Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кои са лидерите на метъл сцената?
.::Metal World::. Форуми > Metal > Metal / Rock / Hardcore / Gothic / Industrial
Страници: 1, 2, 3, 4, 5
no remorse
Според мен немците са номер 1 (толкова яки групи има icon_headbang[1].gif), а според вас???
Warrior Of Ice
Трудно е да се каже еднозначно... Немците наистина са изключително силни, но италианската и финландската школи също не са за подценяване! smile.gif Шведите също ги бива... Важно е да има разнообразие, пък кой е най-добър, всеки сам си решава.
alpha prime
icon_headbang[1].gif NWOBHM icon_headbang[1].gif
icon_headbang[1].gif New Wave Of Brititsh Heavy Metal icon_headbang[1].gif
no remorse
Имах предвид през последните години, а NWOBHM мисля,че се отнасяше за началото на 80-те wink.gif или греша (феновете на MAIDEN могат да ме поправят smile.gif ),а що се отнася до италианците тук виждам малко пристрастност (RHAPSODY wink.gif ).
Bitango
германците, англичаните....
alpha prime
wse o6te nikoi ne moje da stigne uspehite na NWOBHM ot onezi godini taka 4e wse o6te sa lideri (eh 80-te bqha ludi godini )
de da bqh jiwal togawa guitar.gif
no remorse
Е някои имахме това щастие icon_headbang[1].gif
Warrior Of Ice
Цитат
що се отнася до италианците тук виждам малко пристрастност (RHAPSODY).

А, не са само те... smile.gif Има редица здрави италиански банди - Domine, White Skull, Arachnes, Skylark, Drakkar, Labyrinth, Vision Divine, Secret Sphere, Heimdall, Beholder и още доста други.
no remorse
Абсолютно вярно smile.gif , особенно White Skull и Drakkar super.gif
alpha prime
Цитат
Абсолютно вярно smile.gif , особенно White Skull и Drakkar super.gif

nqkoi mi be6e kazal 4e white skull sa norwejci ... mai me e zabludil ....
btw .... swedite kyrtqt mifki icon_headbang[1].gif icon_headbang[1].gif
no remorse
Hammerfall определено icon_headbang[1].gif
SepulTeraHead
В Камбоджа сцената е много силна. icon_headbang[1].gif NWOCHM icon_headbang[1].gif
alpha prime
am ... amerikancite sa silni da ne zabrawqme iced earth i manowar i o6te mnoo grupi det ne sa se6tam imena hihihihi sled w4era neznam kak si pomnq imeto smile.gif
no remorse
Iced Earth и Manowar наистина са велики,но съпоставете BLIND GUARDIAN ,ED GUY , GAMMA RAY,GRAVE DIGGER,HELLOWEEN,METALIUM,PRIMAL FEAR,RUNNING WILD,SINNER,IRON SAVIOR и още много icon_headbang[1].gif немски банди на другите и заключението според мен е очевадно blink.gif
Warrior Of Ice
За немците си прав - те разрушават всичко по пътя си... biggrin.gif Но американците също не са за подценяване. Това Jag Panzer, Jacob's Dream, Virgin Steele, Armored Saint, Steel Prophet - все талантливи банди. Старите неща на Omen също са доста силни...
no remorse
Virgin Steele - жестока група icon_headbang[1].gif
Myrtviqt_zvqr
Като се каже немски метъл и няма нужда от повече коментар мисля.

Дали заради лични мои пристрастия към всичко немско (и извън музиката), дали защото наистина са добри, но.... от немския метъл по-хубаво не мога да си представя....
no remorse
Сигурно им е вродено biggrin.gif
blood_freak
а бе от сичко по малко викам аз ... мисля че от всяка част на света има добри и не чак толква стоиностни банди тъи че...
Peter
Ne smqtam 4e ima vode6ta naciq (hm... taq duma ne me kefi) v heavy-to... Vse pak ne mojem da si vadim takiva izvodi, ot razli4ni durjavi ima razli4ni qki bandi.
Ataegina
Цитат
Като се каже немски метъл и няма нужда от повече коментар мисля.

Дали заради лични мои пристрастия към всичко немско (и извън музиката), дали защото наистина са добри, но.... от немския метъл по-хубаво не мога да си представя....

absolutno otnasqshto se i za men - totalno nadmoshtie
alpha prime
am manowar, iced earth, hammerfall, maiden i o6te mnogo... ebasi tipi4nite nemci wink.gif wode6at naciq w momenta nqma ima mnoo qki bandi ot nawsqkyde iz sweta daje i w bg...
Souldestroyer
sorry pichove ama za sviasen melodichen metal nikoi nemoje da nadmine finlandcite i shvedite ama inache i germancite ne sa nikak zle
Beoulf
Цитат
В Камбоджа сцената е много силна.  NWOCHM 

абсолютно и неоспоримо!!!

иначе Virgin steelE - май бяха Американци, докато
Jag Panzer - немци ???
или греша ???

а пък SODOM?!?

ЛЕЛЕ КАКВО НИ ЧАКА!!!!
Warrior Of Ice
Jag Panzer също са американци, не им гледай името... wink.gif biggrin.gif
Sw1tched
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 7 2003, 04:52 PM)
В Камбоджа сцената е много силна. icon_headbang[1].gif NWOCHM icon_headbang[1].gif

хехе най-добрата хеви метъл сцена е там където ли липсва хевито smile.gif..бъзикам се..
SepulTeraHead
icon_headbang[1].gif NEW WAVE OF CAMBODIAN HEAVY METAL icon_headbang[1].gif
bgm
mi manowar sa nai-iakite, kwo poweche
Thor
Ами то отвсякъде си има яки групи:

От америка в момента са най-яки Chamaira (ех, още две седмици и съм им на концерт icon_headbang[1].gif ) , но иначе там беше позамряло.

