![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
![]() ... Всъщност има, но е за последния албум. За групата като цяло няма. Какво ви е мнението за тези момчета? Мисля, че най-доброто им творение засега е "Valley Of The Damned", но и в другите албуми има какво да се чуе. На мен лично, последния супер много ме кефи, най-вече заради странните китарни звуци, разпръснати из парчетата. Много добра идея. ;] |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Аз съм голям фен на Херман и компания. Поне засега не съм срещал друга група с подобно звучене. Инструменталът е увличащ, невероятно съчетание на бързина, мелодия и техника. Много силен вокал, поне според мен. Гласът му се слива с музиката по страшен начин. Като ходя нанякъде сам, това ми е любимата музика за слушане. Човек просто иска да хвръкне на всяка крачка. Любим ми е май Inhuman Rampage, с него ги прослушах и него най- често съм въртял досега. Музиката на Драгонфорс е енергизираща и красива. Бих казал, че са задължителна група за всеки, зовящ се флауърист.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Няма ли тема?
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Не, според търсачката.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Странно. Е много им се кефя, наистина добра група са.
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Наистина лайфовете са им зле. А за еднотипността- ами на първо слушане и на мен не ми се сториха особено добри. Не са от групите, които грабват изведнъж, ама стават все по- приятни с повечко слушане. Като им свикне човек на темпото, открива, че всъщност са много мелодични. Поне при мен беше така де
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Жестока група! Жулят здравата, като невидели и то качествено.
Тъкмо при тях всяка песен е изградена в бързо темпо, но това не пречи на разнообразието. Имат малко балади, но прекрасни. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле. Пълни глупости. Еднакви били песните им, друг път. Явно толкова си чул... А на живо съм имал удоволствието да ги гледам - подгряваха на Maiden през 2005-та и се представиха блестящо. ![]() Групата е абсолютно уникална - звучат единствено и само като себе си, никакви преки влияния не се усещат. Според мен "Valley of the Damned" далеч не е най-добрият им албум; с всеки следващ успяват да надскочат предишния. Въобще, евала на бандата, че успя да направи нещо ново в толкова клиширан стил, какъвто е пауър метълът през последните години. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=MIleK5CRcjo
Самата уникалност... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
И защо да не е?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защото през цялото време сякаш звучи една песен.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Първо, това няма нищо общо с уникалността. Второ, изкарай каквото и да е това, с което си натъпкал ушите си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
първо - хаха
второ - защо сам не последваш съвета си? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защото на мен нищо не ми пречи да регистрирам някои неща в музиката. А именно кога една банда е оригинална, кога има собствен стил, кога композициите й предлагат някакво разнообразие. Но както и да е - ти продължавай да си правиш изводите от разни малоумни youtube монтажчета...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
китайлето е изрут
![]() обаче никога няма да ми се наредят сред любимите групи. не знам точно какво и не мога да го определя ама нещо в песните им не ме кефи. може би начина по който пее вокала, може би характера на музиката им... иначе факт е, че са уникални. -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Ето една група, за която обективното ми мнение се различава до някаква степен от личното ми.
Храня голямо уважение към Dragonforce заради техничното майсторство и споменатото специфично звучене. Никога обаче не са ми били особено любими, даже не си ги пускам особено често. Добри музиканти са, правят интересна музика, не мога да измисля нищо лошо за тях, за музиката им или за стила им. Но просто никога не са ми харесвали толкова много в личен план. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
В последният албум вокалът наистина има ужасяващо близки партии. Вярно е че почти всички метъл вокалисти си пеят в минор, но в случая има твърде малко разнообразие.
От друга страна пък няма нищо лошо в това групата да си има ясен и твърд стил. Личното ми мнение е че тази група тепърва ще покаже най-доброто си. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Чудесна банда, свирят с много енергия, чувство и професионализъм. Слушам ги още отпреди да издадат дебюта си, когато песните от демото им бяха най-сваляните метъл парчета в mp3.com. Страхотно развитие имат оттогава. Любим албум ми е "Inhuman Rampage", макар че и предходните два са умопомрачителни. А, и да не забравя - правят феноменални балади!
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Thrasher ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 595 Регистриран: 17-July 07 Град: Севлиево / София Потребител N: 2223 ![]() |
Единствената power metal група, която слушам (поне засега). Любим ми е вторият им албум, където свирят просто феноменално.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
Готина група, даже в последно време доста ги слушам, но най-вече последния албум... Мисля да наблегна и върху по-предните обаче!
