![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Невероятна група, една от любимите ми! Наистина тука важи с пълна сила определението ДЯВОЛСКИ яка група, защото музиката им звучи все едно е създадена от някой демон
![]() Дебютът им Wolfheart си остава един от най-култовите албуми в метъл музиката, а другите им творби също са невероятни, всяка предлагаща ни нещо различно от предходната. Вие какво мислите за тях? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Така и не успях да ги харесам, въпреки искреното си желание. Давам си сметка за таланта, значимостта и приноса им, но просто не са за мен. Показателен е фактът, че донякъде ми допадат само късните им неща като "Memorial", който е доста нетипичен за бандата.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
С гордост пиша (почти) първия отговор за тази наистина изключителна група. Обожавам всички техни издания, най-вече Sin/Pecado и The Butterfly Effect. Харесах ги първо заради гласа на Фернандо Рибейро - нещо неописуемо! Ънплъгд албумът им е вероятно най-доброто от вида си, което е достатъчно доказателство за класата на групата.
Накратко - I'm under the Moonspell ![]() -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
И аз не успях да ги харесам, въпреки че имат доста попадения...
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Слушам ги още от 1996 (туй ми е една гордостите заедно с TRANQUILLITY
![]() ![]() ![]() Някъде по/след това излезе DAEMONARCH "Hermeticum" (aз си го броя за MOONSPELL албумче... пък! ![]() ![]() Излизането на "Butterfly Effect" го приех с огромна радост, щото беше по-тежък от "Sin"-а (детска му работа), а и бях в казармата. След началната еуфория по него обаче, бързо ми отшумя и се върнах на предходните изпълнения. "Darkness and Hope" няма да излъжа ако кажа, че ме разочарова като излезе. Нещо не можах да му схвана замисъла явно и ми беше доста скучноват, макар и с наличието на някои доста силни парчета. На следващата година, супер наточено излезе "Antidote"-a и го прегърнах със все сила... за около месец-два. Нещо му липсваше. Или по скоро от изключително силните начални песни, работата нататък се разводняваше нещо и... не ми отърваше. "Butterfly Effect" изненадващо ми се превърна в най-слушаният албум на бандата през последвалата година и кусур. За някои неща си трябва отлежаване, хъ ![]() Излизането на "Memorial" обаче, се оказа МНОГО повратна точка, от която погледнах бандата през съвсем друг ъгъл, от който недоразбраният "Darkness and Hope" вече изглеждаше едно малко бижу. Не знам как ми се завъртяха така нещата. Не ме разбирайте сега погрешно, с този албум ("Memorial"), тия хора ми се издигнаха до небивали висини в очите. Туй сигур' съм го разказвал до втръсване, ама първия път като си го пуснах си цъцках нещо на компа и с първите рифчета си рекох "Брейй, тежинка! Добро, очаквам "Antidote" сценарий значи". Продължих да си цъцкам и след около 30-40 минути осъзнах, че НЯМА намаляване на темпото и при все това, музиката е размазващо добра и защо пък не - меланхо-мелодична ![]() Туй то - банда, дето винаги може да те изненада и да те обърне "inside-out" - това се случи с мен след тоя албум. Погледнах на цялата им дискография със съвсем друго око и видях много неща, които са ми се били изплъзвали преди това... все едно четеш "Тъмната Кула" на Кинг, мамка му! Изключително ми е интересно с какво ще ме изненадат сега, сигурен съм, че могат и ще го направят, въпросът е КАК ![]() ПП Друг такъв пост тука май не съм писал... Ицо требва да почерпи, май-май ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Определено повече ми харесват по-късните им неща, "Memorial" най-вече. Даже се опитах да навляза в "Sin / Pecado" преди време, който си е много ценен от феновете, но ако останалите ми паснаха, тази тава не е мойта бира. Новият албум се очаква да продължи линията на "Memorial", което определено предпочитам, така че ще видим какво ще направят...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Дебютът им Wolfheart Дебют ли? Култова група! Фернандо и компания винаги мога да те изненадат в гръб с умопомрачителни идеи, които само на болен мозък биха дошли. Сравнително късно ги прослушах. Дори Deamonarch, който е страничен проект на членовете ми влезе в ушите по-рано. Всичко се почна в един мрачен следобед през 2001-ва, когато от славейковото пазарче завлачих цд-то с Irreligious. Не го свалях от уредбата цели дни, докато учих за изпити по висшите математики. Дори ми идеше в някоя пълнолунна нощ на Full Moon Madnes да изляза на балкона и да завия като вълк. Wolfheart, въпреки че ми е кръстник на никнейма не успя да ме засили със същата сила, като Irreligious, но пак беше култов. Sin / Pecado вече ме залепи за стената. Смятам, че това е върхът им в творчеството. Перфектен албум, който показва страхотни идеи, а и са реализирани страхотно. Плътно зад него е Darkness And Hope, който смятам че е най-подцененият им албум за което се чудя. Antidote също е гениален албум. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 24-January 08 Потребител N: 2557 ![]() |
Wolfheart и Memorial.