Германия и Финландия в момента, а пък Англия се загуби някъде sad.gif

ПС Manowar са англичани а не американци както някой каза. Били са 'roadies' на Блак Сабът.
Warrior Of Ice
Цитат(Thor @ Jan 12 2004, 09:24 PM)
ПС Manowar са англичани а не американци както някой каза. Били са 'roadies' на Блак Сабът.

А нима Black Sabbath са провеждали концерти само на Острова? wink.gif

Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"... biggrin.gif
no remorse
В следващите 1-2 месеца EDGUY, METALIUM, PRIMAL FEAR, U.D.O., AXEL RUDI PELL, IRON SAVIOR с новите си албуми ще потвърдят тезата ми за водещата роля на немския heavy metal!!! icon_headbang[1].gif
alpha prime
В следващите 1-2 месеца EDGUY, METALIUM, PRIMAL FEAR, U.D.O., AXEL RUDI PELL, IRON SAVIOR с новите си албуми ще потвърдят тезата ми за водещата роля на немския heavy metal!!!
------------------------------------------------------------------------------
edguy .... eh ot kolko wreme 4akam nowi ne6ta koncerta ne me wpe4atli osobeno ne 4e e lo6 ama o4akwah powe4e ... smile.gif
Svetyl
Iron Maiden pokazaha che si ostawat heavy metal lideri s nowiq si album.
SepulTeraHead
Показаха дедовия.
Svetyl
E wqrno che weche ne sa pyrwa mladost:)
alpha prime
Цитат
Iron Maiden pokazaha che si ostawat heavy metal lideri s nowiq si
album.

icon_headbang[1].gif dance of death icon_headbang[1].gif
bgm
Цитат(Svetyl @ Jan 17 2004, 01:17 PM)
E wqrno che weche ne sa pyrwa mladost:)

HAEAHEHAHEAHEAHE.

icon_headbang[1].gif ADEKWATEN KOMENTAR icon_headbang[1].gif
alpha prime
staroto wino da ne bi da e po lo6o ... dokolkot znam e to4no obratnoto wink.gif
Warrior Of Ice
И за мен "Dance Of Death" е един от музикалните гвоздеи на изминалата година. Без да блести с особена оригиналност на фона на постигнатото в "Brave New World", албумът разкрива за пореден път творческия потенциал на Iron Maiden...
Svetyl
Kakto ne blesti s originalnost, za mene e moje bi wtoriq po sila album sled Brave New World.
no remorse
Прослушах новите албуми на Metalium "As One - Chapter Four" и Primal Fear "Devil's Ground" icon_headbang[1].gif super.gif icon_headbang[1].gif , наред е Tobias Sammet guitar.gif guitar.gif - немците в атака biggrin.gif .
Inferno
Цитат(Souldestroyer @ Dec 22 2003, 12:18 AM)
sorry pichove ama za sviasen melodichen metal nikoi nemoje da nadmine finlandcite i shvedite ama inache i germancite ne sa nikak zle

Що си мислиш, че европейски хеви-метъл е равно на мелодичен метъл.
Т'ва че Хелоуин прекаляват с мелодичността не ги прави създатели на тоя стил.

Цитат
Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"... 

Баш по американски си звучат - напомпано, изкуствено и с мисълта, че са номер във всяко отношение
Warrior Of Ice
Цитат(Inferno @ Jan 25 2004, 05:46 PM)
Цитат
Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"... 

Баш по американски си звучат - напомпано, изкуствено и с мисълта, че са номер във всяко отношение

Остави нагласата и посланията, в музиката им не намирам нищо изкуствено. wink.gif Имат оригинални композиции, отлични музиканти са, имат стил, който сами са изградили...
Zeratul
Лично харесвам HammerFall, Manowar, Blind Guardian, Iced Earth, Motorhead, Running Wild, Iron Maiden...
Много са, а честно казано не съм се замислял, от кои страни са.
Не ми е трябвало особено.
И честно казано не виждам особен смисъл да помня! smile.gif
Inferno
Цитат(Warrior Of Ice @ Jan 25 2004, 06:01 PM)
Остави нагласата и посланията, в музиката им не намирам нищо изкуствено. wink.gif Имат оригинални композиции, отлични музиканти са, имат стил, който сами са изградили...

Не е съвсем така, но карай да върви.
Друг е въпросът, че са по-тачени в Европа, отколкото at home.
Следвайки твоите разсъждания трябва да обявим, че всичките прог-метъли от 80-те звучат по европейски wink.gif
Warrior Of Ice
Цитат(Inferno @ Jan 25 2004, 08:07 PM)
Следвайки твоите разсъждания трябва да обявим, че всичките прог-метъли от 80-те звучат по европейски wink.gif

Не вади от контекста на думите ми изводи, каквито въобще не съм имал предвид... wink.gif Ставаше въпрос за изкуствеността, а не за "европейското" звучене.
alpha prime
wsy6nost w poslaniqta im namiram dosta izkustwenost .... ina4e vza muzikata ima nqkoi popdadeniq
SAXON
Otkude da si kradna starite Omen !!!
SAXON
Leaderite na Metal Scenata sa STATUS QUO !!!
xaxaxaxaxa
Spirit Crusher
Според мен немската школа е най-добрата!! Дойч метал рулз!!! headbang[1].gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.