Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Абитуриентски балове
dambov
коментар Oct 5 2006, 10:25 PM
Коментар #1

Прогресиращ

Група: Потребители
Коментари: 651
Регистриран: 6-March 06
Потребител N: 1200

как и къде смятате да прекарате бала си?
а пък ако вече ви е минал споделете някоя интересна случка от него

P.S. направих темата щото на мен ми предстои тази година.

--------------------
I sold my soul for Heavy Metal
Go to the top of the page

+Quote Post
9 страници V   1 2 3 > »   
Start new topic
Отговори (1 - 99)
Blashyrkh
коментар Oct 6 2006, 04:03 PM
Коментар #2

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Еее почакай поне нова година да мине. Има доста време - ще си изкараш добре не се коси. Обикновенно така се получава.

+Quote Post
`Xandria`
коментар Oct 6 2006, 06:35 PM
Коментар #3

Демон

Коментари: 2408
Регистриран: 5-November 05
Потребител N: 1009

Oчаквах някое момиче да пусне такава тема, тъй като тези около мен от сега са се размрънкали за това, че и за албуми прочетох някъде тук, въобще, какво толкова си мислите, че ще бъде? Една последна вечер с класа, има къде къде по-важни неща след това, които предстоят.
Само аз ли не се вълнувам? rolleyes.gif

+Quote Post
MadHatter
коментар Oct 6 2006, 06:56 PM
Коментар #4

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

Не, но ти си луда wub.gif Аз гледам да изуча само изкуството "Как да се предпазим от 120 пияни като мотики говеда!"

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Oct 8 2006, 10:25 AM
Коментар #5

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Провокира ме поредната драма около абитуриенстките балове. Миналата година при мен беше следното.

30% от випуска бяха ентусиазирани да ходят в ресторанта, да се издокарат, да дадат сума ти пари, за да се покажат пред останалите, кой какво всъщност не може да си позволи.
50% трябваше да отидат, защото цялата им рода видиш ли ще ги отлъчи ако не искат да ходят. "Ама чадо, как няма да ходиш, нали всички ще са там, пък и ние колко пари сме пръснали, заминавай да ти правят прическа.
20% бяха потресени от това какво ще си помисли обществото, ако не отидат. Ау! rolleyes.gif

Та...как мислите, това абитуриентските балове, с тези измислени показности, с тия скъпи коли, дето никога няма да ги имате, с тия рокли и костюми, дето ги обличате за пръв и последен път, с тия чалага вечери,д ето и без това може да си ги направите всяка нощ, с това броене дето ти бърка в мозъка.

Струва ли си? Наистина ли ви харесва? Страх ли ви е какво ще си помислят другите, ако не отидете. Ако и на трите въпроса отговорът е не, тогава ЗАЩО, по дяволите ходите?

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Pyjamka
коментар Oct 8 2006, 10:40 AM
Коментар #6

ПринЦецка

Група: Приятели
Коментари: 1227
Регистриран: 5-October 05
Град: Pyce
Потребител N: 962

Аз все още не съм завършила, нито в момента съм 12-ти клас, но бързам да отговоря. Поставяш темата доста субективно и погледната изключително и само през твоя ъгъл. Аз например с голямо удоволствие ще отида на бала ми!
Първо на първо, съвсем не е задължително да си облечен хипер-фамозно за бала си. Не ми трябва фандюфлелка (рокля с много волани - б.а.) за 1000лв, като мога да бъда и с класичека little black dress за 50лв. най-много (или ушита от мама, което не е невъзможно). Не е нужно да ходя на фризьор и гримьор, след като мога да се среша вкъщи и след като от 13-годишна се гримирам и смятам, че се справям доста добре. Не е нужно да ме закара скъп автомобил, след като нищо не ми преча да стигна пеша от къщи до центъра, давайки на половината град да разбере, че АЗ завършвам. Изобщо, материалната част на бала не е от никакво значение.
Много по-важно е да си сплотен с класа си и да се разбираш добре с тях, което проличава веднага и е напълно неподправено. Т.е. и от Венера да са ми донесли рокля и каляска, ако не се имам с хората от класа ми, ако споделям техните емоции и чувства, пак ще се види. Мисля, че в основата на това някои хора да не искат да присъстват на бала си, се крие точно това. Е, вярно е, че атмосферата при подготовката е доста нажежена и не е изключено да се изпокараш с всички от класа, докато измислите и приготвите всичко, но това отношение, за което аз говоря, се гради с години и трудно може да се развали от препирня на тема "с каква украса да е ресторантът, където ще празнуваме" (примерно).
Смятам, че стана вече ясно защо аз ще отида на бала си. Плюс това съм се зарекла да танцувам с всички момчета от випуска и съм решила да удържа на обещанието си. wink.gif

--------------------
Наоколо е светлина и мрак -
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
conguestadors
Коментар #7

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302

^Аз навремето въобще не отидох на моя бал. Събрахме се с приятели и си прекарах ме супер яко. А парите за официални дрехи, куверти и тн...си ги изхарчих за музика и купони.
После моите съучиници споделиха, че бала е бил много тъп и завиждат, че и те не са постъпили като мен.

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
Коментар #8

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

На мен ми остават още 2-3 години до бал, обаче според моето скромно мнение голяма част от това си е ненужна изгъзица и може да се мине и без тази "тържественост" и тузарщина. Лично мое мнение де wink.gif

--------------------

+Quote Post
Niilo
коментар Oct 8 2006, 10:53 AM
Коментар #9

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Потребител N: 770

На мен балът ми е тази година и смятам да го отпразнувам както си му е реда... все пак зачеркваме един 12 годишен период от живота си, защо да не го направим задружно всички smile.gif Емоция си е, емоция...

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
Ares
коментар Oct 8 2006, 10:55 AM
Коментар #10

Прослушващ метъл
**

Коментари: 187
Регистриран: 13-August 06
Град: Варна
Потребител N: 1507

Аз моя ще взема да го пропусна,не ми пука какво казват роднините.Нямам намерение да се сабирам в една стая с още 500 чoвека,който нищо друго не знаят освен това да изтъкват какви пичове били,какви коли имали,колко пари дали за това и онова и тн.....

Ще се съберем няколко приятели и ще си направим купона сами.
Бал censored2.gif

--------------------
the gods made heavy metal

+Quote Post
Mort
коментар Oct 8 2006, 10:59 AM
Коментар #11

Witcher

Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Аз на моя никак не се изкефих. Какво му е хубавото когато в няква мизерна чалга дупка ме фраснаха по главата с няква метална табла. Даже безплатното уиски след това не помогна, щото някъв тромпетист циганин ми свиреше на ухото и не можех да се напия като хората. Иначе като цяло минах евтино към 120-150лв. ми излезе цялото неудоволствие. Ако можех да върна времето назад нямаше да отида вероятно.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
ThE-SaMe-IdIoT
коментар Oct 8 2006, 11:37 AM
Коментар #12

Прогресиращ

Коментари: 550
Регистриран: 28-November 05
Град: Козлодуй/Правец
Потребител N: 1048

Ами още 1 година имам дотогава, но предполагам, че ще отида .. все пак само един бал ще имам .. знам ли какво ще мисля след 1 година wink.gif

--------------------
I min ensomhet vet jeg likevel
At jeg ikke har noen andre å takke enn meg selv
Derfor er jeg rolig når
Repet strammes rundt min nakke
--------------------------------------------
http://myspace.com/thesameidiot

+Quote Post
Revenant
коментар Oct 8 2006, 11:50 AM
Коментар #13

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

Мен пък ми беше готино на Албена, бяхме супер неофициални и просто си харчехме парите за простотии...
P.S e имаше и някои които си ги харчеха за елитни простотии...

--------------------

+Quote Post
blame
коментар Oct 8 2006, 12:47 PM
Коментар #14

Silver

Коментари: 1348
Регистриран: 21-November 05
Град: Габрово
Потребител N: 1032

Хм,
Бая време ми остава до бала, но смея да имам доста наблюдения по въпроса.

