![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Така...избрах английския израз, за да наблегна на това, че в тази класация ще трябва да сложите албумите, които са ви направили най-голямо впетчаление, които са оставили ясна следа в сърцето ви и които ще помните и обичате с години. Албумите, които ще останат! Които по една или друга причина- когато сте били влюбени-разлюбени,щастливи-нещастни,женени-разведени, сменяли даскалото
![]() Подчертавам - темата е сериозна и всеки злонамерен или лишен от мисъл спам ще бъде трит. Приятно писане на сантименти. 1. Dark Tranquillity - Skydancer 2. In Flames - Clayman 3. Amon Amarth - Versus The World 4. Edguy - Kingdom Of Madness 5. Iron Maiden - Dance Of Death 6. Tristania - World Of Glass 7. Kreator - Enemy Of God 8. Gorefest - Soul Survivor 9. Death Angel - The Art Of Dying 10. Lacuna Coil - Comalies 11. The Gathering - Souvenirs 12. Pain - Nothing Remains The Same 13. Avantasia - The Metal Opera Prt. 1 14. Arch Enemy - Anthems Of Rebellion 15. Tad Morose - Undead 16. Death - The Sound Of Perservearance 17. My Dying Bride - Songs Of Darkness, Words Of Light 18.Godsmack - Faceless 19. P.O.D. - Satellite 20. Analgin - Re-nalgin 21. Papa Roach - Infest 22. The Absence - From The Grave 23. Opeth - Damnation 24. Anathema - Judgement 25. Kataklysm - Serenity In Fire 26. Masterplan - Masterplan 27. Vehemence - Helping The World To See 28. Cradle Of Filth - Bitter Suits To Succubi 29. Kamelot - Karma 30. Blind Guardian - Somewhere Far Beyond Когато имам време, ще коментирам отделните записи. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Много хубава тема, предполагам ще е поредният повод за форумен скандал обаче. Ако тръгна да изброявам 30 любими албума все ще забравя нещо, но ще се опитам да оформя тридесетицата. Подчертавам, че не степенувам по важност или лични предпочитания, просто изброявам.
1. Rainbow - Rising - възможно най-любимият ми албум за всички времена. Събуди любовта ми към дългите, смислени и чувствени сола, както и към качествения рок. 2. Yngwie Malmsteen - Alchemy - албум, който рисува картини. Толкова изящно и в същото време стилно и мощно композиране не съм открил другаде. 3. Cradle of Filth - Damnation and a Day - въпреки че мразя думата "перфектен", тя подхожда най-добре на този албум. Няма лигавене, няма разтегляне на мисълта, всичко е премерено и от музикална, и от текстова гледна точка. Спомням си първия път, когато чух албума - беше няколко дни след излизането му на пиратски диск, взет на заем от Mort. Пуснах го в 9 вечерта и до 3-4 през нощта киснах в леглото, опитвайки се да разбера всички пластове на тази творба. Феномен! 4. Nightwish - Once - групата, която олицетворява красота и нежност за мен, не мога да опиша с думи колко сантименти тая към Nightwish 5. Manigance - общо взето всички албуми, но ако трябва да избирам... Абе по-добре да не се налага да избирам... Това е моята група. Групата, която сякаш пише песни специално за мен, сякаш предвиждащи всички мои желания и синтезиращи ги във всеки свой албум, за да го превърнат в нещо толкова лично за мен. Винаги ме обзема спокойствие и щастие, докато ги слушам. 6. Manowar - Kings of Metal - първата метъл група, която прослушах и една от най-най-най-любимите ми. Ще ги свързвам винаги с Пазарджик, където прекарвах по-голямата част от летата в детството ми. 7. Elvenking - Heathenreel - ето как трябва да звучи фолк метълът, ето как трябва да се прави сложна и постоянно меняща се музика. Цялата "Песен за огън и лед" е четена само и единствено на този албум, комбинацията е невероятна! Малко ми омръзна да пиша обяснения за албумите по-надолу, така че само ще ги изброя и някой ден ще попълвам. 8. Symphony X - The Divine Wings of Tragedy 9. Evergrey - The Inner Circle 10. Dio - Holy Diver 11. Children of Bodom - Hatebreeder 12. Therion - Secret of the Runes 13. Dimmu Borgir - Enthrone Darkness Triumphant 14. Edguy - The Savage Poetry 15. Wintersun - Wintersun 16. Emperor - Prometheus: A Discipline of Fire and Demise 17. Vital Remains - Dechristianize 18. Nile - Annihilation of the Wicked 19. Dark Funeral - Attera Totus Sanctus 20. Dark Tranquillity - Character 21. Stratovarius - Episode 22. Dissection - Reinkaos 23. Cryptopsy - Blasphemy Made Flesh 24. Windir - 1184 25. Kreator - Enemy of God 26. Slayer - Reign in Blood 27. Opeth - Damnation 28. Iron Maiden - Piece of Mind 29. Kamelot - The Black Halo 30. Deep Purple - House of Blue Light Не е истина, колко неща забравих! Ще дооформям в последствие. За Dismember и Obituary не намерих места, ама така и така върху този списък ще се мисли още. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th June 2025 - 04:59 PM |