Alma Mater! -------------------- нема супер марио, има само смърт
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
^^ Дам, първи студиен албум - с него дебютират на световната сцена. Но да прав си, да не пренебрегваме двете им EP-та година по-рано. Признавам се за виновен
![]() Btw, солото на Full Moon Madness е самото съвършенство ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
"Уникална група - изключително разнообразна като творчество. Туй изключително суховато изречение в никакъв случай не отговаря на емоцията, която ми носи групата.
Tова, което ми допада в музиката им е именно разнообразието в звученето, че се редуват чистия глас с дерящ се такъв. Подобна игра е направо подлудяваща - на мен поне ми повлиява по тоя начин. Бях им на един концерт в Будапещ където представяха албума си "Memorial" - беше колкото неочаквано толкова и внушително. Тъй като нямах време да се заседявам по времето когато излезе го слушах главно на плейъра си - при което го отхвърлих сякаш не съществува за около две години. Много ми е странно, че сега го откривам по някакъв много различен начин. При това го пуснах ей така за спорта да разбера какво по-точно не ми е харесало в него. Ясен отговор нямах... (Вероятно липсата на чисти вокали ме е подразнила - в него преобладават главно дерящите се) не обичам да съм многословна... На срцето ми е легнала тая група - ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Така по-бива. Харесват ми и двете, "Scorpion Flower" е доста приятна, изключая това, че не мога да понасям Anneke поначало, но тук се връзва. Дано и останалите неща в албума са в този дух.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Песничките са чудесийка някаква. Кеф!
Още 30-на лв към сметката на СМФ, като излезе албума! -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Усещам, че и при мене ще е подобно
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
След по-обстойно слушане последните дни, определено "Scorpian Flower" е парчето, което ме грабва повече
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=3klj-Efgz7c
Ето това се нарича преданост - и от публиката, и от цялата банда начело с Фернандо. Moonspell винаги ще са на върха, каквото и да правят! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Прекрасна група! Прекрасен албум. Искам на концерт.
![]() -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ъм...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
За новия, за по-стария, за още по-стария и за всичко тяхно почти.
![]() -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
датата е 17 май, мястото - Букурещ
![]() и тоз път дано няма такива изцепки ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 ![]() |
Една от важните групи в метъла като цяло. Не съм им огромен фен, но имам някои любими неща, например "Wolfheart", "Sin/Pecado"...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
For all Moonspell shows contact!!!!
Nick Peel Miracle Artists 26 Dorset Street London W1U 8AP England Tel: +44 207 935 9222 E-mail: nick@nickpeel.com Thank you so much!!! -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Новият албум се появи! Как ви се струва? Според мен е потресаващо силен!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Туко що го свалих, след няколко слушания ще напиша мнение
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Невероятно силен, вече споменах, че посоката им на развитие ме радва откровено. Песните са някакви шедьоври, нямам търпение да заграбя лимитираното издание с разните екстри и различни версии... Скоро чакаме клип и на Scorpion Flower, btw.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не съм вярвал, че ще го кажа, но "Night Eternal" е просто убийствен! Радва доста повече от предшественика си, звученето е по-богато и балансирано. Вчера цяла вечер не можах да го спра.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Много добър албум! Не е съвсем в моя стил, но определено си личи колко са пораснали Moonspell. Най-хубавото от всичко е, че Fernando вече си служи с вокали, които мога да слушам.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 160 Регистриран: 25-February 07 Град: София Потребител N: 1920 ![]() |
Извънземна работа. Да изкарат албум като Memorial и след това да съумеят да запишат такава тава... направо нямам думи. Аз тоя албум ще го цикля с месеци!
