no remorse
Dec 5 2003, 11:41 AM
Според мен немците са номер 1 (толкова яки групи има
![icon_headbang[1].gif](http://www.metal-world.info/forum/style_emoticons/default/icon_headbang[1].gif)
), а според вас???
Warrior Of Ice
Dec 5 2003, 01:04 PM
Трудно е да се каже еднозначно... Немците наистина са изключително силни, но италианската и финландската школи също не са за подценяване!

Шведите също ги бива... Важно е да има разнообразие, пък кой е най-добър, всеки сам си решава.
alpha prime
Dec 5 2003, 01:28 PM
no remorse
Dec 5 2003, 01:52 PM
Имах предвид през последните години, а NWOBHM мисля,че се отнасяше за началото на 80-те

или греша (феновете на MAIDEN могат да ме поправят

),а що се отнася до италианците тук виждам малко пристрастност (RHAPSODY

).
Bitango
Dec 5 2003, 01:53 PM
германците, англичаните....
alpha prime
Dec 5 2003, 02:00 PM
wse o6te nikoi ne moje da stigne uspehite na NWOBHM ot onezi godini taka 4e wse o6te sa lideri (eh 80-te bqha ludi godini )
de da bqh jiwal togawa
no remorse
Dec 5 2003, 02:10 PM
Е някои имахме това щастие
Warrior Of Ice
Dec 6 2003, 12:46 PM
Цитат
що се отнася до италианците тук виждам малко пристрастност (RHAPSODY).
А, не са само те...

Има редица здрави италиански банди - Domine, White Skull, Arachnes, Skylark, Drakkar, Labyrinth, Vision Divine, Secret Sphere, Heimdall, Beholder и още доста други.
no remorse
Dec 6 2003, 05:49 PM
Абсолютно вярно

, особенно White Skull и Drakkar
alpha prime
Dec 7 2003, 02:05 AM
Цитат
Абсолютно вярно smile.gif , особенно White Skull и Drakkar super.gif
nqkoi mi be6e kazal 4e white skull sa norwejci ... mai me e zabludil ....
btw .... swedite kyrtqt mifki
no remorse
Dec 7 2003, 07:31 AM
Hammerfall определено
SepulTeraHead
Dec 7 2003, 03:52 PM
В Камбоджа сцената е много силна.
![icon_headbang[1].gif](http://www.metal-world.info/forum/style_emoticons/default/icon_headbang[1].gif)
NWOCHM
alpha prime
Dec 9 2003, 03:02 PM
am ... amerikancite sa silni da ne zabrawqme iced earth i manowar i o6te mnoo grupi det ne sa se6tam imena hihihihi sled w4era neznam kak si pomnq imeto
no remorse
Dec 9 2003, 04:15 PM
Iced Earth и Manowar наистина са велики,но съпоставете BLIND GUARDIAN ,ED GUY , GAMMA RAY,GRAVE DIGGER,HELLOWEEN,METALIUM,PRIMAL FEAR,RUNNING WILD,SINNER,IRON SAVIOR и още много
немски банди на другите и заключението според мен е очевадно
Warrior Of Ice
Dec 9 2003, 06:04 PM
За немците си прав - те разрушават всичко по пътя си...

