Здравейте ( Вход | Регистрация )
Jan 14 2009, 09:22 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 21-October 08 Град: Варна Потребител N: 3059 |
На всеки се случва да попадне на песен, която да съдържа в себе си нещо неочаквано. В случая, ако ви е интересно, нека обсъдим тези парчета, за които мислите, че съответната "неочаквана" част е излишна. Можем да обсъдим и различни музикални клипове, които поради една или друга причина не съответстват на настроението/текста на песента.
За пример ще дам песента на Cavalera Conspiracy - Terrorize |
|
|
|
![]() |
Jan 14 2009, 09:58 PM
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 |
С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
|
Jan 14 2009, 09:59 PM
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 |
Е... и Rob Zombie внася етно мотиви, но не дразнят. А и за небалканците това е екзотика, не чалга
В тази тема ако ще изброяваме групите и песните, които ни дразнят... край няма да има. Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar Блъд, не можеш да кажеш, че всичката музика е изкуство и е перфектна така, както е създадена. Няма нищо перфектно и всеки има различни вкус и мнение, та може да критикува според тях. -------------------- (mooning)
|
|
|
|
Jan 14 2009, 10:09 PM
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 |
Изкуството е пресъздаване на емоциите, съзнанието и културата на човек. Далеч не говоря за комерса. А това, как той е пресъздал това, което иска, е негов избор.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
|
Jan 14 2009, 10:09 PM
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 |
Мога да започна с Manowar, за които съм казала, че са по-смешни от Nanowar Е, добре все пак, че си ти, за да го кажеш. -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
|
Jan 14 2009, 10:13 PM
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 251 Регистриран: 6-January 09 Потребител N: 3193 |
О, извинявай - реших, че в метъл форум се говори за поп и Крейдъл
Не съм малоумна, знам какво е изкуството. Това, което ти обясних обаче, е нещо съвсем различно. Всеки има правото да изразява себе си, но същевременно другите имат правото да го критикуват. Айрин, тяхната дискография не стои като хората в музиката като цяло, както интрото на еди коя си песен не стои като хората в песента според девойката -------------------- (mooning)
|
|
|
|
Jan 14 2009, 10:28 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 21-October 08 Град: Варна Потребител N: 3059 |
С няколко препрочитания на темата схванах смисъла й, в който...няма много смисъл. Това, за което говориш е контраст. А нищо в музиката не е излишно, защото това е изкуство. E, да... проблема си е мой, че пиша когато не съм в състояние... |
|
|
|
Jan 14 2009, 10:33 PM
Коментар
|
|
Никой не може да ми обяснява например колко велики са Manowar с надеждата, че ще го осъзная... защото НЯМА! Кефиш ме И да, осъзнавам, че в момента спамя. -------------------- (mooning)
|
|
|
|
Jan 21 2009, 05:33 PM
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 |
Едно време като прослушвах Blind Guardian, доста пасажи в песните им ми се виждаха нелогични или зле подредени. Обаче колкото повече слушаш една свястна композиция, толкова по-добре разбираш, че е най-добре да звучи така, както е замислена, а не другояче.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
|
Jan 21 2009, 08:03 PM
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 |
И на мен на моменти Гардиън са ми били доста "щъкащи" в обратите. Иначе мен трудно нещо ме стресира, не мога да се сетя.
П.п. Подкрепям мановорофобите ^^ -------------------- |
|
|
|
| Гост Void KD (гост) |
Jan 21 2009, 10:17 PM
Коментар
|
|
Гост |
Песента Man Can Go Through the Gray Stone на Korpiklaani ми звучи все едно са се били напили, и са почнали да пеят прозиволни простотии.
А бе, кво толкова имате против меновар? Особено пък песента Уйълс ъф Файър. Толкова е смислена... Fast fast, speed speed, burn burn, kill kill, skill skill, learn learn, wheels wheels, fire fire... Обаче наистина имат парчета, които ме кефят много. The Dawn of Battle, Swords in the Wind, Courage, Heart of Steel, т.н.т. |
|
|
|
Jan 22 2009, 03:55 PM
Коментар
|
|
Aми аз пък се чудя как някой може да ги харесва...
Ама виж де, то си е лично мнение... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 3rd November 2025 - 08:09 PM |