Миналата година,когато класа на майка ми завършваше, тя го каза много хубаво - тези ученици си направиха около бала малки сватби, толкова пари и приготовления заминаха. Когато дойдоха да я взимат от вкъщи една госпожица вися 30 минути пред огледалото оглеждайки прическата си за 40лв и роклята за не знам още колко и твърдейки,че все пак нещо и имало.... пф. Беше жалко, вместо да се весели със съучениците си, където мисля,че е идеята на нещата, да се занимава с това. Панайр на суетата. И още по-тъжно ми стана когато видях няколко приятели, които през тези 5 години в гимназията все бяха 'различните', 'черните овце', 'бунтарите'... на бала си те бяха просто поредните наконтенти и издивели младежи/госпожици. И за какво цялата олелия? Хиляди убити нервни клетки за да се натровиш с голямо количество алкохол и да врътнеш 3 кючека на масите в ресторанта (което можеш да направиш всеки ден). Момент, де се връзват скъпите рокли с шишето водка в ръката и това тъй не елегантно държание? Една хубава рокля не е просто парцалка като дънки и тениска. Иди го разбери...

Лично аз смятам,че бих си отишла на бала. Защо? Ще се съглася с Пижамка. Важното е да ти е приятно с класа ти. (колкото и да не харесвам моя в не едно отоншение, има хора и емоции,които сме преживяли (и ще преживеем надявам се) ,които си заслужават и ще си останат готини спомени!)
А цялата история с роднините, тържествата, фризьорите, гримьорите и хилядите презвемки - чувствам я абсолютно ненужна. Викането е яко - мамка му, веднъж завършваш имаш пртавото поне да викаш! smile.gif
И когато ( доживея ли го) дойде време за моя бал,ако съм променила мнението си и не желая да отида - няма да отида,каквото и да кажат роднините ми, съучениците и който иска.

--------------------
Life changes.. People don't.

+Quote Post
KingSlayer
коментар Oct 8 2006, 12:52 PM
Коментар #15

Метъл

Коментари: 1161
Регистриран: 25-July 06
Потребител N: 1475

Мда, голема набутвация са тия балове laugh.gif Много родители набутват цяла годишна заплата заради бала и после я отгладуват, ама кво да правиш, всеки иска детето да му е щасливо на бала и да се чувства поне наравно с другите wink.gif

--------------------
''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine

+Quote Post
Wolfheart
коментар Oct 8 2006, 12:58 PM
Коментар #16

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Ебати глупоста са тия балове.
Една година събират мама и тати пари, за да може детето им да се почувства за 1-2 дена гъзар.

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Beerzebub
коментар Oct 8 2006, 01:36 PM
Коментар #17

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Ебати мненията изчетох... Зачеркваш 12-годишен период от живота си? Що за глупост?

Ins, опита се да погледнеш философски на нещата, но в случая не успя. К'ви са тия проценти? Това за родата ме разхили здраво... За мен, колкото и изтъркано да звучи, тия приказки за или против абитуриентските балове са просто поредният повод да демонстрирате "различното" си мислене. Мисля че няма абсолютно никаква разлика дали ще отидете или не. Фактът че пишете тук обаче ми подсказва недвусмислено, че и вие се притеснявате какво би станало ако не се наконтите и не отидете. На кого му дреме, в крайна сметка? Дали е нужно или не, колко пари да похарчи и т.н. всеки преценява сам за себе си. Стига с тия глупости за показността, все едно не вие присъща и гледате отгоре.

--------------------
meh.

+Quote Post
Slash
коментар Oct 8 2006, 02:02 PM
Коментар #18

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Приятен спомен ми е, нищо повече. smile.gif Тепърва ми предстои да натрупам още много приятни спомени, надявам се...

+Quote Post
Wolfheart
коментар Oct 8 2006, 03:09 PM
Коментар #19

Я свободен

^^Има разлика, дали ще отидем или не. Поне за някои това е уважение към училището и съучениците.

--------------------

+Quote Post
Vlad
коментар Oct 8 2006, 03:20 PM
Коментар #20

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Според мен тия всичките глупости да си със скъпата кола,костъм,рокля и т.н. сда пълни тъпотии.Кво като отидеш до шибаното даскало с няква ебахти колата като утре пак ше бръмчиш с жигулата.Или да дам стотици за костюм дето няма да облека повече за да отида в някъв ресторант дето за 100 кинта за някво мизерно меню.Аз се радвам че класа ми беше печен и 1/3 мислеха като мен.До училището стигнахме с една кола 5 човека biggrin.gif После малко пешачката до ресторанта където ми беше много смешно как всичките нагласени ученици се ръгат 2 часа да влязат.Ние пък си гледахме и си пиивахме,а после в кръчма и си отвъртяхме главите drinks_drunk.gif И си ми беше супер така

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Oct 8 2006, 04:12 PM
Коментар #21

Сашо, с поста си просто искаше да покажеш различно мислене.

Нищо философско няма. Питам хората, които не искат да ходят, защо все пак ще отидат. smile.gif Защото и аз това казвам-няма значение дали ще отидеш или не.

Баловете са хубаво нещо. Просто ми се ще всеки да си е този, който Е-особено в такъв важен ден.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Ataegina
коментар Oct 8 2006, 05:51 PM
Коментар #22

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

"Просто ми се ще всеки да си е този, който Е"

ахаха
biggrin.gif Хората винаги са такива, каквито са... хората обичат да говорят - по-бавно отколкото мислят, за да могат да лъжат(скриват истината) по-качествено - делата са важни wink.gif

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Svetyl
коментар Oct 8 2006, 06:06 PM
Коментар #23

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Мдаааа, и аз завършвам. Съгласен съм с мненията на абсолютно всички. И ще си отида на бала, не защото искам да съм наконтен (аз даже и костюм не ща), а защото колкото и да мразя класа си в повечето време, с тях съм бил 5 години, някакси трябва да има един последен ден, отбелязан като хората. На този ден малко или много се разделям с един живот и започвам друг, излизам от една безотговорна среда и започвам да търся друга... така мисля.
Друг е въпросът обаче, че няма да съм цяла нощ с класа си. Баловете май са до към 12-1 и после дискотеки. Е аз на дискотека НЯМА да отида, а ще отида на Митака (част от вас знаят за какво говоря) и ще си продължа купона. Доста хора ми казаха, че съм зле, защото видиш ли как можело да си карам бала на Митака. Е, аз ще съм след бала там.
Като обобщение мога да кажа, че човек трябва да избира с кого да прекара последният си ден като ученик, а не да се води по общото мнение. Роднини? Че животът си е мой, денят е важен, така че слабо ми дреме какво ще кажат другите когато на бала се появя с нещо друго, но не и костюм в истинския смисъл на думата. Не ми дреме какво ще кажат когато се появя по един доста ефектен начин, който още няма да споменавам. И най-малко ми дреме какво ще кажат когато след като излезем от залата, в която сме изчезна яко дим при моите други приятели.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Oct 8 2006, 07:32 PM
Коментар #24

^ icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
`Xandria`
коментар Oct 8 2006, 07:39 PM
Коментар #25

Демон

Коментари: 2408
Регистриран: 5-November 05
Потребител N: 1009

Балът въобще не ме вълнува, в момента съм потънала в кандидат студентски вълнения и мисълта за бала заема много малко място в съзнанието ми. Разбирам как за някои е голяма вечер, но аз достатъчно добре познавам класа си, знам им кирливите ризи и добрите страни, знам кой кой е, още първата година, така че и в рокли и костюми пак ще е същото...Не отричам, че всяко момиче го блазни мисълта да се види на бала, но точно в момента ми е все едно как, къде и по какъв начин ще се проведе всичко, не съм развълнувана кой знае колко.
Относно дали ми пука мнението на еди-кой си, ами, пука ми само да я облека тази рокля, за да ме види един много близък човек, който не му остава много, и знам, че споменът ще стопли оставащото време. hmm.gif
Балът е хубаво нещо, но излишните вълнения и фантифлюшки изнервят.