По звученето наистина е трудно да ги сбъркаш, освен това много допада на личния ми вкус, така че лоша дума за тях просто няма как да кажа! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Слушам ги още отпреди да издадат дебюта си, когато песните от демото им бяха най-сваляните метъл парчета в mp3.com. Хаха, посестрима пират. И аз общо взето така. Сега кажи, че и от Audiogalaxy си дърпала. ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Ненапразно са титуловани като най-бързата пауър група. Кефят ме определено, въпреки че не съм в състояние да ги слушам постоянно. Любимият ми албум е последния засега - Human Rampage.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
И на мен най-много ми харесва Inhuman Rampage, всъщност всеки следващ ми допада повече от предишния, дано да продължат в тази насока. Някои банди просто произвеждат звуци и вкарват бързо темпо, докато такава синхронизация между бързина и мелодика не съм срещала все още никъде, освен при Dragonforce. Herman продължава да граби награди, което не е учудващо, имайки предвид уникалния му стил и начин на свирене...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле. Ти глух ли си, или просто обичаш да говориш наизуст? Кое звучи еднакво? "Disciples of Babylon" и "Cry of the Brave"? "Soldiers Of The Wasteland" и "Dawn Over A New World"? Ай сиктир... DragonForce са една от най-оригиналните и технични групи в съвременния метъл въобще. Аз също съм бил на техен концерт и мога да кажа, че свирят перфектно. Единствено вокалистът се затруднява на някои места. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Една от първите групи, които открих съвсем сам - по начина на ровенето из разни сайтове и прослушването на всяко име на група на което попадна. Още тогава звученето им ми допадна много и помня, че бяха една от най-слушаните групи, когато излезе "Inhuman Rampage".
Малко ме дразни единствено показността, която бълват като реклама и като поведение, свързана с тази виртуозност, прочее. Не са най-добре свирещите музиканти, за които мога да се сетя, но определено си ги бива в скоростните сола - оценявам студийните записи, на живо не съм ги слушал. Качествена и интересна банда са и тук трябва да вмъкна малко възхищение и по китарните ефекти на Хърмън - някои звучат супер яко! Щурме, може би не ти разбрах правилно изказването - но именно в DragonForce мажорните моменти са доста често срещани и определено бият на уши. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Единствено вокалистът се затруднява на някои места. Дам, и аз съм го забелязъл. Понякога поради прекалено бързото темпо, не може да си поеме дъх и изпуска някои думи. Не че е фатално, предполагам с времете ще свикне. Колкото до оригиналността - определено DragonForce не звучат като поредната пауър метъл банда, и след 3 албума зад гърба си, вече имат изграден собствен стил. И за разлика от разни други групи, които стават все по-зле с всеки следващ албум, при DragonForce подобно нещо няма. Във всяка следваща тава се наблюдава напредък, и опдерелено бандата не може да се нарече безидейна. -> http://uk.youtube.com/watch?v=qtUiQJc7ZMI Абсолютен ненормалник! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() By tazhal at 2008-03-09 Как само ми се ходи на такова нещо. В такава обстановка надали на някого ще му пука, че звученето не е толкова изпипано, колкото в студийните записи. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
^ Винаги има недоволни мърморковци.
Групата е забележителна. Представители са на мой любим подстил в метъла и допринасят доста за неговото развитие. Рядко ги пускам, даже прекалено рядко, но смятам да променя нещата. -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Велика банда! Изключително любима ми е, особено заради баладите. Освен това е наистина уникална, нещо, което е рядко срещано днес, особено сред масовката от боклучав пауър... В пауър метъла останаха наистина малко стойностни неща, за жалост..
