![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Чухте ли новото EP на Iced Earth - "Overture of the Wicked"? Какво мислите за него? Поне аз вчера си отвинтих главата от куфеене и като гледам, днес ще повторя.
Интересно ми е дали тези, които оплюваха "The Glorious Burden" (за който продължавам убедено да твърдя, че е най-силният албум на Iced Earth досега), пак ще кажат, че с напускането на Barlow бандата се е развалила, след като чуят презаписаната трилогия "Something Wicked" с новите аранжименти и с вокали, изпълнени от Tim Owens. Лично аз намирам голяма разлика, и то в положителна посока, а това ме кара да очаквам новия дългосвирещ запис още по-нетърпеливо. Слушайки "Ten Thousand Strong", си мисля, че нищо чудно да се сбъднат обещанията на Jon Schaffer и "Framing Armageddon" наистина да се окаже най-голямото нещо, с което се е захващал... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
От малкото слушане, което му хвърлих вчера мога да кажа, че това е насоката, в която искам да чувам Iced Earth от тук насетне. Така или иначе, това което не ми харесваше в "The Glorious Burden" вече го няма, а пък Рипъра си е класен вокал, носещ духа на съвременното метъл звучене. Естествено след толкова мощен сингъл и очакванията ми за албума се покачват значително.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Хеви. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Много, много, много добро! Ако и предстоящият албум е в такъв дух, евала!
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
<-Даже си смених аватара с по-актуален
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Set Abominae pwnz ye all...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Разкош! Оргазъм! Е това е метъла, епично, мощно, красиво! Определно новият албум ще ме разбие!
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Eyes Of The World ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1666 Регистриран: 27-September 06 Град: Plovdiv Потребител N: 1594 ![]() |
Тези пичове, не спират да ме радват. Страхотно EP, забелязват се тежки и енергични вокали, изпълнени с много емоция. Винаги съм се изненадвала, как успяват да съчетаят хеви, траш и спийд метъла, а към цялата тази скорост и фантастични готически звуци. Само, като си представя скоростните рифове, кофнята ми някак няма спирачки.
![]() -------------------- ![]() KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Сингълът е страшен!
![]() За препрочита на трилогията също мога да кажа само добри неща. Много по-енергично, живо и въобще силно звучат парчетата. После Ripper не бил достоен заместник на Barlow, хаха! -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Писна ми цял ден да го слушам, но не мога да отрека, че е мноооооого яко
![]() p.s. ^^ К'ва готика, кви пет лева? -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() муза ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 8-July 04 Град: Русе/София Потребител N: 553 ![]() |
Ммм... даааа..
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
![]() Съвсем различна банда са сега. Звучат си различно. Дали е за добро или за лошо е въпрос на вкус. На мен примерно повече ми харесваше по-мъжкото звучене с Matt. И точно това според мен се опитват да покажат с това ЕР - "Не сме бандата от преди 10 години". Иначе има и друго послание, което е малко по-гадно: "Ако си фен на старите неща и искаш да ни гледаш на живо, заради тях, не се надявай да ги направим като хората. НЕЖЕЛАН СИ. ТОЧКА!" Кви бяха тия тарамбучки по средата на "Prophecy", по дяволите? Iced Earth се превърнаха от яката пауър метъл банда с яките трашърски наченки и токал с топки, в просто поредната стриктно пауър метъл банда. Това за всички, които не са фенове толкова на конкретния стил, си е чиста деградация, квото и да ми обяснявате. П.С. За звука пък да не говорим. Тия програмирани барабани, особено супер бързите кардани с "The Coming Course", звучат леко нелепо... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
Jon Schaffer според мен трябваше да направи друга група, май такива групи се помнят винаги в старата им слава, особено като вземеш вокал , който превърна Judas в Нео-Траш машина през 96-та!
![]() Тук изобщо не искам да кажа, че новите неща не са хубави, Глориъса е един маняшки албум, просто присъствието на Iced Earth ме disturb-ва дет се вика... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 320 Регистриран: 4-September 06 Град: million miles away Потребител N: 1547 ![]() |
Що ли имам чувството, че ще сме единствените които не одобряват Iced Earth без Barlow в тоя форум? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sep, хайде сега кажи и че са изгубили характерното си звучене с напускането на Barlow...
