![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Правя тази тема, защото с началото на учебната година ще започне и масовото обсъждане на даскалото/всекидневния училищен живот/кои учители трябва да бъдат изгорени на клада...типичните си наши пуберски изживявания, you know.
![]() ![]() Аз искам да разбера защо по дяволите ни карат в събота да бъдем на първи учебен ден, и какво е положението със стачката ![]() Извинете ако темата е тъпа, но според мен ще е полезна и има място във форума. Най-малкото има доволен брой ученици тук ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
На мен ми предстои последната година в училище....
![]() За образованието, което съм получила, мога да кажа само няколко думи: имам такива оценки, такъв успех, такива знания, каквито аз съм се постарала да получа и каквито аз съм пожелала да получа. Моята майка също е работила като учителка доста години (но се отказа, това няма да го коментирам...), срещала съм множество преподаватели и най-разнообразни подходи към учениците, които носят в себе си обаче само една цел - да образоват. И тази цел никога, на 100% не би била постигната, ако другата страна е апатична. Не харесвам обаче едно - тази апатия не се проявява, когато нямаш интерес към даден учебен материал; тя излиза на бял свят, когато видиш, че учителят може да бъде унижаван, можеш да го подиграваш лесно, да му се качиш на главата и т.н. И мисля, че преди да стачкуват учителите за това, че заплащането им е недостойно и презрително, трябва да се дигнат на бунт срещу обществото, което позволява в училище да стъпват и най-големите нехранимайковци и което е допуснало изобщо такива индивиди да се появат сред младежта. Защото не са само възрастните, които гледат с недоверие към труда и делото на даскалите, но и сега подрастващите възпитават у себе си апатично отношение към съдбата на "съвременните просветители". -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th July 2025 - 03:07 PM |