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Всичките им песни звучат еднакво. Това се харесва сега. На живо са още по-зле. Ти глух ли си, или просто обичаш да говориш наизуст? Кое звучи еднакво? "Disciples of Babylon" и "Cry of the Brave"? "Soldiers Of The Wasteland" и "Dawn Over A New World"? Ай сиктир... DragonForce са една от най-оригиналните и технични групи в съвременния метъл въобще. Аз също съм бил на техен концерт и мога да кажа, че свирят перфектно. Единствено вокалистът се затруднява на някои места. Май, май ти си глухия. Определено са най-оригиналните. Малко по-малко оригинални от Хамърфол. Изградили са си собствен стил? Моля ви, свирят си спийд-пауър, просто по-бързо. О, каква оригиланост! Бетховен би си изял ушите ако можеше да ги чуе! Технични са в студио, на живо са на съвсем друго ниво, като цяло са просто смешни. Единствената мисъл в тях е да свирят колкото може по-бързо и това е. Ако на това казвате оригиналност, мелодия и пр., няма какво да си говорим просто. Не ми изреждай песни, в онова клипче са сложени ~10-15 песни, които звучат почти идентично. Някой ден може и да ви паднат тапите от ушите. Взимате ги прекалено на сериозно, дори те не се взимат толкова. Приятно слушане на клишета. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Човек, когато наричаш нещо клиширано, се предполага, че то преповтаря отдавна утвърдени неща. Бъди така добър да ми кажеш кого точно Dragonforce копират и повтарят. Не искам наизустени приказки и въздухарски обобщения. Искам да ми дадеш конкретни примери за това от кого какво са взели и коя тяхна песен на коя друга и с какво прилича. Ако не го направиш, съм в пълното право да заключа, че си поредния тъп критикар, обсъждащ нещо, с което не е запознат дори повърхностно.
Като свирят спийд/пауър, това по дефиниция ли ще рече, че не може да имат собствено звучене? Знаеш ли колко банди свирят в този стил? Нито една от тях ли не е оригинална? -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нищо ново не правят освен, че свирят бързо. Уоу! Свирят бързо! Нечувано! Невиждано! Невероятно!
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=cheesy http://en.wikipedia.org/wiki/Cliche Приятно четене. Ако след това още имаш въпроси, не се хаби да ми ги задаваш. Нямам намерение да си хабя времето да обяснявам в подробности очеизвадни неща. Прехласвай се по клишираните им текстове и музика и това е. П.П. Не ми "слагай" думи в пръстите. Повтарят всички други групи в жанра, но просто на по-бързи обороти. Пусни си Хелоуийн с 30% по-бързи обороти и горе-долу ще получиш същото. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Благодаря ти, че потвърди предположението ми.
![]() P.S. Сравнението с Helloween беше доста силно, влиза директно в Топ 10 на форумните бисери. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
^Мисля, че сравнението с Hammerfall, споменато по-горе, беше по-брутално
![]() -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Малко ме дразни единствено показността, която бълват като реклама и като поведение, свързана с тази виртуозност, прочее. Не са най-добре свирещите музиканти, за които мога да се сетя, но определено си ги бива в скоростните сола - оценявам студийните записи, на живо не съм ги слушал. Качествена и интересна банда са и тук трябва да вмъкна малко възхищение и по китарните ефекти на Хърмън - някои звучат супер яко! Щурме, може би не ти разбрах правилно изказването - но именно в DragonForce мажорните моменти са доста често срещани и определено бият на уши. ![]() За показността съм тотално съгласен също. А сега за музикалната теория - нямах предвид конкретно, че те пеят минори, просто казах, че това се случва често в метъл бандите. Но тук идва един друг въпрос... как всъщност определяме върху какво е построена дадена песен? Предвид, че е много често срещано китарите и басът да свирят някой риф, който очевидно е от Ми, а вокалната мелодия да е построена в Сол М. Интересното е че Драгънфорс правят нещо малко по-различно. Например любимата ми тяхна песен Тру Дъ Файър Енд Флеймс (До Минор) има вокал, който ми звучи сякаш се опитва през цялото време да пее на четворка над китарите... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
На теория имаме четири гласа - бас, алт, тенор и сопран - съответно баса определя хармоничната функция на всеки акорд, алта и тенора са пълнеж (и нерядко определят дали акорда е мажорен или минорен), а сопрана е мелодията. За да не задълбавам в класическа хармония ще ги наречем бас, китара, синтове и вокал.
Основната тоналност най-често става ясна от баса, а характера (минор или мажор), ако не отново по него, то по синтовете или китарите. Дали едно парче е мажорно или минорно можеш да разбереш единствено по тоническия акорд (сиреч в до минор - до-ми бемол-сол) и разликата между мажора и минора е в терцата между първа и трета степен - ако е малка, тоналността е минорна, ако е голяма - мажорна. По принцип в класическата хармония е прието да се използват паралелни интервали (тоест един и същ интервал, появяващ се във връзка от два акорда) като малки и големи терци, малки и големи сексти, съответно секунди и чисти октави. Такива правила не вярвам да са някаква пречка за повечето метъл групи, но сам можеш да се убедиш, че квартите и квинтите звучат зле, когато свързваш акордите, особено в основно мелодическо положение. За разлика от това, постройката на сопрана в терцовата тоналност - например от ми в сол - е много разпространена. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ах вие... убихте всичко детско в мен.
