![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Казвам албум.
Следващият го оценява от 1 до 10. Коментира защо. Казва албум. Следващият го оценява... ... Идеята е и да се позаформи и дискусия покрай играта, не просто изреждане на групи и албуми като в останалите игри. Dissection - Storm of the Light's Bane -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Евала, супер смислена тема ми се струва това! Нека обаче има пак правило - 1 или 2 пъти на ден на потребителска глава.
По темата: 7 или 8/10. Много важен албум според мен за по-мелодичния блек, но не любимият ми на Дисекшън. Mного мистична мрачна обложка, подхождаща на съдържанието. Lamb of God - Ashes Of The Wake -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
5 / 10. Яко свирене и по някой и друг ценен риф, но иначе типичния посредствен NWOAHM груув/метълкор, от който ми е втръснало до болка.
Аз ще кажа Bolt Thrower - Realm Of Chaos. P.S. А на "Storm of the Light's Bane" бих дал едно стабилно 10 от 10, тъй като е един от най-емблематичните блек/дет албуми за всички времена. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
7/10 Хаос, в търсене на себе си и силно повлияни от Napalm Death. Бласт бийтовете определено не са тяхната стихия, в "Тhe IVth Crusade" - намериха себе си...
Моето предложение: ARCTURUS - "La masquerade Infеrnale" P.S За сторма съм тотално съгласен с "шефа" 10/10 и за мен. -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
10 от 10. Един от най-уникалните и неповторими албуми изобщо. Образец за това как се прави качествена музика, да не говорим за изпълнителите, които са записали този албум.
Аз давам Gorefest - Chapter 13. -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
8/10 (поне)
С този албум те опипаха почвата за това, което са (бяха) сега, а то не подлежи на съмнения, вярвам. Незрял може би (поредната смяна/допълнение на посоката), но за мен именно това го прави ценен, защото е откровен... Единият от двата ми любими на Gorefest, впрочем. Sceptic - Unbeliever's Script -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Не най-добрият, но все пак много здрав албум на една от най-силните полски банди. 8/10.
Аз ще кажа Cradle of Filth - Dusk... and Her Embrace. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
9/10, като едва не цъкнах десетка. Ужасно любим албум за мен, любимият ми и най-добрият на Кредъл. Олицетворение на това, което е било красивото в метъла през 90-те, частичка от пъзела. Наистина по-малко не бих могъл да дам. Неповторима готическа атмосфера без прекалени изгъзици, в същото време лъха злост и поквара от Дъска.
Amorphis - Tales from the thousand lakes -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
10/10
Най-важният метъл албум на финландската школа, бих казал, и най-добрият на Аморфис. От първата до последната песен размазва, уникално съчетание на мелодия и тежест, както и много фолкърско настроение. Албумът си е просто тотална класика, първият дет ориентиран албум, които съм слушал, впрочем. Да не говорим за супер яката обложка. Моето предложение: Hypocrisy - Hypocrisy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
^^
Как ме изпревари с Аморфиса. 100% 10/10 за него. Аз да питам има ли стилово ограничение за албумите - демек може ли да се пускат пънк, хардкор и т.н.? -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може, въпросът е, че ще са по-малко тези, които имат възможност да го оценят. Немного хора тук слушат пънк/кор по-обстойно.
--- следващият нека отговаря на Хипокриси-то. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28390 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
9/10 за "Hypocrisy". Много идеен албум, един от крайъгълните камъни на модерния мелодичен дет. Наследникът му ми е още по-любим.
Аз ви давам да коментирате Behemoth - Satanica. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Албума, който направи Behemoth това, което са днес. Слабо парче няма, а много от тях се превърнаха в концертни фаворити! - 8.5/10
Аз ви давам - Beyond Twilight - Section X -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Невероятен и меко казано недооценен шедьовър на датчаните. Не желая да го сравнявам с другите им творби, но за сметка на това, когато чуя името му и се сетя за страшната (в буквален и преносем смисъл) история, която представя, в главата ми изникват само концептуални класики като Operation Mindcrime и Streets. Всъщност ако трябва да го опиша с едно изречение, то би казало, че това е модерният прочит на тези и още няколко подобни албума.