+Quote Post
MadHatter
коментар Oct 8 2006, 07:53 PM
Коментар #26

ghost of the sun

Единствената причина, поради която някога съм се замисляла да не отивам на бала си тази година е, че знам кой ще се напие, какви поразии ще направи и как за пореден път ще си покаже кой на кого е държал и защо...А е безумно да не отида на последната вечер, с макар и противно лицемерния ми клас wub.gif Иначе бих съжалявала, че съм изпуснала сеира с дюдюкането и стриптийз по масите...

--------------------

+Quote Post
stage
коментар Oct 9 2006, 12:41 AM
Коментар #27

In search for my Eloise...

Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

Ми аз отидох заради няколкото човека, които ми бяха приятели от класа. Друг е въпроса че след като се напих и наядох се качихме в хотелската стая и гледахме филми по кабелната, докато другите се напиваха и пребиваха кат свине. Абе яко си беше smile.gif Ахах а на сутрунта отидохме да ядем банички и боза с костюмите заедно с някакви строителни работници. Като цяло -ходете и се веселете, на най-прекрасния си ден трябва да сте щастливи@!1

--------------------

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Oct 9 2006, 09:14 AM
Коментар #28

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Цитат(stage @ Oct 9 2006, 12:41 AM) *
Ми аз отидох заради няколкото човека, които ми бяха приятели от класа.

Това е основното мисля, не вярвам, колкото и шибан да е един клас, да нямате много добри приятели в него. Моят бал не беше нищо особено, а и не дадох кой знае колко пари за него, защото според мен е безсмислено това. И пак свързано с парите.. не давайте много такива за някой скъп ресторант, за нещо еди-какво-си, просто се съберете и отпразнувайте подобаващо. smile.gif

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Oct 9 2006, 10:12 AM
Коментар #29

Демон

Обективно погледнато, бала е като Нова година. Голямо усещане - огромна подготовка, нерви и вълнения - и после - просто една готина вечер. Квото и да говорите си е супер е да излезеш от джамо и да викаш със един барабан (моя случай). Има и някаква частична истниа, че някои ограничения падат. whistle.gif А нашият клас никога не си бяхме изкарвали така. Това беше първият път, когато бяхме ВСИЧКИ и то БЕЗ ДА ИМА КОНФЛИКТИ !! Бях шашнат.

Иначе ако отивате, за да покажете дрехи (костюма ми беше за 120 лв български, но ми стоеше 10 пъти по добре от половината бицианита, гучита и кучета), коли (бях с Фиат Типо 95) и някакво елитарско поведение - ще изглеждате смешни, просто си личи...

Съвет - внимавайте с такситата!!!! Винаги искайте да пуснат машината. mat.gif

И пиите по-умерено, че като се смажете в 12 изпускате много интересна част. wink.gif . Аз се напих сериозно чак към 6 сутринта и ми беше супер! drinks_drunk.gif

Отидете си на бала - ако не си изкарате добре търсете проблема в себе си, а не в класа. На мен да не ми беше мечтата на живота да ходя в Ялата и Бияд. Но си изкарах перфектно. Дано и вие сте така.

+Quote Post
Ivita
коментар Oct 9 2006, 10:41 AM
Коментар #30

Прослушващ метъл
**

Коментари: 117
Регистриран: 14-March 06
Град: Veliko Turnovo
Потребител N: 1213

Ако трябва да погледнем философски на нещата всяка вечер или какъвто и да е там празник е
"Голямо усещане - огромна подготовка, нерви и вълнения - и после - просто една готина вечер"
Аз на моя бал съответмо утидох и си прекарах мн разбиващо без да давам стотици за рокли и простотии, дори не бях гримирана, но това не ми попречи да си прекарам страхотно. Щом на хората им е нужно да са с скъпи рокли и костюми за да се почувстват добре-защо не,техен си проблем. Ти си се забавлявай както ти е кеф.

--------------------
Животът е илюзия - нека помечтаем!!!!
www.art-utopia.com

+Quote Post
darga
коментар Oct 9 2006, 11:15 AM
Коментар #31

муза

Коментари: 449
Регистриран: 8-July 04
Град: Русе/София
Потребител N: 553

Цитат(Svetyl @ Oct 8 2006, 04:06 PM) *
Друг е въпросът обаче, че няма да съм цяла нощ с класа си. Баловете май са до към 12-1 и после дискотеки. Е аз на дискотека НЯМА да отида, а ще отида на Митака (част от вас знаят за какво говоря) и ще си продължа купона.

Да не остана назад... Тая година завършвам,но още от сега съм го намразила тоя бал. Ще отида единствено заради момичетата от моя клас. Вярно... лигавки са, но 5 години от живота си съм прекарала с тях и въпреки че сме коренно различни, ми бяха верни и добри приятелки (пък момчетата кучета ги яли).
Единствено тръпка ще изпитам покрай създаването на роклята. Рокля през живота си никога не съм носила, но съм решила че на бала ще бъде по мой модел, точно каквато аз кажа. Тръпката ще дойде от това,че ще видя как нещо, което съм създала, се реализира.
На дискотека и аз категорично отказвам да отида. Няма никакъв възможен начин да ме накарат да дам една купчина пари за да се тикам в тясно, гадно и смърдящо помещение с още 150 човека, където гърми толкова силна музика,че и мислите си няма да чуя... да не говорим, че няма и да изтрая.
Отдавна съм намислила след 12 часа като пепеляшка да се изнеса от лудницата и да оставя всички тикви да правят каквото искат. Обаждам се на ```````` и Svetyl и отиваме на кея да пием бира. Това ще е хиляди пъти по-приятно happy.gif

--------------------

+Quote Post
emerald
коментар Oct 9 2006, 11:24 AM
Коментар #32

Просветен

Коментари: 487
Регистриран: 26-July 06
Потребител N: 1476

Като се изключат официалните части, от които ми настръхва косата, трябва да си призная, че балът ми съвсем не мина зле. Нашият випуск бяхме решили да ходим в Охрид и за мен най-хубавата част беше пътуването и разходката из Охрид и Скопие. Езерото беше много красиво, Самуиловата крепост и църквите също. А колкото до празнуването, за мен наистина няма голямо значение. Че аз и РД не си празнувам, а приготовленията около подобен бал са ми абсолютно безумие, там с дрехи, бижута и всякакви подобни простотии. Все едно кой знае какво ще става.
Сестра ми сега ще има бал, така че имам наблюдения върху баловете и от друга гледна точка, като се има напредвид, че със сестра ми сме много различни, а и нея съвсем я е ударило на лудост. Май смята да използва повода да си осъществи някои прищевки като лещи за очи например smile.gif.
Всъщност мисълта ми беше, че едно такова събитие означава нещо различно за всеки, но е хубаво да се изпразнува. Все пак е един спомен.

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Oct 9 2006, 11:41 AM
Коментар #33

Метъл

Да добавя само.. не ходете на Слънчев Бряг! huh.gif

+Quote Post
Demiurg
коментар Oct 9 2006, 12:27 PM
Коментар #34

Прогресиращ

Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Потребител N: 461

А защо вс еоще поддържате идеята, че "Балът" трябва да е "наконтени и напудрени - в ресторант" ???
Не може ли да ползвате парите, които родата е склонна да даде, за да идете на някое място, на което не можете всеки ден да си позволите ???
? Малта ? Италия ? Гърция ??? Египет, ако щете ??!!? Това са неща, които няма да видите всеки ден, за разлика от ресторанти и пияни, добре облечени свине !
Аз на моя бал ходих на концерт в Унгария. Металика и Мегадет icon_headbang[1].gif !!!! 1994 г !!! icon_headbang[1].gif
Изпълних си една детска мечта, и то на нужната възраст ! Щях да умра на стадиона, първо- от смачкване, после - от кеф !!!! Тоя концерт го помня почти песен по песен... А вие ще помните кой къде е повърнал, и коя къде се е съблякла... suicide.gif Айде нема смисъл !!!!
Направете нещо смислено ! Пиенето няма да избяга ! smile.gif

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Oct 12 2006, 06:40 PM
Коментар #35

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(`Xandria` @ Oct 6 2006, 07:35 PM) *
Само аз ли не се вълнувам? rolleyes.gif

Ние се вълнуваме да те видим у рокля ;)

--------------------

+Quote Post
Niilo
коментар Oct 13 2006, 09:22 PM
Коментар #36

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Потребител N: 770

^ Защото е бал. Не излизане с приятели, не пианска вечер, не екскурзия до морето - това е БАЛ! И мисля, че въпросното мероприятие си има някакъв конкретен формат.