Не, сериозно, много ме израдваха горните два поста ![]() Аз, като един абсолютен музикален инвалид ще кажа само, че звученето на Драгонфорс може да се дължи и на това, че са били блекари преди, наричали са се Demoniac. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Благодаря за перфектното обяснение.
![]() Но точно в последния Драгънфорс често се чуват четворки между баса и сопрана. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Интересно, сега се заслушах и си съвсем прав. Рядко се среща нещо такова, трудно ще измисля друга банда, която да го използва, а за да композираш с такива връзки и те да звучат логично и на място като в Through the fire and flames, трябва да си те бива. Умело са комбинирани с сексти в повечето суб-доминанти.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно и на мен ми направи впечатление, че това май не се чува доста често... в момента не мога да се сетя за нито една песен на друга група, която да съм запомнил с това... Или може би трябва да разгледам дисковете на Рапсъди, защото имам някакъв бегъл спомен за тях?
О, могъщи Акроне, чакай ме! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Аз, като един абсолютен музикален инвалид ще кажа само, че звученето на Драгонфорс може да се дължи и на това, че са били блекари преди, наричали са се Demoniac. Блекари е доста силно казано. Албумите на Demoniac, макар също белязани от очевидния талант на Sam и Herman, са откровено шегаджийски в по-голямата си част. Прочее, култовото демо на Shadow Warriors слушали ли сте? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, но бихме се радвали на линкче
![]() Нинджа метъл ФТВ! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метнах го тук.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 24-January 08 Потребител N: 2557 ![]() |
Не моем ги траем тия.
-------------------- нема супер марио, има само смърт
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Специален поздрав за "познавачите", според които бандата не била добра на живо:
http://uk.youtube.com/watch?v=nMilaKqOMok http://uk.youtube.com/watch?v=Ju4JjSAgAq4 ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Недей, че ме напушва смях. По-добре карай на Vanden Plas, там поне има мисъл в свиренето, а не дрънчат.
btw, благодаря, че подкрепи думите ми за групата с видео материал. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Vanden Plas ми харесват повече по други параграфи, но когато успеят да изсвирят нещо подобно, ще има здравата да черпят, момчетата.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хората мислят музика, не дрънчат и опъват струни на посоки. Едните издават бързи звуци, другите пишат мелодии и музика.
Бързината на свирене най-лесно се постига. Упражнения, упражнения, упражнения. Затова се и "преподава" последно, когато се учиш да свириш на нещо. Все едно каза "Когато Dave Weckl изсвири нещо като Dave Lombardo..." жалко, че няма да схванеш аналогията. Щом бързо = невероятна музика и т.н. за теб и останалите им фенове, няма какво да кажа повече по темата. По-точни са фенбойчетата на Металика, които мислят, че Ларс е най-добрия барабанист. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Недей, че ме напушва смях. По-добре карай на Vanden Plas, там поне има мисъл в свиренето, а не дрънчат. btw, благодаря, че подкрепи думите ми за групата с видео материал. Мен пък ме напушва смях като чети кухите ти високопарни мнения. В случая беше особено комично, защото дефакто ти казваш на черното бяло. И двата откъса, дадени от Fish, демонстрират няколко основни неща, доказващи, че една група се справя добре на концерт: 1. DragonForce изпълняват правилно нещата от албумите си. 2. Музикантите постигат доста добър синхрон за скоростта, с която свирят. 3. Имат и някакво сценично присъствие, за разлика от болшинството "мислещи" банди. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Все едно каза "Когато Dave Weckl изсвири нещо като Dave Lombardo..." жалко, че няма да схванеш аналогията. Аналогията я схващам перфектно, но това, че си я изтъкнал, е само в ущърб на тезата ти, точно защото Weckl никога не би могъл да изсвири нещата на Lombardo, а обратното е напълно възможно. Бърза и качествена музика не е задължително едно и също. Не виждам къде в темата някой е твърдял това, затова ще те помоля да се въздържаш от смешни заключения. Бързината и техничността са само част от достойнствата на Dragonforce. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат а обратното е напълно възможно. О, боже! Действителността на Dragonforce е че са купчина от бързо и машинално изсвирени ноти. Не ми се говори повече с музикални инвалиди, че мога да прихвана. Опитвай се да не говориш такива глупости като горе цитираното за в бъдеще. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това, че ти не си усетил и разбрал музиката на групата, си е само твой проблем. Това, че продължаваш да я обсъждаш въпреки този факт и да сипеш безсилни хули - също. А теб ако някой трябва да те помоли да спреш с глупостите, ще е по-добре направо да напуснеш форума.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Scream For Me Belgrade ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 799 Регистриран: 29-August 07 Град: Лудницата Потребител N: 2308 ![]() |
^^ Така е, почти целият форум, с изключение на теб е съставен от музикални инвалиди!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демото "Power Of The Ninja Sword" цепи!
