![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 289 Регистриран: 30-November 03 Град: Варна Потребител N: 340 ![]() |
Според мен немците са номер 1 (толкова яки групи има
![]() -------------------- When a Man Lies He Murders
Some Part of the World These Are the Pale Deaths Which Men Miscall Their Lives All this I Cannot Bear to Witness Any Longer Cannot the Kingdom of Salvation Take Me Home |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Трудно е да се каже еднозначно... Немците наистина са изключително силни, но италианската и финландската школи също не са за подценяване!
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 289 Регистриран: 30-November 03 Град: Варна Потребител N: 340 ![]() |
Имах предвид през последните години, а NWOBHM мисля,че се отнасяше за началото на 80-те
![]() ![]() ![]() -------------------- When a Man Lies He Murders
Some Part of the World These Are the Pale Deaths Which Men Miscall Their Lives All this I Cannot Bear to Witness Any Longer Cannot the Kingdom of Salvation Take Me Home |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() TheOtherSide.dir.bg ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 950 Регистриран: 14-July 03 Град: София Потребител N: 198 ![]() |
германците, англичаните....
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
wse o6te nikoi ne moje da stigne uspehite na NWOBHM ot onezi godini taka 4e wse o6te sa lideri (eh 80-te bqha ludi godini )
de da bqh jiwal togawa ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е някои имахме това щастие
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат що се отнася до италианците тук виждам малко пристрастност (RHAPSODY). А, не са само те... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абсолютно вярно
![]() ![]() -------------------- When a Man Lies He Murders
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Абсолютно вярно smile.gif , особенно White Skull и Drakkar super.gif nqkoi mi be6e kazal 4e white skull sa norwejci ... mai me e zabludil .... btw .... swedite kyrtqt mifki ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Hammerfall определено
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
В Камбоджа сцената е много силна.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
am ... amerikancite sa silni da ne zabrawqme iced earth i manowar i o6te mnoo grupi det ne sa se6tam imena hihihihi sled w4era neznam kak si pomnq imeto
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Iced Earth и Manowar наистина са велики,но съпоставете BLIND GUARDIAN ,ED GUY , GAMMA RAY,GRAVE DIGGER,HELLOWEEN,METALIUM,PRIMAL FEAR,RUNNING WILD,SINNER,IRON SAVIOR и още много
![]() ![]() -------------------- When a Man Lies He Murders
|
|
![]()
Коментар
|
|
За немците си прав - те разрушават всичко по пътя си...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Virgin Steele - жестока група
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Като се каже немски метъл и няма нужда от повече коментар мисля.
Дали заради лични мои пристрастия към всичко немско (и извън музиката), дали защото наистина са добри, но.... от немския метъл по-хубаво не мога да си представя.... -------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сигурно им е вродено
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
а бе от сичко по малко викам аз ... мисля че от всяка част на света има добри и не чак толква стоиностни банди тъи че...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Ne smqtam 4e ima vode6ta naciq (hm... taq duma ne me kefi) v heavy-to... Vse pak ne mojem da si vadim takiva izvodi, ot razli4ni durjavi ima razli4ni qki bandi.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Цитат Като се каже немски метъл и няма нужда от повече коментар мисля. Дали заради лични мои пристрастия към всичко немско (и извън музиката), дали защото наистина са добри, но.... от немския метъл по-хубаво не мога да си представя.... absolutno otnasqshto se i za men - totalno nadmoshtie -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
am manowar, iced earth, hammerfall, maiden i o6te mnogo... ebasi tipi4nite nemci
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 84 Регистриран: 5-September 03 Потребител N: 256 ![]() |
sorry pichove ama za sviasen melodichen metal nikoi nemoje da nadmine finlandcite i shvedite ama inache i germancite ne sa nikak zle
-------------------- Once there was a time
darker than the human mind the old man told me If there was a light it cried a while before it died it died away |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
Цитат В Камбоджа сцената е много силна. NWOCHM абсолютно и неоспоримо!!! иначе Virgin steelE - май бяха Американци, докато Jag Panzer - немци ??? или греша ??? а пък SODOM?!? ЛЕЛЕ КАКВО НИ ЧАКА!!!! -------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Jag Panzer също са американци, не им гледай името...
