![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 50 Регистриран: 23-June 06 Потребител N: 1413 ![]() |
Онзи ден, петък, на запитването на една даскалка какво ще правя като завърша,аз и обясних че смятам да остана тук да уча. Тя почти ми се изсмя и започна да ми обяснява как с моя потенциал мога да замина в чужбина за едно по добро бъдеще вместо тук да "се чудя как да свържа двата края". Но не искам. Тук сам родена, тук искам да уча, да работя и да умра(колкото и възвишено, патетично или смешно да звучи). Ами вие...какво мислите? И независимо от шансовете тук и там какво бихте избрали ?
![]() -------------------- And Nothing Else Matters
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 7-June 04 Град: Where the sun don't shine but the Moon is bright Потребител N: 511 ![]() |
Нямам нерви да чета цялата тема, защото знам какво ще прочета и ми е писнало от това. 'Тук нямам преспектива' 'Тук няма пари' 'Нищо немога да направя като остана тук' 'Az se gordeq, 4e sam balgarin, ma kvo ot tva?' и т.н. и т.н...
Айде, няма нужда, драги зрители .Като нещете да сте тук-прав ви път.Отивайте да търкате американски кенефи.Ма после да е пропуснете да се върнете с голямо самочувствие, позабравили езика и хвалейки колко сте постигнали. Вие да знаете, че няма начин да няма начин?И да, оставайки тук ТИ променяш нещата.Защото ТИ ще си един образован, млад, работещ БЪЛГАРИН.А нима не е много това? Западали сме, мръсно ни било, трудно ни било..Хубаво нека всички дружно да ходим да серем на метеното у съседите.Защото в чужбина било не-знам-си-какво. Ми такова е, да.Напред са, да.Ама нали се сещате, че не е защото са бягали.И не е защото е дошъл гУлемия брат и ги е оправил <да не пояснявам как баш>.Промяната започва от нас.Ако в къщата ти е кочина на улицата ще пазиш чисто ли? Наричайте ме и си мислете каквото искате.Фанатичка, насионалистка, глупачка-каквото ви дойде на ум.Не ми пука, няма да сте първите, няма да сте последните.Може възгледите ми да са смешни, може да каквито решите.Но внимавайте кога ВИЕ се наричате БЪЛГАРИ...Нека ви напомня една строфа : Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. Знаете от кого е..надявам се.И..се надявам да се сещате и за достатъчно такива примери. А сега какво?Трудно ще е, ако се остане тук..То и навън не е лесно, ма там хората са си се уредили, защо да не опитаме да се бутнем при тях.Нищо, че никога не ще ви възприемат като част от тяхното общество. И да не забравяме страхът..Да, тук ще трябва да си заложиш задника, за да постигнеш нещо голямо.Но това не значи, че няма шанс. Ето част от това, което мисля.А дали бих останала-ДА. Уважаеми емигранти-живот и здраве ви желая. Глобалисти- прав ви път. <извинявам се предварително, за грешките и недоизказаното мнение, но минава 12, а имам да уча;)> -------------------- Една страна.Един народ,
Единна вяра - Нов живот. Една любов, но без предел. Една борба за свята цел |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
^^^Само да вмъкна, че от това, дали живееш/работиш в бг или в чужбина не зависи, колко си полезен за родината си. В момента западни инвеститори в България с лопата да ги ринеш. Работните места, които отварят - също с лопата да ги ринеш. След като завършиш университета, отиваш да бачкаш в западна фирма(понеже научаваш от приятели, че там плащаш по-добре и отношението работодател - служител е по-добро). След това фирмата-инвеститор инвестира парите, спечелени от твоя труд някъде на майната си. За бг - нищо. А и българин да е работодателя, пак не се знае, колко са изгодни за държавата ни.
В бг чистиш пода на McDonalds за 300лв. В щатите го чистиш за 2000$. И в двата случая парите от труда отиват за McDonalds. Само, че в единия случай повечко пари въвеждаш в българското парично обръщение. Представи си, че учиш или искаш да учиш специалност, която няма реализация в БГ (примерно микроелектроника). По-добре би било да побачкаш и да се развиеш на запад и после да инвестираш парите в бг, отколкото да бачкаш нещо общо до края на дните си. Но не се сещам за човек над 30 години, който да се замисля, колко е изгодно това дето бачка за родината. Важното е да може да нахрани децата си -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 05:18 PM |