Оценката ми е 8/10. На мен, обаче, хич не ми допада идеята в тази тема да говорим за не твърде известни и сравнително нови албуми. По този повод бих ви запитал какво е мнението ви за една доказала се класика, а именно Motorhead - Ace of Spades. v една доказала се класика, която заслужава много повече от 8 думи. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^За мен това е една доказала се класика! 10/10
Едноименния албум на Skid Row.? -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
5/10
Половинчат албум. Няколко хита + рок химни, нещо, което тогава е предизвикало немалък фурор, но от днешна гледна точка не издържа "теста на времето". Неслучайно в момента те сега са там, където са. Достатъчно незапомняща се и еднообразна история, но определено постига тогавашната си цел, колкото и тя да е останала в миналото. Katatonia - Last Fair Deal Gone Down (абстрахирайте се от невъобразимо красивото и невероятно заглавие, защото в противен случай 10/10 се слага дори и без да сте го слушали). -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
9/10
от обложката, която просто крещи 'останах развалина' през песните. неописуемо. оттам е може би любимата ми на Кататония - Teargas. има 1-2 песни, които не ме хващат, затова 9-ка. иначе депресията е налице. всъщност...Кататония е налице, както винаги. няма какво повече да говорим. нека обърнем на малко немска работката: Blind Guardian - Batallions of fear -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Е, няма как аз да не се изкажа при положение, че ти ме накара да го слушам.
Личното ми мнение е, че талантът, който впоследствие ще се разгърне в опусите на групата е все още съвсем неполиран. Макар това комбинацията от красиви мелодии със съвсем суровото звучене има и голяма доза чар. Обаче за да бъда обективен, когато сравня Batallions of Fear с тяхното основно влияние Helloween, то мисля, че става ясно, че Ханси и компания са имали още много за учене. 6.5/10 от мен. Като си казал немско - Primal Fear - Seven Seals. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Много качествена творба и може би първия албум,в който групата толкова директно разкрива че може да звучи и епично - да не забравяме за едноименната песен,която звучи просто невероятно.И въпреки това за мен най-силния им албум се оказва следващият им - 8/10
И аз ви давам една класика,която не е и много метъл но мисля че става за темата - Alice Cooper - Killer -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
оff
5/10 Половинчат албум. Няколко хита + рок химни, нещо, което тогава е предизвикало немалък фурор, но от днешна гледна точка не издържа "теста на времето". Неслучайно в момента те сега са там, където са. Достатъчно незапомняща се и еднообразна история, но определено постига тогавашната си цел, колкото и тя да е останала в миналото. Мри. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
И аз ви давам една класика,която не е и много метъл но мисля че става за темата - Alice Cooper - Killer ООООООО имах го на касетка. Та за албума мн. ме израдваха Dead Babies и Under My Wheels. Един доста силен албум с с доста хубави песни просто една от класиките на Алис Купър. Аз не слушам особенно мн рок но това е един от албумите в колекцията ми ![]() Оценка: 8.5/10 Та да се върнем малко към метъла и към мойта лубима група ![]() -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Последният им албум който става за нещо. След дееволюират с 20 години назад и се превръщат в гаражна група, с цел да привлекат вниманието на многобройните тинейджъри които се кефят на шум.
Велик албум, но предшестващите го Clayman и Whoracle са ми доста повече на сърце. 8/10 Нека сега аз да propose-на King Diamond - The Puppet Master -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 411 Регистриран: 26-July 09 Потребител N: 3509 ![]() |
9/10
Прекрасен концептуален албум! Не, че другите не са концептуални, но с този Кралят се завърна по високите върхове. Прекалено кървав, дори за него и този път с ужасяващ край. Любимият ми е The Eye, a The Puppet Master нареждам веднага след него. Morbid Angel - Blessed Are The Sick -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-May 09 Потребител N: 3437 ![]() |
Любимият ми. А Fall From Grace съм я слушал няколко хиляди пъти.
TORTURE SQAD "Hellbound", аз от поне две години на нищо не съм се кефил повече. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
Ей, два албума ми взехте- на Блайнд и на Праймал!
