![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
По принцип се интересувам от политика. До някаква степен де. Обаче сега с тия избори за евродепутати, абе мамка му, нищо не знам. Кои са тия дето ще ги избираме, що за стока са? Един Тренчев го знам, но ако той е най-добрият вариант, по-добре да направя протестен вот...
Та какво ще кажете? Някой да има някаква по-ясна идея? -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Подреждам съюзите по брой на депутати:
Съюз на Народната Партия и Европейските Демократи - общо взето в Европа словосъчетанието 'народна партия' има доста по-различно значение от тук и в този съюз присъстват повечето големи християн-демократически, католическите, демократически, както и някои по-леви работнически, социалистически и християн-социалистически партии. Доста омешан, лично според мен, съюз. От нашите партии вътре би трябвало да влезнат СДС, ДСБ и БНС (за да няма объркване, ще уточня, че БНС са Софиянски, Анастасия Мозер и някакви останки от ВМРО). Европейски социалисти - Тук присъстват социалисти, социал-демократи и малко по-леви работнически партии. БСП ще се присъединят. Съюз на Либералите и Демократите - по името личи, че тук участват най-вече либерали и демократи, като например английската либерална партия, но освен това и някои либерал-социалисти и социалисти. НДСВ и ДПС са тук. Съюз за Европа за Нациите - По-голямата част от противниците на ЕС са в този съюз. България няма да има партии в него. Европейски зелени и Европейски Свободен Алианс - Общо взето в България нямаме традиционно силна зелена партия и този съюз също няма български представители. Обединена Левица и Северна ![]() Независимост и Демокрация - Това пък са десните противници на ЕС. Нямаме представители Идентичност, Традиция и Сувернитет - Част от крайно десните партии са в този съюз, като например Румънските националисти (далеч по-силни от нашии волеН) и френските такива водени от неотказващият се ЛьоПен. Както можете да се досетите Атака ![]() Само за партиите, които имат временни депутати в Парламента можем да сме сигурни в кой съюз ще участват. За ГЕРБ, например можем да предполагаме, че ще са в Съюза на Народната Партия и Демократите или по-скоро Съюза на Либералите и Демократите. Ако някой има точна информация по този въпрос или има поправки по написаното от мен, е добре дошъл да направи. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st August 2025 - 09:03 PM |