![]() Long live Moonspell! ![]() -------------------- The ego drama unfolds
hopeless intrusion where nothing can be found strewn, the seeds were wasted on the innocent in awe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хм, за мен е в пъти по-добър от "Memorial", по звучене се доближава най-вече до него, но "Night Eternal" определено е нещо повече. Зациклих лошо на албума, ще се слуша още много, но да, съгласна съм с мнението за Фернандо. ТАКА го харесвам много повече, няма песен, в която начинът на изпълнение на вокалните линии да не ми допада. Фаворити са ми заглавната песен, "Moon In Mercury" и "Spring Of Rage" - не съм вярвала, че ще кажа това за Moonspell, но са изкарали ТОТАЛНИ шедьоври!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Много ми харесва накъде е тръгнала да се променя групата, което сигурно означава, че заклетите й фенове са ужасно разочаровани от "Night Eternal". За мен това обаче е един прекрасен албум, изпипан и интересен, със сериозни заявки за може би най-любим на групата заедно с предходния.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
...заклетите й фенове... ЛордЛьольорг ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Абе, нагледал съм се на всякакви "open-minded" заклети фенове.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много ми харесва накъде е тръгнала да се променя групата, което сигурно означава, че заклетите й фенове са ужасно разочаровани от "Night Eternal". За мен това обаче е един прекрасен албум, изпипан и интересен, със сериозни заявки за може би най-любим на групата заедно с предходния. Същото е и тук. А и си прав, че повечето от олд скуул феновете едва ли гледат на новия албум с прекалено добро око, но си има и изключенията... Просто на повечето в сърцата им ще си останат "Wolfheart", "Irreligious" & co, но пък това не изключва възможността да се израдват максимално на "Night Eternal", просто няма да се нареди сред ТОП любимите в списъка им. Лично за мен новият надмина предшественика си, който ми беше направил по-силно впечатление от гледна точка на цялостното творчество на бандата. Дано продължат в тази насока и занапред! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мисля, че сте казали почти всичко каквото може да се каже за този албум, още по средата на откриващото парче At Tragic Heights си казах, че това ще е шедьовър. И такъв се оказа. Солата, мелодиите, рифовете, вокалът всичко е просто перфектно и devilish както винаги.
Само едно нещо не разбрах: Цитат Много ми харесва накъде е тръгнала да се променя групата, което сигурно означава, че заклетите й фенове са ужасно разочаровани от "Night Eternal" Ако първият албум на групата зе казваше Sin/Pecado вероятно можеше и да е така. Точно заклетите фенове ще са най-доволни от Night Eternal, а не от един втори Darkness and Hope примерно. Муунспел се завръщат към корените си от Memorial насам (вярно, с по-променен саунд) и няма нищо по-хубаво от това ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Наистина е малко трудно за обяснение, но е точно така. Приел ли си бандата след "Sin/Pecado" - "Butterfly Effect" периода и последвалия "Memorial", тази тава даже не би могла да те изненада (особено след последният албум), което не пречи да е силно стойностна
![]() Венц, наистина, не знам от кога ги слушаш, за да правиш такива заключение, но предполагам, че по-скоро си имал в предвид олдскуул феновете, които тъй или иначе не харесват друго, освен първите два албума и евентуално "Memorial"-а. За феновете на "Sin/Pecado" пък, може да идва прекалено тежък новия. Просто бандата е толкова всеобхватна музикално, че винаги ще се намерят лица да мрънкат защо-кое-еди-как-си. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Точно за най-първите албуми ставаше въпрос (и олдскууладжиите), защото все пак Moonspell не са от вчера и "Memorial" не им е първият албум. Трябва да се признае, че именно той ("Memorial") е доста по-различен от който и да било друг техен запис, а "Night Eternal" се явява естествено негово продължение. В този смисъл разглеждам последните два албума като един нов период, който по абсолютно никакъв начин не бих могъл да кажа, че звучи като който и да било предишен. И оттам предположението ми за олдскуул-феновете. Което пък е свързано точно с факта, че първият албум на Moonspell НЕ се казва "Sin/Pecado". И че Moonspell вече не звучат толкова... хм, първично... колкто би се понравило на олдскууладжиите.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ммм всъщност, "Memorial" е по-скоро връщане към демотата, презаписани впоследствие в "Under tje Satanae"-то. Изключение прави само онова, бонус парчето, което въобще не се връзва с албума и така и не съм го слушал цялото все още... Да се върна на "Memorial" и това, как нямали нищо друго, което да звучи като него. Слушал ли си "проектът" DAEMONARCH от 98-ма? Дето е с Рибейро и бивши членове на МООNSPELL. Мисля, че ако не си и си го пуснеш, "Memorial" вече няма да те "изненадва" толкова
![]() ПП Излишно е да питам дали си си пускал the EQUINOX ov the GODS ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Daemonarch-а не само, че съм го слушал, ами и страшно много ме кефи.