![]() И друго ми се иска да спомена - Iced Earth винаги са се отъждествявали с един човек - Jon Schaffer. Не вярвам да се е съобразявал кой знае колко с характера на вокалиста, докато е писал музиката. В този ред на мисли, и с Matt, и без него, стиловата промяна щеше да се случи. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
^^Щото другите си слушат пауър метъл и не им се струва лошо това, че една банда губи това, което я прави уникална, и все повече се набутва в рамките на дадения стил.
^ Пуснах си сега стария запис на "The Coming Course". Чуй куплета: толкова енергия! Грабва те! Сякаш под властта на някаква зла сила, започваш да си тропаш по бюрото и да припяваш текста от кеф. Чуий новата - супер стерилен звук, супер вокали на Owens от техническа гледна точка, само дето убиват тотално енергията на песента. Вариантът с Matt звучи като препускане през катакомбите на някаква пирамида - новия запис звучи все едно цялата песен е спряла на едно място и тоя само се чуди как да го изпее по-изкривено, за да си помислим тука "добър вокал е, щом може да го извърти така". Е супер си е, ама утрепва якото в песента. Ор ЕР-то якото нещо е новата песен - нея не я убива, щото си е нова и е мислена за неговия глас. Само дето и там продукцията куца. Трябваше да дадат на Боби да прави микса ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно пък старите версии на парчетата от трилогията звучат много по-заспало и скучно в сравнение с тези от EP-то. (Подчертавам - в сравнение, не сами по себе си!) А пеенето на Ripper е перфектно не само от техническа гледна точка - песните са преаранжирани по отличен начин, станали са много по-динамични и позволяват по-раздвижени и разнообразни вокални партии.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Е тва, което казваш, не само че е тотално невярно, ами вече е и смешно.
![]() Какво се опитваш да ме убедиш в някви неща не кога да разбера? Промяната в стила е факт. Факт е, че и е в посока далеч от нещата, които ме кефят по принцип. Не мога да му се накефя и тва е! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Е тва, което казваш, не само че е тотално невярно, ами вече е и смешно. ![]() Аз мога да те попитам същото. ![]() Освен това, не се опитвам да те убедя в каквото и да е. Просто пишеш откровени глупости, на които се чувствам длъжен да опонирам. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Тук е време и аз да кажа, че нещата с Барлоу повече ме кефят. Но това не ми пречи да харесвам новите неща. Различни са и точка
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Много спорове, много нещо... Обективен факт е, че новите интерпретации са по-бързи, по-динамични и по-разчупени, а вокалите - безупречни. Оттук насетне всеки е в правото си да харесва или не и правилно мнение няма. Аз лично съм повече от доволен и очаквам с голям интерес Framing Armageddon.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Просто не трябваше да постъпват така. Защо трябваше да посягат на трилогията? На всички е ясно, че старите Iced Earth са минало, това беше безспорен факт още с излизането на Glorious Burden. Но нужно ли беше да плюят в лицето на феновете на старите им неща по този начин? Вокалите на Мат съзаваха в тази трилогия неповторимо усещане, а сега те са заменени с един креслив израз на вокално надмощие, което меко казано ме дразни. Аранжимента също ме дразни. Безспорен факт е, че Шафер винаги е бил основното действащо лице в IE, и е очевидно че той иска по недвусмислен начин да покаже, че връщане назад няма и че групата вече е стабилно стъпила в нишата на конвенционалния пауър метъл. Не съм съгласен, че характерното звучене си било там, ама не всеки можел да го разбере. Вярно е, има бързи китарни рифове и прочее, но самото усещане е съвсем различно, аранжиментите са различни, за вокалите да не говорим. Демек - всичко, което харесвах в тях го няма вече. За мене Iced Earth са затворена страница и даже не съм сигурен дали имам желание вече да чуя новия им албум дори информативно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Голям късмет имам, че нямам сантименти към бандата. Приемам музиката й за просто музика. И каквото и да изкарат-ако е силно и изпипано, ще ми хареса.
