![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
От известно време (10г.- колко бързо минава времето) в оръжейната на много групи се появиха пияна, синтезатори, рояли, ограни.. Музикантите ловко грабнаха новите оръжия и излязоха на бойното поле за нова слава, парадирайки за оригиналност, прогресивност и съвършенност на Метъл – музикалният стил. С времето клавирите станаха фактор за алтернативност в този стил и неизбежен фон в музиката на редица известни банди.
ГОЛЯМАТА изцепка на Рока (според някои) – Метъла, в зората си беше основно твърда и тежка музика, където използването на инструменти като пияна и синтезатори беше недопустимо и по скоро черта на "предатели" в рейв и уейф стиловете. Китарата с целият си блясък и обаяние беше идола и извора на цялото творчество! В началото на Тежкият стил групите зацепиха здраво дърва заедно със зажаднялите за сеч фенове от което се народиха още много кадърни секачи под неистовото желание за повече и повече огрев. Така, в невероятен за времето си синхрон грубите таланти просто...изсякоха гората. (спорът, че метала не западна 88-93 в друга тема). Тогава се появиха и новите оръжия – клавирите. Несъмнено (според мен) те допринесоха адски много за развитието на Метъла и неговото звучене, като запълниха много дупки от изкоренените дървета. Дадоха на стила нова и интересна визия. Брадвите вече плющяха с нови звуци, с нов ритъм и бързо спечелиха симпатиите на доскоро прегорелите фенове. Този синхрон на творчеството и желанията продължава и сега. Това, което не знам дали ще продължи е Автентичността, Уникалността и Неподражаемостта на Метъла. Ще се загуби ли блясъкът в остриетата? Ще отсечем ли пак гората!? Не мислите ли, че пияната, цигулките и електронните барабани ще дойдат в повечко на и така Тежката музика. Пък и дали не започва да ни гали, разнежва и омеква...замечтава – това ли е Твърдата, Метална музика?!! -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Михо, що изпусна Dark TRanquillity?!? А де... ![]() Всъщност ми спря нета и не можах да се доизкажа. Процентите метълщина не ги определям аз, а самата музика. Примерно: - The Gathering метъл ли са?! - Не. - Разкошни ли са?! - Да. Те самите твърдят, че не са метъл. Още след първите им албуми са надскочили определението просто метъл. Обаче някои Symphonic Power групи дразнят ужасно, определяйки себе си като метъл. Та те не могат да се идентифицират музикално една друга... Между другото моята любима комбинация е акустични + електрически китари, а ла Opeth. Обаче кой би пуснал такава тема? Клавири та клавири... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 5th July 2025 - 05:48 PM |