![]() ![]() За Equinox ov the Gods - не, още не съм си ги пускал. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Много тежък, детайлен, атмосферичен запис. Красота! Бях им позагубил следите на Moonspell до Memorial, но с него определено ми хванаха вниманието. Сега вадят нещо още по-силно, адмирации за което. Ето банда, която не стои на едно място.
P.S. Не мисля, че стилът на последните два албума е същият като този в ранните блекарии. Има елементи оттам, разбира се, но и още много... -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Нещо не ми хареса видеото, иначе песента е...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
незнайно защо, но заради тях просвирих на барабани...заради албума In Memoriam и още няколко песни...нямам какво да кажа повече...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Усещам, че ти се спи
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
^ много съм добре
|
|
![]()
Коментар
|
|
Никак не е лошо видеото, хубава анимация! Ако не показваха толкова отвратителната физиономия на Anneke, щеше да е още по-добре.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Анимацията наистина е страхотна. Moonspell определено имат визия в клиповете си.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
аааааааааааааааааааааааааааааааа гръм да ме порази пак няма да ме накара да настръхна така, както успя да направи тоя клип.
Никога преди, тъй красиво съчетани визия и музика не са успявали да ми харесат толкова много. Прелест! -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
*Доволна*
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 11-April 08 Потребител N: 2692 ![]() |
Муунспел не се връщат никъде. Те си продължават право напред и нагоре. Няма албум, който да не им харесвам, а Night Eternal е убийствен, но искрено се надявам, че в следващия ще променят отново значително звученето си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Хубав клип, успяват да грабнат не само с музика. Анимацията е приятна, а на физиономията на Fernando, която по-принцип обожавам, е обърнато подобаващо внимание. =)
И друго, Ицо, Дил, какъв ви е проблемът с Anneke? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Аnneke =
![]() ![]() ![]() бати гласа. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Странно. Специално тази песен не ме кефи особено. И Anneke слабо ми размазва някак атмосферата. Явно съм на обратно.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И друго, Ицо, Дил, какъв ви е проблемът с Anneke? ![]() Просто е отблъскваща. И като глас, и като излъчване... Хубавото е, че поне в "Scorpion Flower" пее по начина, който композицията изисква. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^ За излъчването и визията й няма да споря, там е субективно. Но защо не й харесваш гласа? Според мен си има всичко, което трябва на вокалистка от такъв клас. Дълбочина, тембър, характер, разнообразие, в известна степен. Не, че аз съм й голям фен, но чак отблъскваща ми се струва твърде силна дума. Още повече, в тази песен се представя блестящо, а си спомням и други нейни участия в проекти, които ми правят впечатление.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Аз говоря за Анеке принципно, телия, ако е към мен де ^^
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Йоане, точно дълбочина и разнообразие са две качества, които много ценя и които никога не съм откривал в пеенето на Anneke. За мен е една от твърде надценените фронтдами в рока. Споменаваш участията й в проекти - в доста такива наистина се представя добре, точно защото не пее като себе си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Цитат Просто е отблъскваща. И като глас, и като излъчване Пази, боже, Ицо! Оглушал си! ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
То си е до вкус, Киро... Не твърдя, че не пее правилно, просто на мен ми е отвратителна.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
^ Така де, за вкус говорим, просто ми е чудно. Аз съм си тотално утру де...
А клипът хич не ми хареса. Пак за вкус говорим, тия скорпиони и куцукащи моми, не ми е по вкуса. Песента обаче е великолепна. Жалко обаче за Анеке, включва се истински чак накрая. Като с The Haunting, където Симоне се чува колкото и басът! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Всъщност представата ми за стила на пеене на Анеке се влияе повече от споменатите проекти, отколкото песните с The Gathering. Уважавам позицията ти, Ицо, но явно разбираме различни неща под дълбочина и разнообразие. Или пък имам навика да помня предимно песните, в които харесвам пеенето й.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сционе, не е към теб. Така възприех песента заедно с нейния глас - размазано. И на клипа не ми се връзва нещо. А песента е хубава.