Но американците също не са за подценяване. Това Jag Panzer, Jacob's Dream, Virgin Steele, Armored Saint, Steel Prophet - все талантливи банди. Старите неща на Omen също са доста силни...
no remorse
Dec 9 2003, 06:42 PM
Virgin Steele - жестока група
Myrtviqt_zvqr
Dec 11 2003, 01:11 PM
Като се каже немски метъл и няма нужда от повече коментар мисля.
Дали заради лични мои пристрастия към всичко немско (и извън музиката), дали защото наистина са добри, но.... от немския метъл по-хубаво не мога да си представя....
no remorse
Dec 11 2003, 01:29 PM
Сигурно им е вродено
blood_freak
Dec 11 2003, 03:16 PM
а бе от сичко по малко викам аз ... мисля че от всяка част на света има добри и не чак толква стоиностни банди тъи че...
Peter
Dec 13 2003, 07:37 PM
Ne smqtam 4e ima vode6ta naciq (hm... taq duma ne me kefi) v heavy-to... Vse pak ne mojem da si vadim takiva izvodi, ot razli4ni durjavi ima razli4ni qki bandi.
Ataegina
Dec 14 2003, 09:20 PM
Цитат
Като се каже немски метъл и няма нужда от повече коментар мисля.
Дали заради лични мои пристрастия към всичко немско (и извън музиката), дали защото наистина са добри, но.... от немския метъл по-хубаво не мога да си представя....
absolutno otnasqshto se i za men - totalno nadmoshtie
alpha prime
Dec 16 2003, 11:25 AM
am manowar, iced earth, hammerfall, maiden i o6te mnogo... ebasi tipi4nite nemci

wode6at naciq w momenta nqma ima mnoo qki bandi ot nawsqkyde iz sweta daje i w bg...
Souldestroyer
Dec 22 2003, 12:18 AM
sorry pichove ama za sviasen melodichen metal nikoi nemoje da nadmine finlandcite i shvedite ama inache i germancite ne sa nikak zle
Beoulf
Dec 29 2003, 01:00 AM
Цитат
В Камбоджа сцената е много силна. NWOCHM
абсолютно и неоспоримо!!!
иначе Virgin steelE - май бяха Американци, докато
Jag Panzer - немци ???
или греша ???
а пък SODOM?!?
ЛЕЛЕ КАКВО НИ ЧАКА!!!!
Warrior Of Ice
Dec 29 2003, 05:31 PM
Jag Panzer също са американци, не им гледай името...
Sw1tched
Dec 29 2003, 05:48 PM
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 7 2003, 04:52 PM)
В Камбоджа сцената е много силна.
NWOCHM
хехе най-добрата хеви метъл сцена е там където ли липсва хевито

..бъзикам се..
SepulTeraHead
Jan 8 2004, 07:02 PM
NEW WAVE OF CAMBODIAN HEAVY METAL
mi manowar sa nai-iakite, kwo poweche
Thor
Jan 12 2004, 09:24 PM
Ами то отвсякъде си има яки групи:
От америка в момента са най-яки Chamaira (ех, още две седмици и съм им на концерт
) , но иначе там беше позамряло.
Германия и Финландия в момента, а пък Англия се загуби някъде
ПС Manowar са англичани а не американци както някой каза. Били са 'roadies' на Блак Сабът.
Warrior Of Ice
Jan 12 2004, 10:07 PM
Цитат(Thor @ Jan 12 2004, 09:24 PM)
ПС Manowar са англичани а не американци както някой каза. Били са 'roadies' на Блак Сабът.
А нима Black Sabbath са провеждали концерти само на Острова?
Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"...
no remorse
Jan 13 2004, 09:02 AM
В следващите 1-2 месеца EDGUY, METALIUM, PRIMAL FEAR, U.D.O., AXEL RUDI PELL, IRON SAVIOR с новите си албуми ще потвърдят тезата ми за водещата роля на немския heavy metal!!!
alpha prime
Jan 13 2004, 01:39 PM
В следващите 1-2 месеца EDGUY, METALIUM, PRIMAL FEAR, U.D.O., AXEL RUDI PELL, IRON SAVIOR с новите си албуми ще потвърдят тезата ми за водещата роля на немския heavy metal!!!
------------------------------------------------------------------------------
edguy .... eh ot kolko wreme 4akam nowi ne6ta koncerta ne me wpe4atli osobeno ne 4e e lo6 ama o4akwah powe4e ...
Svetyl
Jan 17 2004, 11:50 AM
Iron Maiden pokazaha che si ostawat heavy metal lideri s nowiq si album.
SepulTeraHead
Jan 17 2004, 12:08 PM
Показаха дедовия.
Svetyl
Jan 17 2004, 12:17 PM
E wqrno che weche ne sa pyrwa mladost:)
alpha prime
Jan 17 2004, 02:18 PM
Цитат
Iron Maiden pokazaha che si ostawat heavy metal lideri s nowiq si
album.
dance of death
bgm
Jan 17 2004, 02:26 PM
Цитат(Svetyl @ Jan 17 2004, 01:17 PM)
E wqrno che weche ne sa pyrwa mladost:)
HAEAHEHAHEAHEAHE.
ADEKWATEN KOMENTAR
alpha prime
Jan 17 2004, 02:33 PM
staroto wino da ne bi da e po lo6o ... dokolkot znam e to4no obratnoto
Warrior Of Ice
Jan 18 2004, 02:43 PM
И за мен "Dance Of Death" е един от музикалните гвоздеи на изминалата година. Без да блести с особена оригиналност на фона на постигнатото в "Brave New World", албумът разкрива за пореден път творческия потенциал на Iron Maiden...
Svetyl
Jan 19 2004, 02:24 AM
Kakto ne blesti s originalnost, za mene e moje bi wtoriq po sila album sled Brave New World.
Inferno
Jan 25 2004, 05:46 PM
Цитат(Souldestroyer @ Dec 22 2003, 12:18 AM)
sorry pichove ama za sviasen melodichen metal nikoi nemoje da nadmine finlandcite i shvedite ama inache i germancite ne sa nikak zle
Що си мислиш, че европейски хеви-метъл е равно на мелодичен метъл.
Т'ва че Хелоуин прекаляват с мелодичността не ги прави създатели на тоя стил.
Цитат
Manowar са американци - факт. Друг въпрос е, че не звучат особено "американски"...
Баш по американски си звучат - напомпано, изкуствено и с мисълта, че са номер във всяко отношение
Warrior Of Ice
Jan 25 2004, 06:01 PM
Цитат(Inferno @ Jan 25 2004, 05:46 PM)
Цитат
Баш по американски си звучат - напомпано, изкуствено и с мисълта, че са номер във всяко отношение
Остави нагласата и посланията, в музиката им не намирам нищо изкуствено.