![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 7 2003, 04:52 PM) В Камбоджа сцената е много силна. ![]() ![]() хехе най-добрата хеви метъл сцена е там където ли липсва хевито ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
mi manowar sa nai-iakite, kwo poweche
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 12-January 04 Потребител N: 369 ![]() |
Ами то отвсякъде си има яки групи:
От америка в момента са най-яки Chamaira (ех, още две седмици и съм им на концерт ![]() Германия и Финландия в момента, а пък Англия се загуби някъде ![]() ПС Manowar са англичани а не американци както някой каза. Били са 'roadies' на Блак Сабът. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Thor @ Jan 12 2004, 09:24 PM) ПС Manowar са англичани а не американци както някой каза. Били са 'roadies' на Блак Сабът. А нима Black Sabbath са провеждали концерти само на Острова? ![]() Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
В следващите 1-2 месеца EDGUY, METALIUM, PRIMAL FEAR, U.D.O., AXEL RUDI PELL, IRON SAVIOR с новите си албуми ще потвърдят тезата ми за водещата роля на немския heavy metal!!!
|
|
![]()
Коментар
|
|
В следващите 1-2 месеца EDGUY, METALIUM, PRIMAL FEAR, U.D.O., AXEL RUDI PELL, IRON SAVIOR с новите си албуми ще потвърдят тезата ми за водещата роля на немския heavy metal!!!
------------------------------------------------------------------------------ edguy .... eh ot kolko wreme 4akam nowi ne6ta koncerta ne me wpe4atli osobeno ne 4e e lo6 ama o4akwah powe4e ... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Iron Maiden pokazaha che si ostawat heavy metal lideri s nowiq si album.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Показаха дедовия.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
E wqrno che weche ne sa pyrwa mladost:)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Iron Maiden pokazaha che si ostawat heavy metal lideri s nowiq si album. ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Цитат(Svetyl @ Jan 17 2004, 01:17 PM) E wqrno che weche ne sa pyrwa mladost:) HAEAHEHAHEAHEAHE. ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
staroto wino da ne bi da e po lo6o ... dokolkot znam e to4no obratnoto
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И за мен "Dance Of Death" е един от музикалните гвоздеи на изминалата година. Без да блести с особена оригиналност на фона на постигнатото в "Brave New World", албумът разкрива за пореден път творческия потенциал на Iron Maiden...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Kakto ne blesti s originalnost, za mene e moje bi wtoriq po sila album sled Brave New World.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушах новите албуми на Metalium "As One - Chapter Four" и Primal Fear "Devil's Ground"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- When a Man Lies He Murders
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Status Seeker ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 304 Регистриран: 4-April 03 Град: Kingdom Of Loss Потребител N: 56 ![]() |
Цитат(Souldestroyer @ Dec 22 2003, 12:18 AM) sorry pichove ama za sviasen melodichen metal nikoi nemoje da nadmine finlandcite i shvedite ama inache i germancite ne sa nikak zle Що си мислиш, че европейски хеви-метъл е равно на мелодичен метъл. Т'ва че Хелоуин прекаляват с мелодичността не ги прави създатели на тоя стил. Цитат Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"... Баш по американски си звучат - напомпано, изкуствено и с мисълта, че са номер във всяко отношение |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Inferno @ Jan 25 2004, 05:46 PM) Цитат Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"... Баш по американски си звучат - напомпано, изкуствено и с мисълта, че са номер във всяко отношение Остави нагласата и посланията, в музиката им не намирам нищо изкуствено. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 25-January 04 Град: София Потребител N: 376 ![]() |
Лично харесвам HammerFall, Manowar, Blind Guardian, Iced Earth, Motorhead, Running Wild, Iron Maiden...
