вече Sverddans... Ееее, как бе, ЧУДОВИЩНА е Sverddans. Ако говорим за циклене, което се натрапва - Kaimadalthas` Nedstigning - еднообразна ми е, към края ми идва в повече цикленето. Иначе всичко след нея е ![]() Няма такава атмосфера! Като цяло при мен новият BURZUM смачка всичко де що излезе през седмицата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 505 Регистриран: 11-October 04 Град: гр. София Потребител N: 630 ![]() |
Страхотен албум на BURZUM. Наистина невероятно зловеща атмосфера. Само Varg и Mayhem могат да направят нещо подобно. Голям е....
-------------------- Brutallica on Z-Rock
brutallica@zrockbg.com www.zrockbg.com www.myspace.com/brutallicashow |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Май Ihsahn има конкуренция за албум на 2010...
Невероятно силно завръщане на болния психопат Varg!!!! Сякаш слушам наследника на "Filosofem"! -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Доста добър опит. Не е втори "Filosofem" или "Hvis Lyset Tar Oss", но си е стабилен Burzum. Хубаво е да се види, че дори след толкова години Varg не се е изчерпал.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 52 Регистриран: 22-December 09 Потребител N: 3675 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 4-March 10 Потребител N: 3757 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
той тоя е някъв трол, не му се връзвай
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Невероятно силно завръщане на болния психопат Varg!!!! Сякаш слушам наследника на "Filosofem"! Изхвърляш се много. Албумът не носи нищо оригинално и искрено, просто е направен по успешната стара формула. Предпочитам да слушам класиките. Yep, absolutely the same 'ere... Не ме впечатли особено, направо абсурдно е да се нарече ''албум на годината''. Ще си слушам с далеч повече кеф класическите албуми. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Виждам, че тук е забранено да имаш собствено мнение...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 4-March 10 Потребител N: 3757 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
^^ Ха сега, преди време като не харесахме албума на мосю Ишан ти ни рече :
"Божееее, вие нищо не разбирате от музика!!!" ![]() ![]() Колкото до последният Бурзум, още в първия ден като лийкна си казах мнението и за да не правя просто оффтопик по темата - слабо, давай да лежим на старата слава. -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Byelobog Productions announced that proceeds of the forthcoming Burzum album ”Belus” will benefit victims of the earthquake in Haiti."
"I pursue the pure and honorable, which includes racial purity for Norwegians, and helping those who suffer misfortunes in life." - Burzum ![]() Не дай си боже Норвегия да приеме някой бежанец от Хаити... ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Няма да стане, там са све арийци.
![]() -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Арийците май бяха индийци, ама карай.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Стига сте спамвали, ееееееееей
![]() ![]() -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() сори за спама, досмеша ме... абе в тоя блекметъл...гаал педофил, тоя убиец, шаграт лежал в психиатрия, кинг страдал от депресия... -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Това пък е толкова елементарна глупост, че няма накъде. Убийството по никакъв начин не може да се сложи до корпс пейнта, сатанизма и другите PR фокуси. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 27-March 06 Потребител N: 1243 ![]() |
Невероятно силно завръщане на болния психопат Varg!!!! Сякаш слушам наследника на "Filosofem"! Грозен, мачкащ албум! Апокалипсис. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това пък е толкова елементарна глупост, че няма накъде. Убийството по никакъв начин не може да се сложи до корпс пейнта, сатанизма и другите PR фокуси. А изнасилването може ли да се сложи до другите "фокуси"? Инфернус примерно е лежал за изнасилване. Фрост пък в един филм за блекметъла се коли като прасе, оливайки всичко с кръв. Баси фокуса. Шаграт е лежал в психиатрия, но това сигурно също е PR. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Каква ти е тезата? Че блек метълът причинява психически отклонения? Несериозно е.
Това, че сред музикантите има убийци и изнасилвачи, си е проблем на личностите им. Музиката не е виновна. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Sverddans.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Тезата ми е точно обратната, че блекметълът е продукт на хора с психични отклонения. Музиката се прави от личности.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Новият албум на Бурзум е много добър
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Новият Burzum просто... нямам думи. "Fallen" просто е неземен!!! ВЕЛИКОЛЕПЕН!!! А това е още на първо слушане!!!!
|
|
![]()
Коментар
|
|
да не би да е лийкнал
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Дам. Определено повече ми харесва от Belus. Jeg Faller веднага ми стана любима, нещо ми звучи форфадърски <3. Хубав албум.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Изслушах го почти. Супер добър е, даже в Белус ставаше малко скучно след Sverddans, но тука нещата са по-разчупени. Евала, догодина - още един, моля!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
По-добър е от Belus за мен. Няма да откажа да издава още албуми, малко да си припомня.
Отделно от коментарите кой какъв е и какво е вършил и говорил. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th July 2025 - 10:23 AM |