Така че това тук е спор на сантименти. Аз примерно нямам никакво желание Рой Кан да изпее нещо от Eternity - не че не го прави по прекрасен начин. Просто се губи магията на класиката. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Аз примерно нямам никакво желание Рой Кан да изпее нещо от Eternity - не че не го прави по прекрасен начин. Просто се губи магията на класиката. е за това си изречение ми спечели завинаги на твоя страна ![]() И да кажа пак, че новите-стари песни, не звучат никак зле. А също много харесвам Мат, но... добрата песен си остава добра песен, каквото и да се прави с нея, а трилогията е меко казано добра! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 84 Регистриран: 10-September 06 Потребител N: 1560 ![]() |
в момента сравнявам парчето Birth Of The Wicked на стария Iced Earth с парчето от сингъла и определено стария Iced Earth кефи мноооооогоооооо повече-лично мнение.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 223 Регистриран: 5-February 07 Град: Провадия Потребител N: 1842 ![]() |
Абе че групата се развива- развива се. Дали към добро или не......всеки си има мнение, всеки може да усети разликата. Сравних песните и.........ами новото ЕР е хубаво, но не ме надъхва така както с Барлоу. Не ме впечетлява с нищо. Скоростта ми харесва, но не и вокала. Е, Ten Thousand Strong ми хареса доста, но това като че ли е нова група за мен. Според мен оттук нататък групата ще поеме по път който няма да ми хареса. Предполагам ще стане както с Annihilator и други с подобна история.
-------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Iced Earth от край време свирят все едно и също. Не разбирам защо се карате.
Добра група са си иначе. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Тц. Тц, и толкова.
Точно онзи момент с оригиналността ми липсва, ама яко ми липсва. Бих казала, че въпросното ЕР не ми направи някакво много интересно впечатление. Стабилен пауър, с мерак напрвен, бла-бла и нищо, което да ме грабне. Дам, и яко сантименит и аз не знам от къде имам. С Мат ще е и толкова. Пък ако ще и ограничена да съм. ![]() -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 20-December 06 Потребител N: 1743 ![]() |
Ето и моето мнение: за първи път слушам тази банда, не съм ги слушал с друг вокал и съм абсолютно непредубеден, та - от тези 4 парчета ми се наби впечатление за доста добър, даже страхотен ПАУЪР. Мощни вокали напомнящи ми страхотно за един велик вокал /няма да го кажа, защото ще стане говорилня/ и впечатляващ инструментал. И за да не си разваля впечатлението няма да търся и слушам предишните им албуми. Честит празник на тези, които го смятат за такъв.
![]() -------------------- HEAVY METAL-F O R E V E R.............
От жената се отказвам от HEAVY METALA-НИКОГА............... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 91 Регистриран: 1-February 07 Потребител N: 1826 ![]() |
Iced Earth...Без Matt не ми допадат особено.Иначе и песните без него са готини,просто...Може би,защото съм свикнала да слушам групата с неговия вокал или защото ми е един от любимите...Знам ли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
ЕП-то е много добро, надявам се и албума да е достоен за името на групата. Определено са се постарали.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 329 Регистриран: 14-May 07 Град: The Netherworld Потребител N: 2076 ![]() |
Не ме е грабнало още и продължавам да си мисля, че старите айсд бяха по-добри
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
С една дума ако трябва да определя преиздаването на трилогията с вокалите на скупения - ГАВРА
![]() Това е друга група вече. Айсд умряха преди 3-4 години. Сега каквито и експериментъи и опити за завръщане да правят, си остават бледо копие на себе си. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сега каквито и експериментъи и опити за завръщане да правят, си остават бледо копие на себе си. Точно "опити за завръщане" нито им трябват, нито искат да правят, като ги гледам. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
А това преиздаване на класическта трилогия какво е. Да си правят нов репертоар със скупени вокали, но поне да не осират поне класиките
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пише се скопени, Сашо.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
аве, я се осъзнайте , народе
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Пише се скопени, Сашо. ![]() и за целта трябваше да осере изцяло трилогията. Новата песен е добра... като за стандартна хеви метъл песничка. Ще ми писне след няколко слушания. Айсд Ърт правеха музика която се отличаваше. Сега просто копират всички останали пауър/хеви банди. Няма го вече специфичния стил на ритъм китара на Шейфър. Няма вече трътътъртътът. Сега само дръъъъъъъъън и от време на време дрънндърндрън. Чак да не повярваш, че ще продължат с бърдънските история след такъв добър албум на Шейфър, какъвто е Touched By The Crimson King. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Айсд Ърт правеха музика която се отличаваше. Сега просто копират всички останали пауър/хеви банди. Много ми е интересно кого точно из тия "всички останали" копират... ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
дам и на мен ми мъчно за специфичната "Шейфър" нотка трътътътъътътъ. Аз не се сещам за друга такава група.