Извинявам се за спама. Продължете по предложението от горния пост. -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
"Hellbound" си е яка тресня в добрите южноамерикански традиции - 7.5/10. "Pandemonium" обаче беше по-добър.
Аз ви давам Children of Bodom - Hatebreeder. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На този албум и 11 бих му дал. Едно от най-новаторските, впечатляващи и въобще гениални издания на 90-те. Музика, която толкова майсторски обединява в едно елементи от различни метъл направления, че реално ги превръща в нещо качествено ново.
Следва Arch Enemy - Wages Of Sin. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Любимият ми на Арч. Може би перфектният албум, обединяваш техника, мелодия и агресия на едно място. Зверски сола, ама това си е запазена марка на групата, така или иначе. И перфектна Анджела...
9/10 Такам... Slipknot - Iowa ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Болен албум. За мен върха в кариерата на тия юнаци - създаването на една атмосфера на маниакална лудост, която няма никога вече да достигнат.
Изключително притеснителни текстове, много стабилно музиканстване и ефектност, както и да го погледнеш. Албумът впечатлява по един или друг начин. 8/10 Type O Negative - World Coming Down ![]() -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Е, това ако не е шок и ужас... Любимият ми албум! 13/10
![]() Бих го определила като съвършената звукова илюстрация на депресията. Все още просто ме пречупва всеки път, когато го слушам, и в същото време ме кара да преосмислям дали всичко е толкова зле, колкото изглежда. Макар и толкова дълбоко личен, това според мен е албумът, с който Type O Negative може, и трябваше, да достигнат до най-много хора. World Coming Down си остава най-мрачното и емоционално нещо, което са издавали, от тези, които се случват веднъж в живота. Хвърлям ви Believe in Nothing на Paradise Lost. -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би един от най-подценяваните албуми на ПЛ от мен. По първи и втори впечатления /вторите - откъслечни/, не ме впечатли кой знае колко. Не бих го наредил до или пред поне 3-4 други албуми на групата. Въпреки това ПЛ са си ПЛ, затова му двам 7/10.
![]() Unearth - The Oncoming Storm от мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Не лош албум, 6 или 7.
Enslaved - Mardraum: Beyond the Within |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Труден ми е все още за слушане, ако и нещата от там насетне за Енслейвд да тръгнаха в друга музикална насока.
8/10 заради експерименталния характер и за това, че беше един от крайпътните камъни за групата, които не обърнаха колата а я наместиха в идните и коловози пред, които се "прекланям". Loudblast - Sublime Dementia (Да ви върна 16 години назад във времето). -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Жесток албум на една доста подценена банда. Едно от култовите неща в техничния дет. 9/10
А какво мислите за Dark Tranquillity - Projector? -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Жестоко. Най-интересният албум на Транкуилити и най-различният може би в дискографията им. Не ми е толкова любим колкото Character/Damage Done/Галерията, но е страхотен, наистина. Станне прави най-уникалните си вокали в този албум според мен. Само една "Day To End" дава пълен поглед над тихата меланхолия и пластове емоция, наслоили се тук.
9/10. Я като сме тръгнали така да видим какво е мнението за най-одумвания At The Gates. Slaughter of the Soul. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нужно ли е?
10/10. Не 'щото е модно. Просто обичам тоя албум. Не съм трю и първите два не мога да ги слушам, а Terminal Spirit Disease не лъха на величие и грандиозност като тоя. И само те, както казах и преди, могат да се измъкнат с това да повтарят до припадък заглавието на песните в припевите им и то ПАК да е адски готино. Pantera - The Great Southern Trendkill от мен. -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
9.5/10
Няма к'во да кажа, аватарът ми говори. Най-слушаният албум според ласт-а ми, just pure hate. И междудругото Terminal Spirit Disease ми е по-любим, хах. От мен имате... Iced Earth - Burnt Offerings ![]() EDIT: Следващият да оценява и двете предложения ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
6.5*/10
Адски надценяван албум. Според мен е най-недъгавото и скучно творение от ранните им тави. Има някои стойностни песни, но като цяло става за слушане веднъж-два пъти нa година-две и дотам. MACABRE "Dahmer" ![]() * 6 защото последните два албума на бандата (и най-вече последният с Барлоу) определено го бият на дълга дистанция, в посока ЗЛЕ. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Pantera - The Great Southern Trendkill от мен. Така и никой не отговори на това, така че ще се възползвам. 10 / 10 Любимата ми Pantera още от момента, в който го чих за първи път и баща ми мина покрай стаята и каза "тва вече е прекалено"... "War Nerve" ме убива с всичката омраза в нея, "Drag the Waters" също. Двете части на "Suicide Note" не мога да преценя още коя ми е по-важна и на сърцето. Даже Machine Head крадват леко един риф от тука ![]() ![]() Аре оправяйте се... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
За "Dahmer" само добри неща. Извратеняшка атмосфера и перфектно съчетание на стилове. 9/10
Продължаваме с Running Wild - Pile of Skulls. -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Оценката ми е 9/10. Невероятен албум с много силни песни и характерните за чичо Ролф атмосфера и текстове. Да споменем, че в албума е една от най-величествените и класни песни изобщо на Рънинг - Treasure Island.
