Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> "Стресиращи" парчета, песни...
Urungela
коментар Jan 14 2009, 09:22 PM
Коментар #1

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 87
Регистриран: 21-October 08
Град: Варна
Потребител N: 3059

На всеки се случва да попадне на песен, която да съдържа в себе си нещо неочаквано. В случая, ако ви е интересно, нека обсъдим тези парчета, за които мислите, че съответната "неочаквана" част е излишна. Можем да обсъдим и различни музикални клипове, които поради една или друга причина не съответстват на настроението/текста на песента.

За пример ще дам песента на Cavalera Conspiracy - Terrorize unsure.gif братята Кавалера едва ли знаят що е то чалга,но ПО ДЯВОЛИТЕ начина по който започна тази песен ме накара да направя две-три проверки дали не съм си изтеглила всъщност Софи Маринова... suicide.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори (1 - 11)
Megadeth
коментар Jan 14 2009, 09:58 PM
Коментар #2

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство.

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Vivi
коментар Jan 14 2009, 09:59 PM
Коментар #3

Просветен

Коментари: 251
Регистриран: 6-January 09
Потребител N: 3193

Е... и Rob Zombie внася етно мотиви, но не дразнят. А и за небалканците това е екзотика, не чалга wink.gif

В тази тема ако ще изброяваме групите и песните, които ни дразнят... край няма да има. Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar brickwall.gif . Мога да спомена "Fade to Black" на Metallica, която е една от най-прекрасните песни, но когато запее каубоят, всичко отива по дяволите. Да живеят Apocalyptica, че изсвирват мелодиите на Metallica без най-дразнещото в песните им bowdown.gif

Блъд, не можеш да кажеш, че всичката музика е изкуство и е перфектна така, както е създадена. Няма нищо перфектно и всеки има различни вкус и мнение, та може да критикува според тях.

--------------------
(mooning)

+Quote Post
Megadeth
коментар Jan 14 2009, 10:09 PM
Коментар #4

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Изкуството е пресъздаване на емоциите, съзнанието и културата на човек. Далеч не говоря за комерса. А това, как той е пресъздал това, което иска, е негов избор.

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Jan 14 2009, 10:09 PM
Коментар #5

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Град: София
Потребител N: 1323

Цитат(Vivi @ Jan 14 2009, 09:59 PM) *
Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar

Е, добре все пак, че си ти, за да го кажеш. happy.gif Само дето темата май не е за групи, към цялата дискография на които изпитваме остра непоносимост, ама карай...

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
Vivi
коментар Jan 14 2009, 10:13 PM
Коментар #6

Просветен

О, извинявай - реших, че в метъл форум се говори за поп и Крейдъл suicide.gif
Не съм малоумна, знам какво е изкуството. Това, което ти обясних обаче, е нещо съвсем различно. Всеки има правото да изразява себе си, но същевременно другите имат правото да го критикуват.

Айрин, тяхната дискография не стои като хората в музиката като цяло, както интрото на еди коя си песен не стои като хората в песента според девойката wink.gif

--------------------
(mooning)

+Quote Post
Urungela
коментар Jan 14 2009, 10:28 PM
Коментар #7

Прослушващ метъл
**

Цитат(blood @ Jan 14 2009, 09:58 PM) *
С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство.

E, да... проблема си е мой, че пиша когато не съм в състояние... drinks_drunk.gif Просто ми беше интересно и го начатках докато не съм забравила. whistle.gif Идеята ми беше, че всеки си има собствено мнение и че ако барабаните в една песен например са причината човекът Х да я слуша, то точно тези барабани може да не се харесват на тъпанара Y например... ЗАТОВА СЕ НАРИЧА МНЕНИЕ!!! Никой не може да ми обяснява например колко велики са Manowar с надеждата, че ще го осъзная... защото НЯМА! brickwall.gif

+Quote Post
Vivi
коментар Jan 14 2009, 10:33 PM
Коментар #8

Просветен

Цитат(Urungela @ Jan 14 2009, 10:28 PM) *
Никой не може да ми обяснява например колко велики са Manowar с надеждата, че ще го осъзная... защото НЯМА! brickwall.gif

Кефиш ме excl.gif Добре, че и мъжът ми го осъзна rolleyes.gif

И да, осъзнавам, че в момента спамя.

--------------------
(mooning)

+Quote Post
Rolf
коментар Jan 21 2009, 05:33 PM
Коментар #9

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Едно време като прослушвах Blind Guardian, доста пасажи в песните им ми се виждаха нелогични или зле подредени. Обаче колкото повече слушаш една свястна композиция, толкова по-добре разбираш, че е най-добре да звучи така, както е замислена, а не другояче.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jan 21 2009, 08:03 PM
Коментар #10

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

И на мен на моменти Гардиън са ми били доста "щъкащи" в обратите. Иначе мен трудно нещо ме стресира, не мога да се сетя.

П.п. Подкрепям мановорофобите ^^

--------------------

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар Jan 21 2009, 10:17 PM
Коментар #11

Гост

Песента Man Can Go Through the Gray Stone на Korpiklaani ми звучи все едно са се били напили, и са почнали да пеят прозиволни простотии.

А бе, кво толкова имате против меновар? Особено пък песента Уйълс ъф Файър. Толкова е смислена...
Fast fast, speed speed, burn burn, kill kill, skill skill, learn learn, wheels wheels, fire fire... happy.gif
Обаче наистина имат парчета, които ме кефят много. The Dawn of Battle, Swords in the Wind, Courage, Heart of Steel, т.н.т.

+Quote Post
Urungela
коментар Jan 22 2009, 03:55 PM
Коментар #12

Прослушващ метъл
**

Aми аз пък се чудя как някой може да ги харесва... suicide.gif
Ама виж де, то си е лично мнение...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 23rd June 2025 - 11:37 PM