Колкото до групите които копират сега: най просто е мейдън. Всъщност много банди копират мейдън или поне рифовете им. Щеше ми се точно с айсд ърт да не става така щото са ми любима група, ама нейсе. Айде да не ги отписвам съвсем. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 61 Регистриран: 20-May 07 Потребител N: 2092 ![]() |
И тая група трябва да я сложат в листата на група с най-смотано име май ?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
е не е като китайски хотел за яки млекарщини, но все пак ти си героя. Не се депресирай.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 61 Регистриран: 20-May 07 Потребител N: 2092 ![]() |
разплаках се
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ок - нещо за айсд ърт още?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
понамирисват като цяло, а и извън цялото. Нещо за искрите прехвърчащи из постовете на този прекрасен форум? Мислиш ли че имаме бъдеше заедно Мангале?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Според мен, вие двамата вече минахте всички граници. Не сте забавни, така че спрете да дразните останалите от форума.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Жалко
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
споко все още имаш бръснарското си ножче.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1625 Регистриран: 9-March 07 Град: София Потребител N: 1944 ![]() |
Според мен, вие двамата вече минахте всички граници. Не сте забавни, така че спрете да дразните останалите от форума. А според мен мислите на тези двамата излизат от една и съща кратуна ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Яко шоу правите момчета, евала, ама напоследък не сте толкова интересни. Mangalf хубаво го провокира , ма оня пич, емото нещо вече не е толкова духовит.Бтв Buried, не обиждай Iced Earth, защото твоите емо групички не могат да постигнат това, което заледените създадоха! Мери си приказките, и това, че не разбираш музиката, не ти дава право да я обиждаш! Абе и аз ко се занимавам с теб, говори си глупостите...
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чухте ли новия албум? Според мен Iced Earth толкова богата и разнообразна творба досега не са издавали. Много е изпипан "Framing Armageddon"! Единствено ми се искаше да има малко повече бързи парчета, но предполагам, че въпросните за запазени за втората част - "Revelation Abomination". Иначе кефът е максимален.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Не съм от крайните фенове на бандата, но с Ripper изобщо не ме кефи. В песните с Мат има много повече атмосфера и чувство. Инструменталът на новия албум е як и то даже много, обаче... Според мен...
![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
тъй... албума е зле. Не-мощен е и бавен. Ще се опитам да го преслушам още няколко пъти с надеждата да ми хареса. Все пак го заслужават заради името си. бързи рифове > бавни рифове. Нека не ги отписваме все пак.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Ето и моето мнение: за първи път слушам тази банда, не съм ги слушал с друг вокал и съм абсолютно непредубеден, та - от тези 4 парчета ми се наби впечатление за доста добър, даже страхотен ПАУЪР. Мощни вокали напомнящи ми страхотно за един велик вокал /няма да го кажа, защото ще стане говорилня/ и впечатляващ инструментал. И за да не си разваля впечатлението няма да търся и слушам предишните им албуми. Честит празник на тези, които го смятат за такъв. ![]() Това е все едно да се изцепиш как те кефи новата Metallica, макар Джеймса да си е там. /то все едно не е, но както и да е/. Интересно ми е, ако беше слушал стар техен албум преди време и те беше изкефил, но не се знаеше кога и с кого ще издават нова творба, и сега чуеше въпросната, какво щеше да правиш? Някаква разлика нямаше ли да доловиш? И аджеба през това време нямаше ли да се поинтересуваш кои са тия? -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Това е все едно да се изцепиш как те кефи новата Metallica, макар Джеймса да си е там. Къде видя аналогията? ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
еее металика сега са по зле от айсд ърт. Тяхното падение е далеееч по внушително.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Изключително качественна работа! Джон за пореден път е създал нещо, за което дълго ще се говори! Задължителен албум!
П.С.: какво огромно УДОВОЛСТВИЕ изпитва човек, когато любимите му банди НЕ го разочароват!!! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нов шедьовър са направили.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
в този ред на мисли...какви ли ще се лириките и книжката към диска......