"Сума ти приготовления, вълнуване, пари за това и онова и после какво - една нощ и край?"... ми, какво друго? Като дойде някоя банда в България се вълнуваме, кефиме се, ходихме да си взимаме билети, после пътуваме до града, където се провежда концерта (освен ако не ни е в града), харчим пари за това и онова и после какво... час и половина и край. На кой му пука? Нали е важно изживяването и емоцията - защото не се случва всеки ден.

Не знам в какви отношения сте с вашите класове, а щом не са добри - не ми и пука особено, защото проблемът си е във вас. С моите съученици се разбирам перфектно въпреки, че всички сме адски различни. А ако и на 18 години ви се играе на 'аз съм метъл, вие сте тъпаци', по-добре ще е да повторите отново гимназията, а?
И отивам на въпросния бал, за да се почувстваме като големи хора. Костюми, автомобили, хотел и ресторант - добре дошъл, живот. Какво ти пука, че други ден ще ходиш да си търсиш работа или нещо подобно... сбогуваш се с безгрижния си живот бе, ебати. Сбогуваш се и с формалните отношения с тия хора, с които си учил до сега - и ако не ги уважиш, че са ти търпяли простотиите и различията сума ти години, си пълен тъпанар. Лично за мен неявяването на бал си е някаква странна и неразбираема демонстрация... на кръчме можеш да отидеш всеки ден, да се събереш с приятели също.
А тази показност с автомобилите и скъпите автомобили никак не е задължителна... всеки според възможностите си. Добрият външен вид и облекло не струват пари - те изискват вкус. Нямаш ли го, и хилядарка няма да те оправи...

Ако щете ходете - на мен ще ми е интересно да видя всичките тия хора, които с години съм виждал по дънки, потници и тениски, да дойдат в 5 звезден хотел с костюми и рокли. Шоу smile.gif

Айде със здраве.

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 22 2007, 01:51 PM
Коментар #37

Метъл

Коментари: 1776
Регистриран: 1-November 06
Потребител N: 1653

Нашият бал ще бъде в Слънчев бряг, в някакъв хотел Планета. Тук просто нямало ресторант, който може да побере 7 паралелки, колкото сме ние. Струва ми се глупаво обаче задължително 7-те класа да сме заедно. Или просто учителите налагат тази традиция, за да могат и те да присъстват devil.gif .

--------------------

+Quote Post
gadniq-spamer
коментар Dec 22 2007, 02:42 PM
Коментар #38

Просветен

Коментари: 435
Регистриран: 1-November 07
Град: У нас си
Потребител N: 2400

Пф,аз също тая година завършвам и ще видя какво ще решим с компанията,пък ако отидем,ще е за час два,просто класната ми е супер човек,и няма как да не я видя ,след това ще се махнем и ще си правим истинския купон на друго място. drinks_drunk.gif smile.gif

--------------------
зъЛ тип

Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней.

Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край.

+Quote Post
Ludnichar
коментар Dec 22 2007, 03:07 PM
Коментар #39

Scream For Me Belgrade

Коментари: 799
Регистриран: 29-August 07
Град: Лудницата
Потребител N: 2308

Чудесно мнение Niilo, макар и писано преди година и кусур...

Моя бал беше на Боровец, 3 вечери, като на самата вечер на бала ставах на 19! И си прекарах страхотно! Прекарах достатъчно време с класа си, а после към 1-2 като почнаха вече гадната чалга се качихме с част от хората в моята стая и надухме каквато музика трябва на уретбата за да отпразнуваме и моя РД!

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Dec 22 2007, 04:52 PM
Коментар #40

Демон

Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692

Макар, че балът ми е след няколко години, и аз ще изкажа мнение...

За мен лично няма смисъл да се ходи по такива работи. Досега не съм хорил на събиранията на класа, не смятам и да го правя. Ако искам да се налея, ше се събера там с двама-тримата си приятели и ще се налея (или още по-добре - ще се налея сам). Без чалга, без Дебелия, без курвичките, дето се правят на важни и без всичките му там веселби и снимки и т.н. Лично мнение.

--------------------

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 22 2007, 05:10 PM
Коментар #41

Метъл

И аз съм за това да си прекарваш яко само с 2-3 приятели, на събиране на класа отидох за 2-ри път вчера от 5 години, но пък точно на бала не е хубаво да се делиш, според мен. А и е весело с целия випуск, повече хора има, забавно е. Плюс това вече завършваш и се разделяш с тези хора и е хубаво като за последно да се съберете всички. smile.gif

--------------------

+Quote Post
Pyjamka
коментар Dec 22 2007, 06:28 PM
Коментар #42

ПринЦецка

Препрочетох цялата тема и искам да пиша.
Тази година завършвам. Усещам, че нещата се стоварват с все по-голяма сила върху раменете ми: сертификати, матури, изпити... След 1 час ще отида на последното коледно празненство с класа си. И просто усещам, че емоцията се засилва с всяка минута! А на завършването? Kакво като кувертът ми струва 100лв. Ще ги дам. За да бъда с тези хора. И за тази вечер, коледната, също съм платила добре. За да бъда с тези хора.
А каквото и да говорите, че не си заслужавал балът - не е така. Стига обаче уважението, привързаността и добротата да ги има.

--------------------
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
sgoh
коментар Dec 22 2007, 06:31 PM
Коментар #43

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Цитат(Aggressive Perfector @ Dec 22 2007, 04:52 PM) *
или още по-добре - ще се налея сам

suicide.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 22 2007, 06:36 PM
Коментар #44

Pirate

Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

е те то моя бал беше преди 10 години бе!

ама направих така:

1. дрехите: преправихме един костюм на дядо ми и взех обувки от реквизита на театъра, едиснтвеното, което си купих е риза, защото обичам да нося раирани ризи...а, взех си и колан за панталон.

2. колата с която бях беше малко фиаъче с 2 врати. старо...

3. куверта ни беше 6 лева...целият випуск отиде на маорето на Дружба, а ние останахме в Плеен да ге...бала беше в младежкия дом и имаше и други калсове от др училища дето празнуваха там...тъпо общо взето - хубавото беше, че на живо свиреха Роуд Крю - банда от младежките ми години, които забиха Alice in chains, korn, rage against, pearl jam...и свириха товаи на бала ми, ама се кефехме аз и още няколко чвека от моя клас...другите се кефеха на някви кючеци, през 97-а мисля, че думата чалга не беше толкова популярна...

а отидох на бала, за да бъда с прияелите си, защото от бившия ми клас и досега са 2-3-ма от най-близките ми хора на света...

+Quote Post
MadHatter
коментар Dec 22 2007, 06:39 PM
Коментар #45

ghost of the sun

Който казва, че балът няма смисъл, просто...у лево! В моментите, в които съм била с отвратителни отношения с хората от класа ми, съм мислела така, но бала, изпращането и въобще всяка минута, която прекарахме заедно последната година, не бих заменила за нищо. Най-малкото, че виждах хората, които мислех за тотални галоши, като съвсем нормални и приятни хора, с които можеш да си изкараш чудесно, да си говориш за всичко и да се разберете. Затова...не се претупват тия моменти, защото един ден човек съжалява, че не са били повече.

--------------------

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Dec 22 2007, 08:10 PM
Коментар #46

Метъл

Цитат(MadHatter @ Dec 22 2007, 07:39 PM) *
Най-малкото, че виждах хората, които мислех за тотални галоши, като съвсем нормални и приятни хора, с които можеш да си изкараш чудесно, да си говориш за всичко и да се разберете.