От мен - REPULSION - HORRIFIED -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Грайндкор класика! 10/10
![]() Marduk - Opus Nocturne -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Може би най-силният Marduk. Зъл и безкомпромисен блек от първа до последна секунда. 10/10
Аз давам Wintersun - Wintersun. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Повод и аз да се включа.
11/10. Не, сериозно, такова чудо рядко се среща. Може ли по-добре? Аз не мога да си го представя. Няма и една грешчица за мен. Като се замисля май ми е любимият албум изобщо. Карта капан от мен. ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
10/10
Много време ми отне да го оценя по достойнство, но в момента го имам за един от най-добрите албуми на Evergrey, а имайки предвид, че са банда без слабо издание, това си е нещо. Редом до "The Inner Circle" го слагам - като качество, защото концептуално, музикално и прочие са доволно различни. Много личен и прочувствен албум, а за мен това е може би най-ценното. Продължаваме с Kamelot - Karma. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
10/10
Невероятен албум без слаба песен и с много потенциал да те накара да се замислиш. Изобщо няма да си направя труда да го сравнявам с други творения на Kamelot, защото всичките (по-нови) ми се струват уникални. Няма и да отличавам отделни песни, защото би било ненужно. Единствено ще отбележа, че трилогията Елизабет е една гениална симбиоза на текст и музика, която почти не съм чувал на други места. Всъщност за такива албуми понякога е трудно да се говори. Следващият получава Judas Priest - Angel of Retribution -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 739 Регистриран: 1-October 09 Град: Варна Потребител N: 3584 ![]() |
Angel of Retribution сравнително добро попадение по мое мнение
![]() Готин албум,но не достатъчно добър за да се доближи даже до Screaming For Vengeance или Defenders of the Faith... Все пак от тоя албум излязоха не 1 или 2 добри парчета ![]() Бих го оценил с 7/10 От мен ... Grim Reaper-Rock You To Hell (87) -------------------- “Some lose all mind and become soul,insane.
some lose all soul and become mind, intellectual. some lose both and become accepted” |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Здрав, класически албум на една от многото качествени NWOBHM банди, които останаха в сянката на Maiden. 8/10
Freedom Call - Stairway To Fairyland -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
10 от 10 за едно от най-силните произведения в немския пауър метъл въобще. Разкошни мелодии, много класически Helloween, чудесни вокали и интересна история зад текстовете. Freedom Call така и не успяха да надминат дебюта си, за жалост.
Интересно ми е какво мислите за Therion - Secret of the Runes. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
10/10 Най-добрият албум на Therion, завършекът на едно дълго и успешно пътуване започнало от `96та с Theli. Разбираемо е донякъде защо след Secret бандата реши да поеме в малко по-различна посока, явно наясно че този шедьовър трябва да остане единствен и неповторим. От всички албуми, засягащи по някакъв начин скандинавската мистика, този я изразява най-добре музикално. Вероятно ако Вагнер беше жив именно пред този албум би се поклонил.
