![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
По принцип се интересувам от политика. До някаква степен де. Обаче сега с тия избори за евродепутати, абе мамка му, нищо не знам. Кои са тия дето ще ги избираме, що за стока са? Един Тренчев го знам, но ако той е най-добрият вариант, по-добре да направя протестен вот...
Та какво ще кажете? Някой да има някаква по-ясна идея? -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Много се изхвърляте с този антимунизъм, както винаги. Мойто мнение е, че в общи линии не сме видели добро от никого. Социалистическият строй преди 89-та го определям като замазване за очите, макар че това май е единственият период когато държавата е полагала някакви грижи за народа. Това е неоспорим факт. След 89-та се изредиха правителства с красиви обещания, малко от които се реализираха в действителност. Костов си накраде, но кой не го направи обаче? Според мен няма начин да доживеем да видим политик, чиято сновна цел да е благоденствието на народа или политическа сила, около която няма да няма обръч от фирми. Защото просто по този начин е невъзможно да се изкачиш. И проблемът не е в "скапаната държава", както някои ще кажат. Уверен съм че ситуацията е такава навсякъде. Основния проблем, струва ми се, е че народът прекалява с очакванията. Все се чака спасител. Това си пролича най-крещящо около обещанията на Симеон да ни оправи за неколкостин дни.
"Никой няма да те спаси, ако не го наприш сам." А това че много хора си спомнят с добро периода преди 89-та си е вярно. За по-възрастните е по-лесно обяснимо. За тях смяната на режимите е дошла в момент в който те вече са били на възраст и свикнали с подредбата на нещата... най-малкото. Тоталната промяна ги оставя в небрано лозе. При по младите, споменатите 30-40 годишни (аз бих казал 40-50), положението е по-друго, наистина. Вместо обаче да започвате с изказванията за интелекта на хората е редно да се замислите малко. Приказките за комунизма като за абсолютно и престъпно зло заслужават подобни определения за интелекта на бълващите ги. Най-малкото защото продължават да са все така разпалени почти 20 години след краха на соц-строя. Писна ми да пиша... -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st August 2025 - 08:52 PM |