Много са, а честно казано не съм се замислял, от кои страни са. Не ми е трябвало особено. И честно казано не виждам особен смисъл да помня! ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Status Seeker ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 304 Регистриран: 4-April 03 Град: Kingdom Of Loss Потребител N: 56 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Jan 25 2004, 06:01 PM) Остави нагласата и посланията, в музиката им не намирам нищо изкуствено. ![]() Не е съвсем така, но карай да върви. Друг е въпросът, че са по-тачени в Европа, отколкото at home. Следвайки твоите разсъждания трябва да обявим, че всичките прог-метъли от 80-те звучат по европейски ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Inferno @ Jan 25 2004, 08:07 PM) Следвайки твоите разсъждания трябва да обявим, че всичките прог-метъли от 80-те звучат по европейски ![]() Не вади от контекста на думите ми изводи, каквито въобще не съм имал предвид... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
wsy6nost w poslaniqta im namiram dosta izkustwenost .... ina4e vza muzikata ima nqkoi popdadeniq
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 27-September 03 Град: SOFIA Потребител N: 282 ![]() |
Otkude da si kradna starite Omen !!!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 27-September 03 Град: SOFIA Потребител N: 282 ![]() |
Leaderite na Metal Scenata sa STATUS QUO !!!
xaxaxaxaxa -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 63 Регистриран: 5-September 03 Град: София Потребител N: 257 ![]() |
Според мен немската школа е най-добрата!! Дойч метал рулз!!!
![]() -------------------- THE LAST BEFORE THE STORM
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
V swiss sa Krokus
BG- Axat USA-Metallica SUP-za France Tezi po prodazbi sa sto prozenta sigurni , 4e sa VODA4i. (ako ne broim new metal papla4ta i grupi kato Gotthard) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 8 Регистриран: 4-February 04 Потребител N: 386 ![]() |
Tova e truden v1pros po koito 6te izlqzat mn i razli4ni mneniq.
V kraina smetka vseki si ima pravo na izbor , no ako b1da 4esten za mene nai-dobrite si ostavat britancite : Black Sabbath , Iron Maiden , Judas Priest , Saxon i ... I nemcite ne sa za podcenqvane , no trqbva da se ima predvi4 4e ako ne bqha britancite ( nai ve4e vsi4ko tr1gna ot Black Sabbath ) ne se znae dali nqkoi ot sega6nite nemski grupi 6teha da s16tesvuvat izob6to ! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 20-May 04 Град: Transilvania Потребител N: 490 ![]() |
Spored men naq dobri strani za black metal sa Norvegiq I Germaniq,su6to taka i
ruskite black metal grupi sa dobri.Za death metal sa bezsporno USA i Pol6a.Ot trash metal grupite me kefqt germanskite,no ne slu6am mnogo trash metal ,taka 4e mnenieto mi ne e kompetentno.Za viking metal sa nai dobri,razbira se,skandinavskite strani.Drugi stilove po4ti ne slu6am i zatova ne moga da predcenq. -------------------- So Pure... So Cold
Transilvanian Hunger |
|
|
![]()
Коментар
|
|
САЩ
Великобритания Швеция това е. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Welikobritaniq
Shweciq Germaniq -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Сащ и групите около по смислени европейски лейбъли
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
moje bi angliq i usa donqkyde germaniq wypreki 4e heavy grupite im s nqkoi izklyu4eniq sa kato ot kalyp izkarani
skandinawiq .... dobri strani za metyla ... dobri strani za muzikata e tam kydeto ima pazar ... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sw1tched @ May 25 2004, 12:04 AM) Сащ и групите около по смислени европейски лейбъли ![]() Лейбълите не са виновни че в някои страни никой не прави нищо хубаво. Германия - там има няква свръх продуктивност. Може да има някви светни групи, но на всяка от тях противостоят поне 100 гадни посредствени комерсиално избълвани лайна. Това е германската сцена. Швеция, въобще по-северните страни - ами от там има такива култови неща - Entombed(то само тва стига), The Haunted, цялата вълна мелодичен дет, най-вече In Flames и Dark Tranquillity.. Англия - без да задълбавам в някви неща дето само аз ги слушам(като Stampin Ground) е достатъчно да спомена Naplam Death и дискусията свършва Амам най-важното е че Герамания съкс. И тва е! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 20-May 04 Град: Transilvania Потребител N: 490 ![]() |
Ne sym syglasen sys SepulTeraHead za Germaniq.Nemskata black metal scena e edna ot naq dobrite,a moje bi i naq dobrata v momenta.Trash metal ne slu6am mnogo ,no nemskiti trash metal grupi kato Sodom i Kreator sa mnogo dobri.