Brainstorm - Soul Temptation -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Същата оценка, любимият ми албум на Brainstorm въобще. Не че някога са изкарвали некачествен запис, но специално в "Soul Temptation" звучат като че ли най-намерили себе си, "есенцията" на бандата е най-изявена - акцентират на мрачно-агресивното си лице най-вече именно там, което пък от своя страна даде идеална основа за един "Liquid Monster" в последствие. Перфектна атмосфера, страхотни композиции, свирене като за последно. Отделно и качеството на целия запис е на светлинни години от всякаква критика, но пък на тях отдавна им е традиция.
Малко разнообразие с Orphanage - By Time Alone, че при мен е на кантар. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Култов албум на една от най-специфичните (макар и подценявани) банди в готик метъла. Има нещо много болно в музиката на тези холандци - от уникалната инструментална атмосфера до ревовете на психопата George. 9/10
Коментирайте Elvenking - Heathenreel. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
Хммммм първият и за мен лично най-добрият албум на тази л=бима моя група. Страхотен саунд, няма слаба песен, чист фолчец такъв какъвто ме кефи. За жалост с последния си албум разбозиха нещата както доста други групи.
Оценка 10+/10 сега някой да споедли мнение за : Dark Empire - Humanity Dethroned -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
6/10
Слабо. За мен - в пъти по-слабо от страхотния предишен/дебютен албум на групата. Чух го веднъж, чух го два пъти, чух го в един приятел - ц. Няма го оня заряд. Иначе свиренето става. Norther - Death Unlimited -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
Ааа, не се сдържам, трябва да дам оценка. 10/10, но аз съм си пристрастна.
![]() Сигурна съм, че повечето не са на това мнение, но това си е един от най-хубавите им албуми. Мнение за Mors Principium Est - The Unborn? -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Я и аз да се включа за сефте...
![]() Любима група, любим албум! От финския мелодет са сред най-яките. 9/10 за албума, само защото Liberation = Termination ми харесва мааалко повече. И аз ще ви дам Tristania - Beyond the Veil. ![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Ти пък нацели един от най-любимите ми албуми въобще. Ако има запис, който да облицова музикално понятието "готик химн", това е именно "Beyond The Veil". Вярно, че е изпреварен от едноименния на Theatre of Tragedy, но затова пък на места звучи много по-стегнато, целенасочено, че и атмосферично. Morten и Vibeke са тандем за пример именно там, за мен си остава перлата в короната от дискографията на Tristania. Никога няма да се надмине това чудовище.
10/10 и един Pyramaze - Legend Of The Bone Carver от мен. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
7.5/10
много любим албум, най-добрият на групата за мен. въпреки това не може да се отрече, че историята е на места изсмукана ужасяващо от пръстите и са налице доста клишета. спомням си колко го циклих цяла 2006 и 2007 - най-вече като отделни песни поради тази клишираност. всъщност, това е може би един от любимите ми концептуални пауър метъл албуми въобще. а She who summoned me е в топ5 любими мои балади. хмм... Pain - Nothing remains the same -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
8/10
Силен албум със запомнящи се текстове и баш Pain звучене. Опредлено сърдържа някои от най-известните парчета на групата, което понякога дразни - колкото и да е яка Shut Your Mouth - на 20тия път писва. Като цялостна композиция, разнообразието е мнгоо на място, изключвайки залагането на популярността на няколко опредлени песни, зарежда. Доволно стабилен край. Не е любимият ми на групата, но не помня да съм имала лоши впечатления от слушането му. Eleanor Rigby си егати странният кавър. Зарибява. Peter Tägtgren ![]() От мен... In Flames - Come Clarity -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
0/10
Никога не съм можел да ги трая. А това е и от най-отвратителните им албуми. Pink Floyd - Atom Heart Mother -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
-3/10
Никога не съм можел да ги трая. А и албумът е отвратителен. Satyricon - Nemesis Divina |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Никога не съм можел да ги трая. Странна любима група си си избрал тогава, особено предвид последните им албуми... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
^^ 8/10, него съм им слушал най-много.
