![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Знам, че вече има тема за фентъзито, но не можах да едитна първия коментар така, че да успея да направя анкета.
Та, бек он топик. Групата ни за Шпрахдиплом (изпит по немски език), е избрала за своя тема Фентъзи жанра в литературата. Понеже се изисква статистика (по-добре е да има, препоръчително), пускам сега из няколко форума една анкета, за да видя читателите какво ще отговорят. Опциите са четири, take your time, look around, както се казва ![]() Мерси предварително на всички! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Само един отговор ли да давам?
(ще едитна тоя пост, за да кажа какво съм написал. и трябва ли, всъщност, да пиша какво съм отг и да се аргументирам?) Едит: Значи гласувам за "Бягство от ежедневието". Дори бих казал "... от реалността". Понякога наистина имам нужда и страшно ми помага. А оттам вече идва вдъхновението, че и развлечението - нещата доста се препокриват. Но на първо място слагам бягството. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Само един е най-добре, да
![]() Мерси за отзивите!: ) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Гласувах за последното, защото макар да не съм прочел повече от десетина фантастики/фентъзита, много често се вживявам в книгите
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
Възможност да преживея невъзможното...което меже и да не е нвъзможно
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Вдъхновение.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Фентъзи книгите винаги са били алтернативен начин да се докосна до нещо, което никога не ще ми се случи в действителност, нещо необичайно, различно и непознато. В много от творбите във фентъзи жанра съм изненадана и откровено впечатлена от световете, които са пресъздадени - а те парадоксално ми се струват ужасно реални (предполагам и не само на мен, иначе бих се помислила за луда ; )).
В някои моменти се изморявам от милионите факти и информация, с които ме заливат първите няколко страници от книгите, но това набързичко отминава, за да се открие една вълнуваща художествена условност! ![]() т.е. възможност да съпреживея заедно с героите нещо напълно невъзможно. P.S. Успех и на четиримата с изпита! -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Лицемери!
![]() Само аз ли съм писал "развлечение"?! ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 653 Регистриран: 17-February 07 Град: Пловдив Потребител N: 1888 ![]() |
^ Аз също за това гласувах.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
"Възможност да преживееш невъзможното" - мисля, че това казва всичко...то съдържа и част от горните възможности...толкова е трудно да кажеш защо обичаш нещо, което просто те допълва ...пък и не мисля, че всичко написано във фентъзи романите е измислено...да, луд съм !!!
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Taя тема от ТийнПроблъмс ли я копна?
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 484 Регистриран: 10-March 07 Град: Into the ghost lake Потребител N: 1947 ![]() |
Бягство, казвам аз.
Защото, според мен, поне, реалността в повечето случаи е гадна и това е перфектният начин да забравиш за нея, да я оставиш зад гърба си и да се потопиш там, където нямаш подобни проблеми.. (: -------------------- Save yourself. Where now? Which way? Dear god, show me.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
^MлЪкни, ма.
Единственото, за което не бих гласувала е "развлечение". Имам поне по една книга, която се вписва във всяка от категориите. Но писах и аз бягство, щото сме мизантропи и асоциални копелета. Инак имам навика и да съпреживявам неща с героите по някви си начини...блаа ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Накратко - вдъхновение, определено. Специално пък фентъзито сякаш си е създадено, за да инспирира читателите, така че това е положението. Бягството също пасва, но пък далеч не винаги търся това.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cauda Draconis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1240 Регистриран: 10-February 07 Град: Бургас Потребител N: 1861 ![]() |
Бягство
![]() Ежедневието е просто твърде безметежно, сиво и имам нужда да избягам, да се потопя в някой друг свят. Понякога дори май стигам прекалено далеч във вживяването и съпреживяването. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Единственото, за което не бих гласувала е "развлечение". Имам поне по една книга, която се вписва във всяка от категориите. Но писах и аз бягство, щото сме мизантропи и асоциални копелета. Инак имам навика и да съпреживявам неща с героите по някви си начини...блаа ![]() Ми ту. С мънинкото уточнение, че далеч не съм асоциална, виж копеле може и да съм ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 3rd August 2025 - 09:56 AM |