-------------------- So Pure... So Cold
Transilvanian Hunger |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мислъта ми беше, че наистина има добри. Но заради свръхпродуктивността има и мнооооооооого повече тъпотии. А това че блек метъл сцената е силна, не го приемам за аргумент. Лично аз де....
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Скандинавските страни
Германия Русия Американците са добри в Thrash-a и Death-a(немелодичния) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
севера му е майката....поне за блека специално
но не мисля че има определени места в които излизат по качествени неща, защото на пример от БГ също могат да излизат добри неща но ги няма средствата иначе таланта си е индивидуален за всяка личност, нация и от там за държавите ..... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 233 Регистриран: 2-May 04 Град: Where dragons fly into the starlit sky, in the high white tower built by magical power. Потребител N: 475 ![]() |
Учудва ме колко малко хора споменаха Германия. Напоследък от ден на ден все повече и повече се убеждавам, че в/от тая държава метъла рулира. То не са Guardian, не са Edguy (респ. Avantasia), Helloween, Gamma Ray.... Все легендарни имена.
-------------------- Born of Black Wind, Fire & Steel,
Fighting for Metal, Metal that's real, Dragons of Metal will always be there Forever together we'll fly though the air |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Deutschland
Sverige Suomi England ... USA -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(The Metal Dragon @ May 25 2004, 04:17 PM) Учудва ме колко малко хора споменаха Германия. Напоследък от ден на ден все повече и повече се убеждавам, че в/от тая държава метъла рулира. То не са Guardian, не са Edguy (респ. Avantasia), Helloween, Gamma Ray.... Все легендарни имена. Германците определено правят много добър метъл.Пропуснах да кажа и Великобритания... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Специааааааааааааално за България мога да заявя съвсем отговорно, че свясна група няма.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ May 25 2004, 09:18 PM) Специааааааааааааално за България мога да заявя съвсем отговорно, че свясна група няма. Никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, , никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога, никога не забравяй Tr00 Norsk! По полека, мъжки. Този коментар е бил редактиран от Warrior Of Ice на May 26 2004, 11:08 AM -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Зиги,имаш предвид Украйна... Русия няма хубави,Украйна е величието...
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Knjaz Varggoth @ May 25 2004, 10:14 PM) Зиги,имаш предвид Украйна... Русия няма хубави,Украйна е величието... Ashen Light,Sunchariot,Temnozor и много други! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Σαμο Темнозор ζαψηιταμ οτ τεζι....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Украйна-Nokturnal Mortum и Lucifigum(нали така се пишеше).Не знам други,а що се отнася до Ashen Light и Sunchariot това са особено добри Pagan Black банди правещи музика пак на славянска тематика.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Знам,набавил съм се и с тях,ама голяма част от тези от тях са от украйна...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Knjaz Varggoth @ May 25 2004, 10:20 PM) Σαμο Темнозор ζαψηιταμ οτ τεζι.... Тва отива в "Що Делает?", въпреки че не знам кво означава... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 233 Регистриран: 2-May 04 Град: Where dragons fly into the starlit sky, in the high white tower built by magical power. Потребител N: 475 ![]() |
Ако правилно го разчетох означава:
"Само Темнозор зачитам от тези...." макар че онова "пси-ета" не знам как може да се прочете като "ч" ![]() -------------------- Born of Black Wind, Fire & Steel,
Fighting for Metal, Metal that's real, Dragons of Metal will always be there Forever together we'll fly though the air |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защото е "c" u "h".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да бееее, вярно! Леле, хем че проверих как точно се пише това, и пак не се сетих защо е "ч". Ок, само не разбрах защо все пак пишеш на гръцки....