Aborted - The Purity of Perversion |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Жесток албум, макар че със следващите два го надминават. Така или иначе, образец в бруталния дет. 9/10
Ensiferum - Iron -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Едно от най-силните фолк/викинг издания въобще и определено най-силната творба на Ensiferum. След него лека полека тръгнаха надолу, но точно в "Iron" геният на Jari Maenpaa блести с пълна сила. 10/10
Давам ви Ayreon - The Human Equation. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
10/10
все още се чудя едноименният или този е по-добър. но и тоя... страхотен албум. много добри инструментали, много вдъхновяваща и емоционална музика, страхотни /страхотни!/ балади в контраст с направо убийствени бойни песни. и едно от най-красивите интрота, които съм чувал. наистина ![]() едит: фък, ицо ме изпревари :Д давайте по неговото, денъ. аз ейриън не слушам. D.t.A. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 27-August 09 Потребител N: 3540 ![]() |
Много емоционално нещо... Не в извратения смисъл, много ми е любимо, просто човешко, не толкова глобално колкото другите Ayreon-и, а едно универсално лично, ..Диалозите между персонажите и всякаквите психо-участници, вокалите,..
![]() Eternal Tears of Sorrow - Children of the Dark Waters |
|
|
![]()
Коментар
|
|
8,5/10 - страхотен поначало, свалям малко заради една съпоставка с "Chaotic Beauty" и "Before The Bleeding Sun" - някак намалиха една много красива черта в музиката си (не, че и в CotDW не присъства - "Sea of Whispers"), но пък за сметка на това компенсираха с повечко агресия и разнородни песни в рамките на един албум. От друга страна, те така или иначе си падат експериментатори, а и предпочитам подобно развитие пред застой на едно и също място.
Thunderstone - The Burning |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Знаковият албум за Thinderstone! С него разработиха стила си и се превърнаха в уникалната група, която толкова харесваме. За едно от най-добрите заглавия във финландския пауър - 9.5/10
Dimmu Borgir - Enthrone Darkness Triumphant -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би, това е повратната точка, след която Диму станаха "звезди" за ъндърграунда, ако и в интервютата си да говорят, че парите, които взимат "стигат за да си мажат филиите с маргарин..." (Шаграт). Де да знам 8/10 може би. Давам толкова "ниска" оценка, защото така и не успях да ги долюбя пък и на фона на албумите на Emperor, Dissection, Arcturus от същият период, няма как да ми се отпусне от сърцето да им дам повече
![]() Morgul - The Horror Grandeur -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Любимият ми албум на Morgul. Jack D. Ripper е уникален творец, винаги успява да вкара много атмосфера в музиката си. 9/10
Imperanon - Stained -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Не е лош. Кадърни музиканти, вкарващи доста пауър елементи в, иначе Children Of Bodom-ския си мелодет. (Само дето останаха само с това издание) Поставям 7, 5. Следващия да оценява <code>-Resplendent Grotesque...една от иконите в блек метъла на новото хилядолетие и задължително в личния ми топ 10.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Един от най-силните албуми на годината. Демонстрация на класа, интересен подход към песните. Със сигурност носи нова доза свежест в осивялата блек метъл сцена. На моменти музиката в Resplendent Grotesque ми навява на дебюта на Thorns. Обилна доза авангардизъм, примесена с готини рифове.
9/10 Моето предложение е: Solstafir - Masterpiece Of Bitterness -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Авангарден и красив албум, на който давам 10/10. Прекрасно е, че си запознат с такива ъндърграунд бижута. Освен това името отговаря съвсем точно на съдържанието на албума. Давайте с Enslaved-Vertabrae!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Качествен е албумът, но най-добрите им неща си остават тези до "Mardraum". После започнаха с експериментите, кога успешни, кога не. 7 от 10 му давам.
Kreator - Outcast -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Трудно ми е да давам цифрова оценка на най-еклектичния и многолик албум на една от любимите си банди. От една страна цялостната логика на траш развитието им се усеща в Outcast, от друга започва нов период за бандата, с едно ново звучене и вкарване на абсолютно нетрадиционни похвати в музиката им, а в същото време до някаква степен прозират и композиционните похвати, които немските нонкомформисти ще използват цели десет години по-късно. Дори самите песни се сблъскват една с друга - от една страна мрачното и песимистично начало, а от друга оптимистичният и борбен край.