Това е вече друг проблем..

+Quote Post
gadniq-spamer
коментар Dec 22 2007, 08:20 PM
Коментар #47

Просветен

Коментари: 435
Регистриран: 1-November 07
Град: У нас си
Потребител N: 2400

На баловете не им е хубавото ,че все има някои отворко или някоя пикла от випуска,който/която ще ти развали кефа.Най-хубаво е с приятели! drinks_drunk.gif

--------------------
зъЛ тип

Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней.

Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край.

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Dec 22 2007, 11:49 PM
Коментар #48

Демон

Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692

Добре бе, баси, кво толкова отдавате значение на завършването?! Има къде по-важни неща от това с какви чувства ще се разделиш със съучениците си, повечето от които ще срещаш веднъж на няколко години... И кво - завършваш даскало. Голям праз. После ще отидеш в университет, там ще се запознаеш с други хора, с които също ще се разделиш като завършиш. Няма смисъл да отдаваш толкова много емоции на хора, които реално не значат нищо за теб.

П.С.
Цитат(sgoh @ Dec 22 2007, 06:31 PM) *
Цитат(Aggressive Perfector @ Dec 22 2007, 04:52 PM) *
или още по-добре - ще се налея сам

suicide.gif

Пробвай, много е яко... wine.gif

--------------------

+Quote Post
rose_of_death
коментар Dec 23 2007, 12:20 AM
Коментар #49

Непросветен
*

Коментари: 17
Регистриран: 10-July 07
Потребител N: 2211

бала ми беше миналата година. честно казано аз имах желание да се издокарам.това се случва веднъж в живота но имаше доста хора от класа ми които се иэхвърлиха с рокли за по 1000лв, в което няма нищо лошл стига да не парадираш с това.разбира се имахме и двама бунтари които не искаха да идват.гадното беше че след ресторанта отидохме в чалготека suicide.gif .но като цяло си изкарах добре и не съжалявам че отидох и съветвам на които им предстои бал да отидат.няма да имат втора такава възможност.

--------------------
Когато прочетох колко е вреден алкохола за човешкия организъм се отказах от четенето.

+Quote Post
noel_f
коментар Dec 23 2007, 12:23 AM
Коментар #50

Метъл

Ако не станат, примерно, политици... или милионери и им се налага да ходят редовно на такива събития. tongue.gif

--------------------

+Quote Post
sodomicdream
коментар Dec 24 2007, 03:05 PM
Коментар #51

Прослушващ метъл
**

Коментари: 135
Регистриран: 25-August 06
Град: Пирдоп
Потребител N: 1529

Няма сми от такива работи. Излишни нерви и пари за 2 дни купон, на който само ще гледаме пияни маймуни да се натискат с още по пияни педалчета (извинявам се за израза...). Казала съм още в началото на годината, че няма да отида на балната вечер. Предпочитам да дам тези пари за изкарването на някакви курсове, които по-нататъък биха ми дотрябвали и за дрехи, които ще нося не само за един ден, отколкото за едно тъпо събиране!
Дреме ми на фара, че някой си там ще ми се разсърди, че не съм го поканила за нещо, което няма да се състои!
С глупости не ми се занимава! dry.gif

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Twilightfall
коментар Dec 24 2007, 04:41 PM
Коментар #52

Non Serviam

Коментари: 5600
Регистриран: 1-July 07
Град: Плевен / Велико Търново
Потребител N: 2189

Така... тази учебна година завършвам.
И за мен бала е абсолютно ненужна простотия, но нашите ми дават зор и ме принуждават да отида...
Вече е късно да се отказвам, защото дадох пари за куверт, но ми е супер тъпо, защото отивам с нежелание... Дано всичко свърши бързо, че не ми се мисли какво ще е...
И най-лошото за мен е че с пари с които мога да си купя нещо което ми харесва, трябва да копувам костюми, ризи, обувки и прочее тъпотии...

П.С: Разбирам се с класа си, не ме разбирайте погрешно, но при наличието на двайсет и двама чалгари ще се чувствам меко казано като пълен идиот...

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Dec 24 2007, 06:05 PM
Коментар #53

Метъл

Абе тук за бал след 12. клас ли се говори или за след някоя по-ранна цифра като 8 или даже 4?! huh.gif

+Quote Post
Twilightfall
коментар Dec 24 2007, 10:32 PM
Коментар #54

Non Serviam

За бал след 12, разбира се. (:

+Quote Post
In Death's E...
коментар Dec 25 2007, 12:37 AM
Коментар #55

Cauda Draconis

Коментари: 1240
Регистриран: 10-February 07
Град: Бургас
Потребител N: 1861

Ще отида на бала си, макар че става дума за нещо което живот и здраве ще се случи след 3-4 години.Не ме интересува колко на брой са "чалгарите" в класа или във випуска, все ми е едно къде ще идем.Но искам тази вечер като за последно да бъдем всички заедно.Ако отношенията ни (с класа ми) продължат да се развиват, както през 2те години които сме заедно (силно вярвам в това), то тази вечер би означавала раздялата ми с хора, на които държа ужасно много и някой от които обичам и чиста съвест мога да им кажа добри приятели.Ще отида, за да уважа онези 19 човека които ме търпят и с които споделям голяма част от най-хубавите си спомени smile.gif. А и випуска ми като цяло е приятен (малко на брой са личностите, с чиито мозък бих желала да пребоядисам фасадата на училище devil.gif )
За парите пръснати за тоалети, прически и т.н., не мисля че са от особена важост, самото преживяване е от значение.Който има средства и желание-нека харчи.

--------------------

+Quote Post
Mangalf
коментар Dec 25 2007, 10:54 AM
Коментар #56

Прогресиращ

Коментари: 930
Регистриран: 19-May 07
Град: Zayohalla
Потребител N: 2088

ще ида на бал и ще се напия като свиня възможно най бързо, както правя всеки път като ида на купон.

+Quote Post
noel_f
коментар May 18 2008, 11:42 PM
Коментар #57

Метъл

Днес ни беше събирането у класната. Доста добре си прекарах, но накрая някои хора отново демонстрираха своята детинщина и простотия, а други нагаждачеството си. thumbdown.gif Как ли ще ги изтърпя и утре на другарската. axesmiley.png
Да попитам абитуриентите - с какви чувства се разделяте с досегашния си клас? Или ако сте вече завършили, с какви чувства сте се разделили с класа си?

--------------------

+Quote Post
Night
коментар May 19 2008, 07:01 AM
Коментар #58

Просветен

Коментари: 479
Регистриран: 6-February 07
Град: Варна
Потребител N: 1849

И аз бих отишла на бала си (който ще е след точно една година), въпреки че едва ли ще са ми приятни пиянските изцепки на съучениците ми. Всъщност доста от тях ще ми липсват, не че сме били особено близки, а защото са много запомнящи се индивидуалности.
Като се замисля,много по-лицеприятно ще бъде ако вместо някоя кичозна рокля си купя нещо по-семпло и стилно и отида без 3 кила грим... така искам да ме запомнят просто. "Чалготеките" са неминуеми, досега не съм ходила на такова място, но за една вечер все ще издържа biggrin.gif

--------------------
"No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace,
Look and see, atrociously contoroled,
The real head, and the sincere face
Turned back under the shadow of the face which lies."
Charles Baudelaire

+Quote Post
Wicked Child
коментар May 19 2008, 07:21 AM
Коментар #59

Прослушващ метъл
**

Коментари: 217
Регистриран: 10-April 08
Потребител N: 2690

Цитат(Night @ May 19 2008, 07:01 AM) *
"Чалготеките" са неминуеми,досега не съм ходила на такова място,но за една вечер все ще издържа biggrin.gif

Това са илюзиите на едно неинформирано съзнание - няма да издържиш и един час.
На моя бал няма да ходя - 2/3 от класа ми са тотално боклуци, ще се радвам, когато вече не ми се налага да ги търпя. Може би ще се хвана с още няколко души и ще отидем на някое свястно място, където няма да е нужно лицемерно да се преструвам, че ми че мъчно за пърдящите и оригащи се дебили, които се кълчат и фиркат в някоя кръчма, гледайки на живо гърдите на някоя "поп-фолк дива".