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Видеото ми допадна доста... Обожавам налудничевата физиономия на Фернандо, но дамата определено не ме грабна... визията не толкова, колкото гласа й... изобщо не ми харесва... но всеки си има вкус в крайна сметка...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ И разбирам защо, както вече казах. Тук обаче Anneke ми звучи достатъчно добре, че да се връзва с песента, но наистина замисълът го изисква. Виж, ако се появяваше в още една-две песни, досега да съм ги отписала, не бива да се прекалява. Всъщност никога не съм я харесвала като певица, а виждам, че много хора я одобряват - може проблемът да е в мен, но това няма да ме накара да променя мнението си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Хубав клип, доста детайлен и изпипан. Ще ми се да бяха заснели такъв по някоя от по-тежките песни, но решението все пак е разбираемо - трябва да се зарибят повече хора. Анимацията е страхотна!
И да, Анеке е зле. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Dia 19 de Maio, dia do lanзamento do disco NIGHT ETERNAL, os MOONSPELL sгo convidados do Programa da Manhг, na Antena 3. Vai-se conversr sobre o disco e afins e o Ricardo e o Fernando irгo interpretar ao vivo alguns temas deste em formato acъstico. mais info www. antena3. pt a partir das 7. 00, Segunda Feira MOONSPELL are guests on the biggest morning radio show in Portugal in national radio, you can hear them playng me of the NIGHT ETERNAL songs acoustic (Fernando and Ricardo) online at www. antena3. pt then look for manhгs da 3. Enjoy!!! Fernando Ribeiro ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Еха! Било е жестоко, без съмнение, за същото говорят и качените клипчета, които гледах. Всъщност това май е първият концерт, на който свирят "Night Eternal" и "Scorpion Flower". Самият албум се появява официално днес, ако не греша, интересно кои други парчета от него ще изпълняват занапред.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Без съмнение - много хубав сет-лист. Да се надявам, че ще успея да се организирам за техен следващ концерт.
-------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Човече, това е било по-яко от секс. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Зависи с кого го правиш, все пак
![]() Иначе като започнаха с първите две от "Wolfheart" и Воистина ми идеше да се ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Днес отскочих за лимитираното издание на "Night Eternal", който се интересува, качих ТУК бонус песните - Age Of Mothers и двe други версии на Scorpion Flower. ^ Считай, че съм се отчела за доставеното инфо и снимките.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Направо цялото издание да го качиш, моля аз; понякога има някакви разлики по това...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Страшен концер ша да е било! И снимките са много... красиви
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нямаш си на идея - още не мога да го осмисля
![]() ![]() http://www.metalheadtv.com/TV56/index.php А това са моите слики, N-джойnt ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малии, аз па как грамотно съм си написала поста....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
3000 + народ. Беше си пълен амфитеатъра, с изключение на тия по-страничноте сектори, ама пък те бяха и отцепени
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
МНОГО ДОБРО! По добре стои от "Scorpion Flower" определено! Иххх, как ме присети... Ицооо, педерас'че
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Откърти ме безпощадно тоя клип! Категорично ме кефи пъти повече от Цвекето, който също беше много як.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Много здрав клип. Евала! Ще взема да си пусна албума пак тези дни.
-------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Страхотен е, по дяволите. Има нещо страшно грабващо, което кара и мен да го предпочета пред "Цвекето" (не говоря само за липсата на Анеке, не, че не е фактор
![]() ![]() ![]() Боби, снощи налазих тазгодишния им концерт от Rock In Rio, ще го закача някъде и давам линк. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Eyes Of The World ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1666 Регистриран: 27-September 06 Град: Plovdiv Потребител N: 1594 ![]() |
Клипчето кърти отвсякъде.
![]() -------------------- ![]() KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
... Боби, снощи налазих тазгодишния им концерт от Rock In Rio, ще го закача някъде и давам линк. Чакамзи ви бите ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Клипът е направо перфектен - чудно се връзва с настроението на песента, визията е умопомрачителна. Анимацията е на изключително ниво.
Присъединявам се към чакащите лайва. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ъхъха
![]() И все пак на мен scorpion flower по ми лЕжи на срцето. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето го обещаният линк: Rock in Rio 2008.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Благодарности, дърпам веднага!
|
|
![]()
Коментар
|
|
И клип и песен са страшни! Изобщо...