Без значение от личното ми мнение за албума, той определено е крайъгълен камък за творческото развитие на Миле и макар заедно със стиловото му продължение Endorama да биват двата най-оплювани от олд скул феновете на немския траш, това не успява да заличи достойнствата му. 9/10 от мен, но със забележката, че всичките творения на Петроза след него получават пълни десетки! За да бъде темата в час със ставащот наоколо давам Rage - Speak of the Dead -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Стабилно 9/10 за една от най-идейните и въобще силни творби на немските класици. Страхотни мелодии, уместна и много премерена симфоничност, перфектно свирене и интересна концепция. Доста изненадващо ми дойде този албум след "Soundchaser", но в крайна сметка го намирам за стъпка в правилна посока от гледна точка развитието на бандата - нещо, което ми е трудно да кажа за "Carved in Stone", например.
Та след като сме започнали, не ми остава друго, освен да посоча Sabaton - Primo Victoria. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хах, един от най-любимите ми дебюти в този стил. Страхотно начало, поставено със стремително високо вдигната летва за група, която няма как да не заобичаш, не и след толкова ударна и специфично разпознаваема творба. До излизането на "The Art of War" можех да го посоча без особено колебание като любим запис на Sabaton въобще, но момчетата явно са решили да ме затрудняват, така да бъде.
Все така 9/10, мислете по Timeless Miracle - Into the Enchanted Chamber. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
7/10
любимо, но понякога тотално неадекватно творение. любим ми беше един ревюиращ в метъл архивите, който каза, че Timeless са супер хващащи до такава степен, че само те биха могли да направят дуум метъл песен за това, че са спечелили лотарията /препратка към излишната веселост на Down to the gallows/. иначе много приятно албумче, макар че има някои филърчета. инструментално не е кой знае какво, обаче за фентъзи игра / релакс е перфектно :] я стига малко пауъри и трашове, нека си поговорим за The Gathering - Mandylion D.t.A. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Албумът, който изстреля The Gathering на висините, които заемат и до днес. Албумът, представил на света божествения глас на Anneke Van Giersbergen. Mandylion e eдин от многото шедьоври, които холандците оставиха след себе си. Каквото и да се каже за такава музика, винаги е малко.
10 / 10 И забежка към: Dark Fortress - Seance -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мелодичен блек шедьовър! 9 от 10 не му мърда, даже 9,5. Въобще, Dark Fortress са рядко самобитна и ценна банда, която, макар и встрани от набедените за "големи" на сцената, прави забележителни неща.
Аз ще дам Dark Funeral - Vobiscum Satanas. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
За разлика от повечето фенове (май?), не ми е любимият Dark Funeral. Все пак е много здрав блек албум на една от най-силните банди в стила. 8 точки му давам.
Предлагам нещо не по-малко весело: Cannibal Corpse - Vile. -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
6.5/10
Не е зле. Може би най-добрият им албум след трите класически '90-92. Задава насоката в която ще [спрат да] се развиват през следващите години. Става за слушане, макар и да не е ебати-якия-албум. Интересно ми е какво мислите за Celtic Frost - Into the Pandemonium, защото на мен винаги ми е бил един такъв... странен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Лична оценка 6/10. Много странен и авангарден албум, не ми харесва въобще. Нищо общо с коравите предни 2 албума и ЕП-то. От тази им насока предпочитам Vanity/Nemesis.
От мен - ANTHRAX - Fistful of Metal -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Рядко го слушам, въпреки че има някои супер яки песни в него като "Deathrider", "Metal Thrashing Mad", "Panic" и "Anthrax"... Донякъде още не са намерили стила си тук. 7/10 ... Следващите два обаче...
Faith No More - Angel Dust -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
10/10 Извратен шедьовър, плод на една от най-невъобразимо необичайните спойки, съществували някога.
Също така бликащата от вси страни наглост, арогантност, ирония и себеирония и повсеместната гавра с модерния свят го правят ключов албум за развитието на тоя свят. Семпло, но майсторско музикантстване, неизчерпаем извор на всевъзможни откачени идеи и "два ходещи бели дроба", наречени Майк Патън. Какво повече? А, да, освен това е един от неметъл албумите с НАЙ-ГОЛЯМО влияние върху модерната метъл сцена. Tool - Ænima -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
1.13/10
Ебати отегчителната група! Винаги като ги слушам или ми се доспива, или ми се драйфа. Gorguts - Obscura -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Ей, нацели ме!