--------------------
Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl!
Fearless hearts, filled with pride,
Into Glory we shall ride!

+Quote Post
Aglarana
коментар May 19 2008, 08:01 AM
Коментар #60

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Със сигурност ще отида на бала си, дори не съм си и помисляла за обратното happy.gif
Младостта е усещане, чувство и когато на едно място се съберат много млади хора, атмосферата се насища с положителна енергия. Един такъв хубав момент е балът...
И аз не съм особено близка с някои хора от класа си, но с повечето от съучениците ми сме в добри отношения и няма начин да не си изкараме страхотно! Все пак е една от последните ни колективни срещи.

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 19 2008, 08:04 AM
Коментар #61

Ето я тазгодишната извадка! Всички ще ходят на бала си. Смее ли някой да не отиде! Нали цяло село (София) ще го хока и ще го нарече аутсайдер.

rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
Lanfear
коментар May 19 2008, 08:13 AM
Коментар #62

Forsaken

Коментари: 917
Регистриран: 15-January 08
Потребител N: 2539

Аз завърших преди 4 години. Моят бал беше ужасно тъп и съжалявам, че отидох! Първо 2-3 месеца преди това кокошките в класа ми надуха главата коя каква рокля иска, откъде ще я купи/шие + прически, грим, коли и не знам си к'во си - бях полудяла. Странно за жена, но аз не се вълнувах почти за това събитие. За разлика от сметановите торти и пепеляшките, аз бях с чисто черна рокля /която намерих точно за 3 часа/, сама си направих прическа и се гримирах - не защото нямах пари а защото не исках да ги давам за "абитуриентска" рокля, прическа и грим точно...
За мое нещастие не се усетих навреме и ме замъкнаха в "Double Vision" , тъй като балът беше в НДК...сещате се колко ми беше забавно. Друга причина поради която съжалявам, че отидох е това, че даже не бяхме се събрали целия клас - една част бяха в Турция по това време /колко сплотени сме били само suicide.gif /. Така че за мен това си беше една ужасна вечер и е показателно, че в 1:30 някъде вече си спях сладко в леглото....
Прекалява се с показността на този ден - даже моя кавалер беше домъкнал отнякъде БМВ7... с шофьор suicide.gif
Не трябваше да си спомням даже dry.gif
Да, в баловете няма нищо лошо стига човек да си прекара добре каквото и да реши - дали ще гъзарее или ще си бъде себе си. Аз само мога да съжалявам, че не успях да си направя бала хубав и запомнящ се /е той е запомнен но с какво..../.

едит: Само да добавя, че исках да отида не защото ми е дремело от роднини или нещо такова. Общо взето го приемах като последна /което се оказа май вярно/ възможност да видя целия си клас накуп /въпреки разделението помежду ни/ и да си изкараме добре /което също не се получи/.

--------------------

+Quote Post
Wicked Child
коментар May 19 2008, 08:38 AM
Коментар #63

Прослушващ метъл
**

Цитат
Първо 2-3 месеца преди това кокошките в класа ми надуха главата коя каква рокля иска, откъде ще я купи/шие + прически, грим, коли и не знам си к'во си - бях полудяла.

Това пък е най-тъпото, да се гледа с какво ще отидеш.
Днешните балове, като цяло, са само пепелта, останала от една хубава традиция. Нито ресторантите са ресторанти, нито музиката е музика, нито хората са хора.

--------------------

+Quote Post
Lanfear
коментар May 19 2008, 08:44 AM
Коментар #64

Forsaken

Честно да ти кажа не съм наясно как е било преди /сигурно не толкова по-различно от сега, знам ли../ но за останалото - хубаво казано! До голяма степен е точно така за съжаление /съдейки по моя бал/.

--------------------

+Quote Post
Aglarana
коментар May 19 2008, 08:49 AM
Коментар #65

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

^ Преди е било по-различно. Пак са се събирали по ресторанти и са си изкарвали приятно, но не са ги изхвърляли от там към 12 и със сигурност не са ходели по дискотеки - мои роднини на техни балове са се качвали на Альоша в Пловдив, да речем. Горе са се веселили на открито, цялата нощ smile.gif Роклите им не са били помпозни, че да не могат да се справят с пътя. Общо взето са си изкарвали много добре!

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
noel_f
коментар May 19 2008, 09:22 AM
Коментар #66

Метъл

Цитат(Lanfear @ May 19 2008, 09:13 AM) *
Първо 2-3 месеца преди това кокошките в класа ми надуха главата коя каква рокля иска, откъде ще я купи/шие + прически, грим, коли и не знам си к'во си - бях полудяла. Странно за жена, но аз не се вълнувах почти за това събитие. За разлика от сметановите торти и пепеляшките, аз бях с чисто черна рокля /която намерих точно за 3 часа/, сама си направих прическа и се гримирах - не защото нямах пари а защото не исках да ги давам за "абитуриентска" рокля, прическа и грим точно...

Аз си избрах роклята точно за 1 ден. Ако нашите не ме бяха накарали да си купя, сигурно щях да отида с дънки на бала. laugh.gif Пълна незаинтересованост. biggrin.gif suicide.gif Иначе роклята ми е леко готик - от зелена тафта с черна подплата. icon_headbang[1].gif Понеже балът ни ще е на Слънчев бряг, няма кой да ни направи прически, а аз изобщо не съм мислила по въпроса. bowdown.gif
Тази вечер имаме другарска, не ми се ходи. suicide.gif

--------------------

+Quote Post
Wrath_Child
коментар May 19 2008, 09:50 AM
Коментар #67

THRASH Is Not Dead!

Коментари: 1163
Регистриран: 16-February 06
Потребител N: 1168

Аз не съм ходила на бал.Така и не изградихме близки отношения със съучениците,така че не виждах смисъл.
Балът като цяло не е лоша идея,но като че ли масата влага в него далеч по-различен смисъл от оригиналния:по мое мнение идеята е да се повеселиш за последно с хора,с които си прекарал няколко години от живота си и се предполага,че сте в приятелски отношения...
А те го обръщат на "вечерта,в която ще си поживея кат тузар,щото втори шанс може и да не ми се падне".Проблеми с ценностната система,просто.

--------------------

。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经”

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 19 2008, 10:06 AM
Коментар #68

^ Точно така, браво. bowdown.gif

--------------------

+Quote Post
noel_f
коментар May 19 2008, 10:07 AM
Коментар #69

Метъл

И аз подкрепям, много смело. icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
Nikola Bathory
коментар May 19 2008, 10:32 AM
Коментар #70

Прогресиращ

Коментари: 955
Регистриран: 12-June 04
Потребител N: 516

И аз подкрепям! И не е смело, просто е самата истина! bowdown.gif

--------------------

+Quote Post
sharon
коментар May 19 2008, 10:33 AM
Коментар #71

Oryctolagus Cuniculus

Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

А, до смелост било, хах. Балът ми е след някоя и друга седмица, еуфория - никаква, такава въобще нямаше. Около мен 99,9 % от хората едва и не изпадат в състояние на истерия - грим, прически, рокли, костюми и т.н. Маса хора се изхвърлиха и с купища пари, нещо ТВЪРДЕ безсмислено. Аз отидох, взех каквото ми трябва, и то в последния момент, за останалите козметични простотии въобще не съм и мислила, както дойде. Но да, ще отида, най-малкото защото все пак има хора, с които в продължение на години съм поддържала някаква връзка и се уважавам. Обратното не е проява на смелост, а на откровено нежелание - всеки сам преценява за себе си.

+Quote Post
noel_f
коментар May 19 2008, 10:39 AM
Коментар #72

Метъл

До смелост е за тези, които не искат да ходят. Между другото, много се гордея с нашите момичета - абсолютно никоя не се превзе толкова по този бал. Дори напротив - пълен нихилизъм ни е обхванал всички.