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 223 Регистриран: 5-February 07 Град: Провадия Потребител N: 1842 ![]() |
Не мога да кажа, че съм разочарован. Но не бих казал, че е и нещо велико... средняшка работа. Е, всеки с вкуса си
![]() -------------------- Living For Metal - You Keep Us Going Living For Metal - We Hear You Rowing Metal Is Our Life |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Нее, не съм казала, че са зле. Ама много техничарско и леко бездушевно ми звучи, що тъй? Старите абуми са си епоха. Сега каквито и нови окраски да слагат, да ги нагаждат да ги пее тоя и оня, няма да ме грабне така. А иначе, за Metallica - дадох само пример. И не сравнявам. Просто ми направи впечатление изказването на dilinjara. Ripper принципно не ми се нрави, но бих му дала шанс. И аз чакам албума.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Glorious Burden сравнен със нещата с Мат беше просто малко по-различен. Тоя е ужасен. Къде е енергията, която струеше от музиката на тази група?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Точно какъвто очаквах е - муден и безинтересен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
да не би да излезе НЕ-промо версия някъде? щото удържах до средата на първото парче след интрото
![]() ПС Страхотни разбирачи сте ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Абе ...як ... ама нещо не... абе ... по скоро не... нещо ме дразни в албума ама не знам още какво
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
... нещо ме дразни в албума ама не знам още какво ![]() "You are listening to the new ICED EARTH album..." ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Това определено ме изкарва извън нерви... ама има нещо друго
Има нещо дразнещо в звука ... не знам ... пък и парчета по 1 минута в които трябва 3 пъти да се каже тази реплика на войс оувъра... и нещо... абе .... обърква ме... албума си струва.....ама има нещо гнило... само при мен ли преходите на барабаните (например в motivation of man и не само) звучат като тропане по кашони? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
въобще и не си дадох зор да го слушам, директно го делнах, ще чакам да си излезе както трябва
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
положително решение ... .. обаче има няколко парчета които ме изкефиха
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() муза ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 8-July 04 Град: Русе/София Потребител N: 553 ![]() |
О не не,тая версия няма начин да се изслуша..И на мен ми се стори,че звука нещо не е у ред.Но е просто невъзможно човек да се съсредоточи,че да чуе.... "We hope you enjoy your promotional copy..".Как ?!50% от песните не е чуват...приблизително
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Аз дълго се колебах дали да напиша нещо в тази тема, след като за разлика от повечето тук съм тотално емоционално необвързан с Iced Earth и не тая никакъв сантимент към тях. Все пак обаче реших да споделя мнението си, тъй като имам такова, а и познавам творчеството на бандата що годе добре.
Та мнението ми е следното: албумът е невероятно добър, харесва ми от първата до последната нота и не ми писна по средата на третото парче. Ripper пее перфектно. Албумът е с пъти по-разнообразен от (почти?) всичко, което Iced Earth са правили досега и има "маааалко" повече от два рифа на кръст, изсвирени в различно темпо. Да, Ripper не е Barlow. Да, албумчето е по-бавно. Да, всичко това е точно така. Аз обаче съм изненадан положително и то далеч повече отколкото бяха и най-смелите ми очаквания. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
да бе! Очакваш да ти повярвам, че наистина го мислиш?!?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
От първата до последната дума. И, повярвай ми, изразих се далеч по-сухо и кратко, отколкото имам желание, по простата причина, че това не е моята тема. Нито е направена, за да пиша аз в нея.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ок... приемам. Не го разбирам, но приемам.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ и да примеш и да не приемаш, все тая , всеки си има право на мнение...
А за албума... КЪРТИ!!! Няма много вратотрошачки, ама това е Джон Шейфър, така че във втората част съм убеден, че ще има по-скоростни парчета. Вокалите на Рипър ако някой не ги харесва, значи трябва да посети лекар уши-нос-гърло, явно има нещо заседнало в ушната кухина! Не казвам, че е по-добър или по-лош от Матю, ама си звучи супер на място, пее със страст и предава живот на песните. Инструментално няма какво да се коментира - това са Айс Ърт, т.е. винаги са били на завидно ниво в това отношение. Песните са интересни, грабващи, разнообразни... какво повече му трябва на човек?! Някой ще каже Матю Барлоу... ми ок, изчакайте новият албим на Pyramaze и си го слушайте там, а дотогава аз ще се кeфя на новият Iced Earth!!! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
Баси скапания войс оувър. Как изтърпявате цял албум с подобно нещо. Уж щях да се насилвам да го изслушам, щото е Iced Earth, но на третата песен хвърчеше към кофата. Ще се чака нормална версия.
-------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
През последната седмица много слушах Framing Armageddon - няма да ми стане любимият на Iced Earth, но си е перфектен албум, напълно отговарящ на класата им. Не очаквах да звучат така, но въпреки това съм доволен. Адски много музика са вкарали, както и разнообразие. При Jon Schaffer празно няма и това си е!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 134 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1271 ![]() |
Още едни, които се подиграха с феновете си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
още един предразсъдък с уши в GZ
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Че те да не са длъжни да си правят музиката заради феновете?