10/10 Изключителен албум в който има много прогресив влияния, но и типичните за Горгутс технични набивки. Крайност в прог дет-а, а и мой любим техен албум! Я да видиме - Strapping Young Lad - Heavy As Really Heavy Thing -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Смазващ хаос и тежест, при това поднесени по супер интересен начин. Смътна заявка за това, което бандата е на път да стане, и пак уникално. Далеч не най-доброто тяхно, но все пак добро. 7/10
Zyklon - Disintegrate ? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хммм, май в крайна сметка него най-харесвам, макар че повечето хора доста го оплюват. Стабилна детърщина, колкото и да не съм най-запаления фен. Не е особено отличаващ се, обаче, въпреки тази му стабилност без излишни изгъзици. Не е албум, който мога да цикля изцяло, по едно време идва риалити чек и ухото желае нещо друго. Но за слушане от време на време бива.
6.5-7/10 Summoning - Oath Bound -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
9.5/10 - поредният перфектен албум на Summoning. Продължава традицията да звучат величествено, вдъхновяващо и епично. Protector и Silenius винаги са създавали изключително емоционална и идейна музика...
Immortal - At the Heart of Winter -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
My Name Is Mud. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 2031 Регистриран: 3-May 09 Град: The Zone Потребител N: 3398 ![]() |
Единственият техен албум който съм слушал като изключим новия. Примитивен блек с невероятна атмосфера, носеща студ и мрак от далечния север.
8/10 Ето сега - Primus - Frizzle Fry -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^
At the Heart of Winter е всичко друго, но не и примитивен блек. Задължително поне 9(9.5)/10. Велик албум, изумително разгърнат и величествен. Любимият ми техен. ПП. Следващият да оценява Primus. -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ще прозвучи тъпо, но под примитивен блек имах предвид олдскуул блек. Не, че сега има нюскуул, де.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-May 09 Потребител N: 3437 ![]() |
^^^ 10/10 Винаги щом става дума за PRIMUS, се ухилвам до уши. А тоз албумец е перфектен, няма слабо, а пък Джони- рибарчето, направо ме смазва. Обаче най-любими са ми Джери-шофьорчето и Томи-кутурака, не от тоз албум.
NAPALM DEATH "Harmony Corruption" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
SILENT SCREAMS
FROM AN UNFIT EARTH BATTERED AND BRUISED WITH NOWHERE TO HIDE Каквото и да се каже ще е малко. Лично на мен по-любими са им по-ранните неща, но Harmony си е институция. SCOTT BURNS = ПЕРФЕКТЕН. Рифовете режат, гриндират и мачкат. Вокалите на Барни ме кефят повече отколкото в пост-Utopia-Banished албумите - по-дълбоки и груби. Споменах ли, че звукът е перфектен? Песните си имат всичко - и флоридски дет, и Celtic Frost влияния, и чист грайнд, макар и по-малко. Перфектен албум. Оценката е ясна. DEMILICH - Nespithe -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
10/10, класически тех дет! Един албум, но затова пък гениален. И после разни умници да пишат, че във Финландия дет сцената била слаба...
Siebenburgen - Delictum -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би най-добрия им албум, заедно с "Darker Designs & Images" - перфектен готик/блек. Твърдо 9/10. Siebenburgen вкарат една много специфична атмосфера в тавите си...
Дали ще ви изненадам с Bal-Sagoth - The Power Cosmic? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
9/10
без да са претендентни за нечия музикална корона или стилово господство, Сагот са невероятни като атмосфера, лирики и сюжет. нямат по-слаб албум от друг, поддържат едно и също симфонично ниво без излишни кашкавал панета. за мен - стереотипът, в който трябва да се вкара всичко 'симфонично'. страхотни и подценявани. Shadows Fall - The Art Of Balance -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поредните надценени "модерни метъл звезди", яхнали вълната на актуалното звучене. Е, поне са се научили да свирят, ако не друго. Тъй като все пак това е най-приличният им албум на фона на останалите - 6/10.
Deicide - The Stench of Redemption -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st May 2025 - 03:13 AM |