--------------------

+Quote Post
usmif
коментар May 19 2008, 10:54 AM
Коментар #73

just a dreamer

Коментари: 679
Регистриран: 18-September 06
Град: ...в облаците...
Потребител N: 1574

Моят бал беше различен ... Първото и основно, според мен, беше че не го направихме в нашия град, където след 12 часа всеки щеше да си иде там, където си излиза по принцип. Бяхме на Албена и наистина беше хубаво. Но и класът ми беше особен smile.gif Бяхме задръжни (с малки изключения, къде ли ги няма?!).

Колкото до пръскането на пари за рокли, гримове и чудеса - съгласна съм че е безсмислено. Моята рокля също не беше кой знае какво, гримирах се и си направих прическа сама rolleyes.gif

Бяхме целия клас! Пускаха ни всякаква музика - включително рок cool.gif Не се изпонапихме, а напротив. Цялата вечер изкарахме кръжащи едни около други ... заедно. Сутринта отидохме на плажа и посрещнахме изгрева отново заедно целия клас. Сълзи и сополи колкото искаш crying.gif

А аз, освен всичко, ще запомня бала си и с поряза крак, бая кръв, припадък, непоносима болка за около час и обръщението "контузеното" rolleyes.gif

И не съжалявам дори за секунда от събитието, дори за миг - нищичко не бих сменила по никакъв начин smile.gif

--------------------
Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат!

+Quote Post
sharon
коментар May 19 2008, 11:26 AM
Коментар #74

Oryctolagus Cuniculus

Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

^ За това става въпрос, че без вече споменатите изхвърляния човек може да си прекара много по-приятно. Е, явно някои считат еуфорията за неделима част от целия този хаос, но това вече си опира до човека. При мен е доста по-лежерно, като при теб, както съдя от написаното. Което не значи, че няма да си изкарам добре с приятелите, в никакъв случай. Ще видим де, нека мине, пък ще споделя впечатления.

+Quote Post
Danny47
коментар May 19 2008, 11:40 AM
Коментар #75

Сценичен безработник!

Коментари: 671
Регистриран: 18-July 06
Потребител N: 1463

Аз на моят бал бях пиян от 4 часа на обяд, като не спрях до 1-2. Даже като ходих към даскалото си бях взел бутилката с мен. smile.gif Иначе като цяло беше някво безразлично. Не беше лошо, събрахме се всички (някой хора, които виждам по 1-2 пъти в годината), веселихме се подобаващо с най-близките ми от даскало, единствените, с които сме приятели и след това. Куфяхме на Пърпъл с този по история! icon_headbang[1].gif После ме завлякоха в някъв тъп клуб с черна музика (и черни) и тва беше. Може би балът щеше да е по специален за мен ако си бяхме останали с всички толкова близки, колкото се преструвахме, че бяхме!

--------------------

+Quote Post
Pyjamka
коментар May 19 2008, 12:05 PM
Коментар #76

ПринЦецка

Естествено, всички метълисти са изключително улегнали и прагматични, когато става въпрос за абитуриентски бал, и, за да се отделят от множеството, задължително си правят гримовете и прическите сами. yes.gif dash1.gif

Моят бал е в неделя.

--------------------
едновременно! -
...Бога.

+Quote Post
usmif
коментар May 19 2008, 12:17 PM
Коментар #77

just a dreamer

Коментари: 679
Регистриран: 18-September 06
Град: ...в облаците...
Потребител N: 1574

Pyjamka, не мисля че само "металистите" си правят прическите и гримовете сами. А още по-малко, че го правят, защото са улегнали или искат да се покажат големи металисти.

Аз не сметнах за нужно да хвърлям толкова пари за грим и прическа, защото смятам че се справям достатъчно добре и сама. Ти си решила, примерно, че би ... depends on the person wink.gif

Едитед: Като прочетох поста на Марианка се сетих как сестра ми даде сума пари да я гримират и ... не искам да ви обяснявам как го направиха! После рев в нас "на какво приличааааам?!" и си я гримирахме у дома ...

--------------------
Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат!

+Quote Post
Lanfear
коментар May 19 2008, 12:17 PM
Коментар #78

Forsaken

Pyjamka Защо смяташ, че тези, които сами сме си правили гримовете и прическите сме го направили за да сме по-различни?! о.О
Ще напиша своята гледна точка все пак, въпреки че сигурно и други мислят като мен по този въпрос..
Прагматична?Улегнала? - в 12 клас не бих могла да се определя точно така...
Просто не исках нищо толкова специално да причинявам на косата си заради бала...нито исках някакви помпозни кокове с панделчици в тях, нито нищо...така че направих с косата си това, което исках. Освен това стана така както аз го искам, което досега само 1 фризьор е успял да постигне...
А относно грима - занимавам се от сравнително малка с това и смятам, че знам най-добре какво ми отива и с какъв точно грим се чувствам добре....
Изобщо, изказването ти ми се стори доста нападателно и между другото - тъпо. Не обичам обобщенията като това, което ти направи....

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар May 19 2008, 12:35 PM
Коментар #79

Поетично бездушен

Да се разпиша и аз като скорошно завършил. Миналата година бала ми беше най-обикновен тъп купон, с три разлики: бях с тъпи хора, бях с костюм и пих повече. Колкото и да не ви се вярва, на бала си отидох главно заради някои учители. Просто те в последствие се оказаха истинските ми приятели от ученическите ми години.
А най-много се издразних от това, че хора, на които не им пука за мен (класа ми), едва ли не ме обявиха за отцепник, дезертьор, идиот дори, защото не отидох на втора бална вечер, а на Iron Maiden smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Twilightfall
коментар May 19 2008, 12:37 PM
Коментар #80

Non Serviam

Цитат(Svetyl @ May 19 2008, 01:35 PM) *
... защото не отидох на втора бална вечер, а на Iron Maiden smile.gif

Само така! laugh.gif

+Quote Post
prayer4eto
коментар May 19 2008, 12:44 PM
Коментар #81

Master of your sorrow

Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Линч за коафьорите ! cthulhu.gif

Иначе - просто си зависи от човека. За някои хора, училището беше "мъчилище", не знаеха защо си губят времето да идват даже. Просто е ясно откъде им идва тази еуфория smile.gif.

Най-неприятната и травмираща част е като събереш роднините в деня на бала smile.gif)). Напрежението е огромно - всеки иска да му обърнеш внимание, а ти през това време се приготвяш ... Суматоха.

Майка ми, взимайки си поука от предната година (когато беше ред на големия брат), реши да раздели празненството в два дена - приятели и далечни роднини - предния ден. Баби, дядовци, чичовци, лели и първи братовчеди/~чедки - в деня на бала. Така много спокойно отиваш и емоцията остава ЗА ПРАЗНЕНСТВОТО drinks_drunk.gif .

Добре, че дядо ми беше шивач, та проблеми с костюма нямах - бях готов 2 месеца преди това happy.gif .

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
InsArtTure
коментар May 19 2008, 12:47 PM
Коментар #82

Аз ако си събера всичките роднини, ще има явен канибализъм.

Всъщност няма да има, защото лицемерието, селяндурската поза и отровената човешка префърцуненост ще го предотвратят.

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар May 19 2008, 12:50 PM
Коментар #83

Поетично бездушен

Това със събирането на роднините не е лоша идея. Но аз поканих само роднините си, които заслужаваха.
В моя род баловете винаги са били голяма работа (нагледал съм се, тъй като съм един от най-малките). То празненства, то усмивки. Когато обаче изби на показа истинското, над това лицемерие, нещата станаха ясни. Поканих доста малко роднини.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
noel_f
коментар May 19 2008, 12:57 PM
Коментар #84

Метъл

Цитат(prayer4eto @ May 19 2008, 01:44 PM) *
Добре, че дядо ми беше шивач, та проблеми с костюма нямах - бях готов 2 месеца преди това happy.gif .

И моята баба е била шивачка, но не можах да я склоня да ми ушие роклята, която исках, и затова се наложи да си купувам. brickwall.gif
Аз не знам изобщо дали нашите ще канят роднини, те не са много по такива церемонии...

