![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Цитат(НетИнфо 15.08.2007) Отново ромски размирици в столичния квартал "Красна поляна" Въоръжени с колове трошиха автомобили Роми предизвикаха инциденти в столичния квартал "Красна поляна" във вторник вечерта. Масов бой с участието на роми в квартала имаше и предната нощ. БГНЕС съобщи, че около 21,30 ч. големи групи роми са започнали да се събират до виетнамските общежития в квартала. Ромите са били въоръжени с прътове и хвърляли камъни. Сблъсъци е имало на няколко места в квартала. Най-сериозно е било положението пред бл.7. Група от около 150 роми с брадви и прътове е преследвала три коли, в които се предполага, че е имало скинари. Около 22 ч за първи път възникнал проблем за движението на трамваи по линиите 6 и 10, каза зам.-кметът на София Велизар Стоилов, цитиран от БТА. По-късно управителят на "Столичен - електротранспорт" Йордан Василев уточни, че в 22,20 ч по полицейско разпореждане е било отклонено движението на трамвайна линия 10 към кв. Захарна фабрика. Заради вълненията в района на бул. "Ал. Стамболийски" е имало забавяне и на движението на трамвайна линия номер 8. Полиция е отцепила района на бул. Александър Стамболийски и околните улици в квартала. Свидетели разказват за пострадали автомобили по време на вълненията, отбелязва БТА. Репортер на БНР съобщи от мястото, че няколкостотин роми, въоръжени с всякакви твърди предмети и колове са скандирали "Смърт на българите" и са чупили автомобили и прозорци в района на виетнамските общежития. По-късно те се насочили към сградата на 28-о училище. Според БГНЕС кварталът е блокиран от всички страни от силите на реда, за да няма разрастване на напрежението. Малко преди 23.00 ч. ситуацията в квартала се е нормализирала. На място са изпратени и сили на жандармерията. На мястото на инцидента са зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков, ръководството на полицията, столичният кмет Бойко Борисов, лидерът на Евророма Цветелин Кънчев. По първоначална информация в инцидента са участвали и скинари, но зам.-министър Камен Пенков заяви, че за размириците са отговорни местни ромски банди, които създават напрежение и отрече в квартала да е имало скинари. В интервю за БНР малко след полунощ Камен Пенков каза, че ситуацията е овладяна. Късно снощи четирима души пострадаха при сбиване в кафене недалеч от виетнамските общежития. По последна информация четиримата пострадали са били клиенти на кафенето и са били с бръснати глави, но не са били скинари, отбелязва БГНЕС. Те били нападнати от около 150 роми, които са ги взели за скинари. Ден преди това при сбиване между скинари и роми в квартала са били пребити трима роми, от които един е в тежко състояние. Мама ви мръсна мангалска! Нема ли некой да мине да ги поръси с наплмец или леко антракс да уврите, шибана утайка ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 22 Регистриран: 11-August 07 Град: Nowhere Потребител N: 2275 ![]() |
Не е възможно на 100% всички цигани да са мръсни,гадни,крадливи и тн...доколкото знам Чирков е циганин,а говорим за човек върнал много хора към живота,включително деца...И аз се питам,откога станахме расистка държава,м?В момента никого не защитавам,на мен също не ми е приятно когато ми подвикнат от някоя каруца разни неща,дето няма да ги пиша,но не може да се поставят абсолютно всички под общ знаменател...Има някакви опити за интеграция,за солидарност към тях,да,обаче отношението на българите си остава лошо...и ромите се озлобяват...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
И аз се питам,откога станахме расистка държава,м Никога не сме били и няма да бъдем, ако бяхме , нямаше да имаме тези проблеми.В момента ние сме постоянно разтварящи бузите на всичко дето на напъва отзад.Да, хич не ми е приятно да говоря, ама някой да го отрече?! Мога ли да се кача в рейса и да стоя без да се оглеждам кой ще ме преджоби, може ли да ме обират 4 пъти и всичките пъти цигани? Може ли да минавам отнякъде и десетина мангала да се заяждат... може ли в 'държавата' в която живееш, работиш и плащаш данъците си , за да живеят некфи мерзавци и плужяци да ти казват 'ше заколям всички българи..' . Може ли миналата година някъв мангал да ми реже агне на центъра на града и да вика 'глей са българите как ше точат лиги докато си хапвам'... Може ли да получават 500 лв заплата, затова че 'метат' улиците и същите винаги да са мръсни и градът ни да се слави с песни 'И прашна и мръсна...'. ?!?!?!? Може ли да се качиш в трамвай и да има 50 'човека' и 45 от тях да говорят на неписан гнусен противен език и да незнаеш дали те псуват, може ли същите никога да не дупчат билети и такива да не им се изискват... Може ли полицаите да не смеят да пипат мангал дето няма ни документи и е в нарушение на закона, само щото било на расиска основа и ги е страх? А мене ей така, щото са в настроение да ми правят постановки да ми взимат книжката и да ме глобят с 1500 лв !? ДА, МОЖЕ... защото българите сме вече малцинство и никой не го интересува какво става с нас, гледат си ш...ната интеграция, за да се покажат пред Европа! Аре престанете всички с глупавите си мнения и да си затваряте очите, като се мислите за много оригинални от страната на опозиция.Аз различен циганин не съм видял...колкото и да ми е неприятно да го кажа ! Ето гледайте колко са невиннички, горките, седяли си и се мъчили за насъщния хляб и някой им бил скочил...нищо че били по-малко! http://www.zazz.bg/play:a6b61eaf П.П. Усещам момента в който ще си купя убаф меч и брадва , ще си пусна Power Of Thy Sword и други песни в тая компания и ще отида на разходка до факултето, филиповци, христо ботев, елин пелин и тн и тн... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th September 2025 - 02:59 AM |