![]() ![]() Доста от мотивите са използвани в първия албум. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
бе квото и да си говорим от тея скоростните групи At Vance ме кефят много повече. Даже мисля че техния китарист ще надбяга китайлето хехе трябва да си организират състезание.
![]() ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Китарни мастурбатори. Не, мерси.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Разни хора тук се изживяват като велики прогресив критици, което е доста жалка картинка, погледнато отстрани. Слушай си великите влагащи мисъл банди, въобразявай си, че не си музикален инвалид и не злобей толкова по неща, които не си в състояние да схванеш. DragonForce имат много фенове, които харесват музиката им заради емоцията в нея, а не заради броя ноти в секунда. Лично за мен са една от най-силните групи в пауър метъла, а и не само.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
имат много фенове, които харесват музиката им заради емоцията в нея, а не заради броя ноти в секунда. Амчи то как да ги харесаш заради това ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не мисля така - http://www.youtube.com/watch?v=jdMIQ1jfJm0...feature=related
В студио и аз ги мога тея неща. Мразя като ми свърши сметаната! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ауууу. Тия изобщо не предполагах, че са такава клизма на живо, все хубави неща съм чувал за концертите им. Имам чувството, че не са им настроени китарите, иначе да звучат по-добре сякаш.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Важното е че свирят вярно песните си, всичките им изпълнения на живо (те не че са много де...) ме кяфят на макс. Много бих искал да ги видя на живо някой ден.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вярно? Да не би да ми казваш, че и в студийните албуми не могат да свирят? То бива да си сакат, но толкова зле на живо не съм чул нито една група до сега. Нищо вярно няма в това изпълнение и особено солата в него.
Всеки, който мисли друго относно тази група има проблем с ушите. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Кой беше ти, че да казваш кой е сакат, и кой не е? Групата си свири чудесно на живо, и точно солата им свалят глави! Явно ти имаш проблем с ушите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хубаво, гледай си тъпите монтажи в JEWtube, и говори каквото искаш. Групата определено може да свири, независимо дали това ти харесва или не.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Иронията в това изказване е, че монтажите са в студиото, по които се прехласваш/те, а на живо и от клипчета се вижда колко могат. Бързо и мърляво свирене, това могат. Сайтът, в който са публикувани клипчетата не ти е виновен, че са мърляви музиканти
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Dragonforce sucks.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Между другото, Dragonforce може да звучат отвратително в тези две клипчета, които видях, но понв в студиото са невероятни.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
^ В студио и баба ми може да свири като тях... буквално!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Хммм, явно си случил на баба ...
![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Разбира се. Всички ти вярват.
Друго са си техничните и идейни банди, като Limp Biskit и Korn. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Нищо лошо към Dragonforce, аз им харесвам няколко песни, но ако не беше магията в студиото, нямаше да съществуват!
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"... но ако не беше магията в студиото, нямаше да съществуват!"
![]() Харесвал им няколко песни... ми вземи чуй нещо повече, пък тогава говори. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Магии на студиото няма.