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 19 2008, 01:14 PM
Коментар #85

Демон

Цитат(prayer4eto @ May 19 2008, 12:44 PM) *
Най-неприятната и травмираща част е като събереш роднините в деня на бала smile.gif)). Напрежението е огромно - всеки иска да му обърнеш внимание, а ти през това време се приготвяш ... Суматоха.

Майка ми, взимайки си поука от предната година (когато беше ред на големия брат), реши да раздели празненството в два дена - приятели и далечни роднини - предния ден. Баби, дядовци, чичовци, лели и първи братовчеди/~чедки - в деня на бала. Така много спокойно отиваш и емоцията остава ЗА ПРАЗНЕНСТВОТО drinks_drunk.gif .

ние пък го решихме това като събрахме мойте хора долу в гаража, а "старите" горе в апартамента biggrin.gif biggrin.gif То и без това в гаража ми се е изпило толкова много че се чувствахме като в къщи smile.gif

+Quote Post
Lanfear
коментар May 19 2008, 02:23 PM
Коментар #86

Forsaken

Цитат(InsArtTure @ May 19 2008, 01:47 PM) *
Аз ако си събера всичките роднини, ще има явен канибализъм.
Всъщност няма да има, защото лицемерието, селяндурската поза и отровената човешка префърцуненост ще го предотвратят.

Пфахахаха! biggrin.gif Колко познато...

SvetylВтора бална вечер на Мейдън? Доста култов бал си изкарал drinks_drunk.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар May 19 2008, 05:05 PM
Коментар #87

Поетично бездушен

Е, за протокола, Мейдън вместо втора бална... но самия концерт беше по-як и от първата бална smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
gadabout
коментар May 19 2008, 06:19 PM
Коментар #88

analizator

Коментари: 3004
Регистриран: 1-April 08
Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You
Потребител N: 2681

Балът ми е след няколко дни, на 26. Нямам никакво желание за клубове и дискотеки, ама късно се усетих, мамка му, можеше въобще да не се вкарвам в тия филми - нито щях да хвърля пари, нито щях да съм в сегашното положение да се чудя как ще издържа цяла нощ в дискотеката...

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 19 2008, 06:29 PM
Коментар #89

Демон

добре де, толкова ли не можете да си изкарате добре като излезете? Особено като не излизате често по такива места. Какво значение има че не слушате такава музика? Защо трябва да се търсят некви философски и психологически обяснения и кусури. Излизаш и се забавляваш ебаси.

+Quote Post
crazyfan_metal
коментар May 19 2008, 06:43 PM
Коментар #90

Просветен

Коментари: 329
Регистриран: 14-May 07
Град: The Netherworld
Потребител N: 2076

Много ясно smile.gif. На моя бал бяха най-уникалните певци - Гергана и диджей Теди Джорджо biggrin.gif. Но въпреки това си прекарах супер яко и се понаквасих стабилно biggrin.gif.

--------------------
Цитат(parcaleste @ Jun 15 2008, 12:03 AM) *
Нема по-смешна и прехвалена банда от СЕПУЛТУРА (освен ПАНТЕРА, всъщност...)

Цитат(DISSIDENT AGGRESSOR @ Jul 31 2009, 01:44 AM) *
А "Show No Mercy", e най-тъпия им албум.

+Quote Post
gadabout
коментар May 19 2008, 06:53 PM
Коментар #91

analizator

^ Никой не спомнава музиката в цЕлата схема! Тя всъщност е най-малкият проблем

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар May 19 2008, 06:58 PM
Коментар #92

Я свободен

Айде....наближават баловете.

Очакваме поредната селяния по улиците и...училищните дворове, напълнени с патладжани, опаковани в целофан, ластици и пандели и примати, току-що научили се да броят до 12! И горди от факта, навлекли костюмите на бащите си.

Днеска ми е хейтърски ден!

--------------------

+Quote Post
gadabout
коментар May 19 2008, 07:22 PM
Коментар #93

analizator

Цитат(Wolfheart @ May 19 2008, 07:58 PM) *
Днеска ми е хейтърски ден!

Доста, да. Имаш право, но преувеличаваш твърде много и най-вече - твърде лесно обобщаваш...

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар May 19 2008, 07:40 PM
Коментар #94

Я свободен

Верно ли!?

По-горния ми пост ли коментираш или това е цялостна оценка. И как достигна до нея?
Иначе незнам дали преувеличавам или лесно обобщавам, но това е гледката, която се наблюдава във всеки училищен двор, по това време на годината. Може и да има изключения. Знам ли?

--------------------

+Quote Post
gadabout
коментар May 19 2008, 07:58 PM
Коментар #95

analizator

Написаното е по отношение на предния ти пост, да. Споко.

А изключения естествено, че има. Не се хващам за тях. Въпросът е, че не са ЧАК толкова неграмотни тези примати. Отделно, повечето са хвърлили луди пари за тия болни костюми, как така ще носят на баща си! Те са готини пичове и не правят така!

--------------------

+Quote Post
Mago De Oz
коментар May 19 2008, 08:12 PM
Коментар #96

Metalhead

Коментари: 2899
Регистриран: 14-October 05
Потребител N: 973

Цитат(Wolfheart @ May 19 2008, 07:58 PM) *
Айде....наближават баловете.

Очакваме поредната селяния по улиците и...училищните дворове, напълнени с патладжани, опаковани в цилофан, ластици и пандели и примати, току-що научили се да броят до 12! И горди от факта, навлекли костюмите на бащите си.

bowdown.gif bowdown.gif bowdown.gif

Ето това е МНЕНИЕ!!!

Някои дори не са се научили и до 12.....

--------------------
"Покупка на нов албум... ~ 15 €

Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 €

Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!"
lodborg

+Quote Post
gadabout
коментар May 19 2008, 08:56 PM
Коментар #97

analizator

^ Е, как да не е мнение и как няма да ти хареса, след като е някъв хейт... Може и да е право, ама щом е хейт е 500 пъти по-право... Всичко друго, което не е хейтърство, е проява на мекушавост, неприсъща на истинския метъл, което автоматично го прави чалгар, следователно - лайно, следователно той няма място тук, където трябва да има само ФУЦКИН' ТРУЕ метълхедс!!! (Едва ли мога да мисля, че следваш друга логика. А нищо чудно и гордо да заявиш, че именно това ти е логиката, взимайки предвид злочестата тема, която пуснах преди време.)

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар May 19 2008, 08:58 PM
Коментар #98

Я свободен

Човече, всичко което ти кажат ли го възприемаш буквално?
Имам предвид коментара ти относно грамотността на приматите и парите, които хвърлят за костюмите.

--------------------

+Quote Post
gadabout
коментар May 19 2008, 09:02 PM
Коментар #99

analizator

^ Не, ест, че не...
Проблемът е, че все още се опитвам да докажа (нз как), че младото поколение не е това (или поне не само), за което повсеместно бива обявявано. За съжаление имам малко опровержения и точно баловете не са от тях...

--------------------

+Quote Post
Wicked Child
коментар May 19 2008, 09:03 PM
Коментар #100

Прослушващ метъл
**

Заколваш random рапър (може и чалгар, зависи от сезона, в никакъв случай да не е замразен), взимаш 5-6 кена бира (за предпочитане някаква евтина, че няма да хабим хубавата), източваш кръвта на месото (пак повтарям, нека да не е замразено) в едно корито, изливаш вътре и бирата, разбъркваш пет пъти по посока на часовниката стрелка и топваш вътре една тениска. Оставяш я да се накисне, вадиш я и чакаш да се съсири кръвта. И така, драги читатели, вие сами сте приготвили облеклото си за бала.
^ Винаги има изключения, но масата вече са горилоподобни олигофрени. И то еднакви. Ако започна да разказвам какви идиотщини съм виждал от хора на моята възраст, ще се издрайфате върху клавиатурата си.

--------------------

+Quote Post

9 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 01:09 AM