-------------------- Born of Black Wind, Fire & Steel,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Защото гръцкият е хубав,древен език... Мога да го говоря от както се помня... Да не говорим от кога мога да говоря на английски...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ May 24 2004, 10:24 PM) САЩ Цитат Германия - там има няква свръх продуктивност. Може да има някви светни групи, но на всяка от тях противостоят поне 100 гадни посредствени комерсиално избълвани лайна. Това е германската сцена. Някои хора не се усещат какви ги бълват... ![]() ![]() Btw, за кои немски групи говориш? В частност? Кои са тези "100 гадни посредствени комерсиално избълвани лайна"? Примери, батка, примери...? Или може ми фактът, че в момента Германия е водещата световна хеви метъл сила е причината за необоснованите ти брътвежи? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ами... доколкото аз съм наясно наистина е пълно с пънк/рок комерсиални групички там.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сигурно и комерсиални денс-поп групички се намират...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Специааааааааааааално за България мога да заявя съвсем отговорно, че свясна група няма. ooooooooooooopredeeeeeeeleno ne sym syglasen |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 17-May 04 Град: София Потребител N: 489 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ May 26 2004, 09:16 AM) в момента Германия е водещата световна хеви метъл сила Абсолютно!!! ![]() ![]() Иначе скандинавието хич не е за пренебрегване. И като че ли има известно (разбира се условно) стилово деление там. Швеция - дет, Норвегия - блек (бляк ![]() ![]() Англия...от нея тръгна всичко. Някога. Тва й признавам. Иначе в по-ново време... ![]() А САЩ - много малко качество в днешно време, много. То и тва са най-отявлените страни по производство на МУЗИКА! ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат в момента Германия е водещата световна хеви метъл сила i kakto 90 % ot typite amerikanski sme6ni moderni grupi4ki si prilichat taka i kato slu6am nemsko heavy imam 4ustwoto 4e pri malko po malko otdleneo wnimanie 4e slu6am edna grupa |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 17-May 04 Град: София Потребител N: 489 ![]() |
Ами това е защото не си слушал внимателно, или качествено
![]() Не, съгласна съм че има може би прекалено много групички, подражателни и ненужни. Но, определено ИМА и МНОГО добри и то не само от ранга на всеизвестните Guardian i Helloween. Пример: Persuader ![]() ![]() ![]() ![]() Та винаги има какво да се отсее. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 64 Регистриран: 6-September 03 Град: Stuttgart Потребител N: 258 ![]() |
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>NORGE</span>
Цитат Nemskata black metal scena e edna ot naq dobrite,a moje bi i naq dobrata v momenta. Тука само мога да се изсмея ![]() ![]() ![]() Братле, изброй ми 10 немски групи, които още съществуват и правят свестен блек и пак ше си говорим ![]() ![]() ![]() ![]() Сребърен медал за Швеция, смятам коментара е излишен при имена като Амон Амарт, Армагеда, Опет, Дисекшън, Винтерзорг, ХипокрЪси и останалите мелодик-дет, блек и фолк чорбаджии ![]() Бронзов медал за Финландия - пак без коментар ![]() (Impaled Nazarene, Finntroll, Horna, Moonsorrow, Norder че ако щете и COB, Nightwish, Amorphis i Apocalyptica) и над всички тези величия - Tr0 N0rsk ![]() -------------------- BlackFuckinMetal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ May 26 2004, 11:16 AM) Говори ми нашият за свръхпродуктивност и посредственост, а не вижда, че така наречената "американска метъл сцена" в огромната си част (оставяме настрана прогресив направлението) е залята от музикалния вариант на веригата ресторанти за бързо хранене Макдоналдс. ![]() Ще оставя музиката да говори вместо мен: Killswitch Engage - The End Of Heartache В първата сецмица от издаването си албумът продаде 36 000 копя, което красноречиво показва, че не става въпрос за няква си случайна банда. Друго - говорим за метъл. Ти многократно си казвал как комерсиалния поп ала-linkin-gay-park не го броиш за метъл. Почваш да си противоречиш на себе си. Щом трябва да се плюе Америка, изведнъж тея групи стават метъл. А иначе не са. Така ли? Чуйте също Shadows Fall и God Forbid.... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ May 27 2004, 09:41 AM) Друго - говорим за метъл. Ти многократно си казвал как комерсиалния поп ала-linkin-gay-park не го броиш за метъл. Почваш да си противоречиш на себе си. Щом трябва да се плюе Америка, изведнъж тея групи стават метъл. А иначе не са. Така ли? За тях говоря, защото имам чувството, че ти ги имаш за метъл... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
За вбъдеще не се доверявай толкова на чувствата си.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
KSE, Chimaira, Machine Head не са никакъв метъл, те са просто направени по матрица, и леймърите като Стефан ги смятат за метъл
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нали знаеш, Боби, че една лястовичка пролет не прави...