Един музикант или може да свири и композира, или не може. Това дали се справя да свири в група 20 000 ноти на песен всеки ден в продължение на тримесечно турне примерно е СЪВСЕМ друго? Get it? -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ауууу. Тия изобщо не предполагах, че са такава клизма на живо, все хубави неща съм чувал за концертите им. Имам чувството, че не са им настроени китарите, иначе да звучат по-добре сякаш. ![]() И какво е толкова лошото на изпълнението, изключая кофти звукът и липсата на смесване, които ти създават чувството, че не са им настроени китарите? Имат повече от приличен синхрон. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
От музикална гледна точка бързите им сола не са нищо особено. И аз мога така, с малко упражнения и таблатурки подръка
![]() Не съм им фен, но групата е добра. Ако не беше еднообразието в мелодиката най-вероятно щяха да ми харесат. Явно не съм фен на спийда ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Солото на "Through The Fire And Flames" от клипчето беше изсвирено толкова омазано, че ме заболяха ушите. А за момента между 4:53 и 5:05 просто нямам думи. Но и ти си прав, че основният проблем сякаш е със смесването на звука, защото двугласията още преди солото звучаха... де да знам, все едно са дрогирали някое коте. Ще се придържам към студийните им записи, които определено са много добри.
Между другото, солото на "Through The Fire And Flames" ми едно от най-любимите на бандата. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би проблемът е в самия клип, на живо 100% има разлика.
И все пак, от едно кирливо видео не може да се каже дали групата е некадърна или не. Могат да свирят. Точка . |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ама чакай малко, последното нещо, което бих си позволил да кажа, е че Dragonforce са некадърни. Далеч съм от тази мисъл. (или "Далеч съм от мисълта си", поздрав за parcaleste
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам, разбрах те, говорех на "критиците" по-горе, дето се напъват, вместо да седнат и да слушат.
И мисля, че тук е мястото да кажа, че DragonForce готвят нов албум (все още неозаглавен), за август месец е насочено да излезе. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Аз ли съм най-тесногръдото копеле в тоя форум...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
[лично мнение ауейтс/]
Dragonforce? ![]() ![]() [лично мнение клоузд/] -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Не са ми от най-големите фаворити, но ме кефи песента Valley of the Damned.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Магии на студиото няма. Тогава нямаше да има метъл! ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Цитат Beneath The Massacre ![]() ![]() Принципно зависи и как са си настроили шитните. Особено обичам като инструментите са напрееед-напреед пред вокалите. Камелот, ениуан? :> -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сигурен ли си? ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Tracklist: 1. Heroes of Our Times [07:14] 2. The Fire Still Burns [07:50] 3. Reasons to Live [06:26] 4. Scars of Yesterday [07:41] 5. Heartbreak Armaggedon [08:12] 6. The Last Journey Home [05:20] 7. Inside the Winter Storm [08:12] 8. The Warrior Inside [07:15] Цък. Свали се, но ще излизам. Като се прибера, ще го чуя. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Албума кърти огради направо!!!
Бях се затъжил за качествен спйид, а сега го получвам с кофите ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Абсолютно подкрепям.
В албума има всичко, което може да се желае. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Че кой е очаквал друго?
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Както казах, още от същото - нищо против, съответно. Много приятен албум, звучи от доста време и дори не ми хрумва да сменя музиката. Че са зверове вече е неоспорим факт, хубавото е, че пак не са забравили и по-спокойните парчета като например "A Flame For Freedom". Тавата си е екстра, май няма да надмине любимия ми "Inhuman Rampage", но определено ще се слуша още доста, заслужава си по всеки един параграф.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Невероятна ударна доза спийд, албумът просто троши, чупи, кърти и прочее...
![]() Всяка песен носи типичното за Dragonforce, а не са копи-пейст от предишнте неща. Бързина, динамика, мелодичност, професионализъм, абе, СТРАХОТЕН АЛБУМ! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Леле, Dragonforce ми затвориха устата още преди да съм си я отворил.
![]() "Reasons to Live" ftw ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поредният жесток албум! Дори да исках, просто няма за какво да ги упрекна. Наистина не преоткриват топлата вода с "Ultra Beatdown", но парчетата са страхотни, няма празно. Директно отива в годишната ми класация.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Все си мисля, че тази група заслужава по-добър вокалист. Може и да не съм прав, но точно вокалиста ми пречи да я харесам истински.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ZP може и да не е най-уникалният вокалист в пауър метъла, но технически е доволно силен, емоционален и, което е по-важно, се вписва перфектно в стила на DragonForce. Точно такъв фронтмен им трябва, според мен.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Завъртях го 5-6 пъти. Някои моменти доста ми харесаха, но като цяло нищо не ме хвана напълно.
Не е моята бира, както се казва в братска Германия. Странното е че Firestorm-а и до известна степен Rampage-а май получиха много повече от вниманието ми. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th July 2025 - 04:22 PM |