-------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 20-July 08 Град: Пазарджик Потребител N: 2873 ![]() |
Това е една от наистина малкото готик групи, които ми харесват.
![]() -------------------- ![]() "Светлината си въобразява, че се движи по-бързо от всичко всичко друго, но бърка. Колкото и да припира, открива, че мракът е стигнал пръв и вече я чака." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 21 Регистриран: 20-July 08 Потребител N: 2876 ![]() |
Амааааа, както беше казано, феновете на Moonspell са свикнали всеки път да бъдат яко изненадани :Р.
Е, този път въобще не бях! Още след Under Satanae се надявах този албум да не звучи така, а той взе че прозвуча :Р. От начало до край не ме изненада с нищо... Велик албум ^^. First Light е новият химн... Фернандо най-сетне дава всичко от вокалите си, въобще нямат по-професионален запис, толкова добра продукция и уж.. гениални песни :РР. Ако издадат още един такъв ще се разсърдя на Фернандо и няма да си го пускам цяла седмица! Но знам, че ако не следващия, то тогава по-следващия ще се превърне в нов The Antidote, че Irreligious и Sin/Pecado просто няма как да се върнат ;р. Или Фернандо ще си реализира желания солов проект, Майк и Рикардо ще основат мелоблек бандичка, а Moonspell ще издават през 2-3 години по един "Night Eternal"... И пак надали света ще види толкова мрак другаде ;р. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако издадат още един такъв ще се разсърдя на Фернандо и няма да си го пускам цяла седмица! Горкият той... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
... за изненада спрямо приликата между "Night Eternal" и "Memorial" не може да става въпрос, донякъде с право добавяме и "The Antidote" към списъка... Mи тя разликата е ушебийна:"Memorial" е с по-олдскуул, твърдо звучене, а "Night Eternal" е доста по шлифован, мрачен и (дори (може би?)) тежък. Не бих залагал като на какво биха издали като следващо произведение, но съм по-склонен да мисля, че ще става на въпрос за продължение на последният опус. Нещо ме съмнява да изкарат нещо толкова експериментално като "Sin/Pecado" (ехх...) или "Butterfly Effect". Колкото до Рибейро, откъде таз информацияза соло-проект? Не бих отказал още един DAEMONARCH, всъщност ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз също, именно за това става въпрос. Бих премахнала онова "може би" горе, от двата "Night Eternal" е по-тежък, такова беше и намерението на самата банда, а резултатът е налице. Иначе и аз не смятам, че бандата ще се върне към онова си звучене, било то и радващо ухото на слушателите за времето си, от албум-два-три насам ясно показват, че са далеч от тази мисъл.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 21 Регистриран: 20-July 08 Потребител N: 2876 ![]() |
За соловият си проект е говорил в разни интервюта, аз по принцип не пропускам да гледам всяко живо представление и интервю, което дават. Иска да направи някакъв готик/дарк уейв, електронно или напълно акустично, което да няма общо с метъла и където да ползва пълната способност на чистите си вокали. Страх ме е, че ако това стане той ще спре борбата си с Майк и Рикардо и в следващите си албуми Moonspell могат да изгубят атмосфера и разнообразие за сметка на тежест и мрак... Но засега нищо не е сторил за соловия си проект, доколкото знам, освен едно малко EP, което се продава с превода на работите на Ла Вей, който май още не е излязъл, в Португалия. Но пък за това EP (за което му е помагал някакъв приятел), доколкото разбрах музиката е блек в корените на Daemonarch. Засега никой нищо не е чул от него...
