![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 3-August 06 Потребител N: 1488 ![]() |
Търся някой, който да ми дава уроци по ел. китара. В района на София. Пишете ми на мейла.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Не съм убеден, че човека иска да учи безборно дрънкане и млатене с перце по струните.
Е, ако това е целта, тогава наистина може да прескочи кухарката. Под класическа имам впредвид инструмента (споменах ли кухарка), а не класически стил. Без солфеж няма ноти, а без тях няма и свирене. Със свирене "на ухо" нищо няма да излезе или поне няма бъдеще от такова. -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Е, ако това е целта, тогава наистина може да прескочи кухарката. Под класическа имам впредвид инструмента (споменах ли кухарка), а не класически стил. Ти обединяваш в едно два различни инструмента. Между двата типа китара, класическа и уестърн (акустична), има основни разлики във форма и размер на тялото, широчина и дебелина на грифа и вид струни - съответно найлонови и метални. Без солфеж няма ноти, а без тях няма и свирене. Със свирене "на ухо" нищо няма да излезе или поне няма бъдеще от такова. Е тук изстреля наистина голяма глупост. Примери за велики китаристи, които са станали такива без да знаят нотите има колкото щеш. Достатъчно е само да кажем Джими Хендрикс, от който тръгва цялата рок и метъл музика. В днешно време никой китарист, извън класическата музика и донякъде джаза, не се занимава да чете ноти. И определено няма нужда от солфеж! Ако не можеш да вадиш нещата по слух, а чакаш някой да ти подаде нотния лист - доникъде няма да стигнеш и направо можеш да забравиш за свирене в група. Докато свириш не трябва да мислиш, а трябва да чувстваш, усещаш и да се ориентираш. Въобще много си далеч от истината приятелю. Имам чувството, че някой комплексиран свирач 'дето цял живот се е мъкнал по музикални училища и консерватории, където са му изпили и последната капка креативност и освободеност в музиката, и няма друга реализация, освен да свири евъргрийни и латино по корабите в Норвегия, ти е напълнил главата с глупости. Всеки има право на мнение, ама твоето си е направо абсурдно! -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st May 2025 - 09:02 AM |