![]() ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Малко се объркваш, като определяш кое точно е сцената. Nevermore не бяха ли от Америка? Сиатъл? Ама те са гаден нео метъл, нали!?!?!?
Свали ли The End Of Hearthache? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
При дета и траша историята е друга, макар и там напоследък нещата да са в лек застой... Exodus и Death Angel се поразбудиха - похвално, но освен тях, Slayer и Megadeth, от кого да очакваме нещо тази година?
Впрочем с Боби много добре знаете за коя сцена говорех по-горе. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
ако говориш за new school ..\m/ PRONG \m/
Prong - Regal в момента това слушам и просто не мога да не го кажа...твърдо, РИФОВЕ, ..дори соло по дяволите, вокалист който никак не е "лигав" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пее с гъза си, ама не е лигав в никакъв случай...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ May 27 2004, 08:39 AM) Nevermore не бяха ли от Америка? Сиатъл? Ама те са гаден нео метъл, нали!?!?!? Mного се надявам това изказване да е с обратен смисъл. Щото колкото и да следих контекста все ми звучи като обида по хубавата група... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Dead Heart In A Dead World >>>>>>>>>>>> всеки албум на европейска група от последните 4 години.
Мисля че това обяснява всичко. Сега проверих. Верно са от Cиатъл. 1 : 0 за Америка. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ May 27 2004, 11:50 AM) При дета и траша историята е друга, макар и там напоследък нещата да са в лек застой... Exodus и Death Angel се поразбудиха - похвално, но освен тях, Slayer и Megadeth, от кого да очакваме нещо тази година? Впрочем с Боби много добре знаете за коя сцена говорех по-горе. ![]() Абе нали си имаме Ню Фейт. А за сцената... Американскят траш (ако за това говорите) си е силен... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Carpathian_Wolf @ May 26 2004, 05:20 PM) NORGE Цитат Nemskata black metal scena e edna ot naq dobrite,a moje bi i naq dobrata v momenta. Тука само мога да се изсмея ![]() ![]() ![]() Братле, изброй ми 10 немски групи, които още съществуват и правят свестен блек и пак ше си говорим ![]() ![]() ![]() ![]() Сребърен медал за Швеция, смятам коментара е излишен при имена като Амон Амарт, Армагеда, Опет, Дисекшън, Винтерзорг, ХипокрЪси и останалите мелодик-дет, блек и фолк чорбаджии ![]() Бронзов медал за Финландия - пак без коментар ![]() (Impaled Nazarene, Finntroll, Horna, Moonsorrow, Norder че ако щете и COB, Nightwish, Amorphis i Apocalyptica) и над всички тези величия - Tr0 N0rsk ![]() Забравяш Moonblood,Mystic Circle... Не мисля,че са за бесило...А от австрийците сега се сещам за Abigor. Иначе за Финландия са абсолютно прави,но аз дадох общото "скандинавски страни".Това са групи като Moonsorrow,Darkwoods My Betrothed,Azaghal,Catamenia и много други,за които не мога да се сетя в момента.Говоря за Black Metal де! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 182 Регистриран: 3-January 04 Потребител N: 364 ![]() |
Германия!!!
-------------------- "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV
will be fought with sticks and stones." -- Albert Einstein |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(alpha prime @ May 26 2004, 03:07 PM) i kakto 90 % ot typite amerikanski sme6ni moderni grupi4ki si prilichat taka i kato slu6am nemsko heavy imam 4ustwoto 4e pri malko po malko otdleneo wnimanie 4e slu6am edna grupa Браво бе, ти ми разкри нещо съвсем ново. Ако не намираш никаква разлика между Blind Guardian и Helloween => ![]() ![]() ![]() ![]() Не схванах само защо толкова залайхте по американците. И там, както и абсолютно навсякъде другаде се правят и хиляди вагони комерсиални и не чак толкова комерсиални глупости, и пак си има групи, заслужаващи уважение (няма да споменавам, защото според това, което човек харесва, може да каже различни неща). И в тая връзка ми хрумва една мъдра мисъл сега: за добрия метъл граници няма, ама гадните шваби постоянно ходят по концерти! -------------------- Born of Black Wind, Fire & Steel,
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 9th July 2025 - 02:47 AM |