Memorial и Night Eternal си приличат по едно - и двата са правени с ясната цел втежняване и нацелване на по-голяма публика. Това бандата си го е признала, дори в последно време Фернандо се възмущава, че другите желаят толкова много да се връщат към "корените", Moonspell просто желаят най-сетне реализация. Затова съм много съгласен с тези албуми, още 1-2 от тях може и да се появят, но след това те отново ще имат възможността да запишат албуми като Sin/Pecado и The Butterfly Effect, макар че надали ще го направят чак така, вече никога няма да изпуснат толкова каишката на публиката :Р. От музикална гледна точка може и Wolfheart да е най-близко до Night Eternal, но като идея, мотиви, желание за написване са далеч. Night Eternal е нещо, което можеш да чуеш приблизително от бандa като Crematory и производна нейна последователка. Аз знам, че ако не беше Memorial-a досега щях да си въртя Darkness and Hope и Irreligious и да им се кефя, но никога да не ги откривам истински... Обичам и двата албума (Memorial и Night Eternal), но докато първият бе трибют към дет/блек/дуум сцената от началото на 90те, то Night Eternal просто няма друго освен музикално извинение, за да съществува - просто добра музика :Р (btw някои въобще сеща ли се, че трябваше да бъде концептуален относно Майката земя? Е, много съм разочарован относно това, в бонус траковете имаше повече женственост отколкото в целия албум...). Албумът бе записан с цел Moonspell да задържат позициите си, както и презаписа на Under Satanae - да не се изгубят за цели 2 години от сцената. Тук вече изпадам в моите субективни разсъждения, нооо ще се позова на Ницше (един от любимците на Фернандо, цитиран в Under Satanae) - "Дори доброто в изкуството става излишно и вредно, ако е възникнало като подражание на най-доброто", тъй че Moonspell да си имат едно наум, да използват всички средства сега, а след 5-10 години, когато вече и без това агресията в тях най-вероятно ще е драстично намаляла, да измислят нещо ново, БЕЗ да се връщат към Sin/Pecado, защото това пак ще е подражание на най-доброто :Р. Освен това за мен The Antidote е един от най-силните им като цялостно произведение на изкуството... Само така и не разбрах за какво служи "The Southern Deathstyle" ; PPP. Прекалявам ; D. Moonspell вече са направили всичко, за да останат в историята и каквото и да издадат ще се слуша с пълна сила, защото ще е изключително добро. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
С едно не съм съгласен - че втежняването е еквивалентно на търсене на по-широка публика. Струва ми се, че тъкмо албуми като "Sin/Pecado" донесоха най-голямо признание на групата, а и мелодичният блек, към който клонят напоследък, беше много по-популярен в периода около 2000-та година, отколкото е днес. Не мисля, че понастоящем Moonspell подражават някому; по-скоро свирят това, което им се свири. Мен ситуацията ме устройва напълно.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Всъщност според статистиките Sin/Pecado и The Butterfly Effect са най-малко продаваните албуми на групата. Признанието за Sin/Pecado идва около 6 години след като е излязъл албума, преди това повечето медии и фенове го отричат, а с TBE нещата са още по-лоши, и до ден-днешен групата смята, че е грешка, оставяйки цялата музика в ръцете на Педро и тогавашния басист. Фернандо дори беше казал "Не разбирам, защо когато излезе албума (Sin/Pecado) всички го намразиха и ни отрякоха, а сега отново тези постоянно ни молят по форумите да свирим песни от него и да издадем втори такъв. След първата ни такава грешка скоро не смятаме да направим втора".
Каквото и да се говори Memorial и Night Eternal грабнаха във всички списания огромните оценки, Moonspell бяха поканени за пръв път на огромни фестове като Wacken, започнаха турнета с Napalm Death, Behemoth, Gorgoroth, дори успяха да убедят Katatonia да са им гости на цяло северноамериканско турне. И това след Memorial, когато повечето чисто нови фенчета (като мен) изведнъж наскочиха и казаха "Лелеее, колко брутална банда! Ей това е метъл, обаче само Wolfheart и Memorial си заслужават, всичко друго е поза!" :Р. Всъщност изглежда не трябва да се говори за "втежняване", а за самият елемент "МЕТЪЛ". The Antidote имаше ембиент, хард рок, изключително много doom и прекалено много изкуство и усложнения, за да се хареса на един метъл фен, който си слуша дет и блек. Опростяването и оставянето изключително на метъл елементите доведе по-голяма популярност (например основната критика на много списания към Memorial беше, че има прекалеееено много странични шумове, имаше се предвид инструменталите..). В крайна сметка метълът се купува от такива хора, а и като се вгледаме в последните години - Behemoth, Dimmu Borgir, Moonspell, такива банди хващат големите сцени и турнета. Някой да ме банне, започна ли нямам спиране.. ;р |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защо да те банваме? Почвай, никой не те спира. Тук сме, за да си говорим за музика.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защото не говоря за музиката, а за социално-психологическите явления при появяването й и философските й аспекти :РР. Професионално изкривяване... ще се придържам да описвам музиката и настроението веч, инак хората ще помислят, че не чувам, а анализирам ;Р.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th June 2025 - 01:37 AM |