![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Няма съмнение, че албумът е шедьовър. Просто гениален албум във всяко отношение, разбиха всичките ми очаквания. Факт е, че няма да видим повече старите Iced Earth, но за сметка на това ще се радваме на едно прекрасно ново звучене. Със сигурност е в моя топ десет за годината.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 329 Регистриран: 14-May 07 Град: The Netherworld Потребител N: 2076 ![]() |
Преди няколко часа се появи на тракерите новият албум без промо простотии!
![]() Още съм на първата песничка, но засега звучи ок, ще видим как ще продължи ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Новият албум е зле. Атмосферата е различна - текстовете съксират, защото са насочени повече към хората, а не към апокалипсиса. Има много ненужни песни преходи. Рипър се скъсва от квичене, явно в това е най-добър. Песните са много бавни, само една става - Ten Thousand Strong, ако се абстрахирам от смешния припев. "Епичната" песен е бавна и скучна и без проблеми може да заспи човек на нея, нищо общо със старите епики. Има някакви гадни хорове и някакви такива пауър простотии. Като цяло голямо разочарование поне за мене
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Много протяжен албум, едва го изслушах...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Новият албум е зле. Атмосферата е различна - текстовете съксират, защото са насочени повече към хората, а не към апокалипсиса. Има много ненужни песни преходи. Рипър се скъсва от квичене, явно в това е най-добър. Песните са много бавни, само една става - Ten Thousand Strong, ако се абстрахирам от смешния припев. "Епичната" песен е бавна и скучна и без проблеми може да заспи човек на нея, нищо общо със старите епики. Има някакви гадни хорове и някакви такива пауър простотии. Като цяло голямо разочарование поне за мене ![]() ![]() пропусна да кажеш че няма нито един траш риф, което значи че присъствието на Шейфър не се усеща изобще ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
между другото, някой да забеляза тази МАЛКА подробност "Framing Armageddon (Something Wicked Part 1)" ай стига зяли, ша въй'бъ у хейтърчетата
|
|
![]()
Коментар
|
|
И какво като е първа част?
|
|
![]()
Коментар
|
|
днес го излушах целия на МР3 Слейъра, и мога с ръка на сърцето да заявя, че албумът е по-слаб от "Glorious Burden" и поне класа над "Horror Show" - и това след първо слушане. Типичен АЙСД ЪРТ, не знам какво сте седнали да опявате
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако това за тебе е типичен Ърт, то явно нямаш големи познания за групата.
|
|
![]()
Коментар
|
|
eто, направиха ми първата бегла дисекция на музикалните разбирания; няма да се впускам в спорове с твърдоглавци относно коя група как познавам и пр. И just for the record - "Horror Show" е най-слабият албум на ICED EARTH period
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Различни мнения бе, пичове
![]() Аз примерно не искам и да ги чуя тез' ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
eто, направиха ми първата бегла дисекция на музикалните разбирания; няма да се впускам в спорове с твърдоглавци относно коя група как познавам и пр. И just for the record - "Horror Show" е най-слабият албум на ICED EARTH period ![]() ти заслужаваш да те бият с лопата до смърт. Хоръра е адски як албум. Лично аз смятам че е на 2ро място в дискографията на Айсд Ърт. И новия албум няма нищо общо с типичния Ърт. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малко по "хоров" е и отнесен и какво? В "Хорър Шоу"-то мога да посоча само две, максимум три песни които се отличават, другото е пълнеж, туй то
![]() и не се засилвай толкоз с лопатите, да не попаднеш на мотика ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
плънката е разнообразна! Туй да не ти е зелеви сърми да ги напълниш с ориз и кайма и хоп готово. В айсд ърт слагат и чушки, доматен сок, мерудия, това онова. Че и повечко въглехидрати съдържат айсд ъртските сърми за повечко енергия. Новия албум си просто една тенджера с леща.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
'Зимам те за жена с тея твои кулинарни познания
|
|
![]()
Коментар
|
|
а аз пък ям грах с кисело млеко
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно таз тема ли решихте да оспамите
![]() @parcaleste: Никой няма намерение да спори, то си е пределно ясно ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз съм доста разочарован. Не съм фен на групата. Фен съм на звученето на групата с господин Оуенс. Нещо са се изложили.
Офтопик: Абе, мамка му, стига с тия албуми по 9479274027 песни... Баси, 10-11 са достатъчни. Има и изключения де, но в 99% от случаите повече от 12 песни са излишни... -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 09:41 AM |