Имат оригинални композиции, отлични музиканти са, имат стил, който сами са изградили...
Zeratul
Jan 25 2004, 06:47 PM
Лично харесвам HammerFall, Manowar, Blind Guardian, Iced Earth, Motorhead, Running Wild, Iron Maiden...
Много са, а честно казано не съм се замислял, от кои страни са.
Не ми е трябвало особено.
И честно казано не виждам особен смисъл да помня!
Inferno
Jan 25 2004, 08:07 PM
Цитат(Warrior Of Ice @ Jan 25 2004, 06:01 PM)
Остави нагласата и посланията, в музиката им не намирам нищо изкуствено.

Имат оригинални композиции, отлични музиканти са, имат стил, който сами са изградили...
Не е съвсем така, но карай да върви.
Друг е въпросът, че са по-тачени в Европа, отколкото at home.
Следвайки твоите разсъждания трябва да обявим, че всичките прог-метъли от 80-те звучат по европейски
Warrior Of Ice
Jan 25 2004, 10:09 PM
Цитат(Inferno @ Jan 25 2004, 08:07 PM)
Следвайки твоите разсъждания трябва да обявим, че всичките прог-метъли от 80-те звучат по европейски

Не вади от контекста на думите ми изводи, каквито въобще не съм имал предвид...

Ставаше въпрос за изкуствеността, а не за "европейското" звучене.
alpha prime
Jan 26 2004, 11:49 AM
wsy6nost w poslaniqta im namiram dosta izkustwenost .... ina4e vza muzikata ima nqkoi popdadeniq
SAXON
Feb 4 2004, 12:11 AM
Otkude da si kradna starite Omen !!!
SAXON
Feb 4 2004, 12:13 AM
Leaderite na Metal Scenata sa STATUS QUO !!!
xaxaxaxaxa
Spirit Crusher
Feb 4 2004, 12:25 PM
Според мен немската школа е най-добрата!! Дойч метал рулз!!!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.