![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Идеята ми е тука да се споменават някакви групи/песни, изпяти на различни езици. Слуша ми се зимбабвийско хеви или заирски траш... а защо не и малко индийски мелодет... ама като не знам групи, та така
![]() Ако може и някои имена да са придружени и с линкове към песните им в достъпни сайтове, ще е добре. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
ето едно ревю за една руска банда, писано от моята "скромна" персона
Irond Records От две години насам съм фен на руските банди това е факт, с който се гордея. За последните две години, чух толкова добри руски метал банди,колкото не бях чувал скоро от нито една друга държава. След прекрасните албуми на Catharis, Епидемия, Holy Dragons и ветераните Ария, сега е ред на поредната перла в короната Легион. Това е банда с дълга история, съществуваща още от 1980 година, но след два албума се разпада, за да възкръсне през 2002 година. Това за което искам да ви разкажа е приказката наречена „Стихия Огня” и е последната творба на групата. В нашият случай, разказвачите са Алексей Булгаков – вокал, Сергей Бокарев – китара, Стас Козлов - бас-китара, Александр Орлов - клавишни и Сергей Еранов - ударни и не са от Ханау, Германия, като колегите си Грим, а от Москва, Русия. Те още с откриващата песен доказват недвусмислено, че знаят как се правят добри песни и всеки от тях умее да използва перото (иструмента) виртуозно. Стилът на групата е мелодичен хеви метал, с много влияния, но не и кражби, издържан в най-добрите традиции на стила. Мога да направя подробен разбор на всяка една песен, но няма да го направя, просто защото албума се слуша като едно цяло, без да омръзва нито за секунда и без да се сблъсквате с така модерния напоследък „fast-foot metal” . Вътре ще откриете песни за куфеене и бира (Рыцарь Легиона, Птица, Зеркала), ще се докоснете до красивия текст на баладата Ночь, ще се потопите в настроението, което носят ефирните китарни мелодии и нежните клавири в Выбор, ще видите как една песен може да звучи епично и без да е записвана с помощта на еди-коя си филхармония или еди-кой си хор (Стихия огня). Има и втора балада (Звезда) в която вокала разкрива целия си потенциал и красота на гласа под съпровода на само едно пиано. Приказката завършва с възможно най-подходящия начин с епичната Игра и като при всяка една прекрасна приказка не ти си иска да свършва. И накрая искам да кажа нещо и за текстовете, а те доказват че може да се пишат истински красиви лирики и на всякакъв друг език, освен английски. Няма просто слабо място! По – дяволите, този албум не би звучал на никакъв друг език така вълнуващо, освен на руски. И преди някои да скочи и да започне бясно да ме псува, да вземе да чуе албума, и да разбере за какво говоря. Надявам се, че и в България скоро време ще се появят подобни банди, пеещи на нашият си красив език, защото аз лично вече съм убеден, че славянските езици стават за метал, и то не по зле от английския. Това е братя и сестри, чуйте албума и се насладете на една красива приказка, разказана от истински майстори каквито са Легион. Mago De Oz -